• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nazar var mıdır gerçekten?

Ünlülere niye bir şey olmuyor diyorlar yahu nazardan başının ağrımadığını nereden biliyorsun? Ayağı takılıp havuza düşmediğini nereden biliyorsun? Yanında mıydın?

Ünlülere niye bir şey olmuyor diyorlar yahu nazardan başının ağrımadığını nereden biliyorsun? Ayağı takılıp havuza düşmediğini nereden biliyorsun? Yanında mıydın?
Evet ,saklıyordur çoğu bence Mutlaka geliyordur başlarına ama ekmek paraları bu yönde olduğu için, yapacak bi şey yok diyorlardır. Okuyorlardir, hayır yapıyorlardır, nazar değdi denmesi için illa ölmeleri mi gerekli.

Bazilarin aurasi/ yildizi düşük oluyormuş sanirim bu da nazardan kolay etki almak demekmiş.
Ben her şeyi herkese anlatmam, yayinlamam ama tabi ki tatillerimi, gezmelerimi sosyal medyaya koyuyorum, bazen kendimi cekiyorum koyuyorum eşim kendini koyup durma yapma nazar deger diyor hep ve beni okuyor 😄 ama sorun olmuyor.

Saddce bir defa tatile giderken kaza gecirmiştik nazar mi bilmem sadece bir kac kişinin haberi vardi normalde tatile cikarken de kimseye soylemeyiz. 😃 Başimiza pek bir sey gelmedi.
Bu yıldız meselesini bilmiyorum hemen araştıracağım :)

Ne zaman komşum bana Allah sana kaza bela vermesin diye dua etse, daha o gün başıma bir işler geliyor. Dün mü neydi komşunun arızalı bir eşyasıyla ilgilendim, Allah sana kaza bela vermesin dedi, akşam üzerime çay devrildi bacağım yandı. Bugün sigara siparişi vardı eşimden, onu verdim sabah. Allah kaza bela vermesin dedi gene. Öğlen balkon yıkarken parmağımı kestim.
Yahu kaza ve bela diyerek hayırdua mı edilir?
Allah işini gücünü rast getirsin dersin, hayırlar uğurlar dersin ama bizim insanımızda ağız alışkanlığı bu.
Hep negatif cümleler kurup, pozitif sonuçlar bekliyoruz. Olmuyor işte.
Yeni araba alan birine de kazasız belasız diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor.
Yolun bahtın açık olsun desenize. Yok ya nazar mı var şom ağız mı var bilmiyorum ama hiçbir şey olmasa da var bir şeyler. Kesin.
Evet bu konuya katılıyorum olumsuz kelimelerle dua edilmemeli kendimde de deneyimlediğim bir durum.

Çünkü onlar sürekli göz önünde ,her gün her gün paylaşım yapan insan da öyle.Biz mesela kırk yılda bir bir şey paylaşırız aa bu da vardı de mi ,vay be falan diye geçirir içinden,enerji körüklenir onun gibi düşünün.Benim yakin bir arkadasim takmıştı bir ortak arkadaşımıza, sürekli onun storylerini konuşur, şöyle hayatları var böyle rahatlar anlatırdı ki ben çok kızardım. Sonra o ortak arkadaş trafik kazası geçirdi, şimdi çok nadir paylaşıyor.diger yakın arkadaşımdan da uzaklaştım.Baskasini böyle anlatan ,benim için de neler düşünmez diye ..
Evet haklısınız da
çok ütopik gerçekten her bakanın özenebileceği şeyleri paylaşıyorlar
evleri arabaları lüx hayatları vs...

