Ne dersiniz?

Bende çalışırken eşimden epeyce yüksek maaş alıyordum.onunkinin iki. Katı kadar
Ama çevremde kimse biomiyordu,bilmelerinede gerek yok zaten.
Sonra hamile kaldım işi bıraktım tam tekrar işe döneceğim zamanda bidaha hamile kaldım üstelik ikizlerime:)
Şimdi 3 küçük çocuğum var.evdeyim çalışmıyorum ve eşimden harçlık alıyorum.
Bu süreçte eşim işinde yükseldi ve güzelde bı maaşı var
Bunlar dert edilecek şeyler değil
Ama adamın karakteri çok çok önemli

keşke kocamdan yüksek maaş alsam. hiçte takmam bunu kafaya. çevreden birşey söylemeye kalkan olsa çemkiririm anında.
geçen arkadaşım benden borç istemişti sonra senden istemem hataydı sonuçta eşinin parası sen ne karışabilirsin falan demişti çok şaşırmıştım. sonuçta kimin ne aldığının ne önemi var eve giren para ikimizin diye düşünüyoruz hep.

erkek ego yapip sorun etmeyecekse, kadinda ben senden fazla kazaniyorum diye adami ezmeye kalkmayacaksa neden sorun olsun ki? ama bunu biz bilemeyiz tabi karakterlere ve iliskiye bagli.herkes kendi parasini harcayarak sen bana karisamazsin gibi davranacaksa soru olabilir.ortak bir butce ayarlanir ,eviniz ve evliliginiz icin ortak harcamalar yaparsaniz bence hicbir sorun olmaz.sizin farkinizi birikip icin ayirip, digerini ortak gider yapabilirsiniz mesela.ben veya esim boyle bir durum yasasak hic sorun yasamaz mennun bile kalirdik.ama bence siz simdiden takilmissiniz.

Nöbetlerim olduğu için ben eşimden en az bin lira nöbet bayrama denk gelir yahut başka bir nöbet satın alırsam en az iki bin lira fazla alıyorum. O bunu sorun etmiyor. Çevremde benim de onun maaşını bilen kişi yok iş arkadaşlarımızdan başka. Maaşımızı soran bir densiz olursa da 'yetiyor çok şükür' deyip geçiştiriyorum.
Aramızda şu sebeple sorun olmuyor. Sallıyorum birimiz üç lira birimiz dört lira alıyorsak. Ben o fazla bir lirayı ortaya koymuyorum. Kişisel alışveriş, hobi vs e ayırıyorum. Sakındığımdan değil kendisi bunu teklif ettiğinden. Ama teklif etmeseydi sorun yapar mıydım ? Yapabilirdim.

Erkek komplekse kapılmayıp kaldırabilirse sıkıntı olmaz.
Bir arkadaşım memur, eşi doktor ve kadının kazancı 4 kat daha fazla.
Gayette mutlular ama bu kişilere bağlı her erkek bunu kaldıramayabilir.

Canim çevre herseyi der kimi der kimi kisa kimi der uzun
Sen millete bakma
Senin icin sorun yoksa esin icin de yoksa iste olay bu
Gerisi fasa fiso :KK66:

Canim çevre herseyi der kimi der kimi kisa kimi der uzun
Sen millete bakma
Senin icin sorun yoksa esin icin de yoksa iste olay bu
Gerisi fasa fiso :KK66:
Birde ucurum goremedim ben
Ne ciftler gordum kendisi fakulte mezunu mis gibi isi var esi lise terk ve fabrikada calisiyor
Sevdikten sonra saygi duyduktan sonra bunlar kafaya takilacak en son seyler once huzurr​

Evet, bu çift ben ve görüştüğüm adam. Aslında ben bunu ilk etapta görmedim, ben de devlet memuruyum, o da gibi düşündüm. O, bana işte ben sana çok yüksek standartlarda hayat vaad edemiycem biliyosun dimi, keşke karşına daha iyi imkanlarla çıkma fırsatı bulabilseydim gibi cümleler diyince, zorla benim dikkatimi bu konuya çekmiş gibi oldu, ben de size danışmak istedim.

adam.bu durumu kendi içinde sorun ediyor
bence o yüzden sıkıntı olabilir
bana göre fark yok ikisi arasında önemli olan anlasmak ama karşıdaki adam sorun çıkarabilir gibi duruyor

Merhaba hanımlar, bir konuda fikrinizi öğrenmek istiyorum. Bi çift düşünün, kadın devlette 2. yılında bi öğretmen, erkek devlette 10. yılında bi düz memur, kadın ek dersleri vs ile adamdan yüksek maaş alıyor, sizce bu çift arasında gözle görülür bi statü farkı var mı ya da ilerde sorun olur mu? Aslında bunun sorun olup olmaması çiftlerin kendisine bağlı biliyorum ama çevre buna dikkat çeker mi? Aaa, sen eşinden yüksek maaş alıyorsun vs gibi. Her türlü yorum ve eleştirilerinize açığım, gerekçeleri ile yazarsanız çok sevinirim, önceki konularımda olduğu gibi, bu konuda da fikirlerinize önem veriyorum, tşk ederiim.
Cevrenin her zaman soyleyecek sozu vardir. Soylese ne olur?

