Ne Demeliyim

patateslipeynirli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2024
90
54
selam kızlar. ben iş arama sürecindeyim. önceki işyerimden mobbinge uğradığım için ayrıldım. çok geç fark ettim mobbinge uğradığımı. iş görüşmelerinde neden ayrıldığım soruluyor. mobbinge uğradım desem, benden detay isteyecekler biliyorum. bu konu hakkında bahsetmek istemiyorum görüşme sırasında. maaş yükseltmediler gibi bir şey sallasam neden yılsonuna kadar bekledin derler yani. bir önceki yeri kötüleyip kötü bir imaj çizmek istemiyorum kendim için. neden önceki yerden ayrıldın diye sorduklarında nasıl bir cevap vereyim sizce?

bir diğer konuda kendinizden bahseder misiniz diye sorduklarında ben hala nasıl bir giriş yapacağımı bilemiyorum. görüşme sırasında stresli ve panik haldeyim. bu nedenle de ne diyeceğimi bilemiyorum. bana bu soruyu sorduklarında panik halde tüm yaptığım işleri sıralıyorum. bu da karşı tarafa kötü yansıyor biliyorum. ama ne yapmam gerektiği konusunda fikir istiyorum sizlerden

selam kızlar. ben iş arama sürecindeyim. önceki işyerimden mobbinge uğradığım için ayrıldım. çok geç fark ettim mobbinge uğradığımı. iş görüşmelerinde neden ayrıldığım soruluyor. mobbinge uğradım desem, benden detay isteyecekler biliyorum. bu konu hakkında bahsetmek istemiyorum görüşme sırasında. maaş yükseltmediler gibi bir şey sallasam neden yılsonuna kadar bekledin derler yani. bir önceki yeri kötüleyip kötü bir imaj çizmek istemiyorum kendim için. neden önceki yerden ayrıldın diye sorduklarında nasıl bir cevap vereyim sizce?

bir diğer konuda kendinizden bahseder misiniz diye sorduklarında ben hala nasıl bir giriş yapacağımı bilemiyorum. görüşme sırasında stresli ve panik haldeyim. bu nedenle de ne diyeceğimi bilemiyorum. bana bu soruyu sorduklarında panik halde tüm yaptığım işleri sıralıyorum. bu da karşı tarafa kötü yansıyor biliyorum. ama ne yapmam gerektiği konusunda fikir istiyorum sizlerden
Kendim için yükselmek, yeni şeyler öğrenmek için fırsat yaratmak istedim kariyerim için de geç.
Panik olacak bir şey yok kaygılanıyorsan uzatmadan kısa net cevaplar ver.
Kafanda kurgula mülakatı ama ezberleme çünkü farklı sorular denk gelirse paniklersin. Akışa bırak

Kendim için yükselmek, yeni şeyler öğrenmek için fırsat yaratmak istedim kariyerim için de geç.
Panik olacak bir şey yok kaygılanıyorsan uzatmadan kısa net cevaplar ver.
Kafanda kurgula mülakatı ama ezberleme çünkü farklı sorular denk gelirse paniklersin. Akışa bırak
yeni şeyler öğrenmek istiyorum dediğimde ''burada da aynı işleri yapmaya devam edeceksiniz. o zaman buradan da mı ayrılacaksınız? biz uzun soluklu çalışan biri arıyoruz.'' derse ne gibi bir cevap vermeliyim?
iyi bir çalışanım ama mülakat zamanı kendimi ifade edemiyorum. bu çok kötü bir şey.

yeni şeyler öğrenmek istiyorum dediğimde ''burada da aynı işleri yapmaya devam edeceksiniz. o zaman buradan da mı ayrılacaksınız? biz uzun soluklu çalışan biri arıyoruz.'' derse ne gibi bir cevap vermeliyim?
iyi bir çalışanım ama mülakat zamanı kendimi ifade edemiyorum. bu çok kötü bir şey.
Hiç alakası yok, aynı iş. Kurumdan kuruma fark eder ortam. Ne senin mesleğin?
A şirketi 100 bin kişiliktir dinamiği ortamı farklıdır
B şirketi 500 bin kişiliktir kolları dinamiği her şeyi farklıdır. İstediği kadar aynı iş olsun.
Evrak kürek olayı aynıdır gerisi başka

Hiç alakası yok, aynı iş. Kurumdan kuruma fark eder ortam. Ne senin mesleğin?
A şirketi 100 bin kişiliktir dinamiği ortamı farklıdır
B şirketi 500 bin kişiliktir kolları dinamiği her şeyi farklıdır. İstediği kadar aynı iş olsun.
Evrak kürek olayı aynıdır gerisi başka
hatalı ifade ettim. neresi olursa olsun, çalışmaya başladıktan sonra iş tekrarı yapacağım bir süre sonra. çünkü beni belli bir işi yapmam için alacaklar. artık öğrenecek yeni bir şey kalmadığında gidecek misin diye sorabiliyorlar. mesleğimse kısaca, evrak takibi

Kendimi geliştirmek istiyorum diyince sanki direk eliyorlarmış gibi hissediyorum.
evet, bana da öyle geliyor genelde. tuzak sorular soruyorlar. yeni şeyler öğrenmek istiyorum dediğimdeyse iş belli bir süre sonra tekrar edecek aynı şeyleri yapacaksınız bu durumda uzun süre çalışmazsınız. biz uzun süre çalışacak eleman arıyoruz diyebiliyorlar. ik müdürüne '' siz hiç iş değiştirmediniz mi? bu sanki ilk çalıştığınız yer mi? siz de kaç tane iş değiştirmişsinizdir buraya gelebilmek için. ben de kendim için uygun olan işi tabii ki arayacağım. mutlu değlsem buradan da ayrılırım tabii ki'' demek istiyorum her seferinde ama diyemiyorum😅

Bence mobbing demeyin ama dürüst olabilirsiniz bazen cok işe yarıyor, başka bir açıdan anlatabilirsiniz. İşe alım cok komplike değil çalışacağınızı hissettriin yeterli.

Bazı anlaşmazlıklar yüzünden ayrıldım dersin. Detay sorarlarsa da, işin içinde biliyorsunuz diğer şirket de var onları da kötülemek istemem, arkalarından konuşmak istemem anlaşamadık ayrıldık dersin. Yani ayrıldık bitti gitti ama ben arkadan konuşmam havası yaparsın:)

X