İlköğretim Yorum ve Soruları Ne alsak ? Sömestr tatili için.

Her gün 30 dk lık bir okuma çizelgesi verildi bize tatil için .
Hikaye okuyarak el yazısı / düz yazı okuma öğrenimini pekiştirsin .

Bunun dışında istersen yaprak test alabilirsin , bende çoşku , değer ve zambak yayınlarının 1. sınıf yaprak testleri var . 1 test 8 soru zaten , en fazla 15 dk sürer . Kendi okuyup çözsün .

Günde okuma ile beraber 1 saat ayırmak yeterli . Onun dışında 23 saat onların yine:KK51:

Bize ogretmen hikaye kitabi dagitti onu okutucaz tabi tum harfler bitmedi son 5 ses kaldi onu evde once kendimiz ogretip sonra kitabi okutucaz birde yariyilda bir kac veli toplanip kucuk bi okuma bayrami gibi senlik duzenleyecegiz cocuklara ufak hediyeler arkadaslariyla oynama hemde hizli okuma calismalari yapacagiz 15 tatilde toplamda 4 kere toplanicaz cocuklar icin
Merhaba canım nasılsın?
ferahlayabıldınız mı bıraz?
Hangı seste kaldınız ? Bız bu hafta hıc okula gıdemedık kar'dan dolayı bugun gıdecekler
bugun p sesıne baslayacaklar
toplu halde nasıl calıstıracaksınız cocukları? Bızımde toplanma gunlerımız belırlendı bız ıstanbuldayız burada legoland gıbı yerlerde bulusacagız hıc ders calıstırmayı dusunmemıstık dogrusu

Ayrica 15 tatilde tabiki dinlenmeli ama birakin dinlendin mantigina karsiyim bu cocuklar 2 gun tekrar yapmayinca unutuyolar hergun yarim saat dahi olsa okuma sart..toplama cikarma egzersizleri varsa tahtaniz tahtada pratik yapmak sart..cok cabuk unutuyolar..tabiki dinlenecekler ama bu dinlenme hic ders calismamak degil yoksa okul acilinca velide cocukta basa doner

Bizim öğretmenimiz isteyen öğrenciler ve veliler için 15 tl karşılığında okuma kitabı ve bulmaca kitabı verdi tatil için.

bizim öğretmenden tık yok acıkcası
sormadım ama bence bısey aldıracaksa sımdıye kadar olurdu ne kaldı 2 gun kaldı kapanacak okullar

Merhaba canım nasılsın?
ferahlayabıldınız mı bıraz?
Hangı seste kaldınız ? Bız bu hafta hıc okula gıdemedık kar'dan dolayı bugun gıdecekler
bugun p sesıne baslayacaklar
toplu halde nasıl calıstıracaksınız cocukları? Bızımde toplanma gunlerımız belırlendı bız ıstanbuldayız burada legoland gıbı yerlerde bulusacagız hıc ders calıstırmayı dusunmemıstık dogrusu
Tesekkur ederim cute baya bi toparlandim hersey yolunda buara cok sukur bizde suan g sesindeyiz biz 6 veli olarak her sefer birinin evinde toplaniyoruz cocuklara sirayla okuma yaptirip kucuk rozetler sticker larla filan odullendiriyoruz cok hevesli okuyolar sonrasinda oyun oynama firsatlari oluyor cokta verimli oluyor buyuk yazi tahtasinda sirayla toplama filan yaptiriyoruz o ufacik yapistirmalar evde hazirladigim rozetleri takmam bile gaz veriyor cocuklara

Tesekkur ederim cute baya bi toparlandim hersey yolunda buara cok sukur bizde suan g sesindeyiz biz 6 veli olarak her sefer birinin evinde toplaniyoruz cocuklara sirayla okuma yaptirip kucuk rozetler sticker larla filan odullendiriyoruz cok hevesli okuyolar sonrasinda oyun oynama firsatlari oluyor cokta verimli oluyor buyuk yazi tahtasinda sirayla toplama filan yaptiriyoruz o ufacik yapistirmalar evde hazirladigim rozetleri takmam bile gaz veriyor cocuklara
Bızım okuldada 2-3 haftadır okuma yarısı yapılıyor
ılk 10 gıren cocuklar cıkolata kazanıyor ama onun dısında velıler olarak bız bırsey yapmadık ben calıstıgım ıcınde cok bu tarz toplantılara zaten katılamıyorum .

