İlköğretim Yorum ve Soruları Ne alsak ? Sömestr tatili için.

Sadece cocuklar ıcın degıl bızler ıcınde epey yorucu bır ılk donem oldu dogrusu
bu kadarını beklemıyordum
Heraksam bende kıtap okurken oda kendı kıtabını okusun dıkte bıraz bıraz gunduzde belkı kendısı calısabılır

evet bu dönem yorucu diyoruz ama bu dönemden sonra 2.yarıyıl daha tempolu olacak gibi
harfleri öğrendiklerinden beri 2 haftadır artık yatma saatindeki hikayeleri ben okumuyorum mesela
o okuyor zaten okumakta istiyor
kısa masallar oluyor genelde bunu bile fırsata çevirmeye çalışıyoruz :KK51::KK51::KK51::KK51:

Kardeşim ve kuzenlerimden gördüğüm kadarıyla kesinlikle rahat bırakın oynasın çok doğru değil daha yeni öğrenme aşamasında olduklarından çok çabuk unutuyorlar bu 15 gün de onlar için uzun bi süre. Eğlenceli tatil kitapları var içinde boyama okuma matematik falan onlardan alıp her gün bunalmadan bi kaç sayfa yapabilir bence

Bence pek üzerine düşmemeni öneririm.
Hepi topu kısacık bir tatilleri var ve ufaklığın beynini yorma, sıkıştırma.
Eminim nekadar okulda ki kadar sıkı bir düzen olmasa da sen ders çalışmasını isterken onun kafasından oyun tv vs geçiyor olucaktır.
Çünkü tatilde olduğunun bilincinde olucak.
Şahsen ben hatırlıyorum da en nefret ettiğim tatillerde ders çalışmaktı :)

Bence yarıyılda sadece kitap okuması yeterli. Ben öyle yapmıştım okumam baya gelişmişti tatil sonunda. Onun dışında yarıyıl kitapları falan gereksiz geliyor bana.

Kızlar aslında mini mini 1 annelerine ve Öğretmenlere soruyorum ;

Malum meb'te cıkan haberlere göre bu sene yarı yıl ödevi olmayacak. 1.sınıflar için pratik şart diye düşünüyorum .

Biz suanda hem meb verdiği kitaplardan hemde sadık uygun'nun set'inden calıstık. Ayrıca morpa ve okulistikten online etüt alıyoruz.

Ne alsak ne önerirsiniz? Öğretmenimiz henüz bilgi vermedi , vereceğinide pek sanmıyorum.
Bence 1. Sınıf için yeterli bırakın mini mini birler biraz oyun oynasın ve kitap okusun zaten 5.sınıfa kadar bu sene olduğu gibi yoğun bi sene geçirmicekler dinlenmeleride lazım ilaveten siz zaten yeterince takviye yapmışsınız tatili tatil gibi geçirsin okul açılınca böyle devam edin nacizane fikrim..

Ders Kitabı olarak bilmiyorum ama

Bazı arkadaşlar çalışmasın tatil yapsın falan demiş,

Bence
Mutlaka tekrar yapmalı yarıyılda
Elbette ki okul günü gibi, sabahtan akşama çalışmayacak ama
Günde en az yarım saat-1 saat tekrar yapsın, işlem yapsın

Kendim ilkokuldayken, tekrar ödevini yapmayanların unutarak geldiklerini hatırlıyorum..

Hem hiç ders çalışmazsa daha çok sıkılır

Malum meb'te cıkan haberlere göre bu sene yarı yıl ödevi olmayacak. 1.sınıflar için pratik şart diye düşünüyorum .

Biz suanda hem meb verdiği kitaplardan hemde sadık uygun'nun set'inden calıstık. Ayrıca morpa ve okulistikten online etüt alıyoruz.

Ne alsak ne önerirsiniz? Öğretmenimiz henüz bilgi vermedi , vereceğinide pek sanmıyorum.

aslında ben de ilkokul çocuklarının tatillerde tamamen boş bırakılmamasından yanayım, bizim öğretmenimiz hep der ki "tekrar edilmedikçe unutuyorlar ve ilkokul, tüm öğretimin temelidir. temelin sağlam olması lazım "

fakat sizin yazdıklarınız bana biraz fazla geldi. meb + sadık uygun + morpa online etüt + okulistik online etüt...yani çocuk derslerden bir sıkılırsa sonra toparlamak zor olabilir sizin için.

maalesef günümüzde hikaye kitaplarının zararsız olanları çok az bence. çoğu hikaye kitabına inanamıyorum resmen. aklım almıyor yayınlanmasına nasıl izin veriliyor.

hikaye kitabı olarak cemile serisini tavsiye ederim. ben çok memnun kalmıştım.
ve de diyanetin yeni çıkan bir serisi var. dini içerikli değil. kıtır ile pıtır adlı iki sincabın çıkartmalı ve etkinlikli hikaye kitapları. hoşgörü, özür dilemek, hastaları ziyaret etmek gibi kavramların hoşluğunu aşılıyor. ben çok beğendim.

yardımcı kitap olarak da üçgen yayıncılık kitapları.
bence çok iyiler. kesinlikle deneyin derim. online sipariş verdiğinizde hemen geliyor. yalnız online satışı yapan firma başka yayınevlerinin de kitaplarını satıyor, sipariş verirken üçgen olmasına dikkat edin.

seneye olcak inşallah. ama benim fikrim çok kasmamak. seneye de bu düşüncelerimi savunacağımdan eminim.
Benımde dusuncem oydu :KK70:
Hayaller paris gercekler agrı
cocuklara her aksam kol kadar odev verıp gonderıyorlar ne yatma ne duzenı ne bısı hepsı bosa cıkıyor :KK70:
hadı hayırlısı bakalım

günde yarım saat hikaye kitabı okusun
bu yaşta hangi matematiği öğrettiler ki o çocuğa
yalnız dedikleri gibi kitabını kendi seçsin, iri yazılı bol resimli olmasına dikkat edin
hem okuma sevgisi aşılanır hem de okumayı unutmaz.
zamanını da o belirlesin birlikte hobi gibi okuyun
mesela yatmasına yakın bir bardak süt ve bir kurabiye eşliğinde gibi gibi..

12512622_10153883448042342_6714546774217424980_n.jpg

CuteMom CuteMom bak bu da tatil ödevi
Okurken gözlerim doldu, bana ne oluyorsa:KK48:

Son düzenleme:

cute oncelikle yavrusun ilk karnesi hayirli olsun. tavsiye edebilecegim en iyi yayin bence Ahmet Buhan setleri. ben bunlarla buyudum ve cok faydasini gordum. linki atiyorum. rast gelsin :)

http://www.buhanyayincilik.com.tr/products/product_list.html

X