ne olur yorum yapın ikili test sonucu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ademir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
braz araştırdım internetten ama senin yazdıgın gibi bi kapak hastalıgı bulamadım:26: ama genel olarak Allah korusun dogumsal kalp anomalisi varsa bile bu düzeltilebilir bi şey ya bi şey sorucam 13 haftalık bebegin kalp anomalisi nasıl görüldü bence başka doktora git aklıma geldi birden yani çok erken daha sen sakın üzülme Allah kolaylık versinn

ela cok tsk ederim yorumlarin icin. cuma tekrar dr gidicem bakalim o bu testlere ve kalple ilgili ne diycek bilseydim yaptirmazdim kafa kalmadi düşünmekten:(

ela cok tsk ederim yorumlarin icin. cuma tekrar dr gidicem bakalim o bu testlere ve kalple ilgili ne diycek bilseydim yaptirmazdim kafa kalmadi düşünmekten:(

buraya sonucları yaz lütfen aklım kalır inşallah hiç bi sorun çıkmaz saglıklı bi şekilde bebegini alırsın kucagına:16:

bugun dr gittim. oda test sonucumu riskli buldu. israrla amniyosentez dedi yaptirmiycagimi soyledim. tekrar incekenmek uzere radyolojinin birdaha gormesini istedi.randevu aldim. radyolojiye vermen uzerede bir not yazdi dr yazisini okuyamiycagimi dusundu galiba yazmiski hastayi amniyosenteze yonlendirmenizi onemle rica ediyorum. herneyse ayin ikisine detayli ultrasyona randevu aldim. gine ayni seyleri diycegi ortada:(:(

Arkadaşlar Merhaba,

Benim ultrason sonuçları
BPD 17MM
FL 4MM
AC 51MM
CRL 52MM
NT 1.1 MM
Gebeliğimin 12 haftası ve normal çıktı dedi doktor,

yalnız kan testinde wbc 12,16 neu %75.4, neu 9,2 lym 18.5 çıktı. Henüz doktora göstermedim ama normal değerlerin biraz üstünde, ikili tarama testi sonucu henüz çıkmadı.. yüksek olan kan değerleri çok önemlimidir, benzer sonuçlar alan varmıdır.

Arkadaşlar Merhaba,

Benim ultrason sonuçları
BPD 17MM
FL 4MM
AC 51MM
CRL 52MM
NT 1.1 MM
Gebeliğimin 12 haftası ve normal çıktı dedi doktor,

yalnız kan testinde wbc 12,16 neu %75.4, neu 9,2 lym 18.5 çıktı. Henüz doktora göstermedim ama normal değerlerin biraz üstünde, ikili tarama testi sonucu henüz çıkmadı.. yüksek olan kan değerleri çok önemlimidir, benzer sonuçlar alan varmıdır.

merhaba ,benim de durumum benzer yalnız ikilide bunlara bakıldığını bilmiyordum ve ilk defa duydum yazdıklarını, ben de bHCG normal değerin üstünde ve PAP-A normal değerin altında, ultrason bulguları güzel çıkmasına rağmen ikili test sonucu riskli geldi. Bunlar istatiksel sonuçlar olduğu için kan değerleri de aynı şekilde etkiliyor sonucu benim bildiğim. Doktorlar hormon seviyesini trizomi 21 için değil de ileride olacak sonuçlar için yorumladı. senin bHCG ve PAP-A nasıl geldi? Ben de endişeliyim ama ultrasona güvenmek istiyorum.

