Ne Yapacağımı Düşünmekten Yoruldum Artık.

Kendinize eziyet etmeyin tek nefesten bir şey olmaz beyniniz de hasar görmemiştir emin olun :) Ama sanırım arkadaş kurbanı oldunuz sarma sigara diye kandırdılar sizi ...

İnsan başına gelmeyince bilmez bunu arkadaşım.
Esrarı 12 yıldır kullanan biri sadece bununla kalmamıştır.Kollarında morluk yoksa kokain kullanıyordur çünkü esrar 12 yıl bir adamı kesmez.Çocukluğunu bildiğim 6 gencecik yavruyu daha birini 2 ay evvel toprağa verdik biz.Hepside mahallemizin çocukları idi beraber büyüdük beraber oynadık diyeyim.
Bu çocuklar bu işe esrar ile başlayıp eroine geçtiler aileler fark edince bıraktık deyip kokain kullanmaya başladılar.
İnan bana bırakırım demek o kadar kolay ki.Ama ASLA BIRAKAMAZLAR.Hele bahsettiğin gibi saçmalıyor gülüyor başka ruh haline bürünüyorsa emin ol bu esrardan öte birşey.
Bu çocuklar hırsızlık yaptılar,evlerindeki tencereye kadar sattılar,mutfak tüpüne kadar sattılar,ana babasının cebinden para çaldılar.Nişanlın çalışıyor olabilir belki bunları yapmadı yapmayacakta.Ama şu an evlenirsen hiç bir şey yolunda gitmeyecek belki nişanlının bu durumundan dolayı çocuk sahibi bile olamayacaksınız.
Seviyorsan hastalığını kabullenmişsen ona söyleyeceğin AMATEME yatması.
Bir insanı madde bağımlısı olduğu için asla hor görmem.Çünkü onlar buna en zayıf oldukları anda yada lanet olası ARKADAŞ dedikleri kişilerle başlıyorlar.
Oysa arkadaş dediğin ben battım bulaştım bu illete sen uzak dur diyebilmeli.
İnan bana ASLA ve ASLA BIRAKIRIM demekle bu illet bırakılmaz.

Mutlaka destek almalı ve hayatının kalan kısmını daha kaliteli yaşayabilmek için bu illetten kurtulmalı.Belki hastalığı bir nebze olsada dahada rahatlatır onu.Varisleri bile rahatlar esrar sigara gibidir hatta çok daha kötüsü damar tıkanıklığının ise en büyük yoldaşı.

Allah onları satanları gençlerimizi bu illete bulaştıranları buna aracılık edenleri kahretsin.
Bak arkadaşım bağımlı olmaması için aydaaaaa yıldaaaaa bir alır ama her akşam demek BAĞIMLILIK ötesidir.Bunun tedavi olması şart.
Sizden ricam lütfen gerekirse bu illetten kurtulması için nişanlınızın arkadaşları da dahil olmak üzere onları polise şikayet edin.Esrar kullanıcılığının bir hapis cezası yok ama satıcılarının sonu karanlık.Bu yüzden en son çare de olsa bunu yapın.
Yarın bu illetin siz evlendiğinizde bir evladınız olduğunu ve onu bulduğunu düşünsenize.

Esrar sandığın gibi bir şey değil Gözde. Kendi kendine bırakacağım deyip bırakamaz. Mutlaka tedavi şart ve çevresi artık çok büyük bir eksi. Başka şehre gitsen dahi eninde sonunda o o bulur, ya da bulunur.
Amcam kullanıyor. Yıllardır hem üretiyor hem satıyor hem kullanıyor. 12 yıl mümkün değil onsuzluğa alışması
Lütfen aşkına yenilme yengem gibi sonun keşke ailemi dinleseydim olmamalı.
Nolur olmasın aileni karşına alma bu evliliğin sonu %99 pişmanlık...

bir yere kadar tamam dedim ama bir yerden sonra bu ilişkinin devam edip evliliğe dönüşmesini sağlıklı bir karar olarak göremedim maalesef.

daha 3-4 gün önce sonlanan bir olayı anlatayım.
3 hafta önce annemi hastaneye götürdüm, acilde serum verdiler, bitmesini beklerken yanımızdaki sedyeye biri uzandı, sağlıkçı ona da serum takmak için kolunu açmasını söyledi, kolunu açtığında gördüğüm şey içimi acıttı. kolları kesikler içinde kimisi yeni kimisi eski, damar yerleri mosmor, damar yolu açmak için uğraştıkça damarları patladı ve henüz 25-26 yaşlarında. sağlıkçıya "kendim yapıyorum abi ben iğnemi" dedi, ne iğnesi yapıyorsun diye sordu "eroin abi" dedi. hapla başlayıp, esrar ve kokainle devam edip, eroine kadar uzanmış. 500'lük serum 10 dakika demedi kolunda. sızdı kaldı sedyede. ve öğrendik ki hakkın rahmetine kavuşmuş.

bir örnek daha vereyim. komşumuzun bu maddeyi kullandığını öğrendik. eşi ilk zamanlarda çok tatlı dilli bir bayandı, çocukları oldu şimdi 5 yaşında. kadının dayak yemediği gün yok, maddeyi bulamadıkça ya da yoksunluk çekip krize girdiğinde kadını dövüyor, 5 yaşındaki çocuğun ağzında sinkaflı küfürler.

yapma arkadaşım bile bile kendini ateşe atma, lütfen.

