- Konu Sahibi victoryvivi
Ben de yaninizda yatirin diyecektim ama zaten oyle yatiyormus. Anne yaninda genelde uyur cocuklar, buna ragmen uyumuyorsa bi sıkıntısı vardir. Disten olabilir, oda cok sicak olabilir. Bebekleri anlamak zor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kulakları ıke dişinden dolayı oynuyor. Eger normal dönemının dısınde bıseyler yapıyorsa diştendir. Gece yatmadan once bır cay kasıgı carpol verebılırsın dıs donemı benım oglum sekız aylık o da zorlandı. Bazı cocuklar böyle huzursuz oluyor yapıları geregı yapacagın cok bırsey yok yarısı da alıskanlık. Yanınıxda yatarak uyutmak desteklı uyumasına neden oluyor ve uyandıgında gerı uyumayı bılmedıgı ıcın zorlanıyor. Istersen uyku egıtımı alabılırsın faydası olacaktık. Bıx artık dedteksız uyuyoruz mesela uzun sure mız mız oluyor ama ben mudahale etmıyorım kendısı uyuyor gece uyanmıyor o yuzden emmek ıcın uyanıyor. Bızım bebek oldu olası boyleydı o yuzden zorlanmadm. Ama her bebek bır degıldır o yuzden sabırlı ol annesı gececk hepsıKızlar merhaba
11 aylık bir bebeğim var .
Gündüz uykuları olması gerektiği şekilde ancak geceleri hiç uyumuyor .
Aslında uyuyor ama bazen bel dakika bazen yarım saat bazen bir saat içinde uyanıyor .
3-4aydır bu böyle .
Kolik bir bebekti ve hep kucakta gazını çıkartırken uyudu , öncesinde de doğduğunda ilk 3 ay memede uyudu.
Sonraki 4 ay yani 7. Ay bitimine kadar uykuları iyiydi gece 3-4 saat kesintisiz uyuduğu oluyordu.
Memeci bir bebek olduğu İçin yatarak emzirdim hep ve hala birlikte yatıyoruz .
Kucakta ev gezerek uyuyoruz sonrasında yatağa birakıyorum , uyandıkça da meme veriyorum yatarak .
Odasında kendi basına yatırma çalışmalarım oldu ancak başarılı olamadım . Zaten uyanık kaldığı her an kucak isteyen ve ağlayan bir bebek
Bu bakımdan kendi kendine uyutmayı hiç öğretemedim .
Şuanda diş çıkarıyor 2-3 dişi birden cıkıyor
Diş çıkarma dönemi bu kadar uykusuzluk yapar Mİ ?
Gece Uyumadığı için gündüz de çok huzursuz
Bir de kulağı ile çok oynuyor doktora götürdük kulaklarında birsey olmadığını söyledi
Sizler de böyle durumlar yaşadınız Mİ ne zaman uykularınız düzene girdi .
Aç kalmıyor zaten aç olsa yarım saat içinde de uyanmazGece yatmadan önce yok tutacak muhallebili verin aç kalmazsa yanına sizin kokunuz olduğu bir şey bırakın mesela benim kızlar bana değilde battaniye baglanmislardi o olmadan uyumuyorlardi
Amin biz de öyleyiz isteBenim bebede 1 yaşına girdi bir aydır sendromdayız gece çok sık uyanan bir bebek değildi gündüzde uyurdu şimdi dişleride çıkıyor fenalardayız geçecek illaki bir çözümü yok maalesef ben çok zorlarsa ağrı kesici veriyorum çok yorucu Allah annelere sabır versin
Teşekkür ederimKulakları ıke dişinden dolayı oynuyor. Eger normal dönemının dısınde bıseyler yapıyorsa diştendir. Gece yatmadan once bır cay kasıgı carpol verebılırsın dıs donemı benım oglum sekız aylık o da zorlandı. Bazı cocuklar böyle huzursuz oluyor yapıları geregı yapacagın cok bırsey yok yarısı da alıskanlık. Yanınıxda yatarak uyutmak desteklı uyumasına neden oluyor ve uyandıgında gerı uyumayı bılmedıgı ıcın zorlanıyor. Istersen uyku egıtımı alabılırsın faydası olacaktık. Bıx artık dedteksız uyuyoruz mesela uzun sure mız mız oluyor ama ben mudahale etmıyorım kendısı uyuyor gece uyanmıyor o yuzden emmek ıcın uyanıyor. Bızım bebek oldu olası boyleydı o yuzden zorlanmadm. Ama her bebek bır degıldır o yuzden sabırlı ol annesı gececk hepsı
Yenidoğan döneminde bebek zaten birşeye alısmaz 6 aydan sonra alışma süreci başlıyor genelde çocuklarım uyumak için bana değil hep battaniye ihtiyaç duydu belli bir süre bağımi kestim ama her çocuk her Bebek farklıAç kalmıyor zaten aç olsa yarım saat içinde de uyanmaz
