- 21 Kasım 2013
- 334
- 147
- 123
- Konu Sahibi sevdaveysel
-
peki adam düşünmezmi bu kız üç ayda nasıl bu hale geldi diye. hepmi bir taraf haklı olur peki.. hak versin bana içim soğusun birşeyleryapsın ya annemlere gidiyoruz bakıyorum tlf çalıyor kim olursa olsun kayınvalidemlerdeyim demiyor arkadaştayım evdeyim flan diyor ben aptalmıyım ya
sevda valla benimde cinlerim tepeme geldi ne demek biri kahveltı hazırlasında yiyelim üşendik oha derdim valla töbe töbe gidip dışarda yesinler karşısında hizmetçilerimi varmış ne demek yaa sinirlerim tepeme geldi valla sende susma konuş o zamanama bende ne iyi kaynanalar gördüm ya benim halamın oğluyla aramızda kırk gün var düğünümüzün.. o benden önce evlendi ve eşiyle sadece dört gün kalabildi almanyaya döndü eşinin vizesi gelene kadar kız halamla kaldı.ne iş yapardı ne güç.. hiçbirşeyi takmazdı.. hatta birgün halama senin yüzünü çekemem bile dedi ama ben gözümle şahit oldum halam kendi kızına yapmadığnı ona yaptı.. böyle örneklerde var yani.. ya birde ne alıp veremiyorlar kendileri peşimde dolandı kendi oğulları senelerce yalvardı kendisi dört kez istemeye geldi benim ailem zaten pek istemiyordu.. madem kötüydüm istemeseydi oğluna, kadın istiyorki her an yanında olalım ben hizmetçi gibi önünde döneyim sürekli onun istediği olsun çevreye kardeşlerine hava atacak ya ee bende baktı eskisi gibi yüz vermiyorum kudurdu.. geçen eşim kardeşlerimin yanında diyorki bir gün git de kaynananın evinide temizle.. dedim kusura bakma ama yapamam ben kendi evimi bile tek temizlemiyorum benim kardeşlerim annem gelip yapıyorlar çünkü romatizma hastasıyım,, dedim o kadar düşünüyorsanız üç oğulsunuz hepiniz otuz lira koyun bir kadın getirin iki haftaya bir temizlensin ev.. ev dediğim de han gibi 3+1 ama odaları çok büyük mutfağı kocaman birde düzen tertip yok.. ya sanki ben bu aileye hizmet edim diye geldim..kardeşide aynı b,k yüzüme güler arkamdan konuşur nişanlıyken eşime mesaj atıyrdu gördüm şahit oldum sen sevdaya para yedir git kaynananlarda otur falan diye.. ben şimdi bu insanlara nasıl yakın olabilirim nasıl bir şey olmamış gibi davranırım.. sınavım vardı bu hafta sonu biliyorlar..ders çalışıcam bir baktım çatkapı geldi annesi dayısının eşi iki çocuğu teyzesi ve geceye kadarda oturdular iki kez sofra kurdum ettim banyomu bile yapamadım.. düşüncesiz bencil insanlar..gecen gün çatkapı sabah onda geldiler kapıdayız kahvaltı hazırla dediler. sonradadiyorlarki bana üşendik kahvaltı hazırlamaya biri hazırlasında yiyelim dedik sana geldik diyorlar.. kalktım 4 te dersaneye gittim onlar gitmedi eşimle akşam 9 a kadar evde oturmuşlar.. siz olsanız çıldırmazmısınız,,,geçen ğünde buraya bir sohbete gelmiş diyorki benim evim uzak ben burda kabul ederim artık onları diyor sormadan etmeden biliyor ya salak sevda hayır diyemez.. çok tepeme çıktılar çokk
vallahi bravo canım bunun üzerine daha ne denirkiİşte yaptığınız-yaptığımız en büyük hata;'bu zamana kadar hep sustum'
Bir defa hata en başında küçük ama mide bulandıran durumları görmezden gelerek yapılmış.Zamanında neden sesiniz yükselmiyo anlamıyorum.
Evlenince düzelir,evlenelim 3 ay sonra düzelir,5 ay sonra düzelir...
Bizim Türk erkekleri malum ana kuzusu,bir bardak suyunu bile anası önüne getirir.30 yaşında bile birey olmayı,baba desteği olmadan yaşamayı öğrenememiş türden..
Kabile hayatı yaşayalım,7/24 vıcık vıcık gidip gelelim.Eşim de eşek gibi ona buna hizmet etsin he yavrum he güzelim.Anam da beni bunun için doğurdu zaten..
