• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı şaşırdım.. Çaresizlik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitmisanne

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
5
0
1
36
Merhaba arkadaşlar,

Evladımın dişi ağrıyor. 7 ay önce büyük uğraşlarla devlet hastanesinde diş tedavisi görmüştü. Sedasyon almıştı ve işlem yapılırken nefessiz kaldığı icin ameliyathaneden kanal tedavisi yapılamadan yarım yamalak dolguyla çıkarmışlar. Tabi bunu yeni öğrendik. Nefessiz kaldığını biliyorduk, çünkü ameliyat sonrası gün boyu hava verdik evladıma öyle düzeldi nefesi. Bize sorun yok dişleri tamam demişlerdi. Bu arada oğlum 4 yaşında. Dişleri resmen kırılıyor çürüyor dökülüyor. Sonra ağrı yapıyor.

Neyse islem sonrasi kontrole de gittik sorun yok dediler. Ama geçen ay cocugum aglamaya basladi diye dişim diye. Gittik islemi yapan doktora. kontrol etti 7 yaş dişi erken geliyor onun ağrısı dedi. bizde inandik. simdi 2 haftadır yine ağrı sorunumuz var evladim ağlıyor sürekli agri kesici veriyorum ama bi terslik var belli. Bugün izin belgesi cikarip baska bir poliklinige gittik. Islem yapamiyorlarmis ama rica ettik zorla da olsa film cekti ve sol tarafının dolgularının kanal tam yapilmadan yapılmış oldugunu, sinir köklerinin iltihaplandigini söyledi. antibiyotik verdi, korona dan dolayi ameliyathaneler kapali sadece normal cekim ve dolgu yapiyoruz. Özele gidin cocuk küçük dediler.

Durumumuz yok, cebimde param yok, arkadaşımızı aradık ne zaman veririz belli degil diyerek 50 lira alıp dis filmimizle özele gittik. islem en kötü 1000 lira tutuyor. 7 gün sonra antibiyotik bitince gel dedi özel ama gidemem çünkü paramiz yok. Kredi cekemiyoruz bankada kara listedeyiz. Alabileceğimiz kimse de yok.
Islem en az 1000 lira ama yüksek ihtimalle 4 diş dolgu yaparım o da 1500 tutar dedi doktor.

Evladım ağlıyor mecbur bu islemi yaptırmalıyım. Ama cebimizde bes kurus yok.

Devlet desteklerinden dönüş alamadik. 6 ay sonra ödenen kredi hala inceleniyor. Issiziz, borclar yığıldı.

Bana akıl verin ben napayim, kime gideyim. Kaymakamliga gidip basvurumuzu yapmıştık 2 ayı geçti. Hala ses yok.
Cocugumun yatagi ve dolabi vardi onlari satmak icin internete koydum. Telefonum için 100 lira veriyor telefoncu satsam bi derdimi kapatmaz. Tekrar alamam bir telefon. Sağolsun alt komşum internet sifresini verdi de eşya satmak icin internete biseyler yükledim.

Ben bittim, tukendim. Beni en iyi anne olanlar anlar.

Akıl istiyorum sizden. Ne yapacagimi öyle şaşırdım ki..
Lütfen bana napayım söyleyin lütfen..

Geçmiş olsun kuzuya. :( Haluk Levent'in Ahbap platformuna başvurun, Twitter üzerinden yazabilirsiniz. Herkese karşı duyarlılar ama çocuklara daha bir duyarlılar. Gönüllülük esasıyla çalışıyorlar. Orası işinize yarar gibi düşündüm ama inşallah öyle olur.

Devlet hastaneleri diş yönünden sınıfta kaldı zaten ramazan boyunca kızımın ve benim diş sorunumuz oldu bakmiyorlar özele gittik mecbur, bir hafta önce götürdüm kızımı devletin yerine , kizim icin devletteki doktorun dediği iki hafta sonra açılacak bölümler iki hafta sonra getir demişti

Geçmiş olsun kuzuya. :KK43: Haluk Levent'in Ahbap platformuna başvurun, Twitter üzerinden yazabilirsiniz. Herkese karşı duyarlılar ama çocuklara daha bir duyarlılar. Gönüllülük esasıyla çalışıyorlar. Orası işinize yarar gibi düşündüm ama inşallah öyle olur.
Twitter'dan sağlık bakanlığına yazın ,
Onlar dönüş yapar , yardımcı olur.