Ben onları yenidoğan zamanında denedim çok hiçbiri işe yaramadı
Tam bir uyku eğitimi vermesen bile birkaç ritüelle yerinde yatırmayı, en azından daha az destekle uyumayı öğretebilirsin. Diş döneminde olmaz ama bu sancılı süreç geçtikten sonra, dişler çıktıktan sonra başlayabilirsin. Huzursuz olduğunda kulağıyla, saçıyla oynayabilir, diş çıkarırken başına sert sert vuruyor bizim kız da, ne yapacaklarını bilemiyorlar... Kulak iltihabı olsa ememez, zaten doktora gitmişsiniz ama aklında olsun daha sonraki zamanlar için.Teşekkür ederim
Uyku eğitimi düşündüm ben de ama dediğim gibi normalde çok ağlayan bir bebek ve yatmaktan da nefret ediyor
Doğduğundan beri kendi kendine bir saat sırt üstü yatmamıştır mesela
Çok ağlıyor uyutmaya çalıştığımda
21 aylık bir tane de bende var. Dün 07.30da uyandı, öğlen iki saat uyudu, gündüz saatlerce bahçede oynadı. Gece saat başı kalktı başım ağrıyor çok yorgunum. Yorgunluktan gündüzleri ilgilenemiyorum bile. Emziği bıraktırdım iki üç hafta oluyor. Sütten kesecektim ama yorgunluktan yapamadım. Anladı sanırım ve daha düşkün oldu, erteledim. Diş mi çıkarıyor acaba. Çözüm bulursanız lütfen yazın, çok zor durumdayımUmarım hemen bir düzen yakalarsınız canım. Ara ara bizimkime de vuruyor öyle dönemler. Bazen bir hafta sürüyor bazen bir aya kadar uzuyor. Her çocukta değişiklik gösteriyor. Bizimkinin büyüme atakları oluyor mesela anlıyorum artık. Huysuzluk, ağlama nöbetleri, gece uyanıp emmek istememe ve ağlama... bazen saç baş yolacak kıvama geliyorum, sabır diyorum. Kucağımda pışpışlayıp, sakinleştirmeye çalışıyorum. Son bir aydır gün aşırı yatmadan önce emziriyorum ama uyuturken emzirmiyorum. Emziğini veriyorum ağzına, meme yok yatıyoruz diyorum. Kendi uykuya dalmaya az çok alışıyor. Emzirmeden yatırdığım geceler sabaha kadar uyuyor. Emerek uyuduğu zaman muhakkak uyanıyor. Tabii benim ki 22 aylık. Şu sıralar çok düşkün memeye bir sağ bir sol emiyor
Çok üzüldüm sizin için Ben de beter haldeyim. Af edersiniz inek modundayım sürekli. Şu sıralar emmeye takmış durumda. 10-30 saniyede bir göğüs değiştirerek emiyor ve yarım saatte bir yarım saat emiyor. 20-21 ay arası bizde sizin gibiydik. Saat başı, yarım saatte bir kalkıyor, bazen emiyor bazen çığlık çığlığa ağlıyordu. Şu sıralar iyi. Keşke memeden kesmeden emzikten kesmeseydiniz. Ben ayağımda sallıyordum ama bir aydan fazladır hiç sallamıyorum. Artık belli başlı şeyleri sizinki de anlıyordur. Yavaş yavaş kendi başına uykuya geçmeye alıştırabilirseniz deneyin bir. Uyanma sıklığı azalacaktır. Ben yalnız bırakarak veya beşikte yanında durarak yapmıyorum çünkü hiç durmadan ağlıyor ve aşırı geriliyorum. Biz önce yanında yatıp emzirmeyle başladık. İlk dört gün hep yanında yattım emzirdim ve sonra o ayrılıp emziğini ağzına kendi alıp yattı veya ben emziğini ağzına koydum, bazen de direk memede uykuya daldı. İlk önce böyle alıştırdım. Dört gün sonra bir gece emzirdim, bir gece yatış saatinden 15 dakika öncesine dek emdiği kadar emzirdim ve sonra yatırdım bende yanına yattım, meme yok hadi uyuyoruz deyip yüzüatü yattım (yoksa göğsümü açıp emmeye çalışıyor). Yataktan kalktı, odada gezindi, yanıma geldi emmek için öpe öpe yağ çekti, çevirmeye kalktı ve tamamen tepkisiz kaldım. Uyuduğuma ikna olduğunda tıpış tıpış yatağa yattı, emziğini buldu ve döne döne uyudu. Şimdi bir gece emzirerek uyutuyorum, bir gece kendi kendine dalıyor. Allah yardımcınız olsun, çok zor. Deneye deneye sizde kendi yönteminizi bulursunuz muhakkak.21 aylık bir tane de bende var. Dün 07.30da uyandı, öğlen iki saat uyudu, gündüz saatlerce bahçede oynadı. Gece saat başı kalktı başım ağrıyor çok yorgunum. Yorgunluktan gündüzleri ilgilenemiyorum bile. Emziği bıraktırdım iki üç hafta oluyor. Sütten kesecektim ama yorgunluktan yapamadım. Anladı sanırım ve daha düşkün oldu, erteledim. Diş mi çıkarıyor acaba. Çözüm bulursanız lütfen yazın, çok zor durumdayım
