• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı lütfen yardım edin?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de çok köklü bir üniversitede mühendislik bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Geçen benimle bir konuda konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı kız kardeşimin üni okumasını pek desteklemiyormuş biraz kıskançmış. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn :KK43:

Son düzenleme:
Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de Hacettepe'de psikoloji bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Ama geçen benimle konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı başlarda üni konusuna bakarız demiş ardından şimdi de kız kardeşimin okumasını istemiyormuş. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Baktım kız kardeşimin de kafası karışmış, bu nedenle daha önce ayrıldım ondan ama dayanamadım geri barıştık demez mi. Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Bide diyor ki beni çok kısıtlıyor, erkek arkadaşlarım olamazmış falan ama kendisinin kız arkadaşları var diyor. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Anneme de anlatmak istemiyorum işler daha da karışır. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn :(

Öncelikle kardesinin onu gerçekten sevip sevmediğini anla. Seviyorsa da onun için değmez falan deme. Güzelce anlat okurken de sevgili kalabilirsiniz bu senin hayalin ailenin hayali falan de.
Bu yaşta daha kimse bilmiyorken kısıtlamak sevgilisinin göndermemesi falan ne bilim çok saçma. Hayat tecrübeleri yok. Okumaya ikna et.

Kafası karıştı derken nasıl yani okulu mı bırakmayı düşünüyor? Anne babasına ne diyecek?

yaşı küçük diye inşallah böyledir. Yoksa bu kafayla okusa da sevgilim/kocam istemiyor diye çalışmaz
Aynen öyle okulu bırakmayı düşünüyor. Bide şu cümlesi beni çok sinir etti "daha kötü bi üni gelseydi hiç gitmezdim de hacettepe geldi çok kararsızım" bende sert konuşunca yargılamak kolay falan diye trip attı bana. Napacağımı gerçekten bilmiyorum bu gidişle okumaktan vazgeçecek.

Öncelikle kardesinin onu gerçekten sevip sevmediğini anla. Seviyorsa da onun için değmez falan deme. Güzelce anlat okurken de sevgili kalabilirsiniz bu senin hayalin ailenin hayali falan de.
Bu yaşta daha kimse bilmiyorken kısıtlamak sevgilisinin göndermemesi falan ne bilim çok saçma. Hayat tecrübeleri yok. Okumaya ikna et.
Sevgilisi zaten 25 yaşındaymış, çok büyük ya. Okursa da bu iş okumazmış falan demiş çok sinir bozucu ya

Amann sakınn müsade etmeyinnnn aslaaaa bir erkek icin boylesine isteklide oldugu bor egitim hayatini yakmasınnn sizin gucunuz yetmez ise sayet ikna edemezseniz ne gerekiyorsa onu yapın anne babaniza anlatin ama önünü alın....bu nasil bir zihniyet kendisi kiz arkadaslari ediniyor kardesinizin erkek arkadas ile konusmasi yasak ..anlasilan kardesinizin asktan gozü kör olmus suan mantikli yaklasamiyor ama siz gozunu acmasi icin elinizden geleni yapin gerekirse yanina gelsin bikacgun destek olun ve o sahis ile baglantisini kopartin

Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de Hacettepe'de psikoloji bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Ama geçen benimle konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı başlarda üni konusuna bakarız demiş ardından şimdi de kız kardeşimin okumasını istemiyormuş. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Baktım kız kardeşimin de kafası karışmış, bu nedenle daha önce ayrıldım ondan ama dayanamadım geri barıştık demez mi. Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Bide diyor ki beni çok kısıtlıyor, erkek arkadaşlarım olamazmış falan ama kendisinin kız arkadaşları var diyor. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Anneme de anlatmak istemiyorum işler daha da karışır. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn :KK43:
Valla bir an önce kardeşinin o erkek arkadaşı ile sen konuş kardeşin de seviyor mu daha ergenlik mi desem ne hemen bağlanmış çocuğa onun kararları kafasını karıştırdığına göre insallah ALLAH doğru yoldan saptırmaz ben olsam alır karşıma konuşurum ikisinide bir erkek yüzünden geleceğini mahvetmesin

Amann sakınn müsade etmeyinnnn aslaaaa bir erkek icin boylesine isteklide oldugu bor egitim hayatini yakmasınnn sizin gucunuz yetmez ise sayet ikna edemezseniz ne gerekiyorsa onu yapın anne babaniza anlatin ama önünü alın....bu nasil bir zihniyet kendisi kiz arkadaslari ediniyor kardesinizin erkek arkadas ile konusmasi yasak ..anlasilan kardesinizin asktan gozü kör olmus suan mantikli yaklasamiyor ama siz gozunu acmasi icin elinizden geleni yapin gerekirse yanina gelsin bikacgun destek olun ve o sahis ile baglantisini kopartin
Çok dil döktüm ama nafile, bu gidişle onca yıl emek verdiği hayal ettiği üniden vazgeçecek. Anneme söyleyemem çok katı bu konularda. Çok canım sıkkın ya offf :(

Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de Hacettepe'de psikoloji bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Ama geçen benimle konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı başlarda üni konusuna bakarız demiş ardından şimdi de kız kardeşimin okumasını istemiyormuş. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Baktım kız kardeşimin de kafası karışmış, bu nedenle daha önce ayrıldım ondan ama dayanamadım geri barıştık demez mi. Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Bide diyor ki beni çok kısıtlıyor, erkek arkadaşlarım olamazmış falan ama kendisinin kız arkadaşları var diyor. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Anneme de anlatmak istemiyorum işler daha da karışır. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn :KK43:
Ah ah, ülkenin aydın yüzü sayılan insanlar bu kafalardan kurtulamadıkça toplum olarak refaha erişemeyiz biz.

kocası bile olmayan bir hanzonun kıskançlık ve aşağılık kompleksine boyun eğmeyecek herhalde hanım kızımız değil mi??

konu sahibi, gözünüzü üzerinden ayırmayın kardeşinizin. Bir hata yapmasına izin vermeyin. Nolur.

Hayatını mahvetmesin elin ogluna asla guven olmaz önce ayaklarının üzerinde dursun yoksa eziyet edecek baskıları bitmeyecek erkeğin her dediğini yaptınmı gotu kalkıyor o zaten gerçekten sevse saygı duyRdi onun emeğine ben evlendim çok pişmanım 20 gün sonra bosancagim kızıma oldu olan. babası karışmıyor ailesi okutuyor sen kimsin o.cocugu bir kızın hayatını karartiyorsun sen nasıl böyle bir karar verebiliyorsun.valla tanıdığınız bir erkek varsa babanız olsun çekinmeyin gidip paylaşın zararın neresinden donseniz kardır babanız gidip konuşsun çocukla yada kuzen olur abi olur bir insanın hayatıyla oynamak nasıl Bu kadar kolay anlamıyorum

Ah ah, ülkenin aydın yüzü sayılan insanlar bu kafalardan kurtulamadıkça toplum olarak refaha erişemeyiz biz.

kocası bile olmayan bir hanzonun kıskançlık ve aşağılık kompleksine boyun eğmeyecek herhalde hanım kızımız değil mi??

konu sahibi, gözünüzü üzerinden ayırmayın kardeşinizin. Bir hata yapmasına izin vermeyin. Nolur.
Ya çok dil döküyorum sonra bana kızıyor tavır alıyor. Çok uğraştı yıllarca üni için. Şimdi şu yaptığı beni çileden çıkartıyor :( çok sinirliyim ağlayasım geliyor ya

Dusunuyorum kendi kardesım boyle bısey soylemıs olsa, okumak ıstemese sacma sapan bı adamın aklına uysa cok caresız kalırdım. Bı yere kadar onunla konusurdum ıkna etmeye calısırdım ama cok gecmeden aileme soylerdım hep beraber hallederdık olay cıkacaksa da cıkabılır. Kardesınız onun etkisinde kalmaktansa ailenin tavrıyla karsılasmalı yıne uzulecekse de boyle uzulsun. Sız de uzun sure saklamayın bısey olsa neden bıze soylemedin denebilir sonra.

Çok dil döktüm ama nafile, bu gidişle onca yıl emek verdiği hayal ettiği üniden vazgeçecek. Anneme söyleyemem çok katı bu konularda. Çok canım sıkkın ya offf :KK43:
sizi anliyorum madem siz ikna edip gozunu acamiyorsunuz ben sizin yerinizde olsam anneme soylerdim ilerde senelerce bin pismanligini cekecegine suan annemin katı tavrıyla karsilasmasi daha iyi olur

Hayatını mahvetmesin elin ogluna asla guven olmaz önce ayaklarının üzerinde dursun yoksa eziyet edecek baskıları bitmeyecek erkeğin her dediğini yaptınmı gotu kalkıyor o zaten gerçekten sevse saygı duyRdi onun emeğine ben evlendim çok pişmanım 20 gün sonra bosancagim kızıma oldu olan. babası karışmıyor ailesi okutuyor sen kimsin o.cocugu bir kızın hayatını karartiyorsun sen nasıl böyle bir karar verebiliyorsun.valla tanıdığınız bir erkek varsa babanız olsun çekinmeyin gidip paylaşın zararın neresinden donseniz kardır babanız gidip konuşsun çocukla yada kuzen olur abi olur bir insanın hayatıyla oynamak nasıl Bu kadar kolay anlamıyorum
Ben anneme anlatmak istiyorum ama çok çekiniyorum gerçekten, annem bu konularda çok katıdır ne yapacağımı şaşırdım kaldım

Back