Onun dışında ahbap platformuna da yazabilirsiniz

Eşiniz niye çalışmıyor , 50 liranız bile yoksa ne yiyip içiyorsunuz ?
Bir Twitter hesabı açarak buraya yazdıklarınızı Twitter’a da yazın lütfen. Ve bize linki paylaşın rt yapalım ve gerekli ilgili yerleri etiketleyelim. Bir şekilde dönüşler sağlanılıyor.
Okadar üzüldüm ki çocuğa size... twitterden mutlaka yazın sağlık bakanlığına ..Keşke görmesem okumasaydim. .. dualardasiniz. ..
Devlet hastaneleri diş yönünden sınıfta kaldı zaten ramazan boyunca kızımın ve benim diş sorunumuz oldu bakmiyorlar özele gittik mecbur, bir hafta önce götürdüm kızımı devletin yerine , kizim icin devletteki doktorun dediği iki hafta sonra açılacak bölümler iki hafta sonra getir demişti
Katılıyorum, destek sağlayabiliriz
Bence Twitter'dan Saglik Bakanligina yazin. Orda gorulur.
bu telefona twitter olmuyor maalesef.

hemende cevap veremedim komsu internetin fişini çekmişti galiba şimdi internet geldi.

cimer e bildireceğim o zaman. ağrı kesici ve antibiyotik veriyorum evladıma ağrısı için.

Ne yiyorsunuz diyenler olmuş, bir kere gıda yardımı geldi. Birde sağolsun komşular yemek veriyorlar arada.
Eşimin konuşması biraz zorlanarak oluyor. is bulamıyor bu yuzden. virüsten önce bir mağazada getir götür temizlik yapıyordu simdi evde iş ariyor yine.

Allah yardımcınız olsun. Diş ağrısı kocaman insanlar için bile zorken çocuklar nasıl dayansın.
Benim çocuklarım da öyle dişleri erkenden eridi, çürüdü maalesef.
Fatih civarında iseniz özelden diş doktoru adı verebilirim. Çok tatlı, sabırlı işinin ehli parayı da eline geçtikçe verirsin diyen birisi
Kızımda geçen sene ameliyattan onun sayesinde kurtuldu yavaş yavaş hallettik

hemende cevap veremedim komsu internetin fişini çekmişti galiba şimdi internet geldi.

cimer e bildireceğim o zaman. ağrı kesici ve antibiyotik veriyorum evladıma ağrısı için.

Ne yiyorsunuz diyenler olmuş, bir kere gıda yardımı geldi. Birde sağolsun komşular yemek veriyorlar arada.
Eşimin konuşması biraz zorlanarak oluyor. is bulamıyor bu yuzden. virüsten önce bir mağazada getir götür temizlik yapıyordu simdi evde iş ariyor yine.
Eşiniz konuşma yönünden engelliyse rapor çıkarsın 2022yani üç aylık maaşı alır,şartları oranları var araştırın,Rabbim tez vakitte iyi bir iş nasip etsin inşallah

Elden gelen öğün olmaz ,
Böyle hayat mı geçer ?

Belediyelerin , fabrikaların engelli çalıştırma zorunluluğu var. Her yere başvurun.

Umarım fake değilsinizdir , değişik .

En erken 2,5 yaşında süren dişi kanal tedavisi gerekecek kadar çürütmek baya yetenek istiyor yalnız, tebrik ederim. 24 saat şeker mi veriyorsunuz çocuğa anlamadım ki. Bazı avrupa ülkelerinde bu kadar küçük yaştaki çocuğun bu kadar fazla çürüğü varsa aileden alınıp devlet korumasına verildiğini biliyor musunuz? Sinirlerini almadan dolgu yapmışlar dediğiniz dişin hepi topu 4-5 mm kökü var zaten siz isteseniz de bir şey kalmaz içinde. Dünyanın en harika tedavileri de yapılsa, çocuğun dişlerini fırçalamaz ve sürekli karbonhidratla beslerseniz, 6 ayda bir tekrar çürür tekrar ağrı çeker. Ona buna suç atmayı bırakın ve çocuğunuzun dişlerini fırçalayın, beslenmesini düzenleyin, yazık günah çocuğa. Siz sorumsuz bir anne olduğunuz için 4 yaşındaki yavrucak 6 ayda bir sedasyon almak, devlet de bilmem kaç bin tl lik ameliyatı karşılamak zorunda değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back