Neredeyse dört aylık hamileyim. Özel sektörde yönetici olarak çalışıyorum. Ama ne aldığım maaş tatmin edici ne çalıştığım ortam. Çok mutsuzum. Sürekli bir baskı var üzerimde. Patronum hamilelik haberimi pek hoş karşılamadı tahmin edeceğiniz gibi. Sürekli laf çarpıtılıp duruluyor. Sürekli ayaktayım fazla saat çalışıyorum. Hiç kimse anlayışlı değil. İş ortamında o kadar mutsuzum ki bu hamileliğime de yansıyor. Korkuyorum bebeğime bir şey olacak diye. Biliyorum maddi olarak ihtiyaçlarımız var o yüzden eşim üstüme baskı yapıyor çalış diye. Yoksay iş yerindeki insanları diyor kulak asma analık izni için sık dişini diyor ama yapamıyorum. Çok büyük çıkmaza girdim. Kendimi çok yalnız ve yorgun hissediyorum. Kimsenin beni anladığını sanmıyorum. Buraya içimi dökmek istedim sadece ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ne yapacağımı bilmiyorum
- Konu Sahibi medusa-a
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Hayırlısı olsun, sağlıkla bebişinizi kucağınıza alın. Özel sektörde çalışmak çok zordur, haklısın. İlerideki güzel günleri düşünerek kendini motive et.Neredeyse dört aylık hamileyim. Özel sektörde yönetici olarak çalışıyorum. Ama ne aldığım maaş tatmin edici ne çalıştığım ortam. Çok mutsuzum. Sürekli bir baskı var üzerimde. Patronum hamilelik haberimi pek hoş karşılamadı tahmin edeceğiniz gibi. Sürekli laf çarpıtılıp duruluyor. Sürekli ayaktayım fazla saat çalışıyorum. Hiç kimse anlayışlı değil. İş ortamında o kadar mutsuzum ki bu hamileliğime de yansıyor. Korkuyorum bebeğime bir şey olacak diye. Biliyorum maddi olarak ihtiyaçlarımız var o yüzden eşim üstüme baskı yapıyor çalış diye. Yoksay iş yerindeki insanları diyor kulak asma analık izni için sık dişini diyor ama yapamıyorum. Çok büyük çıkmaza girdim. Kendimi çok yalnız ve yorgun hissediyorum. Kimsenin beni anladığını sanmıyorum. Buraya içimi dökmek istedim sadece ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
- 19 Mayıs 2022
- 3.112
- 4.697
- 63
- 31
Hayırlısı olsun hakkınız da bende bir devlet kurumunda çalışıyorum emin ol çok bir farkı yok... Azıcık yoruldum desen biz hamileyken şöyle çalıştık böyle çalıştık muhabbetine giriyorlar... Ama istifa etme gibi bir durumum olmadığı için dişimi sıkıyorum. Hem maddi olarak paraya ihtiyacım var hem de bu süreç geçecek diye düşünüyorum. Bir de tabi bu dönemde biz de aşırı duygusaliz. Normde takılmayacagimiz şeylere takılıyor da olabiliriz. Allah kolaylık versin hepimize
- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
Şöyle bir dönemde emekle edindiğiniz pozisyonunuzu terketmek ve işsiz kalmak dedilik olur. Maddi ihtiyacınız var ki eşiniz devam edin diyor tek başına götürebilecek olsa sizi hamileyken üzmeyeceğine eminim. Para gelecek başka bir kaynağınız yoksa ayrılmayın sakın.. Bebek demek masraf demek geçinmek imkansız hale gelmesin sizin için.. Biliyorum ki hamilesiniz duygularınız da yoğun ama bu duygularla karar verebileceğiniz bir konu değil mantıklı olun. Duymayın görmeyin, yasal haklarınızı talep edin (fazla çalışma yaptırılmaz gebelere), işinize devam edin.Neredeyse dört aylık hamileyim. Özel sektörde yönetici olarak