• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım 😩

Kelin ilacı olsa başına surermis diyeceğim. Ah bizdeki krizlerin hangi birini yazayım. Birde önümde 1. Sınıf ablası var, ev taşınacak.... bence sizde birinci etken YouTube olmuş onu yok etmen lazım. Bende TV'den aciyodum okul taşınma bahanesiyle onu da yok edicem. Ben bireysel ilgilenemiyodum o sıkıntı vardı.
Artık bunlar doğum ayından, burcundan mi böyle oldu, pandemi yüzünden mi bir anlasam. Büyük kızıma fena derdim ama yok ya bunun kadar asla değildi. Okula gitme konusunda da sabırlı ol ağlasa da gonder. Bizim evde onları sosyalleştjrme ya da yetişme şansımız yok. Ben okulada veremeyeceğim şuan
Telefonun çok etkisi var farkındayım ama nasıl bıraktırayım tüm gün tepemde 😩 5 dk bi kahve içebilmek için bile bazen fırsat bulamıyorum . Hatta artık telefonu da versem peşimde geziyor , telefon açık duracak ama ..

Yazın yoğun çalıştı, şimdilerde biraz hafifledi işleri. Ona da söylüyorum seni çok özlüyor ilgilen oyna falan diye ama onu da canından bezdiriyor 😅 geçen gün cimcirmiş mesela kaç kere uyarmış ama yapmaya devam etmiş . En sonunda pes etmiş oynamıyorum demiş babası 😂 çığlık kıyamet sonrası.. babam benle niye oynamıyooooorrrrr…. Babası zaten ikinci çocuk , küçük oğlan 🤦🏻‍♀️😅😂
🤣🤭O zaman adamda bezmisse bişey diyemem

Telefonun çok etkisi var farkındayım ama nasıl bıraktırayım tüm gün tepemde 😩 5 dk bi kahve içebilmek için bile bazen fırsat bulamıyorum . Hatta artık telefonu da versem peşimde geziyor , telefon açık duracak ama ..
İnan ben kendimde napcagimi bilmiyorum hergun başka bir kriz

İnan ben kendimde napcagimi bilmiyorum hergun başka bir kriz
İnatlaşmamak lazım ama işte baştan kaçtı bizde ipin ucu. Bakalım kreşin bize bi faydası olacak mı olsun amin inşallah 😅🤦🏻‍♀️ ne lafları var bi görsen . Babasının bacağında zıplaya zıplaya dizini zorlamış ağrıyor adamın dizi. Bugün yine babası yapma dediği halde çıkıp zıpladı adamcağız da can havliyle kızdı söylendi tabi. Selin ne diyor biliyor musun altı üstü bi kere zıpladım ne olcak ! şok oldum cevabına şok şok şok yani 🤦🏻‍♀️

İnatlaşmamak lazım ama işte baştan kaçtı bizde ipin ucu. Bakalım kreşin bize bi faydası olacak mı olsun amin inşallah 😅🤦🏻‍♀️ ne lafları var bi görsen . Babasının bacağında zıplaya zıplaya dizini zorlamış ağrıyor adamın dizi. Bugün yine babası yapma dediği halde çıkıp zıpladı adamcağız da can havliyle kızdı söylendi tabi. Selin ne diyor biliyor musun altı üstü bi kere zıpladım ne olcak ! şok oldum cevabına şok şok şok yani 🤦🏻‍♀️
Laflar pabuç gibi zaten. Bizde birde abla kıskançlığı var. Ablasına birşey alındı bana niye alınmadı, ablasına birsey yapıldı bana niye yapılmadı. Kreşe gitsin çok istiyordum o da olmuyor maddi durumdan dolayı. Asıl ben patladım yani... okul iyi gelir, özler. Davranışları da orda daha güzelleşir

Laflar pabuç gibi zaten. Bizde birde abla kıskançlığı var. Ablasına birşey alındı bana niye alınmadı, ablasına birsey yapıldı bana niye yapılmadı. Kreşe gitsin çok istiyordum o da olmuyor maddi durumdan dolayı. Asıl ben patladım yani... okul iyi gelir, özler. Davranışları da orda daha güzelleşir
Aijom kafam karmakarışık buraya yazdığım gün acaba kreşe göndermesem mi falan diye düşünüyordum ama yok ya şart gitmesi diyorum artık. Hastalığı , maddiyatı geçtim nabıyım. Bi de şimdi okula alışma serüveni , okul sonrası huysuzluklar başlar.. Hala şehre denemedim ben kasıma kadar kalmıştık geçen sene bu sene dayanamıyorum artık çocukla bu mevsim de çekilmiyor burası. Haftaya dönmeyi Ekimde de başlatmayı planlıyorum bakalım . Hayırlısı ..

