• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilemiyorum?

• Konu Sahibi Konu Sahibi jeyyar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya bende bu hol olayını kavramış değilim?
ayrıca bence oturacağınız evin kayınvalidenle karkş daireler oluşunu istememekte gayet haklısın tatlım......sengözlerimebaksana

hol olayı şöyle.komşumuz otururken görmüş. görümcem ve kuzenleri holde sohbet ediyormuş. annem ordan geçerken zorlanmış o ara lütfen oturun ayakta kalmayın demiş. görümcemde anneme sizi izliyoruzya demiş.komşu geldi söyledi kızım seni çok seviyorum ama orda ayıp oldu annene dedi.annem o panikle unutmuş

ohoo daha siz şimdiden o onu dedi buda böyle yaptı diye
başlarsanız yolun sonu çok uzun zaten evlilikte ilk seneler çocuk olana kadar hep bunlardan
çıkıyor çocuk oluncada mevzu değişiyor tabi siz siz olun evliliğinizde başkalarını fazla konuşmayın konuştutturmayın
yakın eve gelincede eğer size karışacaklarsa kaç km ötede olursa olsun gene karışırlar
eğer size saygı gösterirlerse yan yana olsada özeliniz olur
iş sende ve eşinde bitiyor evliliğinizde ben deyilde biz olabilirseniz kimse fazla karışamaz
size gaz vermek isteyenlerede fazla kulak asmayın
[/I

senı "bı hıcmısım gıbı" hıssettıren bırıyle bır omur gecermı dıye bır sor kendıne
ve aldıgın yanıtla kararını vermen senın hayatını kurtarıcaktır bence canımsengözlerimebaksanab

canim evlensende en iyi erkekde olsa erkek milleti hicbir zaman kendi ailesine laf soyletmez
ev konusuna gelince ne kadar uzak olursaniz o kadar iyi senin icin deil sadece nisanlin icinde oyle
cok uzak olmasa bile ayni yerde olmasin...hayirlisi olsun canim bir ev bir soylenen sozlerle nisani atmayi dusunme bence onemli olan ona olan sevginin olup olmamasi cunku o evde ikiniz olucaksiniz ne millet ne baskasi olucak...

öncelikle sen fazla doldurusa gelmişsin
belki görümcen espiri yaptı seni izliyorum diye
yada izlesin en var ki bunda
bardak yok demiş
ne güzel ikaz etmiş
bunda kızılcak bişi yok
eğer sen her seyi özellikle onun ailesine karsı dıygularını hep nişanlına anlatırsan zaten bu iş olmaz
haliyle onları koruyacak
şimdi senin ablana laf etse aa evet haklısın alırım ifadesinimi dersin :uhm:

cok fazla yüz vermeyin yok nick vermeler her zaman hesap vermeler
bu ilişkinizi yıpratır canım

ev konusuna gelince
o sadece kendi basına karar veremez
cünki bebaber yasayacakınız

canim evlensende en iyi erkekde olsa erkek milleti hicbir zaman kendi ailesine laf soyletmez
ev konusuna gelince ne kadar uzak olursaniz o kadar iyi senin icin deil sadece nisanlin icinde oyle
cok uzak olmasa bile ayni yerde olmasin...hayirlisi olsun canim bir ev bir soylenen sozlerle nisani atmayi dusunme bence onemli olan ona olan sevginin olup olmamasi cunku o evde ikiniz olucaksiniz ne millet ne baskasi olucak...

ben erkeklerin ailesine laf söyletmeme olayına katılmıyorum sanki çok
biz söyletiyoruz asıl biz daha çok eleştiriyoruz gözlemlediğim kadarıyla

ya bende bu hol olayını kavramış değilim?
ayrıca bence oturacağınız evin kayınvalidenle karkş daireler oluşunu istememekte gayet haklısın tatlım......sengözlerimebaksana

canım benim düğün nişan bu zamanlrda erkek tarafıyla kız tarafı arasında bi uyuşmazlık illaki oluyor bence stresten de olabilir ama nişanlının heraketleri bi garip bukdar inat etmesi anlamsız ama seninde çevrenin çok dolduruşuna geldiğini düşünüdüğünden inat ediyor olabilir bence de iyi düşünüp doğru karar vermen gerek bende kayınvalidemin karşıki apartmanında oturuyorum ki bizde düğünolaylarında beya sürtüştük bişeyler yerine oturunca herşey olduğuyla kalıyor canım

canım nişan atmak gibi birşeyi aklından geçirme,sonra dönüp dolaşıp pişman olabilirsin,ama mümkünse eviniz fazla yakın olmasın,bende direttim 2 aileye de orta uzaklıkta dedim öyle de tuttuk,bastır canım sende...

