Ne yapacağımı bilemiyorum?

• Konu Sahibi Konu Sahibi jeyyar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
J

jeyyar

Ziyaretçi
Arkadaşlar ben nişanlıyım belki nişanlımda okuyordur buraya geldiğini biliyorum.Buraya yazdığım için tabi eğer okursa kızacağına eminim ama tek arkadaşım buradakiler.Hepinizi çok seviyorum ve bunu paylaşmasam kafayı yerim.Direk konuya geleyim.Biz 3ay sonra evlenecektik.Ben başka bir şehire gelin gideceğim ve nişanlım oturacağımız evi ailesinin tam karşı dairesi istiyor dolaylı yollardan olmayacağını anlatmaya çalıştım ama anlamak istemedi beni.Nişanımız sırasında dayımın eşi bulaşık yıkamış ve bayanların odasına geçmiş nişanlımın 1tane bekar ablası var yengeme çatal eksik demiş yengem gitmiş getirmiş bardakta eksik demiş.Nişandan sonra geldi anlattı çok gücüne gitmiş görümcem kötü niyetli değildir ama yaşça büyüksün ayıp etmiş ikinizede hak veriyorum dedim.Komşumuzda bişey görmüş annem gidip gelirken kuzenleri ve görümcem holdeymiş bizim hol geniş değil dar annem geçerken çarpmamak için lütfen oturun ayakta kalmayın demiş görümcemde işte sizi izliyoruzya demiş annem kötü anlamaz bişey demedi ama komşu ordan görüp yadırgamış.Çok düşündüm ve nişanlıma anlattım kimseye söyleme şikayetçide değilim ama çok yakınlık iyi değil.Aynı mahalle olsun ama tam karşı daire olmasın dedim akşam bişey demedi.Ertesi gün msnde söylendi kimseye laf düşmezmiş ablası iyi birisiymiş asla ters bişey yapmazmış.Ben ablasını suçlamıyorumki insanlık hali olabilir bilmeden bende hata yapabilirim ama böyle hemen tepki göstermesi hoşuma gitmedi.Elaleme inat o karşı daireyi tutmak istiyorum dedi akraba ve komşularına laf düşmez onlar kendilerine baksınlar dedi senağlama Ben o anda koptum.Öğlen işten çıktım yolda durdum hüngür hüngür ağladım. Biz aile kuracağız bana önem vermesi beni üzmemesi gerekirdi değer veriyorum demekle değer vermek çok farklı. Şimdiden beni yarı yolda bırakıyor inat uğruna.Ben ona danışmadan bişey yapamıyorum gelinliğimden saç şeklime kadar fikrini almamı istiyor evde böyle sıkıntılar yaşamıyorum ailem hiç bir zaman giyimime yada davranışlarıma karışmazlar. Kendisi iş görüşmesine gitti kabul etmedi ben onun yerinde olsaydım niye bana sormadın diye başıma kakardı. Ama ben hiç sorun etmedim herzaman herşeyi danışması gerekmiyor bireysel kararlarda önemli ona güvendiğim doğrusunu yaptığını bildiğim için kararına saygı duydum aynı anlayışı bende isterim.ogün nişan atmak istediğimi söyledim önce üzüldü ertesi günde sinirlendi ses tonu sert ve asabiydi daha çok kalbimi kırdı bana erkenden nişan olsun dedin dedi.Ben hislerini söylediğinde gezip tozmak istemem ailenle gel iste sonra gezeriz dedim hata mı ettim.Açıkça ilişkimi yaşadım gizlenmedim.Düğün tarihine dayısı ve babası karar verdi 3aylar olacak haziran olsun dediler ben bişey demedimki.Ablamı aramış ben ağzımı açarsam kötü olur bişey demiyorum demiş benimde hatalarım olabilir ama hiçbir zaman hatamı reddettiğim olmadı.İletişim sorununu aşamadık ve ben çok mutsuzum.Annem yani annesi iyice düşün taşın olumsuz düşünme dedi ama içim çok kırgın kararımda diretmeli miyim ne düşünüyorsunuz senağlama senağlama

bece ilerde başın çok ağricak gibi bu ailede ve bu nişanlıda... inat yokmu inatt çook şey yaptırır insana ve sonra kafasını duvarlara vurdurur bence çok iyi düşünmelisin.. görümce fettan bir görümceye benziyor, nişanlınsa inat uğruna herşeyi yapabilecek birine benziyor ve bence ailesinin dolduruşuna geliyor bu çocukk...

canım ne kadarlık nişanlısınız? zaten nişanlılık dönemi kişilerin birbirini tanıma sürecidir.anladığım kadarıyla sen naif duygusal ve ince düşünen birisin.ama nişanlın biraz daha farklı ve bunları şimdi farketmen bile senin için büyük şans.anlamışındır umarım...sadece duygularınla değil mantığınlada hareket et...

