• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım ?Bilemiyorum

senı anlıyorum. anne işte..ben de cok cektım ama susuyorum şikayet edersem suçlanıyorum bın tane ögut dınlıyorum.ayıplanıyorum, aşşağılanıyorum. herkes anne kavramını kendı annesı gıbı sanıyor, annemı cok sevıyorum senın de cok sevdıgınden emınım ama senı anlıyorum ınan bana. yapman gereken tek şey susmak, susmak, susmak...kımse ıçın degılse de kendın için vıcdan azabı cekmemek için sus tatlım.

annem için ölurum ama onun degışmesı için bır degıl bin canım olsa verırdım.

Ben de annemle cok anlasamam ezelden..cok zıt olmamızdan mı ıkımızın de sevgımızı dısa vuramaysımzdan mı ne bı duvar örmusuz ıste aramıza..benım de cok kırgnlıklarım oldu onun da olmstur muhakkak..ergenlık dönemınde cok kavgalarmz oldu hatta öylekı tek hayalım buyudugudme kacıp gıtmektı..cocukluk ıste..sımdı evlendım barklandım aılemden de annemden de uzaga dustum..sımdı sımdı anlıyor ınsan ıste..ha canım cıcım sırnasık kanka anne-kız ılıskısı yok aramzda ama ıkımızın de bırırbırı ıcın attgndan emınım kalplerımızın..sen smdı bı senelık esın sana sahıp cıktı dıye hanı böyle bı anda buldgn bı nımet gıbı esıne sarılmıssın hıc görmedgn guzellklerı ondan alıyorsun dıye..ancak ınsanoglu sasr beser..bugun böyle olması ömur boyu aynı olacagna garantı degıl..hıcbısey tutamaz annenın yerını..hıcbı sevgı alamaz almamalı da..smdı esıne guvenıp hayatnın en önemlı parcasını atma sakın hayatndan sakın..unutma kı annen olmasa dunyaya gelmen ve cok sevdgn esınle tanısman da mumkun olmayacaktı..sonucta senı bu yasa getrmıs en azından ona hurmetın olsun..ben sımdı gulup gecıyorm eskı hallerımze..pısmanım cocukluk da olsa annemı kırdım dıye..cunku ınsan evlenınce ellere karısınca anlıyor asıl degerını aılesnın..ben evlılıgım boyunca döktugum her gözyasında annecım derken ıcımden parcalar kopar oldu..o parcalar koptukca da anacıgımla bırbırımzı ne kadar cok sevdgımız gercegı gönlume dogdu..sımdı o benı ben onu özluyoruz cok..uzakta oldugumz ıcın endıse edıyorz bırbrmz ıcın..evet belkı hala anlasamıyoruz hala zıttız..nasl baslarsa öyle gıder derler ya belkı o duvarı yıkamıyoruz hala ama bılıyoruz kı bız bırbrmızı sevıyoruz..gösteremesek de belkı acık acık bu en degısmez gercek hayatta..ana gıbı yar olmaz canım..sakın ha annenle olan kırgnlıklarnı esıne anlatma hatasnı yapma bırdaha..bıgun gelıp guvendgn o daglara kar yagdıgnda sıgınacak bır ana kucagın olsun mutlaka..ınan hıcbır sevgılının hıcbır esın kucagı bır el oglunun yerını tutamaz..
mutluluklar ve karsılıklı sevgı-saygılar dılerım canım..

cok tesekkur ederım yazdıkların ıcın... ama ınsanın ıcındekı kırgınlıklar gecmıyo bı bılsenız... annem evlendıkten sonra benı sıl bıdaha gelme bılededıbana... sonrada mısafır geldıgınde sırf sıkıstıgı ıcın barısı benle bı anne evledının sırlarını onun basına kakar kullanır onu uzer mı? ben bunu kaldıramıyorum hazmedemıyorum... eşimden baska bana secenek bırakmadı bana anlayabılıyomunuz benı

mrb canımm gerçekden zor bi anne vamışş bi anne evladıyla özellikle kız evladıyla arkadaş gibi olmalıı çok şükür benim annem iyidirr böle konularda he bazen bize atışırızz bazen bana çok karışır ama sonuçta anne işde :):)
valla canım şimdi ben ne desem yalan olur senin çektiğin sıkıntıyı bilmiyorum ..
burada sen evlisin canım anneni hergün nasıl görüsyosun ki mrrk ettimde??

