Anlatayım hemen
eşim yok, babamdan da 15 yasından beri para almadım, Allah mecbur etmesin:)
kredi kartımı sadece şehir fırsatı ve uçak bileti ödemeleri için kullanıyorum. yanımda olur ama kullanmam.
sigara kullanmam, parfüm almam (genelde d. günlerimde arkadaslarım alır) senelik yılbasıdır d. günüdür arkadaşlarıma filan alacağım hediyeleri de uygun bişey gördüğümde "bu kişi onu çok sever" diye alırım, vakti gelince veririm hediyesini. kıyafet alırken olan kıyafetlerimle kombinleyebileceğim renk ve modelleri alırım.sezonsonu indirimlerini beklerim. ayakkabı-çanta kemer aynı renk alırım ki birlikte kullanayım. taa lisedeyken aldığım ayakkabıyı hala giyiyorum. gerçekten kullanabileceğim bişey değilse moda diye almam asla.5 parça kıyafeti 4 ay giyebilirim (bütün sezon) çünkü bütün kıyafetlerim birbiriyle giyilebilir tişört, gömlek, hırka ve kazaklarım tüm etek ve pantolanlarımla giyilebilir durumdadır. Alıp giymediğim bişeyim pek olmaz.
makyajsız çıkmam dışarı ama bitene kadar yeni malzeme almam 3 renk göz kalemim var mesela (mavi, gri, mürdüm) kardeşimin ise 30 tane vardır hepsi alındığı gibi duruyor benimse hepsi dibine kadar kullanılmış durumda ama 2 yıldır kalem almıyorum. kozmetik bişey almam zaten biyoloji okudum o kremlerin hepsi hikaye
doğal şeyler kullanırım maske gibi şeyleri evde yaparım. saçımı boyamıorum kendim kesiyorum kırıklarını filan (belime kadar saçlarım) düğün filan olup kuaföre gidersem orda düzeltiyorlar. kaşımı kendim alırım, ağdamı, manikürümü kendim yaparım.(ki ben bunların hiç birini bilmezdim, bakımlı değildim ama 2-3 senede hepsini öğrendim) kısacası senede bir ancak giderim kuaföre:)
kolay kolay dışarda yemek yemem, illa yiyeceksem evde yapıp yemediğim şeyleri yerim ki denemiş olayım diye:) makarna mesela asla dışarda yemem. ama çin mutfağıdır tapas tır veya tatlıdır öyle şeyler denerim, kendimi dondurmayla ödüllendiririm kebap, kola filan almamaya çalışırım (parasından da değil sağlık açısından)
sinemaya gitmektense korsan alıyorum (biliyorum iyi bişey değil) seyrettiklerimi arkadaşlarla değiştiriyorum.
cep telefonlarında bedava konuşma kampanyası filan varken kullanırım herkesi ararım bi dahaki kampanyaya kadar:) normal zaman için msj paketi alıyorum bana yetiyor 15 lira filan ödüyorum ayda en fazla ve kontörlü kullanıyorum faturalı hattım vardı iptal ettirdim.8 yıldır aynı telefonu kullanıyorum bu arada, bozulacak zaten yakında alarm veriyor o zaman yenisini alacam.
kendi evimde kalırken (yurtdısında okudum) tam dolmadan çamasır makinesi çalıştırmazdım 3 kilo deterjan bana 1 sene yeter. nemliyken herşeyi kat yerlerinden itinayla katlar üstüste koyardım ütülenmiş gibi olurdu, mutlaka ütülenmesi gerekenleri biriktirip öyle yapardım. dolabım her zaman jilet gibi olur ve 5 dakikada giyinip çıkabilirim bu sayede.