çalışıyorum. Ama ne aldığım maaş tatmin edici ne çalıştığım ortam. Çok mutsuzum. Sürekli bir baskı var üzerimde. Patronum hamilelik haberimi pek hoş karşılamadı tahmin edeceğiniz gibi. Sürekli laf çarpıtılıp duruluyor. Sürekli ayaktayım fazla saat çalışıyorum. Hiç kimse anlayışlı değil. İş ortamında o kadar mutsuzum ki bu hamileliğime de yansıyor. Korkuyorum bebeğime bir şey olacak diye. Biliyorum maddi olarak ihtiyaçlarımız var o yüzden eşim üstüme baskı yapıyor çalış diye. Yoksay iş yerindeki insanları diyor kulak asma analık izni için sık dişini diyor ama yapamıyorum. Çok büyük çıkmaza girdim. Kendimi çok yalnız ve yorgun hissediyorum. Kimsenin beni anladığını sanmıyorum. Buraya içimi dökmek istedim sadece ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
- 21 Nisan 2018
- 8.130
- 30.222
- 548
- 36
- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
- 198
Sizin önceliğinİz çocuğunuz.Neredeyse dört aylık hamileyim. Özel sektörde yönetici olarak çalışıyorum. Ama ne aldığım maaş tatmin edici ne çalıştığım ortam. Çok mutsuzum. Sürekli bir baskı var üzerimde. Patronum hamilelik haberimi pek hoş karşılamadı tahmin edeceğiniz gibi. Sürekli laf çarpıtılıp duruluyor. Sürekli ayaktayım fazla saat çalışıyorum. Hiç kimse anlayışlı değil. İş ortamında o kadar mutsuzum ki bu hamileliğime de yansıyor. Korkuyorum bebeğime bir şey olacak diye. Biliyorum maddi olarak ihtiyaçlarımız var o yüzden eşim üstüme baskı yapıyor çalış diye. Yoksay iş yerindeki insanları diyor kulak asma analık izni için sık dişini diyor ama yapamıyorum. Çok büyük çıkmaza girdim. Kendimi çok yalnız ve yorgun hissediyorum. Kimsenin beni anladığını sanmıyorum. Buraya içimi dökmek istedim sadece ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
İnsanlar hep konuşur kulak ardı etmeyi deneyin. Çalışmak zorundayim demişsiniz.
Biraz oturun. Çok oturuyorsun desinler. Biraz rahat rahat davranın.
Bebeğinizi sağlıkla alın inşallah kucaginiza
Ben iki gündür kulak ardı edemiyorum o ayrı
- 21 Şubat 2022
- 1.776
- 2.765
- 63
Mutsuz olduğum bir yerde çok zorda da kalsam çalışmak istemem şahsen ki çalışmadım da. Benim eşim baskı yapmadı bu konuda. Hamile değildim ama sağlığımı etkileyen bir ortamdaydım. Mecburen çıktım. O sıralarda eşimin işleri çok iyi değildi biraz sıkıntı yaşadık ama evden kendimi işimi yaparak katkıda bulundum. İdare ettik. Sonra düzeldi eşimin işleri çok şükür. Bence işten ayrılıp hamileliliğinizi sorun etmeyecek başka bir iş bakabilirsiniz. Herkes gaddar değildir diye düşünüyorum illaki vardır iyi birileri de.
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
Ne kadar sitedir çalışıyorsunuz ?
Kariyeriniz de var anladığım kadarıyla
Size laf çarpıyorlarsa
Siz de onlara
“Gereğini yapın “ deyin.
Hamilesiniz
Kimse öule kolay kolay işten atamaz
Kol gibi tazminat girecek
Kolay mı öylr
Sıkmayın canınızı
Yormayın kendinizi
Doğum izni pek yakında.
Kariyeriniz de var anladığım kadarıyla
Size laf çarpıyorlarsa
Siz de onlara
“Gereğini yapın “ deyin.
Hamilesiniz
Kimse öule kolay kolay işten atamaz
Kol gibi tazminat girecek
Kolay mı öylr
Sıkmayın canınızı
Yormayın kendinizi
Doğum izni pek yakında.
