ne olur yorum yapın ikili test sonucu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ademir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ademircim bu testler tam bir muamma, kimi doktor risk var der bebek sağlıklı doğar, kimi sonuç iyi der ama bebek sorunlu doğar, yani insanın beynini allak bullak ediyor, yurt dışında bazı yerlerde kalkmış zaten, yeni bir test uygulanıyormuş ve yanılma payı yokmuş.

inşallah.bu arada derincim umarım bebeğin için olumlu şeyler duyarsın.ama üzme kendini ve kafanada takma.ben taktımda ne oldu.3 lü testin zaten yalancı pozitif sonuç verme olasılığı 2 li teste göre daha çok.yani 3lüde yanılma payı çok fazla olurmuş.herşey allahtan tabi.bu yüzden bende 3lü test falan istemiyorum.

merhaba arkadaşış.benim ikili test sonucuna göre ;
fb.hcg:228.00 papp-a:1,39
age risk:1:510
ultrason risk:1:2747
double test 1:50
biochemistry risk1:10
nuchal translucency:1.3 mm çıktmıştı.
doktorum beni bayağı riskli buldu ve amniosentezi beklemiyelim dedi.çünkü onu yaptırmak ve sonucunu almak 6 haftayı bulcaktı.bana cvs i önerdi bu testte amniosentezle aynı fakat 12.haftalarda yapılıyoo vee bebeğin plesentasından örnek alınıyor.yanlız biraz pahalı .bende risk yüksek çıktığı için hemen yaptırmak nistedim bebeğim sorunlumu acaba diye ve geçen cuma yaptırdım sonucunu pazartesi aldım çok şükür temiz çıktıı.şimdi içim çok rahat.bu arada bu genetik incelemede bebişimin kız oldunu öğrendim.
yani şunu dicem benim riskim seninkinden daha yüksekti.

adamel 3 lü testimi aldım bugun temiz çıkmış bilgi ver demiştin ya ondan yazıyorum

Sersu inan bu durumda kafan çok bulanmıştır.evet bendeki değerlere göre baya riskli ama allah yüzümüze bakmış canım.hüzüncüm sana gelincede bende artık aynı kanıdayım.allaha büyük konuşmayım.eğer bidaha hamile kalırsam yaptırmam.insanın resmen psikolojisini bozuyor.

Ilsu çok sevindim.hayırlısıyla alırsın kucağına inşallah.

şuan yaklaşık 15 haftalık hamileyim.geçen hafta ikili test sonuçlarımı aldım doktor pek bişey söylemedi sadece risk var dedi.ve aynı 20 sinde dörtlü test yapılcak dedi.bunu duyar duymaz dünyam başıma yıkıldı.hem benim hemde eşimin psikolojisi bozuldu.ogün ağlamaktan içim çıktı.diğer gün başka bi hastanede tekrar ikili test yaptırdık.şimdi onun sonuçlarını yarın alıcam.çok korkuyorum.sonuçlardanda pek anlamıyorum.benim değerler şöyle eğer bilgisi olan varsa bana yorum yapsın.fb-hcg 67.2 ng/ml CRL:69 mm
nuchal traslucency: 1,09 mm
biochem rick + nt :1:684
double test: 1:94
age risk: 1:1070
trisomy 18+ nt 1:10000

bu ne demek.bunu yaptırdım.doktor 4 lü test isteyince başka doktora yine yaptırdım.bu sonuçlar çokmu riskli .ne olur dua edin benim için:çok üzgünüm:
canım üzülme ben de yaklaşık 20 haftalık gebeyim. benim ikili testim de çok riskli çıkmıştı. dünyam kararmıştı. hatta bana hemen cvs önerdiler yaptırdım Allaha şükür birşey çıkmadı. doktoruna şaşırdım seni çok daha fazla bilgilendirmesi gerekirdi. bence hemen daha iyi bir merkeze başvur. 20.haftayı bekleme sakın. amniosentez isterlese 20.hafta geç olabilir. inşallah hiçbirşeyi yoktur bebeğini ama bence zaman kaybetmeden başka doktora git. çünkü bu öneli bi durum. Allah şifasını versin inş.

Ben hic yaptırmadım bu testi, cunkı ne olursa olsun bebeyıme kıymayacakdım. Sadece sağlıklı olması için dua etdım. Rabbim her kese sağlıklı bebek nasıb etsın. Sende skma canını bu deyerler ihtimaldan başqa bir şey deyıl. ve bu ihtimal hamilelerın cokunda vardır bence.

canım moralini bozma allahtan hayırlısını dile inş kötü bişi olmaz..ama bu testler risk oranını ölçüyo ve kesin sonuçlar vermiyo bazen umarım seninde öledir ...üzülme bebeğini daha fazla etkilenmesin..

cnm cvs aynı amniosentez gibi yapılıyor fakat bir farkı 12 -13 haftalarda yapılması.aynı şekilde karından iğneyle girip bebeğin eşinden yani plasentadan sıvı alınması.sonucunu 48 saat içinde veriyorlar.biraz pahalı 1000 tl kadarcık.amniosentezle düşük riski aynı.beklemek istemezsen ve maddi durumun varsa yaptır derim.ben amniosentez için 3 hafta beklicektim sonucun çıkmasıda aynen 3 haftaydı.beklerken stresten ölürdüm heralde.

yok canım ben 2. kere başka yerde 2li test yaptırdım olumlu sonuçlar aldım.yani bunlara gerek kalmadı çok şükür.