Mantiginla hareket et lütfen, sen kizin olsa böyle bir adamla evlenmesine izin verir miydin? Uzak dur kendine acimiyosan seni bu yasa kadar beslemiş büyütmüş senin için en güzelini isteyen ailene aci ve lütfen aileden bir şey saklama esrar mevzusunu da söyle, sen bir gün duygularına yenik düşer isen ailen dağ gibi dursun karşında bu sayede

hastalığını bi tarafa koyarsak elle tutulur hiiç bir yanı yok sevgilinin...
sen şu anda aşkından,heyecanından fln göremiyoosun yada görmek istemiyosun ama çevren ve ailen haklı....

ailen haklı.
hastalığına üzüldüm ama biliyosun ki behçet genetik bi hastalık.
yarın bigün çocuğun da bu hastalıktan çeksin ister misin?
ve evin tek oğlu olması da oldukça büyük bi sorun, şu an onu çok sevdiğin için bir şeyler gözüne batmıyor olabilir.
ama her gün felçli hasta, yaşlı insan bak bakalım 4 görümceyle uğraş 1 sene sonra sevgiden eser kalıyor mu?

esrar meselesine de gelince, esrar 12 yılda yüz kere bağımlılık yapmıştır zaten.hiçbir uyuşturucu bağımlısı da bağımlı olduğunu kabul etmez.yarın bigün bırakmaya çalıştığında çok agresif olacaktır başka bir adamla karşılaşabilirsin.ayrıca esrar çok çabuk yaşlandırır..
çocuğunun babası bir esrarkeş mi olsun istiyorsun?yazık..

Bence onu ne kadar sevdiğini sorgula.Saygısızlık etmek istemem ama bu sevgi değildir bence.Asla kabul etmesen de acıma, alışkanlık, cesaret, iyi kalplilik, inatçılık ve daha bir sürü duygunun oluşturduğu başka bir duygudur bu.Sevgi değil, sevgi insanı üzmez, ağlatmaz, yaralamaz, umudunu kırmaz. Eğer bu yazdıklarımı okuyup düşündüğünde "evet galiba öyle" diyorsan da asla kendini suçlama.Sevgi akılla değil kalple olur.Aklın kaçmasa da kalbin bu şartlarda çoktan kaçmıştır, ürkmüştür. Elden bir şey gelmez.Ayrıca "beni seviyor" demişsin ! Şüpheli... Bu şartlarda böyle tekil duygular kalmaz arkadaşım, her şey karmaşıklaşır. Eğer bırakmak istersen bırak, bu bir kaçma, yenilme, kötülük...değil.Bu sadece "hayat". Başkalarını seversin.Mutlu olursun, hayat devam eder. Tek kişinin düşünmesi ile çabalaması ile düze çıkan ilişki görmedim, bilmem...Anaya babaya bakma, bahsettiğin hastalıklar bunlara göğüs gerilir, herkes bunların potansiyel yaşayıcısı zaten.Ama senin durumun koşulların çok karmaşık. Evlilik gerçekleşince, ilerde çok zor bir hayatın olur, mutsuz bir hayatın olur. İnsan bazen kendi içinden dışarı çıkıp, başkası gibi bakabilmeli kendine.İnsan bazen içerden kendi iyiliğini düşünemiyor, başkası olup görmeli dışardan.

Kesinlikle uzaklaşmalısın diyorum başka bişey demiyorum.
Bu işlerin şakası yok.12 çok çok uzun bir bağımlılık süreci.Artık geri dönüşü çok zor.Başka şeyler de kullanabilir bir arkadaşın dediği gibi.
Bedenen bağımlılığım yok demek ne demek çocuk mu kandırıyor.Nasıl oluyomuş ta engellemiş bedenen bağımlı olmamayı.Bağımlı bağımlıdır işte hem de her açıdan.Yine bir arkadaşın dediği gibi yoksunluk krizlerine girdiği zaman acı gerçekle yüzleşeceksin.Sen onu doğru yola sevketmek için gereken konuşmaları yapmışsın.Daha fazlasını yapmak artık ailesinin görevi.Burada sakın bir suçluluk ve sorumluluk hissetme.Aklını da karıştırma net ol,sonu olmayan bir yolculuğa çıkma derim ben...

