Ne yapacağım ben bu komşularla

Erkek olmayan ev bu komşular için yol geçen hanıdır

Evlilerin kapısına gidemez tek yaşayana dalarlar

Çocuklar meraklı o sizin eşyanıza vs değil hiç gelmedî için eve bakıyor

Apartmanın çocukları toplanıp 60 yaşındaki babama oynamaya gitmişler onlara hiç gitmediği için merak etmişler çocuk işte

Merhabalar, benim derdim vakitli vakitsiz kapıma gelen komşumdan yana, ben haftaiçi gündüzlerimi okulda , öğleden sonralarımı parttime olarak çevirmenlik bürosunda, akşam eve geldiğim vakit ise bir elimde sandviç bir elimde klavye dizi çevirisi yaparak geçiriyorum yüm vaktimi velhasıl kelam yoğunum , kendime ayıracak vakti zor bulurken bir haftasonu da geç uyanmak istiyorum , lakin kapıkomşum bu sabah kapıya vuruyor alacaklı gibi yerimden sıçradım saate baktım 10 , tamam 10uyanmak için geç bi saat olmayabilir ama ben sabah 6da uyudum çünkü yetiştirmem gereken işler vardı bir müsaade edin de uyuyayım çok mu şey istiyorum? Komşunun kırk yıl hatırı vardır da kötü komşu da insanı ev sahibi eder derler ..yahu Tamam evinde o anda bir şey eksik olur çalar kapıyı istersin, ki hiç sevmediğim hareketler bunlar benim malım kıymetlidir çocukluktan beridir , bir şeye ihtiyaç duyduğumda gider alırım marketten , bi kutu ilaç bile olsa ben onu kendime almışım sonuçta hayır kullanıyorsun iyi hoş işin bitince artık hasta olmadığında gider alırsın aynından verirsin bana ha vermiyorsan da bir daha sorduğunda kusura bakma kalmadı dediğimde uzatmayacaksın lafı , yahu benim bildiğim komşudan ilaç istenir limon istenir hadi olsun olsun sarımsak istenir bi fincan kahve istenir yahu her aklıma esen şeyi komşudan istemek akıl karı iş mi .. Bi haftadır her gün kapımda, akşam denk geliyoruz bilmiyorum gündüz çalıyor mu kapıyı ama akşam çalınca açıyorum sürekli bir şeyler istiyor , süt , şarj aleti , peynir , vs vs bugün de sabah 10da biri kapıyı yumrukluyor sıçradım yataktan kim o diyorum cevap yok kimsin diyorum cevap yok üstüme bi şeyler giydim açtım kapıyı Komşumun kızı 4 yaşlarında yalpaladı bi an bi kulağı kapıdaydı , nereden anladın diyeceksiniz yahu içeri düşecekti az kalsın bi kulak kapıda sarsıldı çocuk ben kapıyı açınca da gözleri dişide güldür içeriye bakıyor kafası şu arabaların önüne koyulan oyuncak köpekler gibi bi sağa bi sola savruluyor ardımdan evi görmek için , biz de çocuk olduk ama böyle değildik beyahu , efendim dedim boğuk bi sesle yataktan kalktığım için sesim de çıkmıyor adam akıllı tipimi gördü zaten uyuyor muydun dedi evet dedim kendimi pek iyi hissetmiyorum uyuyordum buyrun? Kahve yaptım da davet edeyim dedim dedi artık bilmiyorum doğru mu söylüyor yoksa ben öyle kapıya çıkınca isteyemedi mi bilmiyorum , sadece bu komşunun çocuğu değil ama bir komşum daha var o da yapıyor arada bir böyle kapıya gelmeleri onun kızı da aynı yaşlarda o da aynen benim ardımdan odayı görmeye çalışıyor falan yahu pembe mor gökkuşağı misali bi evim de yok ki , okuyorum diye kendi paran olunca alırsın dedi ailem gönlünce , 2.elciden aldıkları çamaşır makinesiyle buzdolabını kullanıyorum halen , benim için önemi yok işimi görsün kafi. Para buldukça mobilya alıyorum, evet sürekli çalışıyorum ama ne kazanıyorum ki neyi denkleyeyim zaten ben sadece gece evdeyim. Ona göre sayıyla , dilimle, gramla alıyorum gerçekten. Bi de üstüne komşuma vermek Abes geliyor , bi iki verdim. Hatta hasta oldu ilaç istedi verdim, akşamına da portakal koydum tabağa götürdüm nasıl oldu sorayım diye , o tabak da kaldı mesela.. Benim yemek takımlarım yok ki ? Benim sayıyla tabağım var ama gidip isteyemem ayıp çünkü yani bi tabak için kapıya gitmek bence.. Ama sevmiyorum böyle hareketleri , özellikle de çocukların bakış olayını ..bi kanepem bi çalışma masam bi de yatağım garsonların var benim evim bu yani bi gün açsam kapıyı gir bak yavrum merağın kursağında kalmasın diyeceğim.. Öf bunaldım , yahu ben mi yanlış düşünüyorum deli olacağım 6da uyudum 10da uyandım uyuyamıyorum da ne yapacağım ben bu komşularla
hiç birşey verme bundan sonra sert bir şekilde istediğin bende yok de..fazla yüz vermişsin..bende hoşlanmam böyle şeyden..