E okulda karnenıze baktınız mı ? Nasıl gelmıs karnesı
bızde sızın gıbı epey zorlanmıstık ta 2 haftadır bı nefes aldım eve yazma odevı gelmez oldu sadece okuma yarısı ıcın hazırlanıyoruz o kadar

Biz ankaradayiz burda tum sinifca birgun avm ye sinemayada goturecegiz ama ders acisindan bu toplanmalar hem cocuga degisiklik oluyor bunalmiyor hemde arkadaslariyla bi yaris icinde hevesle okuyor evde tek oldugumuzdan daha hirsli okuyor tavsiye ederim yani kizimla ilgili su sira en buyuk sorunumuz asiri yavas..yani yazarken coookkk oyalaniyor yazisi okumasi guzel ama hiz kazanmamiz lazim bende onun ustunde durucam

Kızlar aslında mini mini 1 annelerine ve Öğretmenlere soruyorum ;

Malum meb'te cıkan haberlere göre bu sene yarı yıl ödevi olmayacak. 1.sınıflar için pratik şart diye düşünüyorum .

Biz suanda hem meb verdiği kitaplardan hemde sadık uygun'nun set'inden calıstık. Ayrıca morpa ve okulistikten online etüt alıyoruz.

Ne alsak ne önerirsiniz? Öğretmenimiz henüz bilgi vermedi , vereceğinide pek sanmıyorum.

Cute bu kadar yüklenme el kadar çocuğa,bırak biraz tatilin keyfini çıkarsın.
Ders ders nereye kadar..

Karneye baktim e okuldan hepsi cok iyi yaziyor ama ogretmen sanirim 1.sinif diye hepcok iyi yazmis yani matemetikte cok zorlaniyor toplamanin mantigini hic anlamadi o kadar abakusle cubukla cok cabaladim ama nafile bakalim yariyilda ustunde durucam kucuk kizimdan firsat buldukca

Karneye baktim e okuldan hepsi cok iyi yaziyor ama ogretmen sanirim 1.sinif diye hepcok iyi yazmis yani matemetikte cok zorlaniyor toplamanin mantigini hic anlamadi o kadar abakusle cubukla cok cabaladim ama nafile bakalim yariyilda ustunde durucam kucuk kizimdan firsat buldukca
yok yo ogrt zayıf verdıgı kısılerde olmus
yanı gelıstırmelı yazan oldumu bılmıyorum ama ıyı ortalamanın altında yazılan vardı bızde.

Matematiği ben hiç abakusle gostermedım mesela soyle
dıyelım 5+4 = yazıyor ya en buyuk rakamı al dıyorum bas parmagın altına hayalat parmaklara koy dıyorum anladın sanırım yerı bak burada 5 hayalet parmak var 4 parmak ac sımdı say dıyorum hayalet parmak 5 6-7-8-9 dıye sayıyor

Biz ankaradayiz burda tum sinifca birgun avm ye sinemayada goturecegiz ama ders acisindan bu toplanmalar hem cocuga degisiklik oluyor bunalmiyor hemde arkadaslariyla bi yaris icinde hevesle okuyor evde tek oldugumuzdan daha hirsli okuyor tavsiye ederim yani kizimla ilgili su sira en buyuk sorunumuz asiri yavas..yani yazarken coookkk oyalaniyor yazisi okumasi guzel ama hiz kazanmamiz lazim bende onun ustunde durucam
Kronometre tutmayı denemıstın
malesef hıc hosuma gıtmesede yazarkende her cumleye , okurkende toplam metıne sanıye tutuyorum ve 20 sn gecıyorsa tekrar tekrar okuyoruz
ınsallah 2. donem daha rahat olacak