ikili test sonuçlarım bunlar arkadaşlar.Henüz doktora göstermedim. Yorumlayacabilecek var mı ?
nt : 0,80 0,50 mom
crl : 61,5 mm
crl ye göre gebelik : 12 +3
kombine risk : 1:10000 cuf off değerinin altında
ikili test : 1:3891
yaş riski : 1:772
trisomy 13/18 +nt : 1:10000
fb-hcg : 37,2 0,98 düzeltilmiş mom
papp-a : 2,34 0,89 düzeltilmiş mom

ikili test sonuçlarım bunlar arkadaşlar.Henüz doktora göstermedim. Yorumlayacabilecek var mı ?
nt : 0,80 0,50 mom
crl : 61,5 mm
crl ye göre gebelik : 12 +3
kombine risk : 1:10000 cuf off değerinin altında
ikili test : 1:3891
yaş riski : 1:772
trisomy 13/18 +nt : 1:10000
fb-hcg : 37,2 0,98 düzeltilmiş mom
papp-a : 2,34 0,89 düzeltilmiş mom
Canım cok iyi anlamıyorum ama iyi görünüyor sonucun. Saglikla gelsin bebisin. Bizim guruba gelsene 2015 kasım anneleri.

Basitçe açıklamaya çalışayım sonuçlarını, CRL testin yapıldığı gün bebeğinin baş-popo mesafesi, bu ölçüme göre testin yaklaşık gebeliğin hangi gününde yapıldığı istatistik değerlerine katılıyor. 11-14. haftalar arasında yaptırmışsındır zaten tahminim.

Kandaki hBCG değeri'nin değer olarak çok bir önemi yok, ama 50'nin üstüyse kız derler (bu bilimsel bir gerçek değildir, öylesine bir rivayet sadece. Bakalım seninki erkek mi, 35 çıkmış) Burada önemli olan MoM değerleri, senin genel ortalamaya göre nerede olduğunu gösteriyor. Senin bHCG MoM değerin 1.17, ortalamanın çok azıcık üstünde (Ortalama 1 alınıyor bildiğim kadarıyla). Eğer bu HCG çok yüksek çıkarsa (2'nin, 2.5'ların üstünde mesela), o zaman down sendromu riskin artar, test de bu riski gösterir. Sende HCG için endişelenecek bir şey yok.

PAPP-A kandaki bir başka hormon, bunun da ortalamadan düşük olması down sendromu riskini arttırır. Sende bu biraz düşük (0,53), ama endişelenme. Önemli olan HCG ve PAPP-A'nın birlikte değerlendirilmesi, yani HCG'nin yüksekken aynı anda, PAPP-A'nın düşük olması riski arttırır.

NT ense kalınlığı ölçümün, onu da daha önce açıklamıştım, 3 mm'den yüksek çıkınca endişelenmeye başlar doktorlar, sende de bu gayet iyi, ölçümün yapıldığı gün 1.3 mm çıkmış ki, ortalamanın da altında.

Sonra bu verilerin hepsi bilgisayara giriyor, bilgisayar da bu üç veriyi birleştirip bir risk hesabı yapıyor. Aslında bir çok doktor yukarıda anlattığım şeylere bakmaz bile, onlar sadece sonda çıkan rakama bakarlar, o da down sendromu için 1:8300. T21 down sendromu demektir, çünkü down sendromunda 21. kromozomda problem oluyor. T18 ise çok daha az görülen Edwards sendromu diye bir sendrom, o da 18. kromozomda. T21 ve T18 diye gösteriyorlar o yüzden.

Kısaca ense kalınlığı ölçümüyle birlikte bakılınca down sendromu riskin 8300'de 1, gayet iyi. Varsay ki ense kalınlığı ölçümünü yanlış yaptılar, onu hiç hesaba katmayıp sadece kan tahlili sonucuna göre bile baksan 1600'de 1. Her iki durumda bile, zaten yaşın dolayısıyla olan riskten çok çok daha iyi tahlil sonuçların.

Biraz bilimsel açıklamanın ucunu kaçırmış olabilirim, kusura bakma. Ben böyle her şeyi ıncığına kadar bilmek isteyen bir insanım, o yüzden de anlatmaya başlayınca böyle oluyor.