Ben profil fotosu bile koymuyorum o derece artık bende.. Eşime hep derdim, sosyal medyadan nazar degiyor diye inanmazdı.Artik o da inaniyor .Paylaşım yapınca mutlaka bi şeyler negatif gidiyor Ha millet çatır çatır paylaşıyor onlara değmiyor mu? Herkesin yıldızı farklı, Aurasi farklı onlara değmeyebilir ama değdiğini hissedenlerin paylasmamasi lazım.Sosyal medya dedikodunun Tillahi artık. Kötü enerjiden baska hiç bir şeye yaramıyor, kimse de göründüğü kadar içten değil maalesef Kem göz,fesat kaynıyor ortalık.Sahit oluyorum gruplardaki konuşmalara.
Son dönemlerde herkes çok mutsuz diğerleride mutsuz olunca iç rahatlığı yaşıyorlar. İşim gereği çok insanla muhattabım ciddi söylüyorum şöyle gözleri içten gülen insan bir elin parmağını geçmiyor..

Ben inaniyorum o yüzden yavaş yavaş akillandim bir şey paylaşmamaya gayret ediyorum eşim dostumla.
Allaha şükür isimden çok memnunum, geçen arkadaşımla kocasına denk gelince adam bizi arabayla bir yere götürdü (sonra Starbucks önünde durdu,kendine kahve ismarlatti. Boyle biri) orada o kadar ısrarla maaşımı sordu ki, rakam vermedim ama dediği rakamdan 'yok biraz daha fazla' dedim, "seviyorum işimi daha düşük rakam alsam da severdim" dedim. Ki öyle yani. Derken daha arabadan inmeden mideme bir ağrı saplandı. Arabaya istiğfar etmemek için benzinciden poşet aldım, çantama attım. Eve gittim, karnımdaki ağrıdan merdivenden çıkamıyorum. Eve gelir gelmez hemen dedim 'babacim, beni oku' diye 😂😂 adam esneye esmeye bir hal oldu, ben de biraz düzeldim:)
Bende bir nazar duası okutayım aklıma gelmedi :) yer gök dua sonuçta 🤲 📿

Nazar tabii ki var ama siz böyle inandıkça da aksilikleri çekersiniz. Dini inancınızı bilmiyorum ama ben Felak, Nas, Ayetel Kürsi ve İnşirah surelerini okurum her gün mutlaka. Nazar ayetlerini de okuyorum fırsat buldukça.
Altın Ayetel kürsi kolyem var ters çevirip kullanıyorum kendimde sık sık dua okurum evden çıkarken uyurken aklıma her geldiğinde..

En son şunu yazmadan gecemeyecegim; biz iş nedeniyle bir yere taşınmak zorunda kaldık.Guzel bir yer diye bilinir.Memleketteki eski bir arkadaş beni aradı bir gün ,sevdiğim de bir arkadaştı.Dedi ki ; hayatım boyunca kimseleri kıskanmadım ama seni çok kıskandım dedi ..... Bunu yüzüme dedi yani.ki sosyal medyamda yok,foto gormuyo bi şey yapmiyor ama duyunca çok kıskanmış ve yuzume dedi.O yüzden iyi bir arkadaş dahi olsa kıskançlıktan,fesatlık duygusu üretebiliyor. Ne zorluklar çektiğinizi bilmiyor ,finale bakıyor. Bu tip insanlardan da Allah korusun🍀🤲🤲🍀

Tabi ki var Peygamber efendimizin çok güzel bir hadisi var
“Karşıki mezar, yarısı nazar” sözü, “İnsanların yarısı nazardan ölür.
“Nazar deveyi kazana insanı mezara sokar!”
yani adı nazar kötü enerji her neyse maalesef var inanıyorum
ama şu kısmı anlamıyorum
ünlülerin o şaşalı hayatı herkes tarafından izleniyor tabii onların da başına kötü olaylar geliyor (gelsin istemem de )
biz ufacık iyiliğimizi anlatsak ertesi gün ya o iş olmaz ya hastalanırız
Ünlüler için zaten onların zengin ve imkanlı insanlar olduğunu kabullenildiği için kıskanılmıyor / imrenilmiyordur. Ama genel olarak bakıldığında çoğu evliliklerinde vs de mutlu olamıyor bilemiyorum tabi Allah herkesi korusun 🙏

Birkaç yıl önce yeni eve taşındık eşim kanser oldu

Oğlumun arabasına apartman görevlisi bir bakış attı gözünü alamadı o gün çocuk kaza yaptı

