• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne bu tavır anlamıyorum..

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
Kızlar sinirle yazıyorum nedir benim hatam ? Ailemin hatası ? Eşimi çok sevmeleri her konuşmada damat değil oğul evlat diye benimsemeleri mı suç ? Evet bence suç onun ailesinin bana yaptıklarının yanında bizimkiler ederinden fazla değer veriyor. Ne bilsinler ki olanları ? Eşim ve ailesi çok iyi oldukları için mi ? Hayır.. Ben yaşadıklarımı aileme yansıtmadığım için.
Pazar günü ailemle piknik yaptık ben ve eşim. Onunla bir ilgisi olduğuna inanmak istemiyorum ama o günden beri saçma sapan bir soğukluk ilgisizlik eşimde. Soruyorum birşey yok. Telefonda sürekli oyun oynuyor. Arada ilgileniyor benimle ama çok yapmacık.. Yarın Sivas'a gideceğiz yemin törenine kardeşimin, daha önce kavgasını yapmıştık annesinin eteğinden çıkmıyor annesi istemiyor diye yan çiziyor diye. Annesi mı acaba surat yapıyor da o bana yansıtıyor acaba diyorum.
Annem ve babam bir buçuk sene boyunca bi kadınla uğraştılar kadın ve ailesiyle. Çok cekti annem psikolojisi bozuldu. Üstelik benim ve eşimin doğum günlerinde ayrı ayrı kutlama yaptı o psikolojiyle. Şükür babamla barıştılar. Babam aradı demin dedi ki "yemeğe çıkalım sürpriz olsun annene siz de olun müsaitseniz kızım" dedi. Aradım eşimi direk sen gitceksen git ben yorgunum dedi. Ne yorgunluklarinda ailesiyle vakit geçirdik ben hep atladım ailesi güzel vakit geçirelim diye. Böyle olması çok zoruma gidiyor. İnanın çok zor şeyler yaşadık ben hiç onu bunaltmadim aile sorunlarimla ama gizli gizli ağlamalarima hep şahit oldu. İnanın abartmiyorum ailem onu çok bağrına basıyor çok seviyorlar asla benim onlarda çektiklerimi cektirmediler ona. Çok kötü hissediyorum çok. Bu hep böyle ailem iki veya üç haftada bir o da havalar sicaksa çağırır veya gelirler hep bir surat hiç görmedim onların yanından ayrıldığımızda bana sarilsin samimi olsun hep bir moral bozukluğu. Ama sorsanız siz bile inanmazsınız bi sorun olduğuna. Öyle bir birşey yok deyişi var ki. Bi de beni arıyor sen niye tavirlisin sana sen git dedim ya diyor. Onun ailesi olsa gelin el kızı oğulları olsun yanında gerisi boş, ama benim ailem beni onunla bir sayıyor sonuçta kızımın sevdiği bizim oğlumuz diyorlar ben dedim ki "sensiz niye gideyim işin de yok gelmek istemedi mı diyeyim direk " yoruldum artık inanın sanki benim eşim aileme yakın oldukça ailesinden çekinmesi gerekiyor gibi hissettiriyorlar bana. Gelecek akşam bu de üzerine kavga edicez yıldım artık :'(

Var böyle insanlar hep bana hep bana ... Gelmezse gelmesin sen git belki onsuz da olunacağını anlar da yaptığı çocukça tavırları bırakır ...

e sen git. ne takıyosun. ben yorgunken gittim demişsin gitmeseydin. demek ki kıymeti yok işte. gizli gizli ağlamak çözüm mü? değil. git ailenin yanına. gelmezse gelme. kimseye açıklamak zorunda değilsin. aman bu da böyle anne/baba de geç sen de istemiyosan onun ailesine gitme. nedir yani.

Ben olsam giderim, aileme de gelmek istemedi yorgunmuş derim...

Hem sizin onsuz da yapabileceğinizi görsün, hem de aileniz ona verdikleri değere değmediğini görsün...

Pazar günü görüşmüşsünüz, bugün salı daha. Çok bir vakit olmamış ki. Siz gidin ne olacak. Ben de anneme sık sık gidiyorum ama eşimle haftada bir gün gideriz. Adam her gün gitmek istemiyor doğal olarak. Sevse bile insan işten yorgun argın gelip evinde ayaklarını uzatmak varken başka yere gitmek istemez ne bileyim. Genel olarak bir suratsızlık var mı ailenize karşı? Hep mi uzak, soğuk? Öyleyse hoş değil tabi ama bugün de kavga etmenizi gerektirecek bir şey yok gibi. Gidin görün ailenizi rahat rahat.

Sen git. O gelmezse gelmesin. Sorarlarsa da yorgunmus dersin. Birak kendi ile ilgili seylerde ailene aciklamayi o yapsin. onun avukatligini sen ustlenme.

