Nazar Boncuğunun Sizi Ve Ailenizi Koruyacağina Inanirmisiniz

Nexsxe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2007
62
0
38
ARKADAŞLAR BENCE BU BAATIL Bİ İNANÇ .BÖYLE ŞEYLERDEN MEDET UMMAKTA SAÇMALIK.SONUÇTA NAZAR BONCUĞU BİR DUA DEĞİL AYET DEĞİL NASIL KORUSUN BELKİ DİKKATİ GAĞITABİLİR AMA KORUYACAĞINA BEN İNANMIYORUM.AMA BEBEĞİMEDE TAKIYORUM MİLLETİN BASKISI YÜZÜNDEN.:nazar:
 
ARKADAŞLAR BENCE BU BAATIL Bİ İNANÇ .BÖYLE ŞEYLERDEN MEDET UMMAKTA SAÇMALIK.SONUÇTA NAZAR BONCUĞU BİR DUA DEĞİL AYET DEĞİL NASIL KORUSUN BELKİ DİKKATİ GAĞITABİLİR AMA KORUYACAĞINA BEN İNANMIYORUM.AMA BEBEĞİMEDE TAKIYORUM MİLLETİN BASKISI YÜZÜNDEN.:nazar:

İnanmıyorum canım.Banada kızıma takmıyorum diye kızanlar var. Bende böyle batıl inançların yararı olmayacağını onun yerine sıksık ayetel kürsi okuduğumu söylüyorum.Yani bir taş parçasının koruyacağına inanmıyorum.Sevgilerle:kahve:
 
nazar boncuğu takıldığı zaman dikkatini üstüne çekermiş ve dolayısıyla size dikilen gözleri uzak tutarmış teyzeminyalancısıyım ama bana saçma gelmemişti gayet mantıklı :)))
 
Nazar boncugu ilk bakista dikkati ceksin diye takilir ve nazar degmiycek diye garanti olmaz, ayet-el kursiyi her zaman okumak lazim..
 
tamamen batıl inanç koruduğuna inanmıyorum, ben sakındıklarımı Allahıma emanet ediyorum, nazar boncuğundan medet ummuyorum.
 
inanmıyorum batıl bence de...kullanmıyorum ama nazr boncuğu sadece görünüş itibariyle güzel bişey.
 
Benim inanırım.. Boynumdaki kolyemde ya da kolumdaki bileklikte mutlaka nazar boncuğu gibi birseyler olur... Evimde de asılı...
 
valla bilemiyorum koruyomu korumuyomu ama şu varki üstümde taşıyamıyorum =))
ya kırılır ya patlar ya çatlar ya düşer kaybolur yani muhakkak bişey olurtatlicadiarzu
 
dan alıntıdır;

Nazar boncuğu inancı İslamiyet öncesi Türk geleneklerinden kalmadