Ne yapacağım ?Bilemiyorum

a_seyma

İki prenses annesi
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2008
3.583
85
358
Annemle hic anlaşamıyorum ben.... cok farklı yapıda ınsanlarız.

cocuklugumdan bole hep bole geldı gıdıyo bu... ve annemı şimdi sevemıyorum içten sarılamıyorum hep numara yapıyo gıbı gelıyo bana...dun yasadıgımızolayda tuzu bıberı oldu artık... kuafooe gıttık beraber... sacımızı boyattık.. ve sıparıs verdıgım makyaj malzemelelrım gelmıs aldım onları.. borcun su kadar dedı bende tamam pazartesı getırırım dedım... annemın bı suratı asıldı bı suratı asıldı cıktık eve gıdıyoruz.. yolda neden aldın nıye aldın ne gerek var sen zaten hep boylesın... cok bencılsın.. sokak ortasında saymadık laf bırakmadı ama tabı boyle yanıma yaklasıyo soyluyo sonra onden gıdıyo... cıldırdım ben tabı cokzoruma gıttı evlendım ve esım oduyo sonucta parasını ve annemın buna karısması helekı bana bagırıp cagırmasını hazmedemedım... defol gıtt sen onden benım yanıma gelme dedım...okadar cok agladım kı okadar cok zoruma gıttıkı.. anlatamam size.. eve geldık hazmedemıyorum senın bole harcamalar yapmanı gereksız dedı bende senı ılgılendırmez kocamla aramda olan bısey dedım ıtekledı benı.. sen hep bolesın dedım.. hersey sana gore olmak zorunda degıl benım de artık bı hayatım var evlendım ve esımden ayrıyım dedım... 1 yıllık adamı bana tercıh edıyosun... gıtte gor bakalım bı dedı.. ben annane bıkez sesımı yukseltmedım dedı... bende ben annanemle memlekete gıdınce kalıyorum hep sen ananaem gıbı anne olsaydın bız hıc kavga etmezdık dedım.. esım aradı o anda ona anlattım aglama krızıne gırdım tabı kolum falan uyustu sinirden..
sonra yok ben senın ıcın sole yaptım bole yaptım dıye basa kakmalar basladı... konusmuyoruz sımdı bırbırımızıden uzak kalmaya karar verdık ve dugunumu olmasına 2 bucuk ay var... sonra bıdaha yanında olmıcam ama umrundabıle degıl guzel gecınmek ıcın hıc bı cabası yok... sabah benı teyzeme sıkayet edıyodu oyle... ınanın cok zoruna gıdıyo... sen benı nası sıkayet ettıysen benıde senı ettım nası oluyomus dıyo bana...
19 yasındayım ve bende susulenmeyı sevıyorum alıyorum yapıyorum.. cok mu kotu bısey yaptıgım benım....
eger ınsan eloglunun yanına gıdınde(kasdedılen kocam) durum cok kotu oluyosa neden evlenıyılılyo anlamıyorum ben... ınananın 1 yılımızı yenı doldurduk ama anamdan babamdan daha cok sahıp cıktı bana kocam napmalıyım ben? :çok üzgünüm:

Canım sana böyle davranmasının altında başka nedenler yatıyo olabilir mi yani psikolojik sorunlar gibi..Eşinden ayrı mı annen..Babandan hiç bahsetmemişsin..Annenin bu davranışları normal değil tabi kim olsa senin gbi alınabilir annen sana biraz fazlaca sahiplenip herşeyine karışır olmuş ama takma bu kadar bak zaten evlnecek mişin sonradan pişman olacağın şeyler de söyleme derim canıma.s.

Bence; annenizle aranızda her ne geçerse geçsin eşinize anlatmanız hiç doğru değil..yasakkelime
O an ağlama krizindeyken madem aramış,açmasaydınız telefonu,sakinleştikten sonra konuşurdunuz hiç bir şey yokmuş gibi...
Annenizle anlaşamıyor olabilirsiniz,anneannenizle daha fazla vakit geçirmiş olmanız da buna etkilidir bence..:sm_confused::sm_confused:
Ama madem aranız çok iyi değil,kuafördü,alışverişdi gibi işlerinizi tek başınıza halledin.. Hem o karışmaz hem de siz rahat edersiniz..İlla ki her adımı beraber atmak zorunda değilsiniz ki?:uhm:

valla benim annem seninkinden beter canım
milletin içinde olmadık laflar söyler kırıcı konuşur öyle sessizde söylemez yani
bütün kötü hareketlerimi yanlışlarımı milletin içinde söyleyip rezil eder beni
hatta erkek arkadaşımdan da nefret eder tam onun istediği biri olmasına ragmen istemez
onun içinde kırkbin tane laf sayar
ama hiç bi zaman senin gibi defol git demedim anneme
kırıcı tek bi kelime söylemedim
annemiz onlar bizim bak yarın bigün evlenip gidecen ayrılcan o yuvadan
kırma anneni onlar her zaman yanımızda oluyo iyi gündede kötü gündede
gerekirse al karşına konuş sakince hoşlanmadığın yapmasını istemediğin şeyleri söyle beni çok üzüyorsun de
eminim hallolcaktır
yanlış anlama bi eş herzaman bulunur ama bi anne aslaa....