Herşey tamam ailesine bakmak istemesinden, hastalığına kadar ki zaten memur olmayışı bir problem değil ama esrar kullanması hafife alınacak bir durum değil ki bir de 12 yıldır kullanıyormuş. Sırf bu sebepten dolayı aileni dinlemeni şiddetle tavsiye ederim..

son bikaç cümlene kadar ewet sana sonuna kadar hak verdim hastalık bu kimin başına ne geleceği belli olmaz ama o son cümlelerini okuduğumda buraya kadar dedim hiç dönmeden arkana git derim esrar..... kendisi bırakıcakmış zamanla bu imkansız neredeyse tedavisiz üstelik 12yıldır kullanıomuş bu diğerleri kadar hafife alabileceğin bişey deil kesinlikle kendi ellerinle kendi hayatını zindan etme

Öncelikle geçmiş olsun. Esrar haricinde anlattığın herşeyi zaten çok mantıklı düşünmüşsün. Yazdığın kadarıyla senin çok akıllı ve mantıklı bi kız olduğunu anladım. Bütün sorunlar çözülürde esrar konusu asla çözülmez.. Kesinlikle ama kesinlikle bırakacağını sanma sakın kendini kandırma.. Bu illeti bugüne kadar bırakan görmedim. evlenince aksine daha fazla içmeyeceği ne malum. ? şimdi seni kaybetmemek için öyle konuşuyor olabilir ama evlendikten sonra iş işten geçecek ve hevesini almış olacak mutsuz bir evliliğin olacak Sadece bunun için bırakacaksan bırak..

Ahhh kızlar ahh anne baba el bebek gül bebek büyütür onlar da nerde serseri, nerde bağımlı , nerde işsiz güçsüz ayyaş var onlara aşık olur. Ben bu kızları da hiç anlamıyorum doğrusu ne bulurlar böyle adamlarda.
Sakın konu sahibi sakın yakma kendini çok üzülürsün sonra..Bak o seni düşünse benle olmaz der hayatından çekilir zaten ama belliki sadece kendini düşünüyor. Sende önce kendini düşün mantıklı karar ver.
Hastalık kısmı da bir yere kadar evet, kimsenin 1dk. sonrası belli değil. Ama bile bile de hasta biriyle evlenmekte bana pek mantıklı gelmiyor ömür boyu uğraşacaksın , belki çocuğun olmayacak üzüleceksin takdir mi göreceğini sanıyorsun. Ha evlendikten sonra bir hastalık çıkar çiftin herhangi birinde kadın ya da erkek bu ben ve eşim de olabilir allah korusun işte o zman mecbursun çünkü ztn iyi gün kötü günde diye imza atmışsın hemen yarı yolda bırakamazsın.
Herşeyi düşün, önce kendini düşün..Sen Tedbirini al Takdir Allah'tan. İyi olur ya da kötü olur kimse bilemez, kimse kötü olacak diye evlenmez eminim ama bilmeden olmuştur ya da senin gibi gözleri kördür.

okurken çok üzüldüm ya ciddi anlamda senin için çok üzüldüm.
aklı başında iyimser bir kıza benziyorsun, bu saydıkların hastalık aile maddi durum belki insanın seçemeyeceği şeyler neticede başına gelir kısmetin neyse odur falan ama esrar kesinlikle tercihle ortaya çıkan ve sonuçları çok ağır olan bir olay.
benden sana tavsiye kimse vazgeçilmez değildir. bir buçuk yıldır beraberiz diyorsun yıllar yılları kovalasın bakalım bu kadar iyimser kalabilecekmisin..
bence vazgeç..

Chuky diye bir arkadaş var onun konularını okumanı tavsiye ediyorum başka da hiçbişey demicem sana.

ve sen de amcanı ihbar etmiyorsun ?

hastalık, maddi durum, manevi sorunlar... insan sevince ve isteyince hepsi aşılır. hiç bir şey sorun olmaz. ama ama ama madde bağımlılığı çok kötü birşey. yeri gelir insanın ailesinin çoluğunun çocuğunun önüne geçer. ne yapsan da vazgeçiremezsin. evlilik çok zor birşey. sevsende zor. bu kadar zorken bir de üstüne esrar bağımlılığı! 12 sene ne demek. kendisi kabul etmese de düpedüz bağımlı. ne olur aileni dinle. inan onlar hissediyorlar iyiyi kötüyü...

bencede yol yakınken vazgeç.! Çok kötü bi durum. Allah yardmcın olsun... Burada ki yorumları gözardı etme, kk da ki yorumlar doğru yolu göstrer daima

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…