Ne olabilir?

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
83
Benim sorunum ne tam olarak bilmiyorum gelecek ay adetimin 2. günü doktora gidicem ama sürekli düşünmeye başladım bir sorun var mı diye. 20 yaşındayım adetim 1 haftaya kadar gecikiyor bazen ve geldiğinde çok geliyor, saat başı tuvalete gitmem gerekiyor. 10 günü buluyor geçmesi. bazende tam vaktinde geliyor adetim. o kadar çok gelmeyip 7 günde bitiyor.sürekli değişen bi düzeni var.son aylarda sancılı geçirmeye başladım. önceden bu kadar dayanılmaz olmazdı ağrılarım .ağladığımı bile hatırlıyorum ağrıdan. her tedaviye rağmen geçmeyen,geçtiğindede tekrar çıkan deri altı sivilcelerim var. yüzümde ve belimde tüylenme var. kilolu değilim aksine sağlıksız bi şekilde zayıfım. uyku düzenimde bozuk bu aralar. geceleri uyuyamıyorum.uyku sorunum başka bişeydende kaynaklı olabilir.Bütün bunlar bir sorun belirtisi olabilir diye doktora gitmeye karar verdim. Sizce bir sorun varmıdır . varsa neyin belirtisi olabilir. erken menopoz sadece adet seyrek geldiğinde mi gözüküyor? Polikistik over sendromu da olabilir mi ?

Belirtilerin PKO gibi duruyor canım. Ama dua edelim de Olmasın. Ben pKO luyum ve cidden kötü bir şey

Belirtilerin PKO gibi duruyor canım. Ama dua edelim de Olmasın. Ben pKO luyum ve cidden kötü bir şey
bende en çok bundan şüpheleniyordum. çocukistediğimde sorun yaratan bir durum mu, tedavisi nasıl , düzelebilen bir durum mu ? araştırdım ama çok genel bilgiler var

Canım pKO nun düzeyi var kimisi hafif kimisi ağır. Benim çok ağır değil. Bir kez klomen, bir kez aşılama oldum ikisi de ilk seferinde tuttu ama bebeklerimin kalbi durdu. Yani ben hamile kalmakta sıkıntı yaşamadım. Arkadaşım da pKO ve ilaçsız hiç adet göremiyor ama aşılamayla üçüzleri oldu. Nasip yani biraz da. Kilo önemli faktör. Sakın kilo alma. Ben kilolu olmasam belki doğal bile olacak ama kilo sorun işte

Allah gönlünüze göre verir inşallah,geçmiş olsun. Bende aşırı zayıfım o da sorundur belki. herşeyin hayırlısı

Pko için kilolu olmak şart değil ayrıca başka türlü kistler de var. Sana en doğru bilgiyi doktorun verecektir. Bazen içtiğin bitki çayı ilaçlar stres her şey etki eder bize. İçini ferah tut doktora gidene kadar

Ayrıca tüylenme için sürrenal bezine de bakılsın androjen hormonlar ordan da salgılanıyor jinekolojik olarak bi kist vs görünmese bile böbrek üstü bezi kistleri de tüylenme yapabilir

Ayrıca tüylenme için sürrenal bezine de bakılsın androjen hormonlar ordan da salgılanıyor jinekolojik olarak bi kist vs görünmese bile böbrek üstü bezi kistleri de tüylenme yapabilir

Teşekkürler doktora gidince öğrenicem artık

Allah gönlünüze göre verir inşallah,geçmiş olsun. Bende aşırı zayıfım o da sorundur belki. herşeyin hayırlısı
canım adet düzensizliği ve tüylenme belirtileri akla ilk önce pKO yu getirir. Büyük ihtimalle pKO çıkacak. Sana tavsiyem pKO çıkarsa şeker yüklemesi yaptırıp insülin direncine baktım. Çünkü pKO lu olanlara glifor ilacı veriliyor adetlerin düzelmesine katkı sağlayıp insülin hormonunu düZenliyor. Dediğim gibi eğer pKO çıkarsa kilona dikkat et bu lanet hastalık Yüzünden 60 kilodan 90 a çıktım.

karaciğerimdende rahatsızlığım var hangi tedavi uyarsa ona yönelicem. teşekkürler uyarılarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…