Ne istek kaldı ne de heves.

ozgecik58

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
58
29
26
İyi akşamlar :)
Ben bu yıl üniversite sınavların hazırlanıyorum ve şimdilik iyi bir tempoda çalışıyorum.Her türlü zorluluğunu ve meslek şansımın az olduğunu bilerek Tarih bölümünde okumak istiyorum.Fakat hayalimi kime söylesem "Atama yok,iş yok.İşsiz kalırsın" diyor.Belki haklılar ama gerçekten tarihe özel bir ilgim var öğretmenlerim de okuyabileceğimi söylüyor.Bu kadar sevdiğim bir bölümde okursam başarılı olurum diye düşünüyorum.Sizce doğru mu?

Reactions: tse
Canımmm Bana da çok dediler Çok da iyi puan yaptım kimseyi dinlemedim Matematik de matematik dedim illa da matematiğe gittim Okuyorum şu an ve bölümüme aşığım İnanıyorum ki insan işini severse işsiz de kalmaz başarılı da olur merak etme kimseyi dinleme

Nasıl mutlu oldum anlatamam.Gercekten de her sabah okula gitmek için can atacagım bölüm olsun istiyorum.İnşallah sevdiğin işi yaparsın.Yorumun için teşekkür ederim :)

Kesinlikle sevdigin icinden gelen meslegi yap. Yuksek lisans yapar uni de kalirsin. Ogretmen olarak atanmak zorunda degilsin. Soylenenlere kulak asma
Ne kadar da moral verici bir yorum :) Çok teşekkür ederim.Tek amacım ülkeme faydalı olabilmek.Para geri planda kalıyor benim için.Kpssye de en iyi şekilde hazırlanırım zaten :)

Evet doğru, işsiz kalırsın normal şartlarda.
Ama akademik kariyer yapabilirsin istersen Tarih üzerine.

Nasıl mutlu oldum anlatamam.Gercekten de her sabah okula gitmek için can atacagım bölüm olsun istiyorum.İnşallah sevdiğin işi yaparsın.Yorumun için teşekkür ederim :)
Ben şu an akademisyen olmak için daha şimdiden not ortalamamı tırmalıyorum Çırpınıyorum Ama hiç yorulmuyorum inan ki Zevkle ders çalışmak çok muhteşem olmaz mı düşünsene

Ne kadar da moral verici bir yorum :) Çok teşekkür ederim.Tek amacım ülkeme faydalı olabilmek.Para geri planda kalıyor benim için.Kpssye de en iyi şekilde hazırlanırım zaten :)

Asil ben mutlu oldum. Bir rehber ogretmen olarak ne istedigini bilen bir ogrenci gordugum icin. Calismalarinda kolayliklar diliyorum. Duzenli ve verimli calistiktan sonra eminim karsiligini alirsin

Evet doğru, işsiz kalırsın normal şartlarda.
Ama akademik kariyer yapabilirsin istersen Tarih üzerine.
Bilgilenebileceğim her iş beni mutlu eder ve daha istekli olmamı sağlar.Öğretmenlik,araştırma görevliliği farketmiyor :)

Asil ben mutlu oldum. Bir rehber ogretmen olarak ne istedigini bilen bir ogrenci gordugum icin. Calismalarinda kolayliklar diliyorum. Duzenli ve verimli calistiktan sonra eminim karsiligini alirsin
O zaman öğretmenim diye hitap edeyim :)
Öğretmenim güzel dilekleriniz ve yol gösterici yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Bilgilenebileceğim her iş beni mutlu eder ve daha istekli olmamı sağlar.Öğretmenlik,araştırma görevliliği farketmiyor :)
Yani benim yurtta aynı odada kaldığım kız Tarih okuyordu, son sınıftı. Tabi o senin gibi istekli değildi, sadece tutturmuş ve gelmiş, öyle okuyordu yani. 3 sene boyunca öylesine okumuş gününü gün etmişti, son sene okul derslerine çok ağırlık vermişti. Sebebi de, atamaların sıkıntılı olmasından dolayı akademik kariyer yapıp okulda kalmak istemesiydi. O şekilde yapabilirsin yani.

Mesleki olarak is kazandiracak bir bolum yaz sonra zaten sinavsiz ikinci uni olarak okursun. Etrafindajiler dogru diyor benim bildigim tarihciler bosta ve cidden is yok bak bende ayni sen gibiydim gozumu karartim yszacaktimfa baska durumlar oldu su an meslegim var ama tarih icimde ve ikinci uni olarak rahat rahat bilincli sekilde okuyacagim.

Tarih Bölümü yuksek lisans öğrencilerinin ingilizce dersine giriyordum 5 yıl önce.
Şimdi hepsi bölümleri ile ilgili öyle güzel yerlerdeler ki..
Tarih okuyup başka alanlarda yükselmiş arkadaşlarım da var..
İyi üniversitelerde okudular yuksek lisans doktora yaptilar daha 1. Sınıfın yazında para almadan stajyer oldular. Not ortalamaları Yüksekti ve hocaları çok yol gösterici oldular. Bir de kısmet ve şans tabi.
Sadece tarih lisans diploması ile bölüm dışı is yapmanız zor tabi. 4 yıllık mezun olarak bulursunuz ama tarih okumanın artısı olmaz maalesef..
İlerisi için hırslı ve çalışkan olursaniz çok güzel bir bölüm tabiki.
Başarılar diliyorum

Zaten ayrım orada başlıyor bana kalırsa.Öylesine okunacak bir bölüm değil.İyi bir ünivesitede okumak istiyorum ki puanı anca buraya yetmiş gibi algı oluşmasın.İsteğim ilgim hatsafhada.Yorumun için çok tesekkür ederim :)

Ama başka bir işte para kazansam da mutsuz olacağım.Ben tarihle ic içe olmak istiyorum sürekli

Bütün kaygılarımı yok eden bir açıklama oldu çok teşekkür ediyorum.Gerçekten bölüme ve daha sonrasında mesleğine bağlı bir tarihçi olacağıma inanıyorum.İcimde büyük bir öğrenme arzusu var :)
Acaba siz hangi üniversitede eğitim verdiniz?Ben Hacettepe Üniversitesi'ni hedefliyorum fakat eğitimi hakkında hiç bilgim yok.

Amaan dusunme simdiden atamayi gercekten isteyen Bulur care univ de kalman cok cok daha iyi olur bende sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum kardes branştir tarih cografya sosyal hadi hadi gel katil aramıza:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…