Ama başka bir işte para kazansam da mutsuz olacağım.Ben tarihle ic içe olmak istiyorum sürekli
Ne kadar güzel :)Amaan dusunme simdiden atamayi gercekten isteyen Bulur care univ de kalman cok cok daha iyi olur bende sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum kardes branştir tarih cografya sosyal hadi hadi gel katil aramıza:)
Ben de böyle düşünüyorum fakat yaş nedeniyle geçim derdi hakkında fikrim yok.Bu idealistliğim ceplerim boşken de sürer mi diye danışmak istedim büyüklerime :)Canım okul ve meslek konusunda mutlaka içinden geleni yap. Severek yapmadıktan sonra ne önemi var paranın
Hayallerimize bile zincir vuruyor bu şartlarCok iyi anliyorum seniBen taa ilkokulda soranlara tarihci olacagim diyordum. Isteulke sartlari da belli. Cok iyi arastir unileri hangi uninin actigi imkanlar fazlamezunlara destegi cok ona gore tercih yap. Akademisyenlik evet bi yol ama garanti degil iyi uni mezunu olmak en azindan kapiyi daha iyi acar. Ve okurken ekstra bölumde okumaya calisabilirsin bilemiyorum o tarz birsey.
Haha işte gelelim fasulyenin faydalarına :)) ben yeni mezunum ve hemen de aynı sene evlendim haliyle kpss ye de hazirlanmadim önümüzde ki sene kismetse özel okullarda çalışmayı düşünüyorum canım. Bölüm zor degildi zorlanmadim ama tarih için ne denli doğru olur yorumum bilemiyorum cu ku eğitim fakulteleriyle fen edebiyat çok çok farklı fen edebiyat biraz daha fazla kasar. Şöyle solim basit bi örnekle sen tarihi ogreniyorsun detayla ama ben tarihi öğretmeyi öğreniyorum :)Ne kadar güzel :)
Peki sen şuan ne yapıyorsun?Dersler de yakın sayılır aslında.Zorlandın mı okurken?
Tabiiki çok başarılı olursun. Lakin matematiğin iyi değilse boşuna okuma. Atanamazsın. Matematik konusunda sıkıntın yoksa kesinlikle oku derim.İyi akşamlar :)
Ben bu yıl üniversite sınavların hazırlanıyorum ve şimdilik iyi bir tempoda çalışıyorum.Her türlü zorluluğunu ve meslek şansımın az olduğunu bilerek Tarih bölümünde okumak istiyorum.Fakat hayalimi kime söylesem "Atama yok,iş yok.İşsiz kalırsın" diyor.Belki haklılar ama gerçekten tarihe özel bir ilgim var öğretmenlerim de okuyabileceğimi söylüyor.Bu kadar sevdiğim bir bölümde okursam başarılı olurum diye düşünüyorum.Sizce doğru mu?
Bütün kaygılarımı yok eden bir açıklama oldu çok teşekkür ediyorum.Gerçekten bölüme ve daha sonrasında mesleğine bağlı bir tarihçi olacağıma inanıyorum.İcimde büyük bir öğrenme arzusu var :)
Acaba siz hangi üniversitede eğitim verdiniz?Ben Hacettepe Üniversitesi'ni hedefliyorum fakat eğitimi hakkında hiç bilgim yok.
Ben de böyle düşünüyorum fakat yaş nedeniyle geçim derdi hakkında fikrim yok.Bu idealistliğim ceplerim boşken de sürer mi diye danışmak istedim büyüklerime :)
Hayırlısı olsun senin için,evliliğinde hayırlı olsunHaha işte gelelim fasulyenin faydalarına :)) ben yeni mezunum ve hemen de aynı sene evlendim haliyle kpss ye de hazirlanmadim önümüzde ki sene kismetse özel okullarda çalışmayı düşünüyorum canım. Bölüm zor degildi zorlanmadim ama tarih için ne denli doğru olur yorumum bilemiyorum cu ku eğitim fakulteleriyle fen edebiyat çok çok farklı fen edebiyat biraz daha fazla kasar. Şöyle solim basit bi örnekle sen tarihi ogreniyorsun detayla ama ben tarihi öğretmeyi öğreniyorum :)
Güzel temenniniz için teşekkür ederim,umarım sizi ve kendimi yanıltmayarak bu yolda sağlam adımlar atabilirim.Benim öğrencilerim Marmara uni. Tarih Yüksek lisans öğrencileri idi. Lisans olarak da çoğu Marmara çıkışlı idi.
