• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olur yardim edin bu ne

amor amorr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2015
1.012
568
123
kızlar saçımda ekşimsi bir koku oluşuyor geçen yaz eşimin memleketindeydik çok sıcak her gün dus aliyordum bir gün baktım ki saç diplerim eksi kokuyor var mı böyle bir sorun yaşayan kışın yoktu yaz oldu yine o koku çok da titizim ben ölüm gibi geliyor bana lütfen yardım edin...

kızlar saçımda ekşimsi bir koku oluşuyor geçen yaz eşimin memleketindeydik çok sıcak her gün dus aliyordum bir gün baktım ki saç diplerim eksi kokuyor var mı böyle bir sorun yaşayan kışın yoktu yaz oldu yine o koku çok da titizim ben ölüm gibi geliyor bana lütfen yardım edin...
Çok bilmiyorum ama hamile olduğun için fazla koku hassasiyetin olabilir mi.
Birde galiba sac dibi yağ dengesi filan bozulabiliyormuş, eczanelerde vs sac analizi yapan yerler var bir baktır istersen

Ter kokusu değil mi
Bazılarının kokusu ekşimsidir
Bazılarının metaliktir
Bazıların kokosuzdur

Bulunduğunuz yerin havasından, ya da orada yediklerinizden kaynaklanan birşey olabilir, ter kokusunu etkiler çünkü, saç diplerinizdeki yağla da birleşince olabilir gibi düşündüm ama uzmana baktırın yine de arkadaşların dediği gibi.

Sudan da kaynaklı olabilir. Bi defasında tatil köyüne gitmiştik orda sular aşırı kreçliydi ve saçım kazık gibi oldu çok kötü koktu. Ama eve dönünce normale döndü.

dermatologa gidin mantar gibi bişey olabilir.
şampuanınızdan kaynaklı da olabilir, bitkisel şampuan kullanın.

Sac diplerinizi güzelce kontrol edin.
Eğer herhangi bir döküntü, yara, kızarıklık, renk değişikliği yoksa ter yada saçınızı yıkarken kullandığınız su yüzünden olabilir koku.
Saçınızı son durulama suyuna elma sirkesi koyup durulayın, kokusu olmuyor merak etmeyin :)
Yada Hindistan cevizi yagını tavsiye ederim. Hem antibakteryel hem de antifungal özelliği var. Yani bakteriyi de mantarı da Yok eder ki genelde koku sebebi bunlardır.
Sac derinizden sac diplerinize sac uçlarına dogru uygulayıp yarım saat kadar bekletin.
Sonra nötr, mumkunse dermatolojik ürün olan sac tipinize uygun bir şampuanla yıkayın...
hem sağlık, hem bakım, hem hoş koku, hem güzellik Katar :)

çok sağolun canlarım şimdi şöyle bir ayrıntı var o kokmaya başladığı dönem aşılama tedavisi görüyordum hcg iğnesi yapılmıştı hormonlardandir dedim neyse aşılama tutmadı bu yıl da hamileyim eşim hormonlardan olduğunu söylüyor şu an fark ettim göğüs aram da oyle kokmaya başladı ayyy kızlar ben ki o kdr titiz temizliğe düşkünüm ki benim için çok büyük bir sorun oldu hamilelikten sonra geçmezse doktor doktor gezerim sanirim

Kurutmadan saçınızı toka vs bağlıyorsanız koku yapar. Kurutup öyle bağlayın
evt saçım çok aşırı kalın öyle böyle değil kuruluyorum ama tam kurumaz asla ama merak ettiğin yıllardır hiç kokmadı neden geçen yazdan beri bu sorun var

evt saçım çok aşırı kalın öyle böyle değil kuruluyorum ama tam kurumaz asla ama merak ettiğin yıllardır hiç kokmadı neden geçen yazdan beri bu sorun var

Ben çok acele duş alıp başımı bağlandığımda koku oluyor. Birde kapalıyım havasız kalıyor. Olabildiğince kurutup öyle bağlamaya gayret ediyorum. O yüzden aklıma bu geldi. Çok fazla banyo yapıp ıslak birakiyirsan olabilir diye düşündüm.

çok sağolun canlarım şimdi şöyle bir ayrıntı var o kokmaya başladığı dönem aşılama tedavisi görüyordum hcg iğnesi yapılmıştı hormonlardandir dedim neyse aşılama tutmadı bu yıl da hamileyim eşim hormonlardan olduğunu söylüyor şu an fark ettim göğüs aram da oyle kokmaya başladı ayyy kızlar ben ki o kdr titiz temizliğe düşkünüm ki benim için çok büyük bir sorun oldu hamilelikten sonra geçmezse doktor doktor gezerim sanirim
gebelikten olabilir.
doğumdan sonra geçer genelde.
titizsin ama canını sıkma. gebeliğini keyifli geçirmeye bak.

Hamileyken bana dünya çok pis kokuyordu
Ne zor günlerdi of benimde en ağır dönemim yaza gelmişti

Gebelikten...

Bu arada sağlıkla kucaginiza alın inşallah bebisinizi :)

Ben çok acele duş alıp başımı bağlandığımda koku oluyor. Birde kapalıyım havasız kalıyor. Olabildiğince kurutup öyle bağlamaya gayret ediyorum. O yüzden aklıma bu geldi. Çok fazla banyo yapıp ıslak birakiyirsan olabilir diye düşündüm.
cnm ben de çok sık yıkanirim ve çok kalın saçlarım var yıkamayı mi azaltsam ne yapsam

Vıtamın hapları terde degısık kokular yapıyor ya ınsanın terı ıgrenc kokar vıtamın ıceeken oyle bırseydır gecer zamanla

Vıtamın hapları terde degısık kokular yapıyor ya ınsanın terı ıgrenc kokar vıtamın ıceeken oyle bırseydır gecer zamanla
şu an d vitamini alıyorum doğrudur ama geçen yıl yazin böyle bir ilaç dahi kullanmıyordum inş geçer kafayı yicem bu gidisle

Back
X