Ben zilimi söktüm ve yakınlarıma telefon etmeden gelirseniz dışarda kalırsınız dedim. Benim eşimde uzakta çalışıyor, yanlız yaşıyorum. balkonumada kornij taktım ve tül geçirdim..Sırf kimseyle görüşmeyeyim diye. Kötü olduklarından değil, ben sevmiyorum komşuculuk oynamayı. Kapı önünde saatlerce oturuyorlar, bide beni çağırıyorlar..hiç sevmeyiz biz eşimle kapı muhabbetlerini. Adlarını bilmem, onlarda benimkini bilmez. Az insan Çok Huzur. Tepkini gösterezseniz sürer gider bu durum. Açık açık geç geldiğinizi ve yoğun çalıştığınızı o sebepten uyumanız gerektiğini kararlı bir şekilde izahat edin.

üşenmeden detaylıca yazmanıza hayran kaldım halbuki 4 cümlede özetlenebilirmiş hani :) Bence de 4- 5 defa kapı açmazsanız sorun hallolur. (lütfen rahatsız etmeyin geç yatıyorum da yazabilirsiniz kapıya) gerçi bu defa da gece gelirmiş :)

bence seni kontrol ediyo. bekar olunca potansiyel eve erkek atıcı gözüyle bakıyor bazı komşular. tövbe tövbe. bizde bekarız var öyle bi komşumuz. adam sürekli "asık suratla hmm nerde çalışıyodunuz siz" deyip duruyo.hep aynı soru eve şöyle bi bakıp geçmeler falan. vebalıymışız gibi. aaa çok sinir oldum şu an :KK70:

Ben de cok cekiyorm bu konudan. Cozumunu bulsam sana da soylerdim inan.
O hafta pazarda ne pahaliysa onu istiyor benimki.
Terlik istiyor, mutfak robotu istiyor, sabun istiyor...akil almaz seyler.
Neredeyse gelip kocami da isteyecek...her seye kapi calinmaz ki ya yok firtina cikti, yok ozlem ozden elendi, yok bihterle behlul yakalandi. Bu ne yahu?...
Bi sefer dayanamayip cildiricam "al canimi da al al senin olsun"diyerek...

Bu kdr yapışkan insanlarıda hiç sevmem o kapı kırılır zilin sesi kısılır halaa gitmezler... Yok demeyi öğrenmek lazım... Acil bir durum olur bisey istersin oda kirkyilda bi tmm.. Oyle zirtpirt gelinmez... Komsuculuk oynamak istiyorlar ama herkesin kendi kosturmacasi var... Oyuna vakit yok....

Ahahhaha ayy sinirlerm bozuldu bu ne ya
Ben de cok cekiyorm bu konudan. Cozumunu bulsam sana da soylerdim inan.
O hafta pazarda ne pahaliysa onu istiyor benimki.
Terlik istiyor, mutfak robotu istiyor, sabun istiyor...akil almaz seyler.
Neredeyse gelip kocami da isteyecek...her seye kapi calinmaz ki ya yok firtina cikti, yok ozlem ozden elendi, yok bihterle behlul yakalandi. Bu ne yahu?...
Bi sefer dayanamayip cildiricam "al canimi da al al senin olsun"diyerek...

X