Ben eşime en başında söyledim,
sürekli içiçe olmayı,çat kapı gelinmesini,evime müdahale edilmesini vs. istemiyorum.
Yahu öz anneme bile gitmek istediğim zaman kadının plan programını bozmamak için bir gün öncesinden arıyorum.Üstelik anahtarım olduğu halde.
Bu devran böyle gelmiş böyle gidecek sanırım.Türk aile yapısı bu.Çocuk doğurduk diye kutsal olduğunu düşünen anneler var olduğu sürece,bu da böyle devam edecek..
taviz verme. bastan nasil baslarsa oyle gider. daha yeni evlisin tavrini acik ve net ortaya koymalisin. cat kapi misafir geliyorsa, kalk evden git mesela, onceden yapilmis planim vardi de. Bak bakalim geliyorlar mi bir daha.
eşin seni anlayacak hak verecek
ama zamanla canım
zamana ihtiyacınız var
bide şu var her erkek annesinin hatasını görmez
onun yerine sürekli seni beni suçlamak
daha kolay gelir onlara
İşte yaptığınız-yaptığımız en büyük hata;'bu zamana kadar hep sustum'
Bir defa hata en başında küçük ama mide bulandıran durumları görmezden gelerek yapılmış.Zamanında neden sesiniz yükselmiyo anlamıyorum.
Evlenince düzelir,evlenelim 3 ay sonra düzelir,5 ay sonra düzelir...
Bizim Türk erkekleri malum ana kuzusu,bir bardak suyunu bile anası önüne getirir.30 yaşında bile birey olmayı,baba desteği olmadan yaşamayı öğrenememiş türden..
Kabile hayatı yaşayalım,7/24 vıcık vıcık gidip gelelim.Eşim de eşek gibi ona buna hizmet etsin he yavrum he güzelim.Anam da beni bunun için doğurdu zaten..
Ben eşime en başında söyledim,
sürekli içiçe olmayı,çat kapı gelinmesini,evime müdahale edilmesini vs. istemiyorum.
Yahu öz anneme bile gitmek istediğim zaman kadının plan programını bozmamak için bir gün öncesinden arıyorum.Üstelik anahtarım olduğu halde.
Bu devran böyle gelmiş böyle gidecek sanırım.Türk aile yapısı bu.Çocuk doğurduk diye kutsal olduğunu düşünen anneler var olduğu sürece,bu da böyle devam edecek..
bugun kapı çaldı açmadım tlfda çaldı acmadm bana catkapı kımse gelemıcek karar verdm kım olursa olsun kapıda kalıp gidecek artık sabrım bıttı cunku ıyı nıyet terbıye işe yaramıyormuss bundan sonra aramadan kımse gelemıcek emrıvakı yapanada tavrımı koyacam hayır demeyı ögrenecm banada yazık ya 3 ayda ööldümbittim ya
neredeyse 4 yılıma girecem ben bile her gelene kapımı açmıyorum ki sonradan geldik evde yoktunuzu eşime söylüyolar onlar söylemeden ben tabi söylemiş oluyorum bugün kapı çaldıda ben banyodaydım lavabodaydım diye o zaman erkekler hazırlıklı oluyolar verecekleri cevababugun kapı çaldı açmadım tlfda çaldı acmadm bana catkapı kımse gelemıcek karar verdm kım olursa olsun kapıda kalıp gidecek artık sabrım bıttı cunku ıyı nıyet terbıye işe yaramıyormuss bundan sonra aramadan kımse gelemıcek emrıvakı yapanada tavrımı koyacam hayır demeyı ögrenecm banada yazık ya 3 ayda ööldümbittim ya
Durumuna çok üzüldüm. Allah kolaylık ve bol sabır versin. Sen fazla susmuşsun gerçekten. Benim kv karşılıklı saygıya çok önem verdiği için bu konuda sana tavsiye veremicem ama eşinle bol bol konuş. Küsüp trip atmak için falan kenara çekilme. Eşinde kulak dolgunluğu yarat. Senin iyi niyetini bilsin. Annesi ve teyzesinin saygısızlıklarını o bile farkedecektir eminim.
Eşin sürpriz misafir istemediğin için kapıyı açmadığını bilsin. Eşine karşı açık ol çünkü erkekler böyle şeylere akıl erdiremez. Daha yeni evli olduğunuzu hatırlat. Ve mutlaka gönlünü al.
