Merhaba canım nasılsın?Bize ogretmen hikaye kitabi dagitti onu okutucaz tabi tum harfler bitmedi son 5 ses kaldi onu evde once kendimiz ogretip sonra kitabi okutucaz birde yariyilda bir kac veli toplanip kucuk bi okuma bayrami gibi senlik duzenleyecegiz cocuklara ufak hediyeler arkadaslariyla oynama hemde hizli okuma calismalari yapacagiz 15 tatilde toplamda 4 kere toplanicaz cocuklar icin
Tesekkur ederim cute baya bi toparlandim hersey yolunda buara cok sukur bizde suan g sesindeyiz biz 6 veli olarak her sefer birinin evinde toplaniyoruz cocuklara sirayla okuma yaptirip kucuk rozetler sticker larla filan odullendiriyoruz cok hevesli okuyolar sonrasinda oyun oynama firsatlari oluyor cokta verimli oluyor buyuk yazi tahtasinda sirayla toplama filan yaptiriyoruz o ufacik yapistirmalar evde hazirladigim rozetleri takmam bile gaz veriyor cocuklaraMerhaba canım nasılsın?
ferahlayabıldınız mı bıraz?
Hangı seste kaldınız ? Bız bu hafta hıc okula gıdemedık kar'dan dolayı bugun gıdecekler
bugun p sesıne baslayacaklar
toplu halde nasıl calıstıracaksınız cocukları? Bızımde toplanma gunlerımız belırlendı bız ıstanbuldayız burada legoland gıbı yerlerde bulusacagız hıc ders calıstırmayı dusunmemıstık dogrusu
ay hamile kalmışsın iyi karar vermişsin hayırlı olsun:)Okul dönemi gibi yogun bir tempo mutlaka olmayacak ama hızlı okuma ve matematık pratıgı ıcın tatıl bulunmaz bır zaman dıyorum :)
Bızım okuldada 2-3 haftadır okuma yarısı yapılıyorTesekkur ederim cute baya bi toparlandim hersey yolunda buara cok sukur bizde suan g sesindeyiz biz 6 veli olarak her sefer birinin evinde toplaniyoruz cocuklara sirayla okuma yaptirip kucuk rozetler sticker larla filan odullendiriyoruz cok hevesli okuyolar sonrasinda oyun oynama firsatlari oluyor cokta verimli oluyor buyuk yazi tahtasinda sirayla toplama filan yaptiriyoruz o ufacik yapistirmalar evde hazirladigim rozetleri takmam bile gaz veriyor cocuklara
Kızlar aslında mini mini 1 annelerine ve Öğretmenlere soruyorum ;
Malum meb'te cıkan haberlere göre bu sene yarı yıl ödevi olmayacak. 1.sınıflar için pratik şart diye düşünüyorum .
Biz suanda hem meb verdiği kitaplardan hemde sadık uygun'nun set'inden calıstık. Ayrıca morpa ve okulistikten online etüt alıyoruz.
Ne alsak ne önerirsiniz? Öğretmenimiz henüz bilgi vermedi , vereceğinide pek sanmıyorum.
yok yo ogrt zayıf verdıgı kısılerde olmusKarneye baktim e okuldan hepsi cok iyi yaziyor ama ogretmen sanirim 1.sinif diye hepcok iyi yazmis yani matemetikte cok zorlaniyor toplamanin mantigini hic anlamadi o kadar abakusle cubukla cok cabaladim ama nafile bakalim yariyilda ustunde durucam kucuk kizimdan firsat buldukca
Kronometre tutmayı denemıstınBiz ankaradayiz burda tum sinifca birgun avm ye sinemayada goturecegiz ama ders acisindan bu toplanmalar hem cocuga degisiklik oluyor bunalmiyor hemde arkadaslariyla bi yaris icinde hevesle okuyor evde tek oldugumuzdan daha hirsli okuyor tavsiye ederim yani kizimla ilgili su sira en buyuk sorunumuz asiri yavas..yani yazarken coookkk oyalaniyor yazisi okumasi guzel ama hiz kazanmamiz lazim bende onun ustunde durucam
Okumada zaten hizi iyi ama yazarken oyle yavaski bi cizgiyi 15 snye cekiyor boyle insan fitil oluyor bende onun icin kum saati aldim bu bitene kadar yazacaksin diyorum faydasi oldu sanki :)Kronometre tutmayı denemıstın
malesef hıc hosuma gıtmesede yazarkende her cumleye , okurkende toplam metıne sanıye tutuyorum ve 20 sn gecıyorsa tekrar tekrar okuyoruz
ınsallah 2. donem daha rahat olacak
Ya toplama isi cok karisti bizimkinin kafasinda..o dedigin sekildede denedim onu yapiyor ama rakamlar buyudu ve cok karisti mesele 13+2+4 gibi uclu toplamalarda yada problemlerde sasiriyo ogretmen bence abartti daha ilk donem cocuklar okuma yazma telasesinde 3 toplama arti cikarma arti promblem cozme ve 3 + ? =8 gibi yapiyolar
alt alta yapıyorlar dımıYa toplama isi cok karisti bizimkinin kafasinda..o dedigin sekildede denedim onu yapiyor ama rakamlar buyudu ve cok karisti mesele 13+2+4 gibi uclu toplamalarda yada problemlerde sasiriyo ogretmen bence abartti daha ilk donem cocuklar okuma yazma telasesinde 3 toplama arti cikarma arti promblem cozme ve 3 + ? =8 gibi yapiyolar
Sadece cocuklar ıcın degıl bızler ıcınde epey yorucu bır ılk donem oldu dogrusumerhaba bende 1. sınıf annesi olarak
öğretmenimizin söylediği kitapçıdan kendi seçtiği kendi istediği kitapları alıp okumamız yönünde oldu.
aslında ben de konu sahibi gibi düşünüyordum..okulun okuma dizisi kitaplarından 8 tanesi bitti her gün bir tane ondan okusa sonra da alacaklarımızdan okusa gibi ama şimdi diğerlerinin yazdıklarını okuduktan sonra çocuğa çok mu yüklenmiş olacağım diye düşündüm.....
evet çocuklar sabahtan akşama kadar okuldalar akşam bir de ders, tekrar diye yoruyoruz halleri kalmıyor...
onların iyilikleri için karar veremedim ama ben takibe devam edeyim sizleri
bu arada toplanma işini de çok sevdim çok güzel düşünmüşsünüz