• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum,bıktım artık

Siyahkus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2016
51
27
38
Merhaba,2 ay önce bahçemize bir yavru kedi geldi,annesi yoktu,2 hafta kadar bahçede yemek verdim sonra birgün peşime takıldı caddeye çıkmaya kalkıştı(ev ana cadde'de ve neredeyse hergün kedilere araba çarpıyor) bende eve getirdim sahiplendirmek amacıyla.
2 aydır bakıyorum bir ay önce sahiplendirdim geri getirdiler,kime sahiplendirsem geri getiriyor.
Çok hırçın bir hayvan ellerim yara içinde,kumunu düzenli temizlediğim halde evin heryerine tuvaletini yapıyor,mamalarını suyunu yere döküyor,evin heryeri battı temizliyorum yetişemiyorum bir yeri temizliyorum diğer yeri batırmış artık fenalık geçirmek üzereyim,sahiplendirsem sahiplendiremiyorum, baksam bakamıyorum sokağa da atamam nasıl atayım lütfen bana bir fikir verin artık eve girmek istemiyorum bu hayvanı güvenli aç kalmayacağı nereye verebilirim

Engelli kedilere bile bakanlar var, ki bence onun sorumluluğu çok fazla. Haylaz kediye alışkın birileri de vardır illa.
Sadece haylaz olsa bende bakarım ama evin heryerini batırıyor ne yaptıysam ögrenmedi,kimsenin evin heryerine tuvalet yapan bir kediyi alacağını sanmıyorum,zaten alanlarda iki güne kalmaz geri getiriyor.

Kediler kolay kolay çişlerini kakalarını kum dışında bir yere yapmazlar. Ya tepki gösteriyordur ki kızıyorsanız yaparlar, ya da kumunu sevmemiştir kumu değiştirin.

Yavruyken elinizle ayağınızla oynattıysanız oyun sanıyordur saldırmayı.

Bir de çok rica ediyorum, bakamayacağınız, sıkılacağınız, bıkacağınız hayvanları evinize almayın.

Kedi eğitimi için youtube da güzel videolar var. Kızmak bağırmak asla çözüm değil. O bir yavruysa sizde ona annesi gibi şefkatle yaklaşın. Yavru kedilere annesi kızdığı zaman patisiyle burnuna vurur hafifçe. Sizde parmağınızla yapın bunu. Yaramazlık yaptığında okşamayın, oynamayın yoksa ödül sanıp yaptığı şeyin iyi bir şey olduğu kanısına varabilir. Her kedi kumuna yapacak diye bir kaide yok yani bu illa bir sorunu temsil ediyor denemez arkadaşımın kedileri var senelerdir çok iyi bakıyorlar lakin kimisi kumu severken kimisi fayansı tercih ediyor. Yapabileceğiniz tek şey kuma sokup nazikçe patilerinden tutarak kazıyormuş gibi yapmasını sağlayın ve burnunu hafifçe kuma değdirin. Bir kaç kez deneyin olmazsa son çare dışkısını yerden alıp kumuna koyun ve bu işlemi bir daha tekrarlayın. Er yada geç sonuç alırsınız. Fakat zorlamadan yapın çok sıkboğaz etmeyin bu iş sabır işi...

Çoğu veterinerler bir çok hayvana bakıyor sahiplendiriyor eğer çok zor durumdaysaniz veterinere goturebilirsiniz. Benim arkadaşlarım veterinerden hayvan alırdı.

Psikolojisi bozulmuş olabilir mi? Çünkü kediler sahiplerine değil eve alışIR. Sürekli ortam değişikliği olduysa hayvan sıkıntıya girmiştir ki söylediğiniz belirtiler de onu gösteriyor. Üstüne düşmeyin. Tuvaletinı yaparsa gösterin ona ve kızın. Bi süre sonra duzelmezse veterinerden sakinleştirici alabilirsiniz. Onların sa sakinlestiricileri var. Bir de sürekli elinizle oynatiyorsaniz ondan da ellerinize saldırır. Oyuncakla falan oynatin

Youtubeda benim belalım kedim diye bir programın bölümleri var, arkadaşım kedisini ordan gördüğü şeyleri uygulayarak uysallaştırdığını söylemişti. Eve yabancı biri girdiği an kapıların dolapların üstüne çıkıp insanların üstüne atlayıp saldıran, sizin dediğiniz gibi evin farklı yerlerine sürekli çişini yapan bir kediydi.

Allah Allah durup dururken niye o kadar hırçın ki? Bir hastalığı falan olmasın Allah korusun? Bence en kısa zamanda bir veterinere gösterin.

Büyüdükçe ve kısırlaştırınca geçer aynılarını ben de yaşadım, Ankara kedisi mi

Alalaa senelerdir bi sürü kedi baktım ilk defa ortalığa tuvaletini yapan kedi duyuyorum. Hatta kedilerimden biri ameliyatlıydı bayağı kesiği vardı derin o halde bile kumuna girmeye çalışmıştı. Ki bu bahsettiğim kediye dokunamayız bile aşırı hırçındır. Onun anlatmak istediği bir derdi olmasın sakın. Çünkü kediler doğuştan eğitimlidir ve herhangi bir yavru sokak kedisini bile alsanız kumdan başka bir yere tuvaletini asla yapmaz .

Back