evliyim diyorsun,düğünümüze 2,5 ay var demişsin durumun ne tam olarak anlamadım.Önceden nikah yaptınız herhalde ...neyse...
Annenle tartışmanı bence eşine aktarmamalıydın.
Olurya aynı evin içinde yaşamaya başlayınca,bir tartışma sonrasında sen annenle bile anlaşamıyordun durumuna düşürme sakın kendini.Yani bunlar bir gün sana geri dönmesin..
Anne işte kızgın anına denk gelmişsindir,yaşın daha çok genç.Annenin kıymetini anlamak için geç olmasın sonra.
Eşinle anneni kıyaslama yoluna gitmemelisin...

canım hoş değil olanlar ama acaba evden gideceğin için stres yapmış olabilir mi ben de evlenme arifesinde çok kavga ettim anneciğimle ikimizde stresten birbirimizi yedik
biraz sakinleş de güzelce al karşına konuş evlenmekle kızı olmaktan çıkmadığını ama evllilik sorumluluğunu alabiliyorsan nereye ne harcayacağını da kendn düşünebileceğini uygun bi dille anlat
senin yaşlarındayken ben de çok geçinemezdim annemle insan yaşlandıkça daha iyi anlaşmaya başlıyor sıkma kendini

canım evlenecegın ıcın senden ayrılmakta annenin canını acıtıyo olabılır bu sekılde dıkat cekmek ıstıyodur psıkolojık sorunlarıda olabılır ne olursa olsun anadır ne kadar kızarsan kız onur kırıcı laflar etme (defol gıt gıbı vs)ana gıbı yar olmaz unutma bende 19 yasındayım annesizliğin ne demek oldugunu cok ıyı bılerek yazıyorum bunları sana kaybedınce ıs ısten gecer yapma boyle alttan al zaten evlenıyomussun eskısı gıbı aynı evdede kalmıycaksınız tabıkı onun anlayıslı olması gerekır o buyuk dıye dusunuyosun bılıyorum evet mantıklı olan bu ama napalım o alamıyosa sen alıcaksın emın ol hep ona ihtiyacın olucak evlenıp gıtsen bıle sabret ve mumkun oldugunca kırma onu

Anlaşamıyoruz dedikçe sorunlarınızı katmerliyor musunuz acaba?
Anlaşamadığınız şeyleri ayrı ayrı yaparsınız.Olur biter.
Sonuçta anneniz.Sizin üzerinizde söz söylemeye hakkı olsun biraz da yani.
Kötülüğünüze konuşmuyor.
Ayrıca size birşey olsa annenizden çok sahip çıkan eşinizin yüreği anneniz kadar yanmaz emin olun.

bende annemle pek uyuşmam
zevklerimiz,tarzımız,hayata bakış açımız hep farklıdır..
ama bilirim ki o benim hep iyiliğimi ister..
kendine birşey alsa bana 2 şey alır..
beni benden çok düşünür..

kalbini kırmayın anneciğinizin..idare edin madem öyle..,
onun yanında istemediği şeyleri yapmazsın olur biter..
ne de olsa evleniyormuşşun ozman zaten ayrılcaksınız..
kimsede anneniz gibi olmaz bunuda unutmayın...

anneme "defol git sen önden..yanima gelme" gibi bir cümle kurabilcegimi hayal bile edemiyorum..bana küfür bile etse bu lafi söylemem..ama sanirim annenle aranizda saygi felan kalmamiş hiç..sen annene böyle bir laf edebiliyorsun..ve annen hala senin yüzüne bakabiliyor..

ne olursa olsun eşine anlatman cok gereksiz olmuş..ne tür bi evliliğin var anlamadim ama elbet birgün annenin kiymetini anlarsin..yaşin daha cok kucuk..evet eş cok önemli..insanin diger yarisi..ama annenin yerini asla kimse alamaz..cok farkli yapida olabilirsiniz..seni anlamiyor,sen onu anlamiyor olabilirsiniz..ama illaki bi orta yol bulunur..kocam veriyor parasini sanane demek yerine haklisin anne sonradan da alabilirdim deseydin eminim bukadar olay olmazdi..sinir krizi gecircek bi olay olmazdi enazindan..nihayetinde anneni taniyorsun..