Onu o kadınla bırakmak veya onlara "kesin tartislilar" imajı vermek istemiyorum sanırım.. Eşim bana git dediğinde hiç tek gitmedim. Şeytan durtuyor kalk git bu sefer diyor ama ağzımdan sensiz ne işim var diye çıktı bağırarak. Gitsem şimdi bensiz işin yoktu sozde bak diyecek. Hani haklı olduğundan değil de hep haklı gözükmeye calismasindan sıkıldım. Tek istediğim bir an önce eve gelmesi. İnsan gibi konuşmayız biliyorum ne varsa dilimde kusasim senin arpan çok fazla geldi diyesim var. Ya görmelisiniz kaç gündür burnu nasıl havada.. bi de bana diyor ilgisizsin diye. Ben yakın olmayı da denedim böyle durumlarda yok erkekler iyice simariyor, takmadigimda da ilgisiz olan ben oluyorum. Bağırıp çağırmak istiyorum yüzüne ailesi duyacak. Sussam kaldigima annemi orda bugününde biraktigima değmeyecek. Dersini vermek istiyorum nasıl nasıl :( ağlıyorum ya çok sıkıldım..

Pazar günü görüşmüşsünüz, bugün salı daha. Çok bir vakit olmamış ki. Siz gidin ne olacak. Ben de anneme sık sık gidiyorum ama eşimle haftada bir gün gideriz. Adam her gün gitmek istemiyor doğal olarak. Sevse bile insan işten yorgun argın gelip evinde ayaklarını uzatmak varken başka yere gitmek istemez ne bileyim. Genel olarak bir suratsızlık var mı ailenize karşı? Hep mi uzak, soğuk? Öyleyse hoş değil tabi ama bugün de kavga etmenizi gerektirecek bir şey yok gibi. Gidin görün ailenizi rahat rahat.
Canım arkadaşım aile görmesi değil. Biz haftada bir de değil üç haftada bir gidiyoruz o görmeye. Bu dogumgunu kutlaması. Kardeşim askerde biz olalım yanında istedik. Son iki senedir dogumgunleri babamdan ayrı mutsuz geçiyor. Zor bi donem atlattı. Bir aradan sonra ilk defa mutlu edelim dedik. Ki benim hayat arkadaşım benim hayatımın başrol arkadaşı herşeyimi gören bilen insan bu dönemde ne kadar uzuldugumu, bu masum istegime değer mı ayaklarını uzatması ? Bir tuttuğunuz tutum o kadar farklı ki keşke ben de haftada bir görsem ailemi onunla ve desem mı abarttigi kadar var özel gün değil bişey değil gelmek zorunda da değil desem..

Bazı insanlar, kadın erkek fark etmez, ne kadar iyi davranış ne kadar güzel muamele görürlerse görsünler, kv kp ismini öcü gibi görüyor ve muhattap olmak istemiyor. Eşimin bekar bir arkadaşı şöyle demisti icime oturmuştu: "Aman adı kayinvalide iste, ismi soguk. Sık gitmem. Yüz yüze gelirsek hal hatir sorarim yeter benim annem degil ya"
Kendi anne ve babami düşündüm.
Allah herkese hak ettiği gibi gelin damatlar nasip etsin.

Onu o kadınla bırakmak veya onlara "kesin tartislilar" imajı vermek istemiyorum sanırım.. Eşim bana git dediğinde hiç tek gitmedim. Şeytan durtuyor kalk git bu sefer diyor ama ağzımdan sensiz ne işim var diye çıktı bağırarak. Gitsem şimdi bensiz işin yoktu sozde bak diyecek. Hani haklı olduğundan değil de hep haklı gözükmeye calismasindan sıkıldım. Tek istediğim bir an önce eve gelmesi. İnsan gibi konuşmayız biliyorum ne varsa dilimde kusasim senin arpan çok fazla geldi diyesim var. Ya görmelisiniz kaç gündür burnu nasıl havada.. bi de bana diyor ilgisizsin diye. Ben yakın olmayı da denedim böyle durumlarda yok erkekler iyice simariyor, takmadigimda da ilgisiz olan ben oluyorum. Bağırıp çağırmak istiyorum yüzüne ailesi duyacak. Sussam kaldigima annemi orda bugününde biraktigima değmeyecek. Dersini vermek istiyorum nasıl nasıl :KK43: ağlıyorum ya çok sıkıldım..
Bensiz işin yoktu derse varmış demekki dersin sende bu kadar abartma .... Gitmekle en büyük dersi vermiş olursun belki o burnu da biraz inmiş olur ...

Canım arkadaşım aile görmesi değil. Biz haftada bir de değil üç haftada bir gidiyoruz o görmeye. Bu dogumgunu kutlaması. Kardeşim askerde biz olalım yanında istedik. Son iki senedir dogumgunleri babamdan ayrı mutsuz geçiyor. Zor bi donem atlattı. Bir aradan sonra ilk defa mutlu edelim dedik. Ki benim hayat arkadaşım benim hayatımın başrol arkadaşı herşeyimi gören bilen insan bu dönemde ne kadar uzuldugumu, bu masum istegime değer mı ayaklarını uzatması ? Bir tuttuğunuz tutum o kadar farklı ki keşke ben de haftada bir görsem ailemi onunla ve desem mı abarttigi kadar var özel gün değil bişey değil gelmek zorunda da değil desem..

