ne, nerede, nasıl, kimle ???

ninya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
245
1
96
Tekirdağ
kızlar biliyorum bu çok sık açılan bir konu ama birde ben açayım dedim :1:
nisanda Allah kısmet ederse tüp bebek denemesi düşünüyoruz. ama nerede, nasıl ve kiminle yaptıracağıma karar veremiyorum. daha doğrusu karar vermek için biraz bilgiye ihtiyacım var. netten öğrendiklerimle iyece kafam karıştı. zaten paramızda yok :59: nisanda eşimin alacağı prime bağlı herşey.
biraz durumumdan bahsedeyim size. 5,5 sene önce evlendik. ilk sene çoçuk istemedik, ertesi sene birgün 'yeter artık korunmayalım' dedi eşim. hemen hamile kalıcağımı düşündüm. hatta olay vuku bulduktan birkaç gün sonra sigarayı bıraksammı acaba diye düşünceler geçti kafamdan. lakin adet olmam pek uzun sürmedi. neyse dedim hemen olmaz zaten. benim bu hemen olmaz demelerim 1 sene sürdü. 1 senenin sonunda 'bari ben bir doktora gideyim' dedim. gittim testler falan birşey çıkmadı, eşimden spermiyogram istedi. tabi eşim bu testi yaptırmadı, bende pek önemsemiyordum zaten o arada başka sıkıntılarımız vardı. 1 sene daha geçti ben yine 'ben bir daha doktora gitsem iyi olucak' dedim. başka bir doktora gittim. yine eşimden test istediler. eşimin keyfi aylar sonra geldi, beni çıldırttı resmen. ama adamın içinemi doğmuştu bilmem, sonucu öğrenmeyi hiç istemedi. sonuç gerçekten istenmeyecek şekildeydi çünkü. 2 milyondu sonuç, hareketlilik falanda içler acısı durumda. başta önemsemedim, çok üzülmüştü çünkü. içten içe hiçbirşey yapmamasınada sinir olmaya başlamıştım tabi. 1 ay,2 ay, 3 ay,.... 12 ay geçmişti bizimki ne doğru düzgün doktora gidiyordu ne birşey yapıyordu. çıldırıyordum artık. etrafımdaki herkeste tek tek hamile kalmaya başlamıştı. üzerimdeki mahelle baskısıda artıyordu bu arada. 'ay sen çok tembel çıktın, bir çoçuk yapamadın' gibi iğneleyici laflar başlamıştı. hepiniz bilirsiniz bunları zaten. sorun bende olsa ne gerekiyorsa yapıcam ama eşimde, eşimse bu konuda tam bir ruhsuz (onun dışında süper bir kocadır). baya bir doktor gezdim en nihayetinde 10. doktorumda karar kıldım. 2 clomenle, 2tanede gonal f ile 4 negatif aşılama geçti başımdan. birazda pikoluyum zaten. onuda 3 ay önce öğrendim. bu doktorlar alem valla. bir sürü dr. gezdim, bu dr. 1 senedir gidiyorum ve pikolu olduğumu yeni öğrendim. adet gecikmelerim hep olurdu neden diye sorduğumda 'bazı kadınlarda düzen böyledir' diyolardı. birgün laf arasında doktorum 'zaten polikistik bir durumda söz konusu' dedi, gözlerim fal taşı gibi açıldı. 'nasıl ya' dedim, bereket çok etkileyecek bir sevide değilmiş.
yaaa işte böyle, tüp bebek raporu çıkaracağım artık. önümüzdeki haftalarda gidip biryerle görüşeyim artık diyorum ama hangi merkeze gitmeliyim bilmiyorum. tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden sağolun, varolun.....
ha bu arada istanbuldaki merkezler ve doktorlar kızlar.

hepiniz bu dönemi geçirdiniz, ne kadaaaaaaaaaaaaaaaaaar zor olduğunu bilirsiniz. şu garibana bi el uzatı verin :2:

Back