• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapabilirim ? Yorumlarınızı bekliyorum

Esra6161

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
300
8
296
Hollanda
Arkadaslar biraz uzun olucak ama ne yapacagima karar veremedim yardimci olursaniz sevinirim.

1 yillik evliyim. nisanlandiktan 1 hafta sonra dugun tarihini ayarlamaya gittik buldugumuz zaman 1 yil sonraydi bizde uygun gorduk. Tabi once aileme kayinvalideme sorduk maddi manevi hazirlarmi diye onlarda kabuldu.
ben nisanlandiktan 1 ay sonrada eltim evlendi ona 50000 euroluk masraf yapti ev aldi esyalarini aldi derken bize geldi sira bu seferde kredi isi olmayinca kaynanam bize yardim edemedi.
Bizim evdede buyuk tamir gerekliydi eskiyen duvarlar kirilip yeniden yapilmasi gerekiodu evin catisi yani kisaca evin tumu a dan z ye duzenlenmesi gerekti. tabi nisanlim bu durumda hic bos durmadi yapmaya calisti ama maddi yetmeyince yarida kaldi ev. kaynanamda 1 kurus yardim etmedi edemedi cunku diger eltimle benim dugunum cok yakindi ona cok para harcayinca para kalmadi kredide cekemedi bir kurus parasi yoktu dolayisiyla. sonucunda kaynanam bize dediki dugunu erteleyin yada benim katimda kalin evlendikten sonra 1 yil icinde bitiririm evi dedi. onun katindada tek yatak odasi var o odayi bize verip kendiside oturma odasinda koltukta yaticakti yani. Bende esimle bunu kabul etmedim cunku evi hergun cok kalabalik gorumcemler hergun orda kaynim bunlar 10 kardes cocuklar derken ders calismaya bile firsatim olmiyacakti. O yuzden ben dedim bari 3uncu kata bir oda yapmaya calisican borc harc alin idarelik orda kalayim. kaynanamda olur dedi ve 1 yatak odasindan baska bisey yapmadilar ne mutfak ne koltuk takimi yemek takimi hicbirseyim olmadi suana kadar herseyi kaynanamin katinda yapmak zorunda kaldim. kaynanamda evlendinmi biryerden borc alip yukariyi tamamlarim dedi. Gel gorki bugun ona soru sormayla basladi hersey. Esimle ben kaynanama sorduk ne zaman eve baslanicak ne zaman esya filan alicaz diye. oda dediki ben boyle mutluyum hem oglumu hep gormus oluyorum mesafe gerektirmez dedi yaptirmamaya karar verdi. bizde boyle kala kaldik. Esim aldigi maasi annesine veriyo dolayisiyla eve biseyde yapamiyor. Cok zor durumdayim esimle cok mutluyum ama esimde ailesine soz dinletemiyor. Bende isterim kendi yuvami kendi esyalarimi kendi camasir makinemi herseyi orada yapmak zoruma gidiyor. Cok kotuyum ne yapabilirim arkadaslar ne diyebilirim?

herkese simdiden tsk ederim
saygilar

ohh ne ala
kardeşler arası ayrıma gıcık olurum....
eşiniz vermesin bence maaşını..
sende çalış birlikte kurun yuvanızı..
allah yardımcınız olsun

ya bu nasıl bişey oh eltinin herşeyi var evi bile senin hiç bir şeyin yok ne ala memleket çok kızıyorum:oklava: böyle ayrımcılık yapanlara canım bence eşinle konuş vermesin maaşını sende çalış başka bir eve çıkın yani ben böyle yapardım ayrıca ben kabul etmezdim bir şekilde eşimi ikna ederim seni seviyorsa senin üzülmeni istemez heralde :lepi:

mademki 2 cocuk evlendirecek gucu yok,ne diye oburunude katiyo araya ,dusuncesizlik bence,
ama bence esinin bu konuda kati olmasi lazim,sen tabikide bise diyemezsin gelinsin sonucta,ama oglu pekela diyebilir,hem parasini neden annesine veriyoki,sizde bi ailesiniz artik,,,
paranizi annesine vermesin,ev konusundada annesiyle guzelce konussun,ha baktiniz olmuyo,cikin kiraya,,,seninde hakkin degilmi yani ,rahatca evinde yasamak....

eline fazladan para geçiyor tabii kadının bırakır mı hiç?
ne düşüncesiz insanlar. madem iki çocuğun var ikisine de eşit harcama yapacak şekilde
ayarlayacaksın. tam sopalık bunlar.
keşke en baştan hiç kabul etmeseydin birlikte oturmayı. eski filan yerleşirdiniz eve.
zamanla hallederdiniz eksiklerinizi. ama geçmiş artık.
arkadaşların da dediği gibi en iyisi kiraya çıkmanız. a dan z ye her şeyiniz olacak diye birşey yok sonuçta. bulaşık makineniz de olmayıversin bir süre.

böyle insanlara gıcık oluyorum madem paran kısıtlı öbür çocuğunda evlenecek o parayı ona göre harca ikiye böl böyle saçmalık olur mu? yaaa.....bi de eşinin parasını annesine vermesine engel olmaya çalış sizin için bişey yapmadığı gibi bi de üstüne para alırsa siz nasıl bi hayat kuracaksınız???bence eşin annesiyle bu durumu konuşsun yani düğünden önce size yapıcam dediği şeylerin yapmasının zamanı geldiğini....daha fazla haksızlığa uğramayın bence

aaaaaaaaaaa nasıl iş ya eşin parayı annesine mi veriyor hayret sizin eksikleriniz olmuyor mu tabi bu durumda kayınvalideniz sizi bırakmak istemez ama orada mutluysan birşey diyemem davranışları nasıl size karşı acaba?