canım nişanlımı seviyorum ailesinide benim sorunum yok.benim hatam varsa söylüyor yeri gelince özürde diliyorum ama ailesinden birisinin hatası olamazmı.hepimiz insanız hatalar ve doğrular bizim için.kesinlikle kabul etmez tarzdaki tepkisi beni üzdü.çok sarsıldım inanın günlerdir gözyaşım dinmedi ben ağlıyorum annem ağlıyor

canım nişan öncesi 5ay bekledik ondan öncesindede tanışıyoruz. toplam 6aydır görüşüyoruz.ocak sonuna doğru nişanlanmıştık senağlama ama ona göre erken olmuş

nişanlının ailesinin nasıl olduğunu bilmiyorum ama iyide olsalar kötüde olsalar arada biraz mesafe olsun canım.aranızdaki saygının korunması için bu önemli
çok yakın olunduğunda genellikle sorunlar çıkıyo insanlar yüzgöz oluyo
burda birçok örnek var.okumuşsumdur sende.bence nişanlınada okut.a.s
hakkında hayırlısı olsun

valla ben holde ayakta durma ya da bardak getirme mevzusundan hiçbir şey anlamadım.
nişanı niye atmaya kalktın; karşı dairede oturmak istemediğin için mi ablası holde ayakta durdu diye mi?
o kadar karışık yazmışın ki..

valla nişanlaınla herşeyi konu baştan sona.
neden karşılıklı oturmak istemediğini, başkalarına inat olsun diye hayatını yönlendiremeyeceğini anlat.
seni kaybetmektense başka evde oturmaya razı gelecek mi bakalım?

güzelim baştan sen herşeyine karışmasına izin verirsen bu iş çığrından çıkar söyleyeyim..saç şekline kadar,takacağın takıya kadar da karışıyor ve fikrininin alınmasını istiyorsa kusura bakma ama ooohhaaaaaaa diyeceğim..bu kadar da olmaz..bu ufak tefek şeyler sonra çok sorun yaratır..tuvalete gideceğin zaman bile izin istemen gerekir..
birde sen başka şehre gidiyorsun,ailenden ayrılıyorsun sorun olmuyor ama nedense beyfendi ailesinden biraz uzağa taşınamıyor.o evlat ise sende evlatsın..sen bişileri kabul ediyorsun da kendileri neden kabul etmiyor...ya bu erkekler bekarkende ailelerine bu kadar düşkünmüydü acaba? pek sanmıyorum ya..anenneleri abbaları bişi dese,ben büyüdüm ne karışıyorsunuz olur ,kimseyi takmazlar ama nedense evlenince birden aileleri kıymete biner ,laf söyletmezler,bir dediklerini iki etmezler...sıkıyorsa sizin evin karşısında ev alın oturun bakalım ne diyecek

Amanın canım bu ne...Daha yolun başında kirpi gibi dikenlerini açmış yok ablasını korumalar yok karşılıklı oturmalar.
Canım inan çok çok başın ağrır. Bir insan daha tanımadığı insanlarla inatlaşırsa ilerde ne olur kimbilir. Böylelerinin gözü kendi ailesinden başkasını görmez. Herşeyi biz biliriz havaları takılırlar ama bir şey bildikleri yoktur.
Bence kendine yazık etme ve evlenme. Dertsiz başını derde sokma...
Çokta üzülme canım bırak üzülen karşı taraf olsun...

hayatım nişan günü yengemler geldi bulaşıklar vardı kadıncağız mutfağa geçti yıkadı sonra yemekler serildi falan odaya geçmiş yemek için o ara görümcem çatal eksik getirir misin demiş yengem geri dönmüş getirmiş.bardakta eksik demiş.yengemin gücüne gitmiş neden yaşça büyük birisinden istiyor kendiside alabilir diye bana dertlendi
ayrılmayı düşünme nedenimde nişanlımın duygularıma önem vermemesi.bu saatten sonra başka ev istesede benim gönlümü zor alır.başkasına gösteriş olsun diye sanki bana hiçmişim gibi davrandı senağlama

işin garibi ailesini seviyorum. biz benim bulunduğum şehirde otursak ben yine aileme yakın istemem. biraz özelimiz olmalı.çok yakında büyüklerimiz olursa sürekli onlara danışmak isteyeceğiz yuva kurmanın bir anlamı kalmayacakki.zorunlu olsak ailesinin bakıma ihtiyacı olsa başım gözüm üstüne ama bu kadarıda olmazki.

birde şu var canım burayı okicak bana kızıcak demişssin SENCE NEADAR DOĞRU BıR ERKEĞE BUKADAR HERŞEYıNı BıREBıR SÖYLEMEN?? BU SıTEYı NıCKıNı VERCEK KADAR??

canım nie elaleme inat o daireyi tutmak istiyor ki, elalemden size ne yani, o aileyle de o kadar yakın oturmanızı tavsiye etmem daha dün bir bugün iki başlamışlar bile.seninki de seninle ailesi arasındaki dengeyi kurabilecek birisine benzemiyor,ipleri ele almaya başlamış bile herşeyine karışarak,şimdiden sana istediğini yaptırmaya başlamış, şimdiden böyle sinirli asabiyse ve şimdiden ciddi uyuşmazlıklarınız varsa kararınızı bir kez daha gözden geçirin derim.

