Ne yapacağım ben..yaşadığım hergün işkence sanki

orada bir dakika durman hata bence balık baştan kokmuş bu işlerde nasıl başlarsa öyle devam ediyor Allah yardımcın olsun canım

inşallah kızına en kısa zamanda kavuşursun, allah yardımcın olsun

canım çirkef insan her şekilde haklı çıkmasını bilir.bence ailene sığın ve mümkün olduğunca ağız dalaşına girme.eğer aynı evde devam ederse bu insanlarla yaşamın zehir olucak.hayatın böyle devam edemez.

o belkiler hiçbir zaman gelmez.hayata tutunmak için beynimizin ürettiği bir hayaldir.

Aman ALLahım çok kötü oldum yaa..

Sen ne kadar kötü olsan bile kimse dayağı haketmez..ki kaldıki sen onlara ne yapabilirsinki en fazla ? bu kadar şeyi yaşayacak kadar..

Gerçekten çok zor kötü şeyler yaşamışsın..Çok üzüldüm..

Bi insan nasıl bu kadar acımasız olabilir yaa..Hadi kocan öyleydi anası nasıl bir kadın ki hiç mi içi sızlamamış..

İşte böyle kocaya öyle bi ana olacakki sen nasıl sana ALLAhın emanetine kıydın diyip oğlunu atacak evden gelinine sahip çıkacak ama nerdee..Hemde sen anneni kaybetmişsin sana daha çok sarılması lazımdı..

O eski kocanında anasının da ALLAh belasını versin..Çok sinirlendim yaa..

Allah yardımcınız olsun inşallah yakın zamanda kurtulursunuz onlardan çocuğunuzla mutluca yaşarsınız

bu erkekleri dolduran da yaşlı kadınlar sanki kendileri hiç genç olmadılar hiç ezilmediler!! bide güya dindar diye söylenir doğu kesimi bumu dindarlık kadına eziyet şiddet cinayetler ... doğulu batılı gibi şeylerle insanları ayırmayı sevmem ama bu durumda ayırmadan olmuyo gerçi doğudaki bu eziyetleri yapanlara ne kadar insan denirse..

Ne mi yapacaksın? Daha fazla zaman kaybetmeden tekmeyi vuracaksın poposuna. Allahaşkına siz hiç köklü anlamda değişen insan gördünüz mü bugüne kadar neyi bekliyosunuz? Bir de yangından mal kaçırır gibi küt diye çocuk yapıp da onları da mağdur etmesek ne kadar güzel olacak değil mi?

demir dövenin yüreği demirden berk olmalı.
herşeyden önce ailen yanında ise 1 dakika bile durma
cocuğunu zaten devlet sana verir.eğer diploman var ise demekki elinde altın bileziğinde var.KORKMA.
Allah yardımcın olsun.

benim güzel arkadaşım hala mı soruyorsun ben ne yapayım diye yapılacak iş belli sadece biraz cesaret.

sana moral vermek ısterdım hersey guzel olcak demek ısterdım gercıı orasını allah bılırde...neyse kayınvaldemle kayınpederımın hıkayesıı aynı sendee..
kayınpeder mardınlı kayınvalde ankaralı evın en kucuk kıızı el bebek gul bebekk...kultur catısmasıı anlasamama gıbı gıbııııı...kayınvaldem cesaret edememıs ayrılmaya baslarda ama 20 kusur yıllık evlıken ayrılmıslarr..sonradan yıne barısmıslar cocukların hatrına ama mutlu mu orası tartısılır.asla kayınpederım ailesıne laf soyletmezmıss gercı o yörede hep öylee.saygıda kusur olmaz..dayanabılecegını yada bı umut mutlu olacagını dusunuyosan sabret yoksa daha fazla kenıde ezıyet etmee