besle büyüt;emekler ver.saçını süpürge et.sonra bu hale gelsin..
Allahım evladın hayırlısını nasip etsin!!!:Saruboceq:

sunu sylemek ıstıyorum.. hepınızın yorumlaı ıcın cok tesekkur ederım...
Ama ınanın kımse benım yasadıklarımı yasamamsıttır... keske demeseydım defol gıt falan dıye.. cok da pısman oldum... annem babam ayrı degıller babamın benımle ılgısı yoktur pek zaten... ama keske benım annemde benımle bıgun cıkarı olmadan ılgılenseydı... bıgun oturup benım odevımle ılgılenseydı...komusnun cocukları benı dovdugunde benım kızım o dıye gıdıp onlara kızsaydı kesın senın sucundur deyıp benı dovmeden once.. okula gıderken benı gıydırseydı de yırtık seylerle okula gıtmeseydım... benı metak etseydı de bende mezarlılarda parklarda kendı basıma gezmeseydım... ben senın arkdasınım dıgerlerıne gerek yok degıp benı arkadassız bırakmasaydı..sonra ona anlattıgım seyler gelıp bana karsı kullanmayasaydı ona olan guvenımı sarsmasaydı... benı babama sınrılenıp dovmeseydı...ben bukadar sabırsız tahammulsuz bı ınsn olmasaydım... kımse kusura bakmasın ama bı ınsan anesınden kolay kolay vazgecmez... ben vazgecmedım ondan o kendınden vazgecırdı benı... eşimden baska kımse bırakmadı bana tek yoldasım arkadasım o kaldlı bıtek cunku... ben kackez annemın benı babama sıkayet ettıgını duydum bu nekada agır gelır helebıde babanız benım babam kadar sınırlıyse... kımse anlayamaz gercekten ıcınde olmayınca kusra bakmayın annem o benım tabıkı ama ben sundan emınımkı dogurmakla karnını doyurmakla anne olunmuyo ınanın.. emek ıstıyo sevgı ıstıyo...

hayatımda bir kez anneme bir laf ettim duymadı o ama çok kızgındım (neye sinirleniyorsam artık) öldüm vicdan azabından ve de Allah korkusundan...ayağına kapandım annem affet diye.....

sana Diyanet'in sayfasından ana-baba hakkıyla ilgili bir kısmı gönderiyorum, lütfen oku canım....
Bunlar Yüce kitabımız Kuran- ı Kerim'de emredilenler

Kur’an’da yer alan anne-baba hakkı ile ilgili ayetlerden bir kaçı şöyledir:

“Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve de ki: “Rabbim! tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı.” (ısra, 23-24)

“ınsana da, anne-babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi, onu hergün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (ışte onun için) ınsana şöyle emrettik: “Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır. Eğer hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığın birşeyi bana ortak koşman için seninle uğraşırlarsa, onlara itaat etme. Fakat dünyada onlarla iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonra dönüşünüz ancak banadır. Ben de size yapmakta olduğunuz şeyleri haber vereceğim.” (Lokman, 14-15)

Söz konusu ayetlerde, Yüce Allah kendisine ibadet ve kulluk yapılmasını emrettikten hemen sonra, ana-babaya iyilik ve ihsanda bulunmayı emretmektedir. Bu, ana-baba hakkının Allah hakkından hemen sonra geldiğinin ve ne kadar önemli olduğunun açık göstergesidir. Yine ayetlerin bize yüklediği görev; ana-babamıza öf bile demememiz, onları incitecek hiçbir söz ve davranışta bulunmamamız; onlara sevgi, saygı ve ilgiyle yaklaşmamız ve en önemlisi onlara dua etmemizdir. Hatta onlar Allah’a şirk koşan kimseler olsalar ve bizi de müşrik olmaya zorlasalar bile, onlarla dünyada güzel güzel geçinmemizdir. Nitekim Hz. ıbrahim’den bize yadigâr olarak Kur’an’da geçen ve Peygamberimizin yönlendirmesiyle her namazın sonunda okuduğumuz duada şöyle diyoruz: “Rabbimiz! Hesabın görüleceği günde beni, anamı-babamı ve tüm inananları bağışla!” (ıbrahim, 41)

Son düzenleme:

CAnım benım bunların hepsını bııyorum.. ama hatırlattıgın ıcın sana cok teşekkur ederım... yanlıs soyle bısey var.. ben off demek ıstemıyosam ve karsımdakı bunu zorluyosa ozaman nolcak? bide insanın ana-babasının evladı uzerınde hakkı var amenna ama evladın ana baba uzerınde hakkı yok mu? ben kendıme sutten cıkmıs ak kasıgım demıyorum tabıkı benımde hatalarım var benım en buyuk sanssızlıgım hata yaptıgımda bana dogrusunu gosterecek benı olgunlukla karsılayacak bı buyugumun olmaması bılmıyorum anlatabılıyormuyum kendımı

canım elbette senin yerinde olmadığımız için çektiğin sıkıntıları, üzüntüleri bilemeyiz...Tavsiyem Allah'a sığınman ve annene karşı ne derse desin ne yaparsa yapsın sabırlı olman...Baksana ne diyor Allaha şirk koşanlardan olsalar bile iyi davranın diyor..Bu dünyadaki en büyük günahı işleseler dahi diyor...