ben evliyim 2 aylık tam bugun... dugunumuz olcak sadece o kadar canım...

senı anlıyorum. anne işte..ben de cok cektım ama susuyorum şikayet edersem suçlanıyorum bın tane ögut dınlıyorum.ayıplanıyorum, aşşağılanıyorum. herkes anne kavramını kendı annesı gıbı sanıyor, annemı cok sevıyorum senın de cok sevdıgınden emınım ama senı anlıyorum ınan bana. yapman gereken tek şey susmak, susmak, susmak...kımse ıçın degılse de kendın için vıcdan azabı cekmemek için sus tatlım.

annem için ölurum ama onun degışmesı için bır degıl bin canım olsa verırdım.

aynen anlattıgın gıbı aynı duyguları yasıyorum bende... susmayı okadar cok ıstıyorum kı ama olmuyo ah bı yapabılsem... cok hırcın buyudumben... hayatım hep problemlele gectı... kendıme sahıp olamıyorum cok tesekkur ederım sana... degısmesı ıcın bende neler vermezdım kı bende anlatamam....cok tesekkur ederım sana:çok üzgünüm:

bak canım öncelikle eşin daha nişanlın(yani resmen nikahlı olsanda,fiilen evlilik birlikteliği gerçekleşmemiş)..şu durumda sen eşin için,henüz ulaşılmamış veya amiyane bir tabirle dalından koparılmamış,ama tadına bakmak için hasatını beklemek zorunda olduğu bir meyve gibisin...inşallah hep tadından hoşlandığı bir meyve olarak kalırsın ömür boyu...temennilerim bu yönde....diğer yandan hayatın bir gerçeği herşeyinde bir doyum noktası var ben bu noktalara takkelerin düşüp kellerin çıktığı noktalar derim...tabiiki seni bir ömür sevebilir orası başka...ama ilk zamanlardaki tutku ve hoşgörü zamanla kendini alışkanlıklara ve kanıksamaya bırakır.....(ama tabii senin şu anki sürecini yaşarken bunu anlaman mümkün değil....her çift bizimki farklı olacak diye başlar bu sürece hep geçtik bu noktalardan o yüzden bana doğal gelir bu anlayamama hali....bazı şeyler ancak yaşayarak öğrenilir söylemlerle değil).....41 yaşındayım senden 2 yaş büyük oğlum var...yani annen olacak yaşta bir hanım olarak açıkca ifade ediyorum şu anda annenin duygularından çok senin içinde bulunduğun duygu karmaşası beni ilgilendiriyor....annen yetişkin ve anne olarak yapıcı olmak ve seni tolere edip olumsuz yönlerini,olumlu hale getirmek onun işi...bunu yapamıyorsa üzücü sonuçlar onun aynası yani başarısızlığı...gençler hata yapabilir bu çok doğaldır hayatı başka türlü öğrenemezler...ama anne güçlü bir koruma iç güdüsü olması sebebi ile evladını anlamak ve tanımak onun çıkışlarını başarılı bir şekilde savmak zorundaki sonuçta yüzgöz olunmasın aradaki saygı zedelenmesin,evlat anneye güvenini kaybetmesin...her anne şunu bilmeli evlat bir gün onun olduğu noktaya gelecek ve onu zamanında iflah olmaz öğreticiliği ile zaten anlayacaktır...sabır ve sevgi herşeyin üstünden gelir...o günleri düşünerek evladın yükünü hafifletmeli...