Aijom kafam karmakarışık buraya yazdığım gün acaba kreşe göndermesem mi falan diye düşünüyordum ama yok ya şart gitmesi diyorum artık. Hastalığı , maddiyatı geçtim nabıyım. Bi de şimdi okula alışma serüveni , okul sonrası huysuzluklar başlar.. Hala şehre denemedim ben kasıma kadar kalmıştık geçen sene bu sene dayanamıyorum artık çocukla bu mevsim de çekilmiyor burası. Haftaya dönmeyi Ekimde de başlatmayı planlıyorum bakalım . Hayırlısı ..
Bence bir aan evvel dönüp düzenini kur ve okula başlat. İlk 1 ay belki zorluk cekersin.
Ben yine ibbnin kreşine gittim. Yok kontenjan yok deyip almıyor ya ben böyle şansın......

Bence bir aan evvel dönüp düzenini kur ve okula başlat. İlk 1 ay belki zorluk cekersin.
Ben yine ibbnin kreşine gittim. Yok kontenjan yok deyip almıyor ya ben böyle şansın......
Bizimde olmadı işte devlet okulu eve de o kadar yakındı ki. Aylık 3 bin tl yarım güne anlaştık . Tam gün 4 bin 😅 niye yarım 2 bin değil yiaaaa diye isyan etmedim değil 🫣 tabi 5 bin de kırtasiye masrafı var ..

Selam canım kadınlar,
3,5 yaşında bi kızım var ve ben bazen ne yapacağımı şaşırıyorum. Benim gibi olan yada tecrübeli anneler bi yardım eli uzatın bana .. Doğumdan sonra çalışmadım bu zamana kadar hep benimleydi. Genel anlamda sosyal , arkadaş canlısı bi çocuk. Ama gelin görün ki kök söktürüyor bana. Biliyorum yaşının gerektirdiği şeyler belki ama bazen ne tepki vereceğimi şaşırıyorum. Örneğin yapma dediğim şeyleri gözüme bakarak gülerek yapmaya devam etmesi. Yalan söylemesi ! Özellikle bu konu bana buraya yazdırıyor .. geçen gün tuvaletini yaparken klozetin içine bi oyuncak atmış . Görünce şok oldum annecim bunu niye attın nasıl alıcaz falan dedim ilk tepki olarak. Bana demez mi yanlışlıkla oldu kolum çarptı. Her yaramazlığın ardında bu ‘yanlışlıkla oldu anne’ . Sürekli ağlamalı bi halde evde çok sıkıldığını söylüyor. Ağlamasın diye her istediğini yapan biri de değilim. Yenidoğanken bu kadar ağlamadı yaaa. Neyse . Sürekli onunla oynamamı istiyor. Asla tek başına oyun oynamıyor oynasa da 5 dk . Öfke patlamaları yaşıyor bazen , kapı çarpmalar , ‘sana buraya gel dedim’ diye bana bağırmalar. Benden örnek alıyor diyeceğim de ben bu kadar yapmıyorum yani. Mesela ben bunları yazarken benim dikkatimi çekmek için tüm oyuncaklarını fırlatıyor . İnanin bazen çıkmazda gibi hissediyorum ne tepki vereceğim ne yapacağım bu durum geçici mi , böyle mi olacak bu çocuk diye kendimi yiyorum..
Benim tosun 27 aylık, bazen diyorum seni bana düşmanlarım mı gönderdi yavrum bu ne vicdansızlık. Akla hayale gelmeyecek şeyler yapıyor. Sizinki yine klozete oyuncak atmış benimki tuvalet fırçasını almış kucağına okşuyor bebek gibi 😒 Ama hepsi atak dönemi hepsi sendrom.. Geçecek emin olun ki.

