ne olur yorum yapın ikili test sonucu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ademir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim de bugün ense kalınlığına bakıldı.Yaşım 29. 12 haftalığım. 1.7 çıkınca dr hiç 2 li 3 lüyle uğraşma. amniyosentez yaptır dedi. moralimiz bozuk tabi ki. Allah tüm bebeklere sağlık versin

Valla benim bildiğim, literatürün de dediği, 3 mm'nin altının amniyosentez gerektirmediği. Üstelik amniyosentez için mümkünse 2'li 3'lü testlerle hatta detaylı ultrasonla da bulguların desteklenmesi lazım. Sonuçta amniyosentez de masum bir analiz değil, Bence daha 12. haftadasın, 14. haftaya kadar 2'li test ve ense kalınlığı ölçümü için zaman da var, bir başka doktora daha görün.

Doğru söylüyorsun benimde aklım karıştı. Ama içimede kurt düştü. Gittiğim dr prof. amniyosentez uzmanı. Ne yapıcam bilmiyorum

Valla benim bildiğim, literatürün de dediği, 3 mm'nin altının amniyosentez gerektirmediği. Üstelik amniyosentez için mümkünse 2'li 3'lü testlerle hatta detaylı ultrasonla da bulguların desteklenmesi lazım. Sonuçta amniyosentez de masum bir analiz değil, Bence daha 12. haftadasın, 14. haftaya kadar 2'li test ve ense kalınlığı ölçümü için zaman da var, bir başka doktora daha görün.

detaylı ultrason'la normal ultrasonun farkı ne acaba? benimde 2'li ve 4'lü testlerimde yaş faktörü riski çıktı...ben de detaylı ultrason yaptırmak istiyorum....

merhaba,
ablam hamile ikili testte ve ultrasonda bebeğin ense kalınlığı fazla çıkmış. doktor kan tahlili yapmış onda birsey çıkmamış. ama ultrasona göre riskli deyip anne karnından sıvı alalım demişler. kan tahlilinin doğruluk payı nedir? lütfen bilenler cevap yazsın

arkadaşlar ltfen bişiler yazın 14 üncü haftam bitti.ama dr bana 2 li test yapmadı. 3lü test yaıcam dedi. 16. hafta içinde 3 lü test için gün verdi. ben o zaman 4 lü test mi yaptırayım? aklım çok karıştı

4 lü test daha iyi tabi.o hem 2li testi bile kapsıyo.bu konuyu açtığımda kafayı yemek üzereydim.testler sonçlar hepsi birbirinden karışıktı.tabi sonuçları başka yerden olumlu alınca çok mutlu oldum.şimdi son 2 ayın kaldı.kızım kocaman oldu.hayırlısıyla bide doğursam başka bişey istemiyorum.

inş hayırlısıyla doğumunuda yaparsın ademir.hepimiz sağ sağlim alırız kucağımıza inş bebelerimizi. inş benim testlerimde temiz çıkar.olumsuz çıkınca insanın morali bozulur elinde olmadan. inş herkesin bebeği sağlıklı sıhhatli olur

inşallah.zaten 2. hamileliğimde test mest yaptırmıcam.çok kararlıyım.çünkü 1 haftam zehir oldu.şimdi kızım kıpır kıpır.bide risk var dediler

arkadaşlar benimde 14 üncü haftam bitti.ama bana 2 li test yapmadı dr um. 3lü test yapıcaz dedi.oda 16 ıncı hafta içinde olacak yani haziranın 4 ünde gel dedi. o zaman ben 4 lü tarama mı yaptırayım? şimdi kafam karıştı ya napıcam??

kafanı hiç karıştırma canım. ilk çocuğumda doktorum bana da ikili test yapmamıştı. ense kalınlığı normal olursa bir çok doktor ikili test yapmıyor. 3lü testi yeterli görüyorlar.

insanın kafasını takmaması elde değilki.inanın heral aklımda ve her aklıma geldiğimde dua ediyorum.yaşım 22 ve ilk bebeğim eşimle aramda akrabalığım yok kan uyuşmazlığım yok.sanki bu doktorlar insanı korkutur gibi sonuçlar söylüyorlar.yarın hayırlısı ile olumlu sonuçlar alırım.ne olur benim için dua edin.

canım seninle aynı yaştayız bende takma kafana bişey çıkmayacak bak gör canım yarında hayırlı haberlerle dönersin inşallahhha.s.