Herkese toplu cevap vermek amaçlı yazıyorum öncelikle çoğunuz haklısınız. Haftada 60 saat çalışıyorum bazen haftalık izin dahi yapmıyorum. Ben Şuan çalıştığım iş yerinde henüz bir senemi doldurmadım. Önceden farklı bir şehirde yaşıyordum orada üç senelik yöneticilik geçmişim var. Evlilikten sonra eşimin işinden ötürü buraya geldik. Çalıştığım yer kurumsal bir firma değil. Patronumun umrunda değil açıkçası. Defalarca konuştum işine gelirse diyor açık açık. Eşimde başka bir firmada yönetici durumumuz o kadar kötü değil borcumuz yok. Eşimde iyi bir maaş alıyor çok şükür. Sadece yaşadığım şey hamilelik hormonlarından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Zaten yorgunluk en büyük sorun fazla çalışmak. Laftan ziyade baskıdan kastım bu zaten
- 23 Ağustos 2012
- 49.917
- 1
- 231.721
- 798
Herkese toplu cevap vermek amaçlı yazıyorum öncelikle çoğunuz haklısınız. Haftada 60 saat çalışıyorum bazen haftalık izin dahi yapmıyorum. Ben Şuan çalıştığım iş yerinde henüz bir senemi doldurmadım. Önceden farklı bir şehirde yaşıyordum orada üç senelik yöneticilik geçmişim var. Evlilikten sonra eşimin işinden ötürü buraya geldik. Çalıştığım yer kurumsal bir firma değil. Patronumun umrunda değil açıkçası. Defalarca konuştum işine gelirse diyor açık açık. Eşimde başka bir firmada yönetici durumumuz o kadar kötü değil borcumuz yok. Eşimde iyi bir maaş alıyor çok şükür. Sadece yaşadığım şey hamilelik hormonlarından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Zaten yorgunluk en büyük sorun fazla çalışmak. Laftan ziyade baskıdan kastım bu zaten
Ben olsam ayrılırım, madem paranız da var sağlığınıza önemli değil.
Açıkçası eşimden destek görmeyi beklerdim. Sonuç olarak ona da hak veriyorum tabi. Şurda dört ay sonra izne ayrılacağım ve dört ayda az bir para gelmiyor sigortadan. Ama yaşayan kişiler beni anlayacaktır. O kadar mutsuzum ki bu bana çok zarar veriyor. Sürekli baş ağrısı çekiyorum mide ağrıları fln. Hamileliğimde ağır geçiyor. Masa başı bir iş olsa neyse günde 12 saat ayakta duruyorum. Yönetici olmak burada çok fayda sağlamıyor. O da kurumsal olmadığından zaten. Kurumsal olsa böyle olmayacak. Ama dört ay o kadar uzun geliyor ki bana ayaklarımı sürüye sürüye gidiyorum işe. Dişlerimi sıka sıka bir hal oldum açıkçası.Ben olsam ayrılırım, madem paranız da var sağlığınıza önemli değil.
- 23 Ağustos 2012
- 49.917
- 1
- 231.721
- 798
Açıkçası eşimden destek görmeyi beklerdim. Sonuç olarak ona da hak veriyorum tabi. Şurda dört ay sonra izne ayrılacağım ve dört ayda az bir para gelmiyor sigortadan. Ama yaşayan kişiler beni anlayacaktır. O kadar mutsuzum ki bu bana çok zarar veriyor. Sürekli baş ağrısı çekiyorum mide ağrıları fln. Hamileliğimde ağır geçiyor. Masa başı bir iş olsa neyse günde 12 saat ayakta duruyorum. Yönetici olmak burada çok fayda sağlamıyor. O da kurumsal olmadığından zaten. Kurumsal olsa böyle olmayacak. Ama dört ay o kadar uzun geliyor ki bana ayaklarımı sürüye sürüye gidiyorum işe. Dişlerimi sıka sıka bir hal oldum açıkçası.
Yazıp hamile bir insanı üzmek istemedim ama çok ayıp etmiş eş. Ben kötü durumdayım diyen eşe destek olmayacaksam parayı ne yapayım?