Yanıma yatırınca kalkıyor geri. Uykusu olsa da yatmıyor. Ayağımda sallıyorum mecbur. Ben üç yaşında zor bırakmışım emziği, hem ondan etkilendim hem de ağız yapısı bozulmasın daha fazla devam etmeyeyim dedim. Hepimize Allahtan bolca merhamet diliyorumÇok üzüldüm sizin için Ben de beter haldeyim. Af edersiniz inek modundayım sürekli. Şu sıralar emmeye takmış durumda. 10-30 saniyede bir göğüs değiştirerek emiyor ve yarım saatte bir yarım saat emiyor. 20-21 ay arası bizde sizin gibiydik. Saat başı, yarım saatte bir kalkıyor, bazen emiyor bazen çığlık çığlığa ağlıyordu. Şu sıralar iyi. Keşke memeden kesmeden emzikten kesmeseydiniz. Ben ayağımda sallıyordum ama bir aydan fazladır hiç sallamıyorum. Artık belli başlı şeyleri sizinki de anlıyordur. Yavaş yavaş kendi başına uykuya geçmeye alıştırabilirseniz deneyin bir. Uyanma sıklığı azalacaktır. Ben yalnız bırakarak veya beşikte yanında durarak yapmıyorum çünkü hiç durmadan ağlıyor ve aşırı geriliyorum. Biz önce yanında yatıp emzirmeyle başladık. İlk dört gün hep yanında yattım emzirdim ve sonra o ayrılıp emziğini ağzına kendi alıp yattı veya ben emziğini ağzına koydum, bazen de direk memede uykuya daldı. İlk önce böyle alıştırdım. Dört gün sonra bir gece emzirdim, bir gece yatış saatinden 15 dakika öncesine dek emdiği kadar emzirdim ve sonra yatırdım bende yanına yattım, meme yok hadi uyuyoruz deyip yüzüatü yattım (yoksa göğsümü açıp emmeye çalışıyor). Yataktan kalktı, odada gezindi, yanıma geldi emmek için öpe öpe yağ çekti, çevirmeye kalktı ve tamamen tepkisiz kaldım. Uyuduğuma ikna olduğunda tıpış tıpış yatağa yattı, emziğini buldu ve döne döne uyudu. Şimdi bir gece emzirerek uyutuyorum, bir gece kendi kendine dalıyor. Allah yardımcınız olsun, çok zor. Deneye deneye sizde kendi yönteminizi bulursunuz muhakkak.
Kalkacak mecbur ama senin tepkisiz yattığını görünce bir süre sonra uyudun sanıp o da yatacak ve oda karanlık olmalı, ışıklı ortamda yatağa dönmüyorlar. Ben ablasının alt yatağını açıyorum bir yandan ya da bazen ablasının ayak ucunda yatıyor. Beşiğe taşıma riskini göze alamıyorum. Ayakta sallandığı müddetçe, alışık olduğu için ram uykusuna geçtiğinde tekrar uykuya dalmak için ya emmek ya da sallanmak isteyecektir. Ben büyüğümü de küçüğüyle aynı aylarda yine bu şekilde uykuya alıştırdım.Yanıma yatırınca kalkıyor geri. Uykusu olsa da yatmıyor. Ayağımda sallıyorum mecbur. Ben üç yaşında zor bırakmışım emziği, hem ondan etkilendim hem de ağız yapısı bozulmasın daha fazla devam etmeyeyim dedim. Hepimize Allahtan bolca merhamet diliyorum
Benim de ikinci çocuğum :) ablasının uykusu çok ağırdı, gece emdikten sonra direkt koyardım yatağına. 13 aylıktı odasını ayırmıştım. Çünkü gece 1-2 kere uyanır olmuştu. Bunu dediğiniz gibi ya park yatakta ya ayağımda sallıyorum geceleri, uyumuyor yatağa koyuncaKalkacak mecbur ama senin tepkisiz yattığını görünce bir süre sonra uyudun sanıp o da yatacak ve oda karanlık olmalı, ışıklı ortamda yatağa dönmüyorlar. Ben ablasının alt yatağını açıyorum bir yandan ya da bazen ablasının ayak ucunda yatıyor. Beşiğe taşıma riskini göze alamıyorum. Ayakta sallandığı müddetçe, alışık olduğu için ram uykusuna geçtiğinde tekrar uykuya dalmak için ya emmek ya da sallanmak isteyecektir. Ben büyüğümü de küçüğüyle aynı aylarda yine bu şekilde uykuya alıştırdım.