çünkü o evlat o gün annesi ile yaşadıklarını anımsadıkça çok daha üzülecek,çok daha kendini yargılayacak...aslında onun geçmişte çok geçerli bir sebebi vardı,BıLMıYORDU!! bilse iyisini yapacaktı zaten...gençti,tecrübesizdi....eğer birinin hata yapma lüksü varsa o lüks evlada aittir,daha tecrübeli ve annelik vasfıyla taçlandırılmış anne konumundaki annenin böyle bir lüksü yoktur...eğer anne bu sancılı dönemleri evladını ve kendini mümkün olduğunca yıpratmadan tolere edip,olgunlukla ve ustalıkla atlatırsa...o evladın gelecekteki anneliğinide formatlamış ve biçimlendirmiş olur...yani evladın geleceğini kazanıra.s...aksi taktirde o evlatta,kendi evladı ile sorunlar yaşamaya mahkum kalır çünkü eğitimi eksik,biçimlendirmesi hatalı olmuştur...üstelik bu kadar üzüntü verici bu yoğunluğu yaşarken öte taraftan geçmişte annesi ile yaşadığı problemleri anımsar ve annesininde en az kendisi kadar üzülmüş olduğunu anlar ve üzüntüsü çok daha ağırlaşır...öyle ağırlaşırki duygular karışır içinden çıkamadığı noktada kah,suçluluk duygusu,kah öfke,kah haksızlığa uğramışlık,kah değersizlik duyguları arasında çok fazla hata vermeye başlar ve arızalı bir anne olup çıkar...:1no2:.......birde şu nokta hep atlanıyor...evlatlar aynı zamanda bizlerden farklı bağımsız bireylerdir...kendine ait tanımlamaları ve yorumları vardır...kişi toplum yaşantısında etrafındaki herkesle çok mu iyi anlaşır....hayır bazıları ile titrimiz çok uyar bazıları ile orta bazıları ile hiç tutmaz...bu sosyal bir gerçektir...hemde en az anne_evlat ilişkisi kadar...o halde böyle bir gerçekliğin üstünü sırf anne_evlat ilişkisine dayanarak nasıl göz ardı edebiliriz...edemeyiz....edemiyoruzda:sm_confused:..."anneler evlat ayırmaz"bana göre gerçekliği tartışılır...anne her evladını sever ama hep daha iyi anlaştığı ve kıyamadığı bir kıymetlisi olur...işte bunun açıklaması yukardaki "sosyal gerçekliktir"çünkü o evlat ona hitap eder...onun ihtiyaçlarını anlar ve cevap verir...işte o meşhur ve meşhum elektirik tutmasısengözlerimebaksanab...ama bunu elektiriğinin daha az tuttuğu evlada anlatamazsınız,o kırılır,içten içe kendini yer,itildiğini düşünür ve değersizlik duygusu hisseder(ki buda çok yıpratıcı bir duygu..).eğer anne bu olayı ayrımsayıp,gerekli önlemleri almamışsa o evlatta giderek içinde öfke duymaya başlar bu öfke giderek beslenir gelişir birgün de bir yerden patlak verir...evlatlar bizim aynadaki yansımamız,ışığımızı yansıtan prizmalar kısaca bizim çalışmalarımızın sonucu oluşan eserlerimizdir....şimdi sizce kim sorumlu...:sm_confused:

geçenlerde buna benzer bir konuda yaptığım yorumda bir arkadaş olumsuz şey her ne ise ondan vermiş...sorunum o olumsuz kutumudur,puanmıdır nedir anlamam..hiç işim olmaz öyle şeylerle...sorunum şu: şimdi biz kadınlar anne oluncaya kadar hataları olabilecek,eleştirilebilecek konumda iken...anne sıfatını alır almaz pürü pak hatasız ve kusursuz mu oluyoruz...biranda dokunulmaz!! ...ben buna asla inanmadım asla itibar etmedim...üstelik çok sevdiğim bir annem ve yine uğurlarında ölebileceğim iki evladım var iken...hani ikisinden birinden eksik olsam "hıı tabii arızası var" denilebilirdi...ama her iki sıfatımda var buda baan konuşma hakkı verir...yaşımda 41 yeterince olgunda sayılırım..21 yılı deviren bir anneliğimde var...öyle kızıyorumki nesiller boyunca dayatılmış düşünceleri bu kadar sorgulamadan kabullenmeyi,nasıl bir düşünme tembelliği bu anlamıyorum....herkes doğurabilir,ama herkes anne olamaz...herkes anneliği mükemmel yapamaz...annelik kavramı değil belki ama anneliği yapış şekli eleştirilebilir...anneler olağanüstü potansiyele sahip sevgi kaynağıdır...normalde....ama normal olmayanları gözardı mı edeceğiz.şimdi namus diyerek su gibi evladını zehirleyip ölmeyince boğan bir anne ile benim veya sizin anneliğinizi sırf "anne" diye aynı sepetemi atacağız....yada her gittiği yerde bir çocuk peydahlayıp,sonrada onları ardında bırakıp giden annelerle,yada çocuğuna yapılan tacizlere göz yuman annelerle,yada çocuğuna fiziksel ve duygusal şiddette bulunan annelerle...aaaa bunlar başka,uç noktada örnekler mi diyeceksiniz...değil efendim sayıları hiçte azımsanmıyacak durumdalar....üstelik giderek çoğalıyorlar...ama annelik kadına saygınlık kazandırır aynı zamanda değil mi?? o zaman egolara bu kadar hizmet eden bir kavramın eleştirilmesi işimize gelmez...çok kızıyorum hemde çok çocukların üstünden bu kadar beslenmek bana çok riyakar geliyor...her anne mükemmel değildir...her kadın anne duyguları taşımaz...çok farklı amaçlarla dünyaya çocuk getiren bir sürü kadın var... yada istemediği halde...hürmeti ve saygıyı hak eden,sırtta taşınacak annelerde var,iyi bir meydan dayağı atılacak annelerde var...yıllarca erkekleri bile bu güçlü duyguyla ezip geçtik yalanmı?? çünkü söz konusu anne,annelik olunca el kol,dil bağlanıyor...aaa ne ayıp anneye!! kimse bu kişinin annelik sıfatını ne kadar dolduruyor düşünmüyor...sonrada ortalıkta bir sürü arızalı çocuklar ve bireyler dolaşıyor...sonra onlarda o arızaları ile anne oluyor...hadi bunları uç nokta diyelim,dönüp kendimize bakalım çocuklarımızı uğurlarına ölecek kadar sevmemiz bile bizi sıfır hataya taşırmı? tabiiki hayır..ben kusursuz bir anne değilim,şüphesiz hatalarım vardır..ama ben hatalarımdan korkmuyorum ve altlarında ezilmiyorum ..çünkü ben önce insanım tabii hatalarım olacak ..ama hatalarımı annelik kavramının arkasına gizleme gibi bir derdim yok..sadece onları çok seviyorum onlarda bunu biliyor...hatta bazen hatam olunca kendimle dalga geçiyor ve onlara hataların insanlara mahsus bir şey olduğunu,zaman zaman çok sevsekte bizimde hatalı olabileceğimizi ve eğer bizde hata görüyorlarsa bunu bizimle paylaşmaları gerektiğini doğrusunu tartışarak bulabileceğimizi söylüyorum..bunu uygun şekilde yaparsak otoritemizde sarsılmıyor ...çünkü bir noktada otoritede gerekli....annelik eleştirilemez,ve koşulsuz şartsız hürmet ve saygı gösterilmesi gereken bir kavramsa o zaman aynı şeyi kocalarımızın annesine niye yapamıyoruz....şu sitede girin "derdim var"a en çok kaynana şikayet topiği var...söz konusu kendi annelerimizse "mükemmellik" var,ama kayınvaldelerse bir dokun bin ah işit...ama onlarda anne...onlarda annelerinizin sizi sevdiği kadar,oğullarını seviyordur heralde...ama yok "şekerim nasıl anne,nasıl baablar anlamıyorum...sanki oğulları değilde bir yabancı...nasıl dayanıyorlar anlamıyorum..vs vs..."burda eleştirilen "anne" değil mi...veya yaptığı annelik...ama bizim annelerimiz kusursuz....kayıtsız şartsız hürmet...halbuki bizim annelerimizde kusurlu onları kusursuz kılan bizim annemiz olması!!