Bu testleri eğer bir sorun çıkması durumunda bebeği aldırmayı düşünüyorsanız yaptırın derim.
Ben hamileyken çok da bilgi sahibi olmadan testleri yaptırdım. Ve üçlü testim de riskim epey yüksek çıktı.Doktor mutlaka amniosentez yaptırmalısın dedi. Ama bebeğimi aldırmayı düşünmediğimden yaptırmadım.Sonuçta çok sağlıklı bir kızım oldu. Ama hamilelik sürecinde bu nedenle çok acı çektim. Kendimi olumsuz sonuçlara alıştırmaya çalıştım. Açıkcası bir daha hamile kalırsam test mi Allah korusun kesinlikle yaptırmam. Allah herkese sağlıklı evlatlar versin.

haklısın bende testmi allah korusun diyorum.eğer bir daha hamile kalırsam.hastane bünyesindeki labaratuarlardan değil düzen lab. yaptırırım.

şuan yaklaşık 15 haftalık hamileyim.geçen hafta ikili test sonuçlarımı aldım doktor pek bişey söylemedi sadece risk var dedi.ve aynı 20 sinde dörtlü test yapılcak dedi.bunu duyar duymaz dünyam başıma yıkıldı.hem benim hemde eşimin psikolojisi bozuldu.ogün ağlamaktan içim çıktı.diğer gün başka bi hastanede tekrar ikili test yaptırdık.şimdi onun sonuçlarını yarın alıcam.çok korkuyorum.sonuçlardanda pek anlamıyorum.benim değerler şöyle eğer bilgisi olan varsa bana yorum yapsın.fb-hcg 67.2 ng/ml CRL:69 mm
nuchal traslucency: 1,09 mm
biochem rick + nt :1:684
double test: 1:94
age risk: 1:1070
trisomy 18+ nt 1:10000

bu ne demek.bunu yaptırdım.doktor 4 lü test isteyince başka doktora yine yaptırdım.bu sonuçlar çokmu riskli .ne olur dua edin benim için:çok üzgünüm:

hemen telaşa kapılma.risk olupta sağlıklı doğan çok bebek var.benim arkadaşıma da doktoru bebeğin zihin engelli doğacak dedi.bir kaç doktora daha giitti.aynı şeyi söylediler.o doğurdu bebeğini gayet sağlıklı ve çok akıllı ..seninki de öyledeir sen merak etme.

arkadaşlar şimdi bende 13 haftalık hamileim ense kalınlığı 3.2 çıktı ikili testte risk yüksek çıktı dün aldım sonucumu dr amniosentez yapalım dedi ama ben ve eşim aldırmayı düşünmediğimiz için amniosentez yaptırmayacağım veren Allah değilmi sonuçta dua nın açamayacağı kapı yok bol bol dua edip sabırla 6 ayın geçmesini bekleyeceğim. doktorlar zaten felaket tellalcısı onlara kalsa benim çocuğumda olmazdıya.

merhaba
siteye bugün üye oldum. benim 2. hamileliğim. İlkinden bir oğlum var 2,5 yaşında. çok sağlıklı.Allaha şükür. şu anda 15 haftalık hamileyim. ikili testim 1:35 ense kalınlığı ise 3.6 çıktı:(( doktorum amniosentez yapılması gerekli dedi. çok üzgünüz. Tamamiyle Allaha havale etmiş durumdayım. biraz morale ihtiyacım var. 1 Haziranda amniosentez yapılacak. testlerim Düzen lab.da yapıldı. yani kan testlerinde bir terslik olabileceğini sanmıyorum.

Benim de bugün ense kalınlığına bakıldı.Yaşım 29. 12 haftalığım. 1.7 çıkınca dr hiç 2 li 3 lüyle uğraşma. amniyosentez yaptır dedi. moralimiz bozuk tabi ki. Allah tüm bebeklere sağlık versin

arkadaşlar benimde 14 üncü haftam bitti.ama bana 2 li test yapmadı dr um. 3lü test yapıcaz dedi.oda 16 ıncı hafta içinde olacak yani haziranın 4 ünde gel dedi. o zaman ben 4 lü tarama mı yaptırayım? şimdi kafam karıştı ya napıcam??

Back
X