zaten arada dağlar kadar fark olan bir memlekete gelin gitmişsiniz neye güvenerek gittiniz ki ,bana 15 yaşında bile söyleseler ben oraya gidemem yapamam derdim .çünkü zor olan kültür yapıları var kimse kimseyi kandırmasın özellikle batı doğuya çok farklı geliyor doğu da batıya arada anlaşma olur ama ayrı evlerdeysen... çocuk konusuna gelince her yerde söylüyorum evlilik = çocuk olmasın ya ,lütfen. madem huzurunuz yoktu çocuk neden yaptınız ki ünv. görmüş cahil olmayan bir insansınız eşinizi sevmeniz çocuk için yeterli mi şimdi boşancam ama çocukla tehtit ediyor eşim diyorsunuz. aileniz nasıl peki bu durumda sizi dövdüğünden haberleri varmı.dün izledim kaynana kayınpeder eş bir olup kadıncağızı yolun ortasında öldüresiye dövmüşler içim yandı... hiç de kolay olmayan bir doğum da yapmışsınız üstelik bilemiyorum ne desem tek çare boşanmak sanırım tehtitlerine boyun eğmeyin mahkeme çocuğu zaten anneye verir ( baba evinde bakacak gücü varsa ) kızmayın bana yazdıklarım için çok üzüldüm onun için yazdım hakkınızda hayırlısı

Ciceqim
Elif^^im Cansın..
Giriş tarihi
Jul 2012
..
Aynı durumun çok daha ağırını 7 yıl boyunca yasamıs biri olarak söylüyorum.Ailenin sana sahip çıkacağından eminsen 5 dk bile durma git derim.Hiç birşey düzelmez düzelmiyor aksine daha da fazlalaşıyor şiddettin boyutu..Benim ailemden bana sahip çıkan yoktu ben mecbur katlandım.Evliliğimin ilk günü yere düşen zeytini almayıp ailesine karsı onu rezil ettiğimi söyleyerek banyoya sokup hortumla dövdü beni...Dayaktan bayıldığımda duşakabinin içinde bulurdum kendimi soğuk sular altında.Bana vururken kendi kolunu kırdı o derece..Defalarca kaçmak kurtulmak istedim ama o zamanlar bir mesleğim gelirim yoktu babam genç karısının emri altında yaşıyordu.4 yıl boyunca bebek sahibi olmamak için herseyi yaptım ama en sonunda hamile de kalınca...inatla açıktan okumaya devam ettim yine de sen şanslısın en azından okulu bitirmişssin..Doğuma girerken sonda takılı halde bile dövdü beni.Güvenlikler zor aldı elinden neden dövdüğünü hatırlamıyorum bile.Ailesi zaten ayrı bir dert ben cahil bir kimse değilim ama kaynanamdan bile dayak yedim..12 yaşındaki kardeşi bana saldırır karsılık vermeye kalksam ailecek beni döverlerdi.Kara çarsaf giydirdiler yıllarca 1 arkadasım bile olmadı onlarsız evden çıkamadım sıkıldım dediğimde kaynanam toplantılara götürüyordu artık dinden soğumuştum dayatmaları karsında.. 1 kere börek almaya gitmiştim kahvaltı için yolda dövdü beni kimin yanından geliyorsun diye..
Sezeryandan çıktığımın 2.günü 4 katlı ev temizlettiler bana ..Sen temizlik yapıyorsun ben bakarım bebeğine dedi kaynanam aldı kızımı o alış..geri alamadım.
Ayrı eve cıkarsak düzeliriz sanmıştım bu seferde bebeğimi getirmedi bana kocam olacak o adam.Eşyamı diğer evde bıraktı öyle cezalandırıyordu beni.Kızımı istediğimde 2 köpek getirmişti al sana bebek bunlara bak diye evin her yerine pisliyorlardı bir de neden temizlemedin dayağı yiyordum kızım olsa o da böyle pis gezermiş..bu yüzden bebeği hak etmiyormuşum lanet olsun!
Diğer konumu hatırlayan arkadaşlar olacaktır elbet kızdılar bana ayrılırken cocuğunu almadın vs diye..Bu adam bir kere kızımı kucağına almış sevmiş değil ama bana acı çektirmek için kullanıyor onu..Sen sen ol geceleri ağlayarak uyumak istemiyorsan evladını bırakma derim.Neden böyle dediğime gelince seni onunla tehtid edecekler cunku.Seni savunacak sana sahip cıkaak bir ailen varsa ne kadar güzel ne kadar sanslısın neden çekesin ki onca sıkıntıyı?Şahsen ben birgün onu alacağım hayaliyle yaşıyorum.Bir de babaannesinin ona cok iyi baktığını biliyorum züğürt tesellisi işte..
Allah yardımcın olsun.
Düzenleyen: Ciceqim Düzenleme Tarihi : 22-07-2012 Düzenleme Saati :08:26