ben ablasını şikayet etmedimki.Belki yengem yanlış anladı belkide ablan bişeye kızgındı o ara sert konuştu bilemiyorum dedim şikayetçi değilim eğer öyle olsaydım ablanla görüşürdüm ben herkesten memnunum bana zararları yok dedim ama o evi istemiyorum aynı mahalle olsun ama dediğin gibide yakın olmasın dedim.Bana herşeyi anlat içinde kalmasın dedi anlattım bir söyledim bin işittim.Benim kendi ablamında hatası olabilir yada benimde anlatsın memnun olurum içinde birikeceğine konuşarak halletmek en güzeli.Ama demekki bu sadece benim düşüncemmis senağlama

canım mantığınla hareket et kücükmüş gibi görünüyor sorunlar ama ilerde onarılmaz yaralar açar,kendimden örnek vermekten nefret ederim ama ben nişanlılık döneminde anlamıştım çok ayrılmak geçti içimden sonra dedimki bana nişanlısından ayrıldı derler dedim salak gibi şimdi ne diyorlardır biliyormusun;eşinden ayrıldı....vs

canım kusura bakma bana komşumuz öyle desin orda kapatırdım ağzını niye laf veriyorsunki oda yani gelip sana söylemekte ne oluyor...bak güzelim hatanın çoğu sende...ben bırak komşumuzu yengemi kendi aileme bile laf söyletmem ne eşim hakkında nede ailesi.eğer ben onların söylemesine izin verirsem herkes bu hakkı kendinde bulur ve olaylar çığırından çıkar...ne annlenleri karşı tarafa ezdir ne onları kendi ailene...arayı bulmak sana düşer...yengende komşunda karışamaz.başka yerde oturcaksanız bunun kararını siz verirsiniz İKİNİZ...belki kızacaksın ama nişanlına az birazda olsa hak verdim ne yalan söyleyim...sengözlerimebaksanab

tabi bu gunlerde daha hassas oluyor insan bizde de olmustu ceyizim serilirken eltim abuk sabuk komsumuza benim hakkimda birseyler demis kadinda bana anlatti yalan soylemez eminim
bende nisanlima soylemistim
benimki benim yengem boyle birsey demez yapmaz filan dedi tabi cok sinirlendim
evlenmeden once benimki annemgille yeriz onlarla soyle boyle yapariz derdi evlendikten sonra da bana sormadan birsey yapmaz oldu
yani dedigi gibi olmadi inan benim durumumda olsan hic durmaz terk ederdin cogu kez kalbimi kirdi yengesi neler demediki
ama canim bizimki seninkine gore biraz farkli biz evlendikten sonra yurt disina geldik tabi eltimde burda
arkadasim boyle bir donemde hassas olabiliriz ama kor degiliz sakin konusmayi dene iyi bir aninizda neden boyle dusunuyorsun bir komsu icin hemde ona inat olsun diye ev mi tutulurmus yarin biz mutsuz olsak onlarin haberimi mi olur gibi seyler konus
hem bende diger yorum yazan arkadaslara katiliyorum herseyi ona sorma sor ama gerekli olanlari bunlar yarin evlendiginde de hep yapman gerekebilir isin kotusu bir gun olurda kucucuk birseyi sormazsan suclu olursun neden ona soylemedin diye anlamazlar yani
onlara yakin oturmak istemiyorsan yakin oldugun zaman biliyorsun ayni evde yemek muhabbetleri olur
birsekilde razi et
hersey insallah hakkinizda hayirli olur

canım kesinlikle uzak olsun evleriniz. bu konuda diret yoksa başın çok ağrıyacak.resti çek olmazsa çünkü bile bile lades diyeceksin eğer karşılarında tutarsan evi. sakın bu hatayı yapma...

Yazının tamamını okudum ve bu adamdan sana iyi bi koca olmaz derim.Baksana daha nişanlıyken ailene komşularına ablana nasıl laflar söylemiş.Evlenince daha da fazlasına hazırla kendini derim.Evlendikten sonra ben anlayamadım deme çünkü kendini zaten belli etmiş.Ne yani komşularına akrabalarına inat karşı daireden ev tutacağım.Çok kırıcı biri.Üzerinde baskı uygulamaya devam etmezse iyidir.

Son düzenleme:
Sadece ama sadece şunu söyleyeceğim evlenmeden kimseyi tanıyamazsın.Görümcen de kaynanan da dahil.Ve bu tanıma aşamasında(yeni evlendiğin dönemde) mesafe olmalı ki saygı yitirilmesin...

hakkında hayırlısı olsun canım
umarım bu ınatlasma nısanlılık donemınde kalır

Back
X