Kronometre tutmayı denemıstın
malesef hıc hosuma gıtmesede yazarkende her cumleye , okurkende toplam metıne sanıye tutuyorum ve 20 sn gecıyorsa tekrar tekrar okuyoruz
ınsallah 2. donem daha rahat olacak
Okumada zaten hizi iyi ama yazarken oyle yavaski bi cizgiyi 15 snye cekiyor boyle insan fitil oluyor bende onun icin kum saati aldim bu bitene kadar yazacaksin diyorum faydasi oldu sanki :)

Ya toplama isi cok karisti bizimkinin kafasinda..o dedigin sekildede denedim onu yapiyor ama rakamlar buyudu ve cok karisti mesele 13+2+4 gibi uclu toplamalarda yada problemlerde sasiriyo ogretmen bence abartti daha ilk donem cocuklar okuma yazma telasesinde 3 toplama arti cikarma arti promblem cozme ve 3 + ? =8 gibi yapiyolar

Ya toplama isi cok karisti bizimkinin kafasinda..o dedigin sekildede denedim onu yapiyor ama rakamlar buyudu ve cok karisti mesele 13+2+4 gibi uclu toplamalarda yada problemlerde sasiriyo ogretmen bence abartti daha ilk donem cocuklar okuma yazma telasesinde 3 toplama arti cikarma arti promblem cozme ve 3 + ? =8 gibi yapiyolar

bu hesaplamaları yapamayacak lise öğrencileri var ya.
hakikaten 1. sınıf için ağır değil mi.

ay bu dersler beni şimdiden geriyor.

alt alta yapıyorlar dımı
bız henuz toplamdan rakamı bulmaya calısmadık ama
su uclu olanın once tabıkı sag taraftakını hayalet parmaklarla saydırıyorum kı genelde elde bı rakam cıft hanelıolmadıgında elde rakam yok
soldakınıde oldugu gıbı asagı ındırıyor
sanırım 2. donem daha cok yogunlasırlar su toplamdan toplananı bulmaya

merhaba bende 1. sınıf annesi olarak
öğretmenimizin söylediği kitapçıdan kendi seçtiği kendi istediği kitapları alıp okumamız yönünde oldu.
aslında ben de konu sahibi gibi düşünüyordum..okulun okuma dizisi kitaplarından 8 tanesi bitti her gün bir tane ondan okusa sonra da alacaklarımızdan okusa gibi ama şimdi diğerlerinin yazdıklarını okuduktan sonra çocuğa çok mu yüklenmiş olacağım diye düşündüm.....
evet çocuklar sabahtan akşama kadar okuldalar akşam bir de ders, tekrar diye yoruyoruz halleri kalmıyor...
onların iyilikleri için karar veremedim ama ben takibe devam edeyim sizleri :KK55::KK55::KK55:

bu arada toplanma işini de çok sevdim çok güzel düşünmüşsünüz

merhaba bende 1. sınıf annesi olarak
öğretmenimizin söylediği kitapçıdan kendi seçtiği kendi istediği kitapları alıp okumamız yönünde oldu.
aslında ben de konu sahibi gibi düşünüyordum..okulun okuma dizisi kitaplarından 8 tanesi bitti her gün bir tane ondan okusa sonra da alacaklarımızdan okusa gibi ama şimdi diğerlerinin yazdıklarını okuduktan sonra çocuğa çok mu yüklenmiş olacağım diye düşündüm.....
evet çocuklar sabahtan akşama kadar okuldalar akşam bir de ders, tekrar diye yoruyoruz halleri kalmıyor...
onların iyilikleri için karar veremedim ama ben takibe devam edeyim sizleri :KK55::KK55::KK55:

bu arada toplanma işini de çok sevdim çok güzel düşünmüşsünüz
Sadece cocuklar ıcın degıl bızler ıcınde epey yorucu bır ılk donem oldu dogrusu
bu kadarını beklemıyordum
Heraksam bende kıtap okurken oda kendı kıtabını okusun dıkte bıraz bıraz gunduzde belkı kendısı calısabılır

X