Konuyu tekrar okudum da annenizin doğum günü olduğunu yazmamışsınız ki. Bize ayrı ayrı kutlama yaptı demişsiniz sadece. Annenizin özel gününde yanında olsa tabi mutlu olurdunuz, keşke düşünseydi bunu. Gelmiyorsa da sizin gitmeniz lazım ama. Yalnız bırakmayın annenizi. Ne olursa olsun. Kardeşinizin yemin törenine giderken eşiniz de yanınızda olacak mı?

Konuyu tekrar okudum da annenizin doğum günü olduğunu yazmamışsınız ki. Bize ayrı ayrı kutlama yaptı demişsiniz sadece. Annenizin özel gününde yanında olsa tabi mutlu olurdunuz, keşke düşünseydi bunu. Gelmiyorsa da sizin gitmeniz lazım ama. Yalnız bırakmayın annenizi. Ne olursa olsun. Kardeşinizin yemin törenine giderken eşiniz de yanınızda olacak mı?
Olacak ama o da binbir kavga ile. Kayınvalide surat yapıyor. Hatta olay çıkarmadığına gore haberi bile olmayabilir. Bin bir kavga ile gelecek Sivas'a ama kaç gündür soğuk tavırlar o kadar yoruldum ki ben gidicem zaten soyledim ona. Ama şunu da ekledim "senin bu yaptığını zamanı geldi mı ben yaparken içimin yaglari öyle bir eriyecek ki, kirpik diplerim ağrıyor gelemem sen git dedigimde gorcem surat ifadeni" dedim

Ben olsam bende kırılırım. Yalnız gidebilirsin istesen elbette ama o iş öyle olmuyor işte. Eşimin ailesını çok sevmem, çokta görüşmeyiz ama ailece bir araya gelınıyorsada yalnız göndermedim, eşimde beni yalnız bırakmadı. İnsan kendini kötü hisseder.

Siz haklısınız...

Eşinizin ailesiyle birlikte mi yaşıyorsunuz, öyle anladım da.

e sen git. ne takıyosun. ben yorgunken gittim demişsin gitmeseydin. demek ki kıymeti yok işte. gizli gizli ağlamak çözüm mü? değil. git ailenin yanına. gelmezse gelme. kimseye açıklamak zorunda değilsin. aman bu da böyle anne/baba de geç sen de istemiyosan onun ailesine gitme. nedir yani.

Aynen
Aha çözümü bu, kendini tüketme

Ben olsam bende kırılırım. Yalnız gidebilirsin istesen elbette ama o iş öyle olmuyor işte. Eşimin ailesını çok sevmem, çokta görüşmeyiz ama ailece bir araya gelınıyorsada yalnız göndermedim, eşimde beni yalnız bırakmadı. İnsan kendini kötü hisseder.
İşte hep geldi ama binbir suratla soğukluk la şimdi de bu çıktı sen git.. Sivas'a da öyle dedi olay çıkardım bir ömür annen kızacak diye hareket edemeyecek miyim ben sen benim işime sadece özel zamanda mı yarıyorsun diye. Tam anlamıyla kocam gibi hissetmiyorum yani geliyor ama binbir surat karı koca olmak böyle mı oysa ki..

Siz haklısınız...

Eşinizin ailesiyle birlikte mi yaşıyorsunuz, öyle anladım da.
hayır dairelerimiz karşılıklı sesli konuşsak bile duyuluyor :(

İşte hep geldi ama binbir suratla soğukluk la şimdi de bu çıktı sen git.. Sivas'a da öyle dedi olay çıkardım bir ömür annen kızacak diye hareket edemeyecek miyim ben sen benim işime sadece özel zamanda mı yarıyorsun diye. Tam anlamıyla kocam gibi hissetmiyorum yani geliyor ama binbir surat karı koca olmak böyle mı oysa ki..

hayır dairelerimiz karşılıklı sesli konuşsak bile duyuluyor :KK43:
O zaman zor "ben de senin ailene gelmiyorum" demek..
Bilemedim......

Olacak ama o da binbir kavga ile. Kayınvalide surat yapıyor. Hatta olay çıkarmadığına gore haberi bile olmayabilir. Bin bir kavga ile gelecek Sivas'a ama kaç gündür soğuk tavırlar o kadar yoruldum ki ben gidicem zaten soyledim ona. Ama şunu da ekledim "senin bu yaptığını zamanı geldi mı ben yaparken içimin yaglari öyle bir eriyecek ki, kirpik diplerim ağrıyor gelemem sen git dedigimde gorcem surat ifadeni" dedim

Ben de bir şey yapınca başa kakan insana sinir oluyorum. Ya hiç yapma ya da düzgünce yap. Eşiniz de o misal. Geliyor ama burnunuzdan da fitil fitil getiriyormuş. Ailesinden uzak bir yere gitme durumunuz yok mu? Muhtemelen dediğiniz gibi annesi etkiliyor.

Back