yasadıklarına cok uzuldum gerçektenn
ama gecen gun yazdıklarımı aynen gene yazıcamm
cunku sen nasıl senı dayaktan hastanelere dusuren aıleye cocugunu bırakırsın
bunun ardında gucsuzdum vermezlerdı dıye duramazsın
ben bunu anlamam
hanı gelırın ıyıydı maddı sorunun yoktu sımdı kızınla nereye sıgacagım dıyorsun
bunları sana gunler once yazıcaktım AMA
ugrasma bosver dedım
ancak ınsan anne olduktan sonra sahsen ben anne oldugumdan berı benım oncelıgım EVLADIMDIR
orada dayaktan olurdumde onu orada bırakmazdım
vıcdanınızı o buyuyunce benım yanıma gelecek dıye rahatlamanız cok yanlıs
cunku sızın yanınıza gelmeyecektır buna emın olabılırsınız

Son düzenleyen: Moderatör:
yeniden doğdum....... daha önceki konularını bilmiyorum yada hatırlamıyorum..
ama şuraya yazdıkların varya, resmen içimi burktu...

ve sen nasıl o aileye çocuğunu bıraktın anlayamıyorum..

bence hemen git çocuğunu al...ne pahasına olursa olsun...

bu ne saçmalık..şoktayım resmen..

ben yazmadım kelebekcımm onu cıcegm yazmıs
ben cocugumu ölürümde bırakmam ya bırakmam

Bunun herkes için olduğunu düşünmüyorum, eşinin zaten korkak bir yapısı var gibi duruyor. Sadece çocuğu vermemek isteyebilirler, o da davayla halledilir Allah ın izniyle... Doğru bir ayrılış yolu seçmek gerekiyor, belki direkt polisle oradan ayrılmalı...Aileler karışırsa sarpa sarabilir. Çok zor şeyler, umarım hepimiz mutlu oluruz.

Kocandan adam olmaz. Boşyere düzelir diye bekleme. Ve derhal pılıtı pırtını topla, baba evine dön, bebenle birlikte tabi. Aç davanı, kurtul şu mendeburlardan. Az yesinler de kendilerine bir uşak tutsunlar.Ne hakları var bunları yaşatmaya.

Sen de ne diye hala çekiyorsun ki bu insan müsvettelerini. Aklı başında kadınsın,çek restini. Annene babana anlat yaşadıklarını, eminim bir gün bile bırakmazlar seni orada.

bu durumda olan bayanlara cok uzuluyorum ama anlamadigim bir nokta nasil bu kadar hersey karisikken mutsuzken bir cocuk dunyaya getirir insan , cocuk yapmak kolay olsada cok iyi dusunulmesi gerekiyor normal sartlarda bile bir kac sene beklenir herseyin rayina oturmasini saglam bir zemin atilmasini vs. boyle celiskili ailelerde buyuyen cocuklarin nasil ruh haliyle buyudklerini biliyormusunuz , korunma yondemleri cok zor degilki , mutsuzlugunuza bir canliyi dahil etmek gunah degilmi , umarim artik bi zaman sonra belirli kisimlarda artik bunun farkina varir cocuk demek buyuk bir yuk demek sorumluluk demek , sadece dunyaya getirmek olay degil ona guzel saglikli bir yasandi duzen iyi bir gelecek sunmakdir , turkiyede kadin dernekleri sanirim cokda iyi calismiyorlar yanlis anlamayin ama aile planlamasi gercekten cok kotu kadinlarin cogu noktalarin uzerinde durmamasi uzucu , acaba annelerinizimi ornek aliyorsunuz ki cag degisti hersey degisti biraz dusunceli yasayalim mutsuzlugumuza bir can daha eklemeyelim , siddet veya bosanmis ailelerde buyuyen yarali canlar bizlerin gelecegi olacagi icin gercekten biraz dusunceli olalim!!!! korunmayi ogrenelimm dusuncelerimizi biraz sorgulayalim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…