Çocuk atandı eski bir komşu öğrendiği gün oğlum 2 büklüm oldu, doğrulamadı acilde zor kendine geldi

Yine bu eski komşu evime ziyarete geldi, gider gitmez duşakabin kendiliğinden patladı, eşim hastalanıp acillik oldu

Gibi gibi liste uzayıp gider
Ah çok üzüldüm sadaka verin inşallah iyilerdir 🙏

Valla benim insan ilişkilerinden edindiğim en önemli deneyim şu;
Güzel giden hiçbir işini biriyle paylaşmayacaksın.
Nazar mı denir kuantum etkisi mi bilemem. Böyle kardeş. Aha bu da burada dursun.
Ama iş yerinde içtiği suyu bile ballandıra ballandıra anlatan kişiler var her işi de rast gidiyor bilmem 🤷‍♀️ çoğu da ateist, deist ( yanlış anlaşılmasın sakın) yani öyle duayla korunma meselesi de yok 😂

iş yrinde sekreterimiz ne zaman beni eşimle tlf konuşurken görse yada gülerek arabandan indiğimi görse

muhakkak o gün kavga ederdik , çünkü eşiyle mutlu değildi
Bende nişanlımı aşkım diye kaydetmişim diye linç yemiştim insan içinde ayıpmış aşk yazması 😂😂

Evet ben de inaniyorum ama her sey de nazara baglanmaz.Birinin size zayiflamissin demesiyle sevgilinizle kavganizin nazarla ne alakasi var simdi?

18 yaslarindayim annemle mahalle pazarına gidiyoruz pazardan dönen üç kadın var biri öyle bir bakıyor ki bana ama nasıl böyle sanki çok değişik bir şey görmüş gibi bir de yanındaki kadınları durterek kıza bakın gözleri ne kadar güzel (ayıptır söylemesi gözlerimin güzelliği ile bilinirim hep) neyse tam pazara girecekken resmen gözlerim kör oldu yani nasıl anlatsam bilmiyorum sanki güneşi gökten indirip gözlerime koymuşlar gibi öyle bir yanıyor öyle bir acı ki anlatamam çığlıklarım yankılandı garibim annemin ödü koptu neyse ki bir kaç saat sonra geçti bunun gibi daha bir çok olay yaşadım yani derim ki nazar var bence
Bir keresinde böyle birşey yaşamıştım siz yazınca hatırladım annemin köylüsü bir kadın beni gördü çok değişmişsin diye şaşırıp dakikalarca suratıma bakmıştı ve benim burnumdan kan boşalmıştı çok garipti hayatımda burnumun kanadığını hiç bilmezdim başımda ağrımıyordu gayet iyiydim

nazar haktir tabiki. isterseniz Peygamberimizin nazar konusundaki hadisleri diye girip bi bakin. illa ki hasetle bakanlarin nazari degmiyor.annenin cocuga nazari da degiyor kesinlikle. ve en cok annenin cocuga nazari degiyor gibi geliyor bana. ya 10 aylik oglumun 1 ay once cok istahi acildi o kadar iyi acildi ki inanamadim. cocuk 2 3 icinde toparlamisti. gelip gidip cocukla birlikte aynaya bakip mutlu oluyordum bebeimin yanaklari tombis tombis oldu diye🤭 cocukta bi anda hirilti ve oksuruk basladi, istahi tamamen gitti antibiyotik kullandik😪 o yuzden artik hep okuyorum (nas felak bismillahillezi duasini) bir de ne zaman sosyal medyada foto paylassam esimle mutlaka kavga ediyoruz. cok sacma sapan sebeplerden olabiliyor. gerci bu ara 3 gunde bir ediyoruz zaten. benim anlamadigim biz siradan insanlara boyle nazar degiyor da şu fenomenlere nasil degmiyor anlamiyorum. ay o hele cocuklarina valla korkmadan koyuyorlar. ben bir kere bile oglumu sosyal medyada paylasamadim korkumdan

Back
X