Allah huzur versin, sabır versin sana

cok tesekkur ederım ablacım...kendıme sahıp olmaya calısıyorum ama olmuyo... cunku konusunca nıye cevap verıyosun diyo.. cevap vermetıncede nıye konusmuyosun cevap ver bana dıyo bundan sonra cevap evrmıcem ve sabırlı olmaya calısacam ınsallah.. cok tesekkurler

Her ne olursa olsun o sizin annenizdir. Şimdi kızıyorsunuz belki ona ama çocuk sahibi olunca kıymetini daha çok anlayacaksınız. Annelerimize yaşattığımız uykusuz bir tek gecenin bile hakkını ödeyebileceğimizi sanmıyorum.
İnşallah aranızdaki sorunları çözersiniz.

inşallah çözeriz.. ben bu halde olmayı ınan sevmıyorum ama sızde taktır edersınız kı her ınsanın bı sabır noktası var... tesekkur ederım:)

Ben de annemle cok anlasamam ezelden..cok zıt olmamızdan mı ıkımızın de sevgımızı dısa vuramaysımzdan mı ne bı duvar örmusuz ıste aramıza..benım de cok kırgnlıklarım oldu onun da olmstur muhakkak..ergenlık dönemınde cok kavgalarmz oldu hatta öylekı tek hayalım buyudugudme kacıp gıtmektı..cocukluk ıste..sımdı evlendım barklandım aılemden de annemden de uzaga dustum..sımdı sımdı anlıyor ınsan ıste..ha canım cıcım sırnasık kanka anne-kız ılıskısı yok aramzda ama ıkımızın de bırırbırı ıcın attgndan emınım kalplerımızın..sen smdı bı senelık esın sana sahıp cıktı dıye hanı böyle bı anda buldgn bı nımet gıbı esıne sarılmıssın hıc görmedgn guzellklerı ondan alıyorsun dıye..ancak ınsanoglu sasr beser..bugun böyle olması ömur boyu aynı olacagna garantı degıl..hıcbısey tutamaz annenın yerını..hıcbı sevgı alamaz almamalı da..smdı esıne guvenıp hayatnın en önemlı parcasını atma sakın hayatndan sakın..unutma kı annen olmasa dunyaya gelmen ve cok sevdgn esınle tanısman da mumkun olmayacaktı..sonucta senı bu yasa getrmıs en azından ona hurmetın olsun..ben sımdı gulup gecıyorm eskı hallerımze..pısmanım cocukluk da olsa annemı kırdım dıye..cunku ınsan evlenınce ellere karısınca anlıyor asıl degerını aılesnın..ben evlılıgım boyunca döktugum her gözyasında annecım derken ıcımden parcalar kopar oldu..o parcalar koptukca da anacıgımla bırbırımzı ne kadar cok sevdgımız gercegı gönlume dogdu..sımdı o benı ben onu özluyoruz cok..uzakta oldugumz ıcın endıse edıyorz bırbrmz ıcın..evet belkı hala anlasamıyoruz hala zıttız..nasl baslarsa öyle gıder derler ya belkı o duvarı yıkamıyoruz hala ama bılıyoruz kı bız bırbrmızı sevıyoruz..gösteremesek de belkı acık acık bu en degısmez gercek hayatta..ana gıbı yar olmaz canım..sakın ha annenle olan kırgnlıklarnı esıne anlatma hatasnı yapma bırdaha..bıgun gelıp guvendgn o daglara kar yagdıgnda sıgınacak bır ana kucagın olsun mutlaka..ınan hıcbır sevgılının hıcbır esın kucagı bır el oglunun yerını tutamaz..
mutluluklar ve karsılıklı sevgı-saygılar dılerım canım..

mrb canımm gerçekden zor bi anne vamışş bi anne evladıyla özellikle kız evladıyla arkadaş gibi olmalıı çok şükür benim annem iyidirr böle konularda he bazen bize atışırızz bazen bana çok karışır ama sonuçta anne işde :):)
valla canım şimdi ben ne desem yalan olur senin çektiğin sıkıntıyı bilmiyorum ..
burada sen evlisin canım anneni hergün nasıl görüsyosun ki mrrk ettimde??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…