Ne istek kaldı ne de heves.

Tarih
Çok severdim. Ama çok yanliş kararlar aldim. Atama olmayabilir. Niye bu tür bölümlerde okuyan herkes sadece ögretmenlik düsünür. Akademisyen olursunuz siz de. Ìs alanlarini arastirin bir

Ben de sizin gibi maddiyata bakanlara kızsam da hayatın gerçeği...
Arşiv görevlisi olabiliyorsunuz Osmanlıca'nız iyi seviyedeyse.Türk Tarih kurumunda çalışabiliyorsunuz.Araştırma görevlisi olabiliyorsunuz.Bunlarda da şans düşük olsa bile farklı iş alanları mevcut :)

Tarih
Çok severdim. Ama çok yanliş kararlar aldim. Atama olmayabilir. Niye bu tür bölümlerde okuyan herkes sadece ögretmenlik düsünür. Akademisyen olursunuz siz de. Ìs alanlarini arastirin bir
iş alanları var tabiki cokta imkansız değil iş bulmak.Öğretmenlik rahat gelse de çoğu kişiye benim amacım öğrenme ve öğretme aşkımı giderebilmek :)

Arkadaşım mezun oldu hemen is buldu. İlk haftasında trafik kazasında hayatını yitirdi. Çok parlak bir gencti.

Bölüm arkadaşları kpss ile uğraşırken bir başka arkadaşım gitti japonca öğrendi. Asistan olarak girdiği japon firmasında şimdi genel müdür :)

Edebiyat mezunuyum. Bi arkadaşımız dünyaca ünlü bir Türk yazarın editörü bir başka arkadaşım is bulamadı en son bankaya girdi. Aynı bölümden mezun ikisi de. Ben de ev hanimiyim:)

Kişilerin gerçekleri vardır. Kader kısmet kişiye göre. Bu bölümü olursan bu olur diye birşey yok.

iş alanları var tabiki cokta imkansız değil iş bulmak.Öğretmenlik rahat gelse de çoğu kişiye benim amacım öğrenme ve öğretme aşkımı giderebilmek :)

:) ne güzel insallah her sey diledigin gibi olur.
Yillar oncesine goturdun beni. Yolun basindasin. Insallah iste basardim dedigin günü gorursun

Aslında sevdiğiniz alanda şansınız en yüksektir bence yani sevmediğiniz bir bölümü okuduğunuzda elinize aldığınız meslek ne kadar faydalı olur? Türkiye'nin şartları ne olursa olsun ben kendi adıma parası bol, iş bulması kolay bir meslek seçeyim diye asla düşünmedim. Ben neyi seviyorum neyi hakkını vererek yapabilirim diye düşündüm her zaman. Benim mesleğimde de iş alanı kısıtlı ama ben bir yolunu bulup mutlaka bu işi yapacağım çünkü benim içimden bu geliyor başka bir şey istemiyorum ki ben. Başka bir işi hakkını vererek yapamam. Dediğim gibi benim için sadece bu 2 kriter var. 1 ne kadar istiyorum? 2 hakkini vererek yapabilir miyim? Fazla idealist belki ama bence herkes böyle düşünürse bize de kimse anormalmişiz gibi bakmaz. Herkese yeterince iş çıkar aslında. Çözüm basit bence ama uygulaması her babayiğidin harcı değil.

Çok dogru söylediniz. Kesinlikle tecrübe ile sabit. Sevmedigin isi yapamiyorsun

Gerçekten çok mantıklı örnekler.Bizi bekleyen hayatı yaşmadan öğrenemeyiz.Yorumunuz için teşekkür ederim :)

Kalbimin tercümanı oldunuz.Kesinlikle düşündüğümde bu işten başk yapmak istediğim birşey olmadığını ve atacağım adımlarda kalbimin de benimle olacağını düşündüğüm tek alan.Hem sevdiğim işi yaparsam topluma ve ülkeme de üst düzey yarar sağlayabilirim :)

Kesinlikle! Ama ne yazık ki öyle bir memlekette yaşıyoruz ki bazılarımız bu kadar cesur davranamayabiliyor. Ben ne gördüm ki ne vereyim mantığında olabiliyor. Öyle düşünenlere de çok fazla kızamıyorum herkes hayatta maneviyata aynı önemi vermek zorunda değil belki de. Neyse çok uzatmayayım. Umarım bir gün herkes içinden gelen mesleği yapabilir.

Sonuna kadar katılıyorum fakat şartlar böyle deyip pes etmek doğru olmaz.Allah kalbimize göre versin hepimizin

Hayal dünyasında yasamayalm arkdaslar torpil olmadan istersen 4.00 agno yap gne de onemi yok . Ben bölümde 3.60 yaptm akademi icin ales 85 aldim ve giremedim. Sonrasinda kpss ile bakanlik uzman oldum . Alakasiz bi is oldu. Atamasi olan guzel bi bölüme git. Bence saglik oku. Att falan bile okuyablrsn. 2500 maas fena değil . Ama tarih okursan diplomasini yirtanlar kervanina girersin. Hayirlisi olsun

İngilizce hazırlıklı bir tarih bölümüne gidersin, okulda kalır akademisyen olursun. İlerde tarih kitapları bile yazarsın

bence yanlıs para kazanacagın meslegı sec sevdıgın tarıh bolumunu hobı olarak oku. bunu mezun olduktan sonra anlayacaksın.

Merhaba Canım,

Sevdiğin bölümü tercih etmekle kesinlikle doğru bir karar verirsin ama bir taraftan çok iyi araştır ve nerelerde çalışabileceğinden de emin ol. Tarihin çeşitleri oluyor sanırım bir arkadaşım sanat tarihi okumuştu. Hangi alanına yönelmek istiyosun hangisi daha çok ilgini çekiyor bunları da mutlaka araştırmanı tavsiye ederim.

Bununla birlikte hayatın malesef ki bazı gerçekleri var. Tarih evet normal şartlarda iş bulunan bir bölüm değil. Öğrencilik yıllarında bu çok göze batmasada mezun olup evde beklediğin zaman inan çok koyuyor. Ama tabi sırf işe girmek için sevmediğin bir bölümü de tercih etme tabiki.

Sadece bilincinde ol bölümünün, ona göre üniversitedeyken hazırlıklarını yap, akademik kariyer yapabilirsin bazı arkadaşlar söylemiş. Baız bölümlerde dil bilmenin avantajı vardır yada bazı sertifikalar almanın avantajları vardır. Bu gibi şeyleri tarih bölümü için araştır. Şuan bunların önemini bilmiyosun belki ama bi yerden sonra insan hem sevdiği işi yapmak hemde kimseye muhtaç olmadan geçinmek istiyor. İşler o noktaya geldiğinde izleyeceğin rota belli olsun:) Sevgilerimle Allah gönlüne göre versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…