Selam canım kadınlar,
3,5 yaşında bi kızım var ve ben bazen ne yapacağımı şaşırıyorum. Benim gibi olan yada tecrübeli anneler bi yardım eli uzatın bana .. Doğumdan sonra çalışmadım bu zamana kadar hep benimleydi. Genel anlamda sosyal , arkadaş canlısı bi çocuk. Ama gelin görün ki kök söktürüyor bana. Biliyorum yaşının gerektirdiği şeyler belki ama bazen ne tepki vereceğimi şaşırıyorum. Örneğin yapma dediğim şeyleri gözüme bakarak gülerek yapmaya devam etmesi. Yalan söylemesi ! Özellikle bu konu bana buraya yazdırıyor .. geçen gün tuvaletini yaparken klozetin içine bi oyuncak atmış . Görünce şok oldum annecim bunu niye attın nasıl alıcaz falan dedim ilk tepki olarak. Bana demez mi yanlışlıkla oldu kolum çarptı. Her yaramazlığın ardında bu ‘yanlışlıkla oldu anne’ . Sürekli ağlamalı bi halde evde çok sıkıldığını söylüyor. Ağlamasın diye her istediğini yapan biri de değilim. Yenidoğanken bu kadar ağlamadı yaaa. Neyse . Sürekli onunla oynamamı istiyor. Asla tek başına oyun oynamıyor oynasa da 5 dk . Öfke patlamaları yaşıyor bazen , kapı çarpmalar , ‘sana buraya gel dedim’ diye bana bağırmalar. Benden örnek alıyor diyeceğim de ben bu kadar yapmıyorum yani. Mesela ben bunları yazarken benim dikkatimi çekmek için tüm oyuncaklarını fırlatıyor . İnanin bazen çıkmazda gibi hissediyorum ne tepki vereceğim ne yapacağım bu durum geçici mi , böyle mi olacak bu çocuk diye kendimi yiyorum..
Oyuncu ebeveynlik kitabını kesinlikle okuyun derim. Çünkü krizler yaş özelliği yapacak bür şey yok ama bu kitapları krizleri kolay atlatıyoruz, gerçekten işe yarıyor. Şu an 5 yaşa 2 ay kaldı biz de hafifiledi ama 3,5 yaş aynen anlattığınız gibiydi.
Bir de you tube kids yerine izleyecelse netflix açın derim. You tube kids de çok fazla zararlı içerik var bence

Oyuncu ebeveynlik kitabını kesinlikle okuyun derim. Çünkü krizler yaş özelliği yapacak bür şey yok ama bu kitapları krizleri kolay atlatıyoruz, gerçekten işe yarıyor. Şu an 5 yaşa 2 ay kaldı biz de hafifiledi ama 3,5 yaş aynen anlattığınız gibiydi.
Bir de you tube kids yerine izleyecelse netflix açın derim. You tube kids de çok fazla zararlı içerik var bence
Kesinlikle katılıyorum YouTube Kids konusuna. Netflixi bi deniyim teşekkür ederim 🙏🏻

Benim oğlum bu resmen 🫣 4 yaşa 3 ay kaldı . şuan beynim perte gibi öyle kötüyüm ki zihnen tükendim . Sürekli bağırmalar ağlamalar hiç bir şey düzelmiyor ya gittikçe kötüye gidiyor ben anlamıyorum . Bir insan 10 saniye durmaz mı 5 saniye susmaz mı yemin ediyorum ki böyle hayatım cehennem gibi 😓 ne yediğim yemekten zevk alıyorum ne içtiğim sudan . Şimdi boğazım ağrıyor mesela sürekli sorularına cvp vermekten . Ama nasıl sorular ? Bildiği herşeyi bile 3 kere filan bilerek soruyor . Aynı soruyu ben cvp vermeden ona sorduğum zaman cvp kendi veriyor zaten . Asla tek başına 3 dk bile oyuncak oynamıyor durmuyor . Hergün 3 saat filan parktayız abartmıyorum böyle . Şimdi okula başlayacak devlete umarım iyi gider hastalıktan bende çok tedirginim ama yeni bir yere tayin olduk çok küçük mecbur okula gitmesi lazım yoksa kış hiç geçmez. En iyi zamanları kundaktakiydi şimdi çok zordayım . Dün gece bağlık çığlık uyanmış ben kefir içeceğim diye nasıl bir ağlama 🫣 sabahta artık kaçta kalktı bakamadım bile 06:00 filandı sanırım kefiri yatak odamıza getirdi birde yere döktü bir şişeyi 😓 uyku saati düzeni var hala gece uyanıyor bir kere deliksiz uyumuyorum
Şu yazdıklarınızı okudum da korku filmi fragmanı gibi kızım 17 aylık da bizim geleceğimiz bu muymuş oldum şoklardayım 😣😨 Çevremde 3-4 yaşlarında çocuğu olan da yok hiç bir fikrim de yoktu. Anaaa ben bunun üstüne bi soğuk su içeyim. 😳

Back