Prof. Leri gelip sana çok değerli 10 öğrencimi getiriyorum ingilizce sınavını geçmeliler demişti. O hocaları hiç bırakmadı onları hala da öyle.
Üni. Adı bile önemli kariyerinizde. Hocalar çok çok önemli. Mezun olunca değil o bölüme gönül verdiğiniz an kariyer başlıyor. Çok azimli ve fırsatları yakalayan biri olmak lazım. Okula git gel vize final gir çık o zaman mezun olunca eee ben napicam şimdi olunur. Ama siz bu işi başarır yolunu çizer gibi bir genç arkadas gibi duruyorsunuz.:)
Bu devirde garanti iş yok zaten.İnşallah dediğiniz gibi Allah yardım eder.Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)Canım her türlü işsiz kalabileceğini düşün Allah korusun. Ama istedigin bölümü okumazsan bu hep içinde kalacak pişmanlıgını yaşayacaksın. hem böyle azimli birine eminim Rabbim yardım eder.
Uzun uzun yazmışsın öncelikle teşekkür ederim.İdealistlikten uzak en gerçekçi yorum sana ait çünkü birebir zorlukları yaşamışsın.İnşallah Allah sana kalbine göre bir iş nasip eder.Üzüldüm fakat az da olsa atanan insanlar yapıyorsa ben de yaparım diye düşünüyorum veya akademisyenliği deneyebilirim.O kadar realist anlattın ki aslında birşey de diyemiyorum.Ne dersem diyeyim gerçekler ortada sanırımşimdi yazdıklarımı okurken hem bir öğretmen olduğumu bilerek hem de atanamamış öğretmen olduğumu bilerek oku lütfen;
4 yıllık biyoloji mezunuyum. büyük bir hevesle okudum okulumu.
2.yılımda sınavsız hakla 2.üniversitemi okudum,bölümümle ilgili iki yıllık (şu an devlete ataması kaldırıldı)3.yılımda, okurken formasyon alırsanız ücret almayacağız dediler, hevesle başladım. çünkü yetenek ilgi arzu hepsi var.
her zaman okul harici bile araştırma yapardım, ders anlatacağm zaman hevesli, dinlerken hevesle...stajımın son günü sadece bir ay gittiğm okulun öğrencileri, "öğretmenim burda olmayı siz hakediyorsunuz, neden gitmek zorundasınız diye ağladılar. ben de ağladım...
okulla formasyonu da bitirdim. yani 4yılda 8 yıllık bilgi depoladım. çünkü bilgiye açsan, gayretliysen yapıyorsun. ben sınırları zorladım.
şu anda 25 yaşındayım.okul biteli 3 yıl oldu. öğrendiğim hiç bir işime yaramadı canım...çok acı ama gerçek. 3 kez kpssye grdm. hepsi birbirinden büyük hüsrandı. alımlar 1000i bulmuyor benim bölümde. tarih çok daha az.
özel sektör tecrübe istıyor olmuyor. "sıradan bir yere gireyim çalışaym" diyosu;çağrı merkezi de olur, satış danışmanlığı da olur vs. sen tamam diyorsun,onca yılın emeğini,çabasını,masrafını çöpe atacağım iş ki açıkda durmıyım; "şimdi bu okumuş çok maaş ister" diyorlar. almıyorlar. gidip lise mezununu alıyor. sen işsiz kalıyorsun,okumayan işsiz kalmıyor.
suriyeliler öğretmen oluyor. sen olamıyorsun.
bir dönem ücretli yaptım. haftada 5 gün okula gittim. toplamda 2.5 gün sigortam yattı. aylık 700lirayı hiç görmedim. çünkü branş öğretmeniysen böyle olur. seninle aynı zamanda girip çıkan öğretmen 2500 alır sen 500 alırsn. aynı şeyi aynı şekilde anlatırsın, planı birlikte yaparsın. ama o senden kıymetlidir...
sınava hazırlanmak çok pahalıdır ha, herkes bilmez bunu; iş aramak pahalıdır. bisürü sınava girersin; sınav ücreti yüzlerce lira. geçersin mülakata çağırırlar. tee istanbula gidip gelirsin yüzlerce lira.sana orda "zaten sizin bölümden alım yapamayız" derler.bir de alay edilirsin...
