• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı şaşırdım . Bebeğimin uykuları .

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.242
148
44
Kızlar merhaba
11 aylık bir bebeğim var .
Gündüz uykuları olması gerektiği şekilde ancak geceleri hiç uyumuyor .
Aslında uyuyor ama bazen bel dakika bazen yarım saat bazen bir saat içinde uyanıyor .
3-4aydır bu böyle .
Kolik bir bebekti ve hep kucakta gazını çıkartırken uyudu , öncesinde de doğduğunda ilk 3 ay memede uyudu.
Sonraki 4 ay yani 7. Ay bitimine kadar uykuları iyiydi gece 3-4 saat kesintisiz uyuduğu oluyordu.

Memeci bir bebek olduğu İçin yatarak emzirdim hep ve hala birlikte yatıyoruz .
Kucakta ev gezerek uyuyoruz sonrasında yatağa birakıyorum , uyandıkça da meme veriyorum yatarak .
Odasında kendi basına yatırma çalışmalarım oldu ancak başarılı olamadım . Zaten uyanık kaldığı her an kucak isteyen ve ağlayan bir bebek
Bu bakımdan kendi kendine uyutmayı hiç öğretemedim .
Şuanda diş çıkarıyor 2-3 dişi birden cıkıyor
Diş çıkarma dönemi bu kadar uykusuzluk yapar Mİ ?
Gece Uyumadığı için gündüz de çok huzursuz
Bir de kulağı ile çok oynuyor doktora götürdük kulaklarında birsey olmadığını söyledi
Sizler de böyle durumlar yaşadınız Mİ ne zaman uykularınız düzene girdi .

Kızlar merhaba
Aslında uyuyor ama bazen bel dakika bazen yarım saat bazen bir saat içinde uyanıyor .
3-4aydır bu böyle .
Kolik bir bebekti ve hep kucakta gazını çıkartırken uyudu , öncesinde de doğduğunda ilk 3 ay memede uyudu.
Sonraki 4 ay yani 7. Ay bitimine kadar uykuları iyiydi gece 3-4 saat kesintisiz uyuduğu oluyordu.

Kucakta ev gezerek uyuyoruz sonrasında yatağa birakıyorum , uyandıkça da meme veriyorum yatarak .
Odasında kendi basına yatırma çalışmalarım oldu ancak başarılı olamadım . Zaten uyanık kaldığı her an kucak isteyen ve ağlayan bir bebek
Bir de kulağı ile çok oynuyor doktora götürdük kulaklarında birsey olmadığını söyledi
Sizi konularınızdan hatırlıyorum. Benımds 13 aylık bebeğim var konularınızda bebekle ilgili olunca genelde okuyorum. Benım kızımda 1 yasına kadar aynı durumdaydı ama bugunlerdd duzeldı yenı yenı besıgınde yatıyor ve aynı seylerı yasıyorduk. Diş dönemi yıne çok uyanjp ağlıyor ama onun dıaında sankı 1 yas bizi biraz rahatlattı ve bence diş dönemi dısında keyıflı oldugu bır vakıt yatagına yatırmaya çalıısn. Kızım 4 5 ekadar besıgınde sonrasında kucagımda uyuyor bunada çok şükür 😍😍😍

Kızlar merhaba
3-4aydır bu böyle .

Benimde 14 aylık kızım var ve 3. Çocuğum..
Diş çıkarma döneminde ağrılı ve kaşıntılı bi süreç olduğu için gece uykusuzluk çok oluyo...ayrıca benimki gündüz gaz yapıcı şeyler yediğinde gece çok uyanıp zor uyuyo..bi de yatmadan önce karnını iyice doyurursam daha rahat ve uzun uyuyor..Bizimki de diş çıkarıyor, her gece en az 2-3 kere, bazen 4-5 kere uyanıyor..dişten önce daha az uyanırdı..
Doğduğundan beri emerek uyuyor, uyuyunca beşiğine koyuyorum, bizim odamızda..hiç yanımda yatırıp uyutmadım..
Kulağını tutup ağlaması büyük oğlumu hatırlattı, kulak enfeksiyonu olmuştu bebekken..devam ederse bi kere daha doktora götürün bence..

Sizi konularınızdan hatırlıyorum. Benımds 13 aylık bebeğim var konularınızda bebekle ilgili olunca genelde okuyorum. Benım kızımda 1 yasına kadar aynı durumdaydı ama bugunlerdd duzeldı yenı yenı besıgınde yatıyor ve aynı seylerı yasıyorduk. Diş dönemi yıne çok uyanjp ağlıyor ama onun dıaında sankı 1 yas bizi biraz rahatlattı ve bence diş dönemi dısında keyıflı oldugu bır vakıt yatagına yatırmaya çalıısn. Kızım 4 5 ekadar besıgınde sonrasında kucagımda uyuyor bunada çok şükür 😍😍😍
Sevindim sizin adınıza
Ama keyifli olduğu hiçbir anı yok bebeğimin :(

Dişler etkiliyor evet.
Benimki diş çıkarma zamanları öyle çok emerdi ki yanında yatardım en azından ikimizde uyurduk.
Uyku için bebeğimi zorlamadım. Hazıf olmasını bekledim hep. 12 aylık odayı ayırdık, üç dört kere çağırdı her gece gittim. 2 yaştan sonra emmeyi kestim o da gecede bir iki kez çağırmaya devam etti. 2,5 yaşındaydı kendiliğinden deliksiz uyumaya başladı. Aslında gelişim aşamasıymış. Eninde sonunda oluyormuş. Kendimi boşa üzmüş germişim. Hazır olunca o da uyuyacak. Şu an demek ki size ihtiyacı var.

Benimde 14 aylık kızım var ve 3. Çocuğum..
Diş çıkarma döneminde ağrılı ve kaşıntılı bi süreç olduğu için gece uykusuzluk çok oluyo...ayrıca benimki gündüz gaz yapıcı şeyler yediğinde gece çok uyanıp zor uyuyo..bi de yatmadan önce karnını iyice doyurursam daha rahat ve uzun uyuyor..Bizimki de diş çıkarıyor, her gece en az 2-3 kere, bazen 4-5 kere uyanıyor..dişten önce daha az uyanırdı..
Doğduğundan beri emerek uyuyor, uyuyunca beşiğine koyuyorum, bizim odamızda..hiç yanımda yatırıp uyutmadım..
Kulağını tutup ağlaması büyük oğlumu hatırlattı, kulak enfeksiyonu olmuştu bebekken..devam ederse bi kere daha doktora götürün bence..
Karnını doyuruyorum
Yani aç olduğu İçin uyanması mümkün değil
Yeni doğduğunda memeden ayrılmadı hiç
Gece gündüz memede yaşadık
Bu bakımdan yanıma almak zorunda kaldım

Dişler etkiliyor evet.
Benimki diş çıkarma zamanları öyle çok emerdi ki yanında yatardım en azından ikimizde uyurduk.
Uyku için bebeğimi zorlamadım. Hazıf olmasını bekledim hep. 12 aylık odayı ayırdık, üç dört kere çağırdı her gece gittim. 2 yaştan sonra emmeyi kestim o da gecede bir iki kez çağırmaya devam etti. 2,5 yaşındaydı kendiliğinden deliksiz uyumaya başladı. Aslında gelişim aşamasıymış. Eninde sonunda oluyormuş. Kendimi boşa üzmüş germişim. Hazır olunca o da uyuyacak. Şu an demek ki size ihtiyacı var.
Ben de hep böyle düşünüyordum ;ancak gündüz sürekli ağlayan ve sürekli kucak isteyen bir bebek ve çok ağırlaştı .
Hem gündüz onu taşımak hem gece uykusuzluk çok yoruyor
Biz de memede uyuyorduk zaten benim için sorun değildi fakat artık memede de uyumuyor işte . Uyuyor 5 dak snr ağlıyor , ya da 15 dakika bazen yarın saat .
Bu çok zor

Ben de hep böyle düşünüyordum ;ancak gündüz sürekli ağlayan ve sürekli kucak isteyen bir bebek ve çok ağırlaştı .
Biz de memede uyuyorduk zaten benim için sorun değildi fakat artık memede de uyumuyor işte . Uyuyor 5 dak snr ağlıyor , ya da 15 dakika bazen yarın saat .
Bu çok zor
Diş etlerinin kaşıntı ve ağrısını azaltmak için jeller var, büyük oğlum da kullanmıştım, doktorunuza danışın kullanabilirsiniz

Bu çok zor
Köpek dişlerini 15 günde çıkardı. Geceleri ağlayarak uyanırdı acıyor diye.Azı ve köpek dişler çok ağrılı zor çıkar.