annelerimiz eğer normal anne iseler şüphesiz sevgi ve saygıyı hakederler...saygısızlık tek anneye değil kime olursa olsun çok çirkin bir davranış...edepli ve saygılı olmak değerli bir kazanımdır...öyle olmaya bakalım olalımda ...ama bu annelerimizin kusur ve hatalarına kör olmamızı gerektirmez...yada onları usulunce uyarmamıza...edepli bir şekilde uyarmak saygısızlık veya hürmetsizlik değildir...sengözlerimebaksanabtabiiki bir yerde yanlış bir şey varsa veya bir hata, tepkide olması doğal...burda önemli olan usluptur....uslubun iyi,güzel ve kararında olmasıda sadece anneler karşı değil,hayatın her alanında olması gerekli olan şeydir....siz doğruları yapmaya çalışan,sevgi dolu bir anne iseniz,o evlat zaten bir gün hakkınızı teslim eder.....ama öyle olmayan annelerde bırakın hakettikleri sonuçları yaşasınlar...insanlar annede olsa hataları ile yüzleşir birgün...

Son düzenleyen: Moderatör:
bu kızımız da biliyor annesinin,anne olduğunu...ama işte yanlış birşeyler var ve çok üzülüyorum diyor....o senin annen,ne olursa olsun sus!..bu çözüm müdür şimdi...ekmediğin tarladan,hasat bekleyemezsin...yada arpa ektiğin yerden,buğday çıkmaz...açmadığın dalda da sözün geçmez...:sm_confused:eğer o kızına böyle davranırsa ve kızına bu şekilde davranmayı normal ve doğal olan olarak kodladı ise,alacağı tepkinin uslubuda bu olur...kimse kusura bakmasın...anne sıfatında olmak onun hatalarını örtemez...eminimki kızını seviyor...ama bu sevgi yanlış yapmasını engellemiyor...çocuklara karşı öncelikle bizim mecburiyet ve sorumluluklarımız var..onların değil...onlar hayatın içinde tek başlarına yer alana kadar hep vereceğiz ve eğiteceğiz,onlarda alacak!..bunun farkında olan anne olsun...koca sahibi olmak anne olmayı gerektirmez,dahası anne olmak için yeterli ve gerekli olan ana zemin bu değildir ...bu sadece bir noktadır...anneliğe sonsuz sevgim ve hürmetim var...tepkimde bu yüzden zaten bu kadar ulvi bir sevgi,bu kadar aşağı çekilmemeli......:1closedeyes:canım annenin hataları olması seni sevmediği anlamına gelmez...evet annen hatalı ve kusurlu davranmış...belki bilmiyor...bilse iyisini yapacaktır...belki sevgisini ifade edemiyor,belki seni çok sevdiği için evden çıkıp gidecek olman onu çok üzüyor ve üzüntüsünden hatalar yapıyor...annen sonuçta bir insan ...insanların kusurları var maalesef ....sana şöyle diyeyim annenin hata yapması,senin yapmanıda gerektirmez...sen yinede ne olursa olsun annen için değil,kendin için doğru olanı yap ve uslupta hataya gitme....edebini ve hayanı kaybetme....annenle oturup güzel bir dille duygularını ve açmazlarını ve sevgini paylaş...ve saan en büyük tavsiyem....bir yerde bulamadığın sevgiyi,başka bir sevginin kucağında tamamlamaya ve onarmaya çalışma...heleki eşinin...çünkü anne sevgisi ve eş sevgisi bir terazinin iki kefesinde bile yer alamaz...bu eşyanın tabiatına aykırı...yeterince sabırlı ve edepli davranırsan belki annende birgün kendi kusurlarını görebilir...bazı şeyler eşlerle bile paylaşılmaz unutma...kendi çocukların olduğunda bu örselenmişlik senin rehberin olsun...annenin hatalarına düşme...ve çocuklarınla sevgiye dayalı bir diyalog kur...nişanlınla bir konuşma esnasında sözü bu şikayet ettiğin telf konuşmasına getir bir şekilde....ve "annemde bende ayrılacağız diye strese girdik çok gerildik...birbirimizi hırpalıyoruz..o gün telf'te anlattığım olay aslında büyütülmeyecek basit bir olaydı...düşün nasıl stres altındayızki olay nerde ise faciaya döndü....oda bende sonrasında çok üzüldük ama oldu...sonuçta et tırnaktan ayrılmaz...alışacağız artık"deki ileride bu olay konu olup önüne gelmesin...ve ailenle ilgili şeyler sende kalsın...annenede "parasını kocam veriyor,defol önümden yürü,sanane"gibi edebe ve saygıya ters düşen davranışlar gösterme...bunlar anneye değil kime yapılırsa yapılsın hiç hoş değil....sakinleş,annenle aranı düzeltmeye çalış...daha doğrusu konuşup kendini ifade et....sevgiler:teselli:Şeniz