Üçlü test meselesine gelince. Şimdi bazı doktorlar ikili test sonucu iyi çıkınca başka bir test istemiyorlar. Bazıları ise istiyorlar. Bu doktorun kendi başına ne kadar insiyatif almak istediğiyle ilgili açıkçası. Hiç risk almak istemeyen doktorlar sağlam tahta diye iki testi de isterler.

İkili test iyi çıktıysa neden üçlü test? Çünkü bütün testlerin bir down sendromunu bulamama ihtimali var. İkili testte bu oran %15-20 civarında. Yani eğer çocuk down ise, yüzde 15 ihtimalle bunu kaçırıyor, %80-85 oranında da yakalıyor demek bu.

Eğer ikili testin üstüne bir başka test daha yaptırırsan o zaman toplam yakalama yüzdesini arttırmış oluyorsun. Bunu şöyle düşün, bir teleferik var ve iki halatla bağlı. Her bir halatın kopma ihtimali %1 olsun. İki halatın aynı anda kopma ihtimali %1x%1 diye hesaplanır, yani iki halatın birden kopma ihtimali onbinde birdir. Dolayısıyla iki test yaptırırsan down sendromunu kaçırma ihtimalini ÇOK ÇOK ÇOK küçük bir orana indirgersin.

Eğer ikili+üçlü yaptırısan, down sendromunu yakalama ihtimaliniz %94'e çıkar (Sadece ikilide bu 80-85 civarındadır yazmıştım). Ama üçlü testin bir problemi var, o da yanlış pozitif verme ihtimali de çok yüksek bu testin. Yani eğer bebekte hiç bir şey yoksa bile, hala %15 oranında "bebekte bir şeyler var" diyebiliyor. O zaman da anne ve doktor panik olup amniyosenteze gidiyorlar, bu da biliyorsun riskli bir işlem.

Eğer bir ikinci test yaptıracaksan, benim tavsiyem üçlü değil de, yeni çıkan dörtlü test diye bir test var onu yaptır. Üçlü testle aynı zamanda, aynı şekilde yapılıyor, tek farkı üç kan değerine değil de dört kan değerine bakıyor. Zaten adı bu yüzden dörtlü test. İkili+Dörtlü test %96 oranında down sendromunu yakalar, ve bunu yaparken bahsettiğim yanlış pozitif ihtimali daha düşüktür. Yani sizi boşu boşuna panik yapma konusunda üçlü testten çok çok daha iyidir. Dediğim gibi yeni bir test, fiyat olarak üçlü testle üç aşağı beş yukarı aynı, yalnız bunu yaptırırsanız cepten ödüyorsunuz, çünkü henüz sigortalar karşılamıyor.

Çok uzattığımın farkındayım ama umarım faydalı olmuştur. Bundan sonra canınızı sıkmayın hiç, sağlıklı mutlu gebelikler.
Şahane yazmışsınız arkadaşım, ben tahlil sonuçlarmı internetden az önce öğrendim araştırırken denk geldim... Benim papp A yüksek çıkmış ve rapor hazırlanmamış daha.. Yaşımdan dolayı risk çıkacağını biliyorum hayırlısı bakalım yarın gideceğim Zeynep kamil hst ne... İyi günler dilerim

merhaba ,benim de durumum benzer yalnız ikilide bunlara bakıldığını bilmiyordum ve ilk defa duydum yazdıklarını, ben de bHCG normal değerin üstünde ve PAP-A normal değerin altında, ultrason bulguları güzel çıkmasına rağmen ikili test sonucu riskli geldi. Bunlar istatiksel sonuçlar olduğu için kan değerleri de aynı şekilde etkiliyor sonucu benim bildiğim. Doktorlar hormon seviyesini trizomi 21 için değil de ileride olacak sonuçlar için yorumladı. senin bHCG ve PAP-A nasıl geldi? Ben de endişeliyim ama ultrasona güvenmek istiyorum.
Merhaba benim de bhcg normalin üzerinde ve pappa normalin altında fakat ultrason iyi çıkmıştı sizin bebeginizde herhangibir problem var mi bu testler nekadar güvenilir acaba doktorunuzun yorumu ne olmuştu ? Cevaplarsaniz sevinirim