kızlar selam ben ikili testte trizomi 18 1:89 riskli cıktım ama inanmıyordum mutlaka yanlışlık olmalıydı bakıyorumda şimdi sonuçlara herkes ya yaş yada down riskli daha sonra kiminle konuştuysam bana ssk da yapılan testlere güvenme dedi dün gittigimde kızımın ( dr kız dedi) 190 gr 12 cm boy oldugunu ögrendim doktorum bana ikili riskliydi dimi dedi evet dedim bence o bile inanamadı 3 lümü gittigim özelde yaptırdım işte dün ama emin olmak için numunede de pazartesi yaptırıcam ben 1. kızımda hiçbişi yaptırmadım ve maşallah kızım sapasaglam zehir gibi ben 1 jhafta agladım ama Allah biliyor ya hakkımı helal etmiyorum asla o sskdaki doktora

slm arkadaslar bende 29 yasındayım 2 test yaptırdım cok ıyı dedı doktor rısk yok dedı ama 4 testte 1 deger dusuk cıktı benımde kafam karıstı bende bebgımı 6 senemde allah nasıp ettı bana 1 dusuk yapmıstım daha onceden test degerlerım rısk of open bifidais 1:63000 risk of down syndrome usıng age only 1:720 risk of down syndrome usıng age and biochemical markers 1:225 calculated risk of trisomyy 18 is 1:72283 yanı sonuclarımda 1 :225 olan test sonucu rısk gorunuyor dedı karından su aldırma olayınıda ben kabul etmedım sızce nasıl sonuclar arkadaslar ...

canım benım sonucun kötü degil 4 lü test yaptırma dahada kafan karısır allah saglıklı bır evlat nasıp eder sana ınsallah .

ikili test sonuclarim asagidaki gibi

Serbest Beta - hCG 70.62 IU/L
PAPP-A 0.82 IU/L

Arkadaslar Sonuclar normalmidir?

arkadaşlarartık bu doktorlara hiç güvenim kalmadı.benimde test sonucum 1:71 riskli çıktı.bugün sonuçları başka bi doktora götürdüm sen ikili testini geç yaptırmışsın ondanda böyle çıkmış olabilir dedi.burun kemiğine bakmamışlar dedi.iyice kafam karıştı.osmangazi üniversitesine gidicem bende.çok üzgünüm öğrendiğim günden beri ağlıyorum.inş hepimiz için hayırlı olur her şey

bugun ikili test sonucumu aldim 13. haftamda yaptirmistim. cok uzgunum.cok canim sıkıldi.dr amniyosentez onerdi ama yaptirmayi dusunmuyorum. anliyan varsa yardimci olabilir mi
kombine risk: 1:118
ikili test: 1:50
yaş riski: 1:476
trisomy 18+NT 1:10000
crl: 63 mm
nuchal translucency: 1,94 mm
birde trusbutun kapakta kacak var yaziyir buda sol kalp kapakcigi sanirim:(

hamilelikte değişik bir açlık yaşayan var mı? aç kalınca midenin bulanması gibi bir his hissediyorum.. :( ve buda beni yemeye itiyor..

bugun ikili test sonucumu aldim 13. haftamda yaptirmistim. cok uzgunum.cok canim sıkıldi.dr amniyosentez onerdi ama yaptirmayi dusunmuyorum. anliyan varsa yardimci olabilir mi
kombine risk: 1:118
ikili test: 1:50
yaş riski: 1:476
trisomy 18+NT 1:10000
crl: 63 mm
nuchal translucency: 1,94 mm
birde trusbutun kapakta kacak var yaziyir buda sol kalp kapakcigi sanirim:(

canım bu testleri risksiz çıkana çok az rastladım bunlar dıdısının dısısının ihtimalleriki hadi diyelim dogru 50 de bir bile düşük olur çünkü 49 kişiden birisi olabilirsin.. en önemli seylerden birisi ense kalınlıgı ki o sende gayet iyi 3 hatta bazı doktorlara göre 4 ten yukarısı risk.. bide burun kemiginin oluşup oluşmadıgna bakıyolar ama o burda yazmaz doktorun söylemiştir belki sana. aldırmayı düşünmüyosan amniyosentez zatn yapma ama Allah ın izniyle bi sorun yok gibi seninki çoguna göre iyi bile bu testler hep böyle sakın canını sıkıp bebegini üzme. kapaktaki kaçakla ilgili bi bilgim yok..

Back
X