bence bunu eşine yansıtarak çok iyi yapmamışsın.
sonuçta ne olursa olsun o senin annen ve er ya da geç siz yine barışıp konuşacaksınız.
ama eşin sana bu tür davranışlarını gördükçe annenden uzaklaşacak ve belki de onu hiç sevmeyecek.
bu senin annenle olan problemin ve bunu çözecek olan yine sizsiniz.

bende çoğunluğa katılacam canım çünkü bahsettiğimiz kişi annen ne olursa olsun annemize bukadar büyük tepkiler göstermemiz lazım.. yaşadıkların gerçekten kötü şeyler olabilir ama sonuçda sen artık onunla yaşamıosun.. ne derse desin sabret cevap vermemeye çalış..hiçbir zaman annenin kötü duasını alma canım çünkü onların dualarıda beddualarıda çok önemli. inş en kısa zamanda annenle aranı düzeltirsin evliliğndede mutluluklar...

daha yolun o kadar başındasın ki umarım ilerde pişman olmazsın. ben ANNEMi 10 sene önce kaybettim. şimdi diyorum ki ahhh keşke ANNEM olsa da bana bağırsa ama yookk senağlama yarın bu sözleri daha net anlayacaksın emin ol. yaşın daha çok küçük. ve sakınn sakın eşine anlatma ANNENle yaşadıklarını. bence bu hayatta bir koca rahat bulunur dışarda birsürü var. ama bir ANNE bir tanedir ve yerine başkaları ASSSSLAAA konulamıyor.... kıymetini bil derim sana.... ve saygısız kelimeler falan kullanma canım... bütün ANNELERİN ellerinden öpüyorum. çünkü rabbim bile ne demiş cennet ANALARIN ayakları altındadır....a.s

boşver takma..ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz...kocana bi yanlış yapsan DEFOL GİT GELME DER,evede almaz yeri gelir....ama anne öyle değil,her daim basar bağrına bunu unutma canım..allah aranıza muhabbet versin..

cok tesekkurler yorumunuz ıcın...:)

daha yolun o kadar başındasın ki umarım ilerde pişman olmazsın. ben ANNEMi 10 sene önce kaybettim. şimdi diyorum ki ahhh keşke ANNEM olsa da bana bağırsa ama yookk senağlama yarın bu sözleri daha net anlayacaksın emin ol. yaşın daha çok küçük. ve sakınn sakın eşine anlatma ANNENle yaşadıklarını. bence bu hayatta bir koca rahat bulunur dışarda birsürü var. ama bir ANNE bir tanedir ve yerine başkaları ASSSSLAAA konulamıyor.... kıymetini bil derim sana.... ve saygısız kelimeler falan kullanma canım... bütün ANNELERİN ellerinden öpüyorum. çünkü rabbim bile ne demiş cennet ANALARIN ayakları altındadır....a.s

cok tesekkurler... ama unumayalım kı cocuklarına sahıp cıkmayan arayıp sormayan satan ılgılenmeyen annelerede var..Rabbıme sukur kı ben bunları yasamıyorum ama yasayan okadar cok kı... ınananın ıcınde olmayınca bılemzsınız grercekten ama benle ılgılenıp yazdınız cok tesekkur ederım sıze.. a.s.