Eger ikiniz icinde sorun degilse erkek bunu bi zayiflik olarak gormeyecekse. Kim ne derse desin.

Merhaba hanımlar, bir konuda fikrinizi öğrenmek istiyorum. Bi çift düşünün, kadın devlette 2. yılında bi öğretmen, erkek devlette 10. yılında bi düz memur, kadın ek dersleri vs ile adamdan yüksek maaş alıyor, sizce bu çift arasında gözle görülür bi statü farkı var mı ya da ilerde sorun olur mu? Aslında bunun sorun olup olmaması çiftlerin kendisine bağlı biliyorum ama çevre buna dikkat çeker mi? Aaa, sen eşinden yüksek maaş alıyorsun vs gibi. Her türlü yorum ve eleştirilerinize açığım, gerekçeleri ile yazarsanız çok sevinirim, önceki konularımda olduğu gibi, bu konuda da fikirlerinize önem veriyorum, tşk ederiim.
Maas farki var sadece baska ne fark var. Sizde bunu kimseye soylemedikten sonra kim be bilecek. Bence bu durumdan siz sikayetcisiniz.

Canım öyle bir anlatmışsın ki sanki kadın dünyaca ünlü bir beyin cerrahı, erkek inşaat işçisi..

3-5 fazla kazanıyor diye statü farkı olmaz. Olacaksa da bu erkeğin ciddi anlamda ezik biri olmasından kaynaklanır.

Çevre oturup sizin maaşlarınızı hesaplamaz. Kaldı ki bunu yapacak tanıdıklarınız varsa görüşmeyin zaten.

Maaşınız ek ders ile artıyorsa, ek derse giremediğiniz zaman pekte fark olmaz sanırım. Yani ham maaşınız bariz yüksek değil.

Bunların dışında statü farkınız yok kesinlikle.

İlk evlendiğimizde eşimden daha fazla maaş alıyordum ama hiç önemli değildi. Sonuçta ortak kullanıyoruz ve birikim yapıyoruz. Bence Önemli olan eve giren paranın tümü... araba alacağız para- tatile gideceğiz para-çocuk düşünüyoruz para-ev alacağız para...

Çevre niye sizin maaslarinizi bilsin ki? Kimseyi ilgilendirmez iki kişinin arasında olan.

Hanımlar, hepinize samimi cevaplarınız için tşk ederim, kendimce nasıl bir yol izlemem gerektiğine karar verdim, söz konusu kişiyle de dün akşam üstü kapalı biraz bu konuları konuştuk, her şey yolunda, sağolun :)

valla memur evliliklerinde bu kadar çok oluyor ki artık normal bi durum, zaten çevrenin ne dediğinin, ne düşüdüğünün bi önemi yok, adamın kendine güveni varsa, kadının bi üstünlük kompleksi yoksa, yani sağlıklı normal insanlarsa iyi anlaşıyorlarsa kafaları espiri anlayışları dini siyasi görüşleri benzerse hiç bi sorun çıkmaz bu sebeple...
ama kadın bunu sorguluyorsa zaten sorun var demektir, hiç o işlere girişmesin, adamın başını yakmasın

çevreye söylemek zorunda mısınız maaşlarınızı?
bence soran olursa bile karıştırmayın hiç....kime nesi

Hanımlar, hepinize samimi cevaplarınız için tşk ederim, kendimce nasıl bir yol izlemem gerektiğine karar verdim, söz konusu kişiyle de dün akşam üstü kapalı biraz bu konuları konuştuk, her şey yolunda, sağolun :)
bir reklam vardı geçen çok hoşuma gitti paylaşıcam kaldırılır umarım yasaksa ban yemem ama o_O

Bizim esimle gelirlerimiz arasinda buyuk fark var ama bu hic bir zaman sorun olmadi. Maaslarimizi sadece cekirdek ailelerimiz bilir, baskasini ilgilendirmez. Dolayisiyla kimsenin de laf soylemek haddine dusmez.
Ay basinda paramizi ortaya koyar odemelerimizi yapariz, kalan neyse de onunla geciniriz. Hatta aile butcesini esim tutar.
Ne ben bir gun esime paranin lafini yaptim ne de esim bir kere beni egosuyla ezmeye kalkti. Saygi olduktan sonra gerisi olur.

cevre sizin maaslarinizi bilmek zorunda mi acaba?

X