Ben senin yerinde olsam telefona cevap verirdim. Ama evde olmıcamı dışarı çıkacağımı söylerdim. Hayır diyemediğiniz için kaçma yoluna gitme.. Acilen hayır demeyi öğren. Biraz laf sokmayı da bil canım bu kadar da susup oturulmaz ki taş olsa çatlar yani.
Ayrıca dikkatimi çekti çocuk olunca çocuğa kv ismini vermeyi resmen kabul etmişsin. Yine sessiz davranmışsın. Sakın etme! Bu tavizlerin çook büyüğüdür. Daha yeni buralarda okudum baba çocuğa anneyle konuştukları halde kendi kafasına göre sormadan kv ismi koymuş. Ki o kadıncağız da iki isimli olması koşuluyla kabullenmiş. Hamile kalınca hep lafı açılacak ve her seferinde usanmadan çocuğa isim koymak anne babanın hakkıdır ve annenin payı daha fazladır diye söyle.
Tekrar söylüyorum HAYIR demeyi öğren.
sanırım ben o iki yılı iki senelik nişanlılık dönemimde tükettim o kadar doluyum ki bende anlayış bekliyorum ne den sadece ben özveride bulunuyorum eşim ne işe yarıyor ben daha ne kadar susabilirimki birde eşim çocuk istiyordu.. ondada isim kavgamız vardı..neymiş kv ismini koyacakmışım bende dedim yanına bir isim daha koyalım bari seninde gönlün olsun benimde.. neymiş kv her yerde diyormuşki eğer benim adımı koyacaksan yaşatacaksan başka isim koymayacaksın yanına yoksa koyma adımızı ne babanın ne benim demiş bakarmısın ya kadındaki tavrı tarzı insan mutlu olur çocuklarım bizim adımızı koyuyor diye.. ya her yazmamda başka birşeyi geliyor aklıma ayrılıktan başka çözüm bulamadım bende..ayrıca ailemde zor duruyor artık susa susa bir hal oldular ki babam kalp hastası.. onlar yüzünden babama bir şey olursa bu evide bu şehride başlarına yıkarım bilmiyorlar
canım öncelikle baban icin gecmis olsun kötü seyler aklına getirme anlasılan kaynanan cok cazgır birisi benim 4 yıldır çocuğum olmuyo kaynanam ne kadar anlayıssız olursa olsun cocuga isim konusu hakkında hic bisey demez ne esime nede bana yeterki sizin çocugunuz olsunda isim bi boncuk ne koysanız olur der bende kv nin adını ve yanına bi isim koymayı düsünüyorum eger olursa esin anlayacak cnm herseyi madem o kadar anneciymis neden evlenmis annesinin dizinin dibinde oturaymıs ama kafana fazla takma cnm kendini kurmada kafanda sen düsündükce daha cok üzüleceksin üzüldükce dahada yıpranacaksın allaha sığın dua et var bundada bir hayır umarım düzelir cnm esin en kısa zamanda ben böyle durumda olanları duyunca cok üzülüyorum rabbim insallah yardımcın olsun =(((( ve nisanlılık dönemi ayrı evlilik dönemi ayrı cnm ikisi arasında cok fark var düzelecegini düsün cnm bende derdim düzelmez diye bide benim esim cok kıskanctı cöp cıkardım aksam üstü diye evlilimizin ilk haftasında bana tokat attı neler neler cnm anlatmakla bitmez kendinden kötü durumda olanları düsün ancak o zaman rahatlarsın üzülme lütfen
dün akşam geldi tek kelime etmedik yemeğini hazırladım geçtim odaya yattım saat kaçta yanıma geldiğini bilmiyorum bile,,gece bir ara elimi tuttuğunu farkettim yüzüme dokundu falan ama oralı olmadım benimde ne kadar acı çektiğimi neler hissettiğimi anlasın o kelimeyi kullandıysam ne noktaya geldiğimi görsün istiyorum sadece.. o adım atmadan ben atmayı düşünmüyorum açıkçası.. bugünde izinli evde şuan. dışarı çıkmak var aklımda bilmiyorum belkide yanımdayken uzak duruşuna tahammül edemiyorum içten içe daha da çok doluyorum.. Allahtan tek dileğim ise doğru yolu göstermesi
canım düzelecek hersey bencede o adım atmadan sen atma takmamaya calıs insallah rabbim herseyi gonlüne gore versin kocan dogru yolu bulsun mutlu olun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?