Allah var ikincisi ablasına göre uyku konusunda daha iyi. Çünkü ablasında ben neredeyse iki yaşına kadar iki saatten fazla uyku uyuduğumu bilmem. Sabah 4-5'lere kadar ayağımda sallardım. 6-7 gibi kızım uyanırdı. Ayağımdan indirsem veya sallamayı bıraksam hemen uyanırdı. Sabahlara kadar ayaklarım durmasın diye kitap okurdum. Küçüğü o konuda çok çok iyi. İnanır mısın, ikinci gebeliğimde son iki ay uykusuzluk antremanı yaptım ama garip şekilde küçüğü uykuyu seven bir şey çıktı. Bebek dediğin gece ağlar, uyanır, emmek ister. Sabaha kadar uyuyordu. Gece emmeye kaldıramıyordum. Sonra bir bozulma oldu bir yaşına doğru sanırım. Büyük kızım gece uyumazdı ama gündüz bana yapışık gezmezdi. Küçüğü ile yapışık geziyoruz. İnşaallah düzelir seninki de. Biz parka bahçeye de çıkamıyoruz iyice evde delirdilerBenim de ikinci çocuğum :) ablasının uykusu çok ağırdı, gece emdikten sonra direkt koyardım yatağına. 13 aylıktı odasını ayırmıştım. Çünkü gece 1-2 kere uyanır olmuştu. Bunu dediğiniz gibi ya park yatakta ya ayağımda sallıyorum geceleri, uyumuyor yatağa koyunca
Öncelikle hatalı baslamissiniz sizi çok çok çok iyi anlıyorum çünkü bende yaşadım şükür ki erkenden düzelttim. Daha doğrusu artık dayanacak gücüm kalmamıştı. 5 buçuk aylıkken uyku eğitimi verdim . Benim bebeğim de kolikti tavana salıncak kurduk . Uyanıkken ya agliyo ya da emiyo asla sakin kalmiyodu. Uykuları kısaydı gece bile uyumadigi için fiziksel ve psikolojik olarak tukenmistim. Yaşamaya bile gücüm kalmamıştı. Tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabının siparişini verdim uykusuzluktan gözlerim sizlayarak okudum sadece uyku kısmını okudum ve hayal edemeyeceğim kadar düzeldi. İnanılır gibi değil ama oğlum kendi uykuya daliyo. Rabbim tüm annelere bu duyguyu yaşatsın. Her yaş grubuna farklı uygulaniyo bu yöntem. Çocuğunuz artık büyük o yüzden sizin daha fazla zaman ayırmanız gerekiyo. Uyku çok kompleks bi yapı çok fazla etkileyeni var. Bence kitabı alıp okuyun inşallah faydası olur. Ben eğer benim oğlum uyumaya başladıysa her çocuk uyumayı öğrenir diyorum. Çocuğum uyumadigi için buyuyemiyodu bileKızlar merhaba
11 aylık bir bebeğim var .
Gündüz uykuları olması gerektiği şekilde ancak geceleri hiç uyumuyor .
Aslında uyuyor ama bazen bel dakika bazen yarım saat bazen bir saat içinde uyanıyor .
3-4aydır bu böyle .
Kolik bir bebekti ve hep kucakta gazını çıkartırken uyudu , öncesinde de doğduğunda ilk 3 ay memede uyudu.
Sonraki 4 ay yani 7. Ay bitimine kadar uykuları iyiydi gece 3-4 saat kesintisiz uyuduğu oluyordu.
Memeci bir bebek olduğu İçin yatarak emzirdim hep ve hala birlikte yatıyoruz .
Kucakta ev gezerek uyuyoruz sonrasında yatağa birakıyorum , uyandıkça da meme veriyorum yatarak .
Odasında kendi basına yatırma çalışmalarım oldu ancak başarılı olamadım . Zaten uyanık kaldığı her an kucak isteyen ve ağlayan bir bebek
Bu bakımdan kendi kendine uyutmayı hiç öğretemedim .
Şuanda diş çıkarıyor 2-3 dişi birden cıkıyor
Diş çıkarma dönemi bu kadar uykusuzluk yapar Mİ ?
Gece Uyumadığı için gündüz de çok huzursuz
Bir de kulağı ile çok oynuyor doktora götürdük kulaklarında birsey olmadığını söyledi
Sizler de böyle durumlar yaşadınız Mİ ne zaman uykularınız düzene girdi .