Madem eh meh dedi o zaman zorla kabul ettirceksiniz, ben sağlığımı kaybediyorum, istemiyorum da şimdi destek olmayacaksan hayat arkadaşlığı ne işe yarar diceksiniz. Ben çıkıyorum işten ister beğen, ister beğenme destek olmayarak da çok ayıp ettin diceksiniz. Dargelirli olsanız adamın ölü taklidi yapması bir yere kadar anlaşılırdı ama adam yönetici demişsiniz
Eşim genelde çok anlayışlı bir insandır. Yarım ağız istiyorsan çık dedi ama şurda kalmış dört ayın biraz daha sık dişini ondan sonra çıkmak istiyorsan çık dedi. Günümüz ekonomisi benim maaşım yetmezse çocuk masrafları vs gözü korktu biraz. Anlıyorum onu da biz on yıldır beraberiz ama bir senedir evliyiz. Bu zamana kadar ilk defa bu kadar ısrarcı olduğunu gördüm. Anlamadım bende. Hatta yüzüne de söyledim yanımda olmanı bana destek olmanı isterdim diye. Ben senin yanındayım sadece kulaklarını tıka gerekirse on kere konuş yorma kendini diyor. Ama olmuyor işte bunu anlatamıyorum. Garip bir durum. Onun düşündüklerini bende düşünüyorum. Anne olacağım sonuçta bebeğimin ihtiyaçlarını bende düşünüyorum. Ama ya ben? Bunu soruyorum kendimeYazıp hamile bir insanı üzmek istemedim ama çok ayıp etmiş eş. Ben kötü durumdayım diyen eşe destek olmayacaksam parayı ne yapayım?
Madem eh meh dedi o zaman zorla kabul ettirceksiniz, ben sağlığımı kaybediyorum, istemiyorum da şimdi destek olmayacaksan hayat arkadaşlığı ne işe yarar diceksiniz. Ben çıkıyorum işten ister beğen, ister beğenme destek olmayarak da çok ayıp ettin diceksiniz. Dargelirli olsanız adamın ölü taklidi yapması bir yere kadar anlaşılırdı ama adam yönetici demişsiniz
- 19 Mayıs 2022
- 3.112
- 4.697
- 63
- 31
Dediğiniz gibiyse ayrılmaniz mantıklı olan. Maddiyat olarakta sizin maasiniza gerek yoksa eşinizin de bunu anlaması gerek... 60 saat evet yoğun bir çalışma saati. Bana kalsa hamileler hamile olduğunu öğrendiği anda doğum iznine ayrılmalı Hamilelik elbette ki hastalık değil ama günümüz da hamile kalmak çok zor... Sağlıkli bir hamilelik geçirmek ise daha zor. İnşallah eşiniz hissettiklerinizi anlar da destek olur sizeHerkese toplu cevap vermek amaçlı yazıyorum öncelikle çoğunuz haklısınız. Haftada 60 saat çalışıyorum bazen haftalık izin dahi yapmıyorum. Ben Şuan çalıştığım iş yerinde henüz bir senemi doldurmadım. Önceden farklı bir şehirde yaşıyordum orada üç senelik yöneticilik geçmişim var. Evlilikten sonra eşimin işinden ötürü buraya geldik. Çalıştığım yer kurumsal bir firma değil. Patronumun umrunda değil açıkçası. Defalarca konuştum işine gelirse diyor açık açık. Eşimde başka bir firmada yönetici durumumuz o kadar kötü değil borcumuz yok. Eşimde iyi bir maaş alıyor çok şükür. Sadece yaşadığım şey hamilelik hormonlarından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Zaten yorgunluk en büyük sorun fazla çalışmak. Laftan ziyade baskıdan kastım bu zaten
Yasal çalışma süresi haftalık 45 saattir, 11 saati geçmeyecek şekilde günlere bölünebilir nasıl 60 saat çalıştırabiliyorlar. Hamile bir kadın çok fazla bu mesai. Önce sizin ve bebeğin sağlığı önemli bence bırakın işi ve lütfen o iş yerini şikayet edinHerkese toplu cevap vermek amaçlı yazıyorum öncelikle çoğunuz haklısınız. Haftada 60 saat çalışıyorum bazen haftalık izin dahi yapmıyorum. Ben Şuan çalıştığım iş yerinde henüz bir senemi doldurmadım. Önceden farklı bir şehirde yaşıyordum orada üç senelik yöneticilik geçmişim var. Evlilikten sonra eşimin işinden ötürü buraya geldik. Çalıştığım yer kurumsal bir firma değil. Patronumun umrunda değil açıkçası. Defalarca konuştum işine gelirse diyor açık açık. Eşimde başka bir firmada yönetici durumumuz o kadar kötü değil borcumuz yok. Eşimde iyi bir maaş alıyor çok şükür. Sadece yaşadığım şey hamilelik hormonlarından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Zaten yorgunluk en büyük sorun fazla çalışmak. Laftan ziyade baskıdan kastım bu zaten
- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
Hormonlarında etkisi var tabi öncelikle bebeğinizin sizin hislerinizden etkilendiğini unutmayın. Meditasyon yapın,yakında karınınızda hareketleri hissetmeye başlayacaksınız tadını çıkarın bu zamanlarınNeredeyse dört aylık hamileyim. Özel sektörde yönetici olarak çalışıyorum. Ama ne aldığım maaş tatmin edici ne çalıştığım ortam. Çok mutsuzum. Sürekli bir baskı var üzerimde. Patronum hamilelik haberimi pek hoş karşılamadı tahmin edeceğiniz gibi. Sürekli laf çarpıtılıp duruluyor. Sürekli ayaktayım fazla saat çalışıyorum. Hiç kimse anlayışlı değil. İş ortamında o kadar mutsuzum ki bu hamileliğime de yansıyor. Korkuyorum bebeğime bir şey olacak diye. Biliyorum maddi olarak ihtiyaçlarımız var o yüzden eşim üstüme baskı yapıyor çalış diye. Yoksay iş yerindeki insanları diyor kulak asma analık izni için sık dişini diyor ama yapamıyorum. Çok büyük çıkmaza girdim. Kendimi çok yalnız ve yorgun hissediyorum. Kimsenin beni anladığını sanmıyorum. Buraya içimi dökmek istedim sadece ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Madem ihtiyacınız da varmış bir süre sıkın dişinizi sadece bebeğinize odaklanın olması gereken kadar da çalışın elbette maaşınızın hakkını verin. Kulaklarınızı kapatın bir süre.
32. Haftada izin hakkınız geliyor böylece 4 ay ücretli izne çıkacaksınız bu parayı da süre sonunda toplu alıyorsunuz güzel bir birikim oluyor bebişinize harcarsınız
Sonra madem istemiyorsunuz da ayrılırsınız zaten işten.
İçerde izniniz falan varsa onu da eklersiniz daha erkende başlatabilirsiniz izni.
ama en önemlisi elbette sağlık dayanamayacağınzı bir ortam varsa ücretsiz izne çıkın ya da istifa edin
- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
Hamilelilik bildirir formunu insan kaynaklarına verdiniz mi ?Herkese toplu cevap vermek amaçlı yazıyorum öncelikle çoğunuz haklısınız. Haftada 60 saat çalışıyorum bazen haftalık izin dahi yapmıyorum. Ben Şuan çalıştığım iş yerinde henüz bir senemi doldurmadım. Önceden farklı bir şehirde yaşıyordum orada üç senelik yöneticilik geçmişim var. Evlilikten sonra eşimin işinden ötürü buraya geldik. Çalıştığım yer kurumsal bir firma değil. Patronumun umrunda değil açıkçası. Defalarca konuştum işine gelirse diyor açık açık. Eşimde başka bir firmada yönetici durumumuz o kadar kötü değil borcumuz yok. Eşimde iyi bir maaş alıyor çok şükür. Sadece yaşadığım şey hamilelik hormonlarından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Zaten yorgunluk en büyük sorun fazla çalışmak. Laftan ziyade baskıdan kastım bu zaten
Vermediyseniz doktorunuzdan talep edip verin
Hamileler gece vardiyası, fazla mesai vs yapamaz kanunen yasak şikayet edebilirsiniz
Bunu hatırlatırsanız çekineceklerdir
Kanunen hamile olduğunuzuda belli haklarınız var bunları araştırın derim.
Beş haftalık hamile olduğumda belgeyi aldım ve verdim. Dediğim gibi kurumsal bir firma olmadığından insan kaynakları da yok malesefHamilelilik bildirir formunu insan kaynaklarına verdiniz mi ?
Vermediyseniz doktorunuzdan talep edip verin
Hamileler gece vardiyası, fazla mesai vs yapamaz kanunen yasak şikayet edebilirsiniz
Bunu hatırlatırsanız çekineceklerdir
Kanunen hamile olduğunuzuda belli haklarınız var bunları araştırın derim.
- 1 Mart 2007
- 6.045
- 12.358
- 773
- 37
- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
Farketmez sizin hakkınız var şikayet edeceğinizi söyleyin.Beş haftalık hamile olduğumda belgeyi aldım ve verdim. Dediğim gibi kurumsal bir firma olmadığından insan kaynakları da yok malesef
Aksiyon almazlarsa da edin bence.
Sağlıkla gelsin bebişiniz