Birincisi hiç ağlama derim ben, yazık değilmi?
Bak canım, insanlar nişanlılık döneminde kendilerini bu kadar açık etmezler.
Olduklarından daha iyi görünürler. Seninki şimdiden bunu yapıyorsa, ilerisini düşünmek bile istemiyorum.
Bu kadın-erkek ilişkilerinde benim çizgilerim kesindir.
Evet eşiz, karı-kocayız ama herşeyden önce bireyiz dimi .
Saçıma başıma kıyafetime hatta girdiğim siteye müdahale eden bir insanı eş olarak istiyormusun önce kendine bir sor.
Ömür boyu köle olmak işine gelecekmi?
Dahası buna katlanabilecekmisin?
Önce bunları kendine sor.
Bak sen ne güzel diyorsun ben ona karışmıyorum diye, güveniyorum çünkü.
Kendi kendine izah etmişsin durumu.
O sana güvenmiyor. Kişiliğine, sevgine, hatta giyim kuşam zevkine bile.
Ne münasebet canım ne giyeceğime nasıl karışabilir? ben beceremiyormuyum.
Senin durumun hiççç hoşuma gitmedi benim, kusura bakma, dost acı söyler canım...

bardak çatal vs bahane bence. çok saçma şeyler bunlar.hayatta neler oluyor ,çatal bıçağa takılana kadar...
bence siz evliliği erteleyin size hiçmişsiniz gibi davranan birisiyle ne için evleneceksiniz? kul amme hizmeti için mi?

birde şu var canım burayı okicak bana kızıcak demişssin SENCE NEADAR DOĞRU BİR ERKEĞE BUKADAR HERŞEYİNİ BİREBİR SÖYLEMEN?? BU SİTEYİ NİCKİNİ VERCEK KADAR??

burda evlilik hazırlıkları vardı 1-2kere adres attım resimleri göstermek için ordan almış adresi yoksa gelip dertleştiğimi bilmiyordu

aslında canım çatal kaşık işin hikaye kısmı yengende abartmış...olabilir istenebilir bunu neden gelip sana anlatıyor senin karşı tarafa söyleyeceğini ve huzursuz olacağınızı bile bile...pekala söylemesede olur.seninde yengeme öyle dedi arada durdu holde ayaktaydı bunlar için nişanlınla tartışma yaşaman hiç hoş değil.başkalarının lafına gidipte evinin yerini değiştirmen oda doğru değil...ama asıl olan biten nedir biliyormusun sanırım nişanlınla aranda başka anlaşmazlıklar var ve bunlar gözüne batar hale gelmiş.sana karışması ailesini savunması...sen orda isterdinki tabi canım yengen haklı niye ablam öyle demiş arada dururken annen niye demiş...vs bunları demediği için illa sana değer vermiyor anlamına gelmez.bence senin sorun yaptığın bunlar değil.başka anlaşmazlıklar var aranızda.seviyorsun ama bunlarıda görmezden gelemiyorsun.bence yengemdi annemdi diye konuşmak yerine asıl sorunu konuşun.annesinin yakınında oturmak sana zarar getirmez.ablası evlenir gider ilerde çocuğun olunca annesi sana kol kanat gerer.birkaç olayla değerlendirme insanları.başka sorunlarınız varsa o başka tabi..ama sanmıyorum asıl sorun ailesi değil nişanlınla senin aramda kanımca...:1closedeyes:

ya bende bu hol olayını kavramış değilim?
ayrıca bence oturacağınız evin kayınvalidenle karkş daireler oluşunu istememekte gayet haklısın tatlım......sengözlerimebaksana

Nisanlilik donemi çok çok onemli
Ama insan sevdigi zaman bir an once bitsin bu donemde evleniyim kavusayim diye dusunur aslinda yanlis.
Bu donem içerisinde çok çok dikkatli davranmak gerek ve karsi tarafinda davranislarini dikkate alarak karar alinmali.
Hosuna gitmeyen seyler var suphelerin var. bir insan evleniyorsa, bir hayati sevdigiyle paylasmak içindir.
Iki tarafta aileden ayrilir hayata iki kisi olarak devam eder
Ama sen kiz olarak fedakarlik yapiyorsan, nisanlinda ailesini bu kadar el ustte tutuyorsa, herseyi inatla yapiyorsa, senin duygularina dikkat etmiyorsa...iyi dusun derim.
Simdiden boyle agliyorsan, evlenince o gozyaslar dinmeyecek maalesef.
Ileri gitmeden, iyi dusun tasin derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…