Merhaba benim de bhcg normalin üzerinde ve pappa normalin altında fakat ultrason iyi çıkmıştı sizin bebeginizde herhangibir problem var mi bu testler nekadar güvenilir acaba doktorunuzun yorumu ne olmuştu ? Cevaplarsaniz sevinirim

Merhaba,uzun zamandir girmemistim.yeni gordum anca cevap yazabiliyorum.2li testin guvenilirligi cok az.ben prena test yaptirdim.olumlu cikti.doktorum da ona gore yorum yapti.2li test bir olasilik testi o yuzden imkan varsa kandan dna testlerini oneririm. Cok sukur saglikli bir oglum var.darisi basiniza insallah

Merhaba,uzun zamandir girmemistim.yeni gordum anca cevap yazabiliyorum.2li testin guvenilirligi cok az.ben prena test yaptirdim.olumlu cikti.doktorum da ona gore yorum yapti.2li test bir olasilik testi o yuzden imkan varsa kandan dna testlerini oneririm. Cok sukur saglikli bir oglum var.darisi basiniza insallah
Inşallah çok sağolun siz papp a ve fbhcg değerlerinizi hatırlıyor musunuz yazarsanız çok sevinirim benim normale oranla çok farklı fbhcg çok yüksek papp a cok dusuk

Inşallah çok sağolun siz papp a ve fbhcg değerlerinizi hatırlıyor musunuz yazarsanız çok sevinirim benim normale oranla çok farklı fbhcg çok yüksek papp a cok dusuk
Degerlerim sizinkiyle hemen hemen ayni uzerinden zaman gecmis ama gorurseniz lutfen cevap verin bebeginiz insallah saglikla dogmustur

Merhaba 1 hafta önce ikili test yaptırdım bhcg normalin üzerinde çıktı 100ng/ml papp-a:0.72 kombine t riski 1/1762 çıktı. Doktor sonuç iyi ama bhcg yüksel çıkmış dedi. Dünden itibaren internetteyim sizin sonuca yakın buldum inşallah bebeğinizi sağlıkla almışsınızdır. Cevap yazarsanız çok sevinirim.

Tarih cok eski ama naptınız suan bu durumu ben hasıyorumda

şuan yaklaşık 15 haftalık hamileyim.geçen hafta ikili test sonuçlarımı aldım doktor pek bişey söylemedi sadece risk var dedi.ve aynı 20 sinde dörtlü test yapılcak dedi.bunu duyar duymaz dünyam başıma yıkıldı.hem benim hemde eşimin psikolojisi bozuldu.ogün ağlamaktan içim çıktı.diğer gün başka bi hastanede tekrar ikili test yaptırdık.şimdi onun sonuçlarını yarın alıcam.çok korkuyorum.sonuçlardanda pek anlamıyorum.benim değerler şöyle eğer bilgisi olan varsa bana yorum yapsın.fb-hcg 67.2 ng/ml CRL:69 mm
nuchal traslucency: 1,09 mm
biochem rick + nt :1:684
double test: 1:94
age risk: 1:1070
trisomy 18+ nt 1:10000

bu ne demek.bunu yaptırdım.doktor 4 lü test isteyince başka doktora yine yaptırdım.bu sonuçlar çokmu riskli .ne olur dua edin benim için:çok üzgünüm:
Ya bu dr lar ne kadar acımasız ,pat diye söylüyorlar ama üzülme canım bizim burda iki arkadşıma engelli çocugun aldır demiştiikiside aldırmadı sonuç sağlıklı bebkler . ben hiç yaptırmadım bile testleri sadece stres ,Allah verdiyse elden bişey gelmez zaten sadece dua et saglıklı olsun diye. Rabbim yardımcın olsun

Back
X