Senin yasadiklarini birebir buyuk oglumda yasadim. O da kolikti, cok gazliydi, mutsuz bir bebekti. Surekli aglardi, hep kucaktaydi. Uykusu ancak 2 yas gibi duzene girdi. Simdi yanina yatinca kendi kendine uyuyor, sabaha kadar uyanmiyor. Su an 2,5 yasini gecti. Simdi benzer sorunlari kucuk oğlumla yasiyoruz. 8 aylik olmak uzere. Abisine nazaran daha kolay bir bebek. En azindan kolik degil ama donem donem uykusu cok bozuluyor. Son bir haftadir gecede kac kez uyandigimizi saymiyorum. Uykusuzluktan tukendim ama daha kabullenmis bir durumdayim. Iki kucuk bebekle butun gun tek basima ve uykusuz. Esim calisiyor, o gelene kadar her sey benim uzerimde. Ben uyksuzluga asla dayanamayan bir insanim ama su gunlerin gecici oldugunu bildiğim icin daha sakinim. Bu yollardan geçtim cunku. Dayanma gucu bulmak zor, biliyorum. Sana sadece biraz daha sabir diliyorum. Pek yakinda en azindan uyumaya baslayacaksiniz.

Benim oğlum 2buxuk yasına kadar böyleydi hastanelik oluyordum uykusuzdan kilitli anca geçti biraz sabır annesi

7 aylık oğlum da aynı şekilde . O kadar uykusuzum ki yorgunluktan hasta olmaya başladım. Gece uyanıp oyun oynamak istiyor. Emeklemeye başladı yeni yatağın altını üstüne getiriyor diyebilirim. Nasıl düzelir bu uykular😔😔

o dis zamani cok feci, hele ki birden fazla ayni anda cikiyorsa, bir aya yakin surebilir bu durum,
ve ben ne yapsam fayda etmemisti maalesef.

kulagi ile surekli oynamasi da problem olabilir, kulakta bir sey yoksa acaba dislerinin sizisi oraya kadar variyor mudur diye dusundum.

bir de bundan bagimsiz, ac olan bebek gece uyanir diyordu okudugum kitap, atiyorum sizi emmeye alismis ama azicik emince uykusu geliyor ve hemen uyuyor ama halbuki karnini daha doyurmadi, bir saat sonra yine acligina uyanip azicik emip yine uyuyakaliyor olabilir. Uyumasina izin vermeden uzun sure emzirmeyi deneyin, boylece uyku suresini uzatabilirsiniz, ama saniyorum ki emzirme donemi boyunca 3 saatte bir uyanmak cok normal.

Gündüz ne kadar uyuyor? Ben oglumu uzun uyutmazdim ki gece guzel uyusun.

Bir de uyutmadan önce ne yediriyorsunuz? Özel bir alerjisi yoksa az tatli rezeneli muhallebi verin, cok guzel uyutuyor.

Allah kolaylik versin 😍 zor biliyorum ama gececek bu günler icinizi ferah tutun 🌸🤗

Gece yatmadan önce yok tutacak muhallebili verin aç kalmazsa yanına sizin kokunuz olduğu bir şey bırakın mesela benim kızlar bana değilde battaniye baglanmislardi o olmadan uyumuyorlardi

Çoğu bebek memeye yapışık gezer. 2 yaşından sonra çok büyük kısmı uyku bakımından düzene girer.

Her anne hemen hemen aynı durumu ve hatta daha zorunu da yaşıyor.

Bebeği Gece gündüz uyuyan sayılı Anne var , nazar değmesin :uykucu: Onlar şanslı gruptan.

Az daha sabır :)

Senin yasadiklarini birebir buyuk oglumda yasadim. O da kolikti, cok gazliydi, mutsuz bir bebekti. Surekli aglardi, hep kucaktaydi. Uykusu ancak 2 yas gibi duzene girdi. Simdi yanina yatinca kendi kendine uyuyor, sabaha kadar uyanmiyor. Su an 2,5 yasini gecti. Simdi benzer sorunlari kucuk oğlumla yasiyoruz. 8 aylik olmak uzere. Abisine nazaran daha kolay bir bebek. En azindan kolik degil ama donem donem uykusu cok bozuluyor. Son bir haftadir gecede kac kez uyandigimizi saymiyorum. Uykusuzluktan tukendim ama daha kabullenmis bir durumdayim. Iki kucuk bebekle butun gun tek basima ve uykusuz. Esim calisiyor, o gelene kadar her sey benim uzerimde. Ben uyksuzluga asla dayanamayan bir insanim ama su gunlerin gecici oldugunu bildiğim icin daha sakinim. Bu yollardan geçtim cunku. Dayanma gucu bulmak zor, biliyorum. Sana sadece biraz daha sabir diliyorum. Pek yakinda en azindan uyumaya baslayacaksiniz.
Kolik , huysuz ve kucakcı bebek çok zormuş gerçekten
Allah size de yardım etsin ;(

Back