Ne dersiniz?

pandoraksk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
462
395
Merhaba hanımlar, bir konuda fikrinizi öğrenmek istiyorum. Bi çift düşünün, kadın devlette 2. yılında bi öğretmen, erkek devlette 10. yılında bi düz memur, kadın ek dersleri vs ile adamdan yüksek maaş alıyor, sizce bu çift arasında gözle görülür bi statü farkı var mı ya da ilerde sorun olur mu? Aslında bunun sorun olup olmaması çiftlerin kendisine bağlı biliyorum ama çevre buna dikkat çeker mi? Aaa, sen eşinden yüksek maaş alıyorsun vs gibi. Her türlü yorum ve eleştirilerinize açığım, gerekçeleri ile yazarsanız çok sevinirim, önceki konularımda olduğu gibi, bu konuda da fikirlerinize önem veriyorum, tşk ederiim.

Eğer erkek egosunun aşağıda olduğunu düşünüyorsa kesinlikle sorun olur erkekler kendinden fazla maaş alan bayanlardan haz etmiyor çevre önemli değil ben onları hiç yerine koyardım şahsen önemli olan onların kafası

Arada uçurum olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden çevre biley derse lafı ağzına tıkarım o çevrenin. Önemli olan adamın aşağılık duygusu var mı. Buna bakmak lazım

Merhaba hanımlar, bir konuda fikrinizi öğrenmek istiyorum. Bi çift düşünün, kadın devlette 2. yılında bi öğretmen, erkek devlette 10. yılında bi düz memur, kadın ek dersleri vs ile adamdan yüksek maaş alıyor, sizce bu çift arasında gözle görülür bi statü farkı var mı ya da ilerde sorun olur mu? Aslında bunun sorun olup olmaması çiftlerin kendisine bağlı biliyorum ama çevre buna dikkat çeker mi? Aaa, sen eşinden yüksek maaş alıyorsun vs gibi. Her türlü yorum ve eleştirilerinize açığım, gerekçeleri ile yazarsanız çok sevinirim, önceki konularımda olduğu gibi, bu konuda da fikirlerinize önem veriyorum, tşk ederiim.
Eğer siz sorun yapmazsaniz ne var ki bunda ? Türkiye şartlarında düzgün bir işiniz olduğua dua edin.

Çiftler arasında uçurum yok ki.
Biri şirket yöneticisi, prof dr, savcı vs olsa anlarım ama neredeyse iki denk kademenin maaşları arasında dağlar kadar fark olamayacağına göre, bir sorun yok bence.
Kadının aldığı maaş erkeğin 2-3 aylık maaşına eşit olduğu zaman sorunlar oluşabilir bana göre.

İkisi de dert etmiyorsa çevre umurlarında olmasın. Çevreden etkileneceklerse içlerinde bir yerlerde dert ediyorlardır.

Öğretmen ve hizmetli evliliği biliyorum

Öğretmen ve inşaat ustası

Öğretmen ve fabrika işçisi

Bu insanları birebir tanıyorum

Bence yok statü farkı falan

Ben once duz memur olarak calisrim sobra istifa edip ogewtmenlige gectim oyle bariz maas farki yok. Ek ders fark etti sadece.
Konuya gelecek olursak basta acabalar varsa demektir ki sorun olacak

Kadın full ek ders aldığı taktirde 2 milyara yakın bi fark gibi
Bu çift siz misiniz? Belirttiniz mi görmedim o yüzden soruyorum. Eğer öyleyse siz kafanıza takıyorsanız bence bu problem yaratır daha kendi içinize sindirememişsiniz çünkü. Yoksa çevre nereden bilecek ek dersleriyle kaç para maaş aldığını farkın 2000 olduğunu vs. Benim kızkardeşim öğretmen maaşını bilmiyorum ek dersleriyle toplam ne kadar oluyor.

Çevrenizle maaşlarınızı paylaşmadığınız sürece kimse bunu bilemez. O yüzden de sorun yapamazlar. Zaten eşin maaşını eş, dost ile paylaşmak hiç doğru bir hareket değil. Siz de bu farkı sorun etmiyorsanız hiçbir sıkıntı çıkmaz. Ama sizde rahatsızlık yaratıyorsa, o zaman çevreye gerek yok temelde problem var demektir.

Evet, bu çift ben ve görüştüğüm adam. Aslında ben bunu ilk etapta görmedim, ben de devlet memuruyum, o da gibi düşündüm. O, bana işte ben sana çok yüksek standartlarda hayat vaad edemiycem biliyosun dimi, keşke karşına daha iyi imkanlarla çıkma fırsatı bulabilseydim gibi cümleler diyince, zorla benim dikkatimi bu konuya çekmiş gibi oldu, ben de size danışmak istedim.

Kimseye demek mecburiyetinde olmadığım bi konu kime ne aldigimiz maaş ve bulunduğumuz pozisyondan..
Bir birliktelik için insanın fikrine benimle uyumuna zihniyetine bakarım..
Rakamlar sadece yaşamak için araçtır bana göre!!
Bizim değil sizin algınız neyi nasıl gördügünüz önemli bu konuda açıkçası..

X