bence kıraya cıkın kendı hayatınız olsun
senin ınanman kotu olmus keske ınanmasaydın

ya bu aileler neden bu şekilde hem ayrımcılık yapar hem de verdiği söz de durmaz.durumun yoksa durumum yok de söz verip ümitlendirme.çocuk mu kandırıyor .sinirim bozuldu ya töbe töbe.canm sizin yapacağınız tek bir şey var.eşinizle başbaşa verin,konuşun yaptırmayacaksa kaynanan ayrı eve kiraya çıkın.eviniz ayrı olsun.herşeyin hemen olmasın,eşyalarını yavaş yavaş al.acele etmeyin eşini de üzme.zamabla olur.siz kararınızı verin ,eşinle konuş.ayrılın o evden bu şekilde olmaz.herkez haddini bilsin .hangimizin evlenirken her şeyi tamdı ki.sıkma canını.uygun bir dille konuş eşinle seni anlıyacaktır eminim.

Arkadaslar yorumlariniz icin tek tek tsk ederim icimi rahatlattiniz.

Esim maasini vermek istemez tabi ama kaynanamda yedigimiz icin ve banyo gaz elektrigi oyle odedigi icin veriyoruz. Birde esim gecen yil malesef kansere yakalandiydi cok masraf cikti esim maasiyla ne odiyebildiyse odedi gerisini kaynanam karsiladi o yuzden simdi odedigi paralari bizden geri aliyor. Bende malesef ogrenciyim calisamiyorum.
Esimle konustum oda bu durumdan cok sikayetci. Siz azda olsa anlarsiniz bizimde ozel anlarimiz oluyo mecburen banyoya asaga gitmek zorunda kaliyoruz cok SIKILIYOruz bu durumdan.

Kira isi malesef zor esim zamaninda soz vermis annesine annne seni bakicam diye kayinpederim vefat ettigi icin birde eger oyle birsey yaparsaniz hakkimi helal etmem diyor.

geçmiş olsun. umarım eşin iyidir şimdi. madem öbür oğluna çok masraf yapmış o baksın yaa.... öbürleri rahat rahat yaşıyorlar

nasil esin tum maasini kayinvalidene veriyo kendisinin maasi yokmu da hem hadi bunu gectin diyeli hollandada yasiyosun hypoteek cekin eviniz icin sen calismiyo musun yani nasi is ben fazla anlayamadim Turkiyeden felan mi geldin sen burda mi dogdun buyudun anlamadim nasil boyle biseye boyun egiyosun ne dusuncesiz insanlar var ya dunyada vermesin esin de maasini evinizi biran once duzene sokup evinize gecmeye calisin en kisa zamanda bence sende bi ise gir calis bi manin engelin yoksa eger daha kolay ustesinden gelirsiniz o zamna hem Allah kolaylik versin arkadasim zor...

ya ne demek hakkımı helal etmm esareti altına aldı diğer oğlu rahatında ama yanlış mı anladım ben:(

eltinede amma çok harcamış paraları insan paylaştırırı ohh nee alaaa yaniiii:1shok:

bide merak ettim eltinin ailesi hiç yardım etmedimi bu kadar masrafa yani senin ailendenden de

bekliyo olabilirlermi diye geldi aklıma...

sonradan da mesafe gerektirmez diye üste çıkmış şaka gibi uyanıklık yapıo kaynanan aklınca:oklava:

eşin bi hastalığa yakalanmış ve kurtulmuş bu ne biçim kadın ya hiç oğluna acımıyo mu
Allah oğlumu bana bağışladı diye düşünmüyo mu o ne isterse nasıl yasamak isterse
yardımcı olsun bide verdiği paraları geri alıyo utanmadan insanın içinde korku olur ya oğluma bişey olsaydı diye bundan sonrasını ana olarak oğluna fedakarlık yaparak geçirse ya oğlum mutlu olsun bana yeter dese ya

nasil esin tum maasini kayinvalidene veriyo kendisinin maasi yokmu da hem hadi bunu gectin diyeli hollandada yasiyosun hypoteek cekin eviniz icin sen calismiyo musun yani nasi is ben fazla anlayamadim Turkiyeden felan mi geldin sen burda mi dogdun buyudun anlamadim nasil boyle biseye boyun egiyosun ne dusuncesiz insanlar var ya dunyada vermesin esin de maasini evinizi biran once duzene sokup evinize gecmeye calisin en kisa zamanda bence sende bi ise gir calis bi manin engelin yoksa eger daha kolay ustesinden gelirsiniz o zamna hem Allah kolaylik versin arkadasim zor...

Arkadasim burda dogdum buyudum. Okudugum icin calisamiyorum. Hypotheek cekemiyoruz kriz nedeniyle esimin maasi yetmiyormus diye vermediler. bende okudugum icin katkida bulunamiyorum malesef. Kendi maasi var ama onunda borclari var diger eltime cektigi kredi yuzunden esimin maasiyla oduyor kredi borcunu. yorumun icin ayrica tsk ederim

Back