2 yıllık evliyim. evim olsun istiyorum,işim yok tek maaşla krediye giremiyoruz, bebeğim olsun istiyorum, güvenemiyorum,arabam olsun istiyorum,bebek olunca şart diyorum,para birikmiyor tek maaş.
yani ben de öyle diyordum "ben istersem başarırım, atanamayanlar aptal herhalde...bunca yıl aynı sınava girip nasıl atanamazlar..."öyle olmuyormuş...her sene aynı sınava girmiyorsun. her sene önünde bammbaşka bir sınav oluyor. hiç bir kaynak,dersane,soru bankası sınava yetişemiyor, hepsi geriden geliyor.
sen geride kalıyorsun.
bildiklerin unutuluyor, kıymeti kalmıyor.
enzimlerin neden denatüre olduğunun, kök hücrenin nasıl ekildiğinin,leyleklerin göç yollarının, balinaların yüzgeçlerinin önemi kalmıyor. sonunda mükafatını alamayacaksan önemi kalmıyor.
bu ülkede, geçmişine dönüp bakmayan, ders çıkmayı bilmeyen bu ülkede senin okuduğun bölümün de benimki kadar kıymeti yok bize iş verecek insanların "kalbinde"...
sevgiyle...
akıllı bir kızsın, en doğrusunu bulacağını düşünüyorum. yaşamadan bilemiyorsun. ama akıllı insanlar başkasının tecrübesinden faydalanır.Uzun uzun yazmışsın öncelikle teşekkür ederim.İdealistlikten uzak en gerçekçi yorum sana ait çünkü birebir zorlukları yaşamışsın.İnşallah Allah sana kalbine göre bir iş nasip eder.Üzüldüm fakat az da olsa atanan insanlar yapıyorsa ben de yaparım diye düşünüyorum veya akademisyenliği deneyebilirim.O kadar realist anlattın ki aslında birşey de diyemiyorum.Ne dersem diyeyim gerçekler ortada sanırım
Çok teşekkür ederim bu söylediklerini de sonuna kadar dikkate alacağıma emin olabilirsin.Ülkemin en değerli işini yapan ögretmenlerimiz hakettiğini değeri görür umarım.akıllı bir kızsın, en doğrusunu bulacağını düşünüyorum. yaşamadan bilemiyorsun. ama akıllı insanlar başkasının tecrübesinden faydalanır.
iyi dileklerin için minnetarım.
allah gönlüne göre versin kuzum.
Güzel temenniniz için teşekkür ederim,umarım sizi ve kendimi yanıltmayarak bu yolda sağlam adımlar atabilirim.
Gerçekten iyi bir üniversite hedefliyorum ve bunun için çalışıyorum.Karşılığını alabilirim inşallah.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Soru işaretlerimi ve kaygılarımı giderdiniz :)
Acı gerçeklerden sonra fazlasıyla mutlu edici bir yorum çok kocaman teşekkür ederim :)İş bulamazsın bulduğunda mutlu olmazsın az kazanırsın vs bunları düşünmek mantıklı ama yaşamadan bilemezsin.
Ben doktora yapacakken evlenip çocuk sahibi olup asla planlamadigim bir işte çalışıyorum. Ev hanımligi. Tamamen kendi seçimim. Elimden geleni yaptıktan sonra olmuyorsa herzaman bi yol bulunur. Sen gönlünde yatanin peşini bırakma. Ya hersey istediğin gibi olursa ki bu zor değil ne kadar mutlu olacaksın bunu düşün. Ben mesleğimi seçerken ya deli misin Bu kadar yüksek puanla orası yazılır mi diyen bir çevrem vardı. Hiç pişman olmadım. Severek yaptım asla içimde uhte kalmadı. Severek de bıraktım. Benim için bitmişti. Kendi seçimlerimi yaşadım kalbimden geçeni. Herşey dilediğin gibi olsun. Çooook çalış emi:)