- 8 Ağustos 2023
- 17
- 6
- 1
- Konu Sahibi indecisivek
Selam herkese, 20 yıldır evliyim. Eşimin ailesiyle aynı apartmanda altlı üstlü oturuyoruz. 11 yıl önce kp vefat etti. Kv de kronik rahatsızlıkları ve diyaliz hastası olduğu için tüm sorumluluğu biz üstlendik. Eşimin abisi olmakla birlikte kendisiyle uzun zamandır görüşmüyoruz. Bu 11 yıllık süreçte çocukların ve evin sorumluluğu genel olarak bendeydi. Çalışan bir bayanım bu süreç yorucu oldu, haliyle. Nereye gittiysek onu da yanımızda götürdük yalnız bırakmadık. Kv iyi bir insandır benim hiç bir şeyime karışmadı arkadaş gibi oldu. Bu yüzden onun sorumluluğunu üstlenmek başlangıçta sorun değildi, benim için. Son 1 yıldır da kv ye demans teşhisi koyuldu. Yalnız bırakamaz olduk. Eşim tüm izin haklarını kullandı yanında kaldı. Sonra annemden rica ettik bize yardımcı olmasını. Gündüz annem akşam eşim derken bizim evlilik diye bir şey kalmadı 5 ay eşimle birlikte uyuyamadık bile. Bir gün eşimi aldım konuştum böyle olmaz bir bakıcı ayarlayalım diye. O da kırmadı beni birini bulduk. Kadın 3 hafta sonra kv ye dayanamadı gitti. Hemen birini daha ayarladım ama bu sefer ki genç ve yabancı bir bayan olunca benim yüreğime kıskançlık tohumları serpilmeye başladı. Eşimin de kadının işini kolaylaştırmaya yönelik konuşmaları bendeki tohumları yeşertti. Eşim can sıkıntımı anlayıp sorduğunda açıkça duygularımı anlattım. O da annesine bakılmasından başka niyeti olmadığını bu bakıcının da gitmemesi için uğraştığını,beni çok sevdiğini söyledi. Ama bir kere o duygu benim içime girdi ya silemedim. Bu konuyla ilgili 20 yıldır çektirmediğim kadar eşime çektirdim. Ta ki geçen hafta eşim artık yeter yoruldum diyene kadar. Sonra dank etti saçmaladığım özür diledim. Tepkilerime dikkat edeceğim ama sen de bakıcıyla iletişimi bana bırak dedim. Kadının eşime asıldığı ya da eşimin beni bu düşüncelere itecek davranışlarını görmedim. Ama duygularımla baş etmek çok zor oldu. Sonra anladım ki eşimin annesine olan ilgisini kıskanıyorum. Ben böyle biri değil dimi. 2 aydır çok mutsuzum. 2 gün önce benim yüzümden yine tartıştık eşimle ben evden gitmeye kalktım o durdurdu beni konuşalım dedi. Bir şekilde yine uzlaştık. Ne yapacağımı bilemiyorum eşim elinden geleni yapacağını söylüyor ama ben hala mutsuz 43 yaşındayım artık mutlu ve huzurlu olmak istiyorum. Eşimle vakit geçirmek istiyorum. Ama hala bakıcı olsa da mümkün olmuyor. Kv nin kafa gidip geliyor bakıcı da bazen sakinleştiremeyince biz devreye giriyoruz. Bu durumlar çok sıkıyor artık özgür olmak istiyorum