bu konularda asla ve asla annen kötü bir insanmış haklısın sen demem, diyemem..
evlatların ömrü boyunca ödeyemeyeceği bi can borcu var annelerine..
belki annenizin sinirsel bir rahatsızlığı var belki depresyondadır bilemezsiniz..
hiç bağırmadım diyorsunuz yaa; şu anda sadece bir defol git dediğinizi yazmışsınız..
ama tahmin ediyorum ki daha önceden de bu tarz diyaloglarınız olmuş.
ayrıca kötü söz illa küfür değildir; canım derken canın çıksına bile gelir söyleme tarzıyla..

eşinize anlatmanıza gelince;
yarın öbür gün eşiniz annenizle ilgili zaten o bunları bunları yapmıştı yaramaz insandı derse ne hissedersiniz..
anlatmayın bence bunları..
herşeyi geçin; sizin ona manevi açıdan muhtaç olduğunuz izlenimini edinmesin..

Beni bir anne olarak en çok üzen,""defol git""" demenizdir...
altı üstü bir iki boya seti,tamam deyip geçiştirebilseydiniz keşke,
inanın insan evlendikten sonra,annesini üzdüğü hergün için
dünyaca gözyaşı döküyor...
annenizin psikolojisini bilemezsiniz ki,belki çok farklı duygularla
söylemiştir,neden annenize söyle sımsıkı sarılıp,
dertleşmiyorsunuz ki...iki arkadaş gibi...
mutlaka konuşarak halledebilirsiniz sorunlarınızı...
ama lütfen konuşurken seçeceğiniz kelimelere
çok dikkat edin...
Hiçbir anne ,evladından kötü söz duymayı haketmez..inanın...
bunu ne zaman anlarsınız biliyormusunuz...
hamile kalıp,9 ay o bebeği karnınızda taşıyıp,doğurduktan sonra....

bir de size söylemem gereken en önemli şey,
sakın hiçbir erkeği hayatınızın merkezi yapmayın ve
aileniz hakkında hiçkimse için kötü konuşmayın, eşinize karşı...

ne olursa olsun anneye DEFOL GİT denmez
o senin annen
sana can veren,seni canından çok seven insan
düğünün varmış,düğüne kadar fuzuli masraf olmasın diye kızmıştır annen
her ne kadar parayı kocan ödesede ilerde siz sıkıntı çekmeyin diye yine seni düşünerek kızmıştır
ben seni çok ayıpladım annene defol git dediğin için

anneye asla defol denilmez güzelim ya senide anlıyorum bunalmışın ama bu olmamlıydı sende hatanı anlamışın ama inşallah tekrarlanmaz bu olan şeyler.:(

Teşekkur edıyorum hepınıze...ama sunuda soylemek ıstıyorum... ben beni kınayanları ayıplayanlarıda anlamaya calısyorum.. ve ben tekrar tekrar soyluyorumhayamı anladım .. keske soylemeseydım... ama saygı karsılıklıdır bunuda asla unutmayın derım... ve ben bu sayfayı derdımı benı kınamanız ıcın acmadım ben bunu bana belkı cozum ureteblırısnız
bız bu duruma bıdaha nası dusmeyız dıye ne yapsak bı ana-kız oluruuz dıye yazdım... yınede tesekkurler sevgıyle...

annen sadece sana karşı mı böyle canım diğer kardeşlerinle arası nasıl?baban ile arası nasıl acaba çok mutsuz da bütün hıncını da sizden mi çıkarıyor?.tabi sen de o kelimeyi kullanmak istememişsindir.benim anladığım kadarıyla aranızda bir samimiyet yok annenle.her şey son noktasına gelmiş.eşin konusunda arkadaşların dediklerine katılıyorum.ama,annenin de sana destek olması gerekiyor,bir sorunu varsa senin de annene.artık siz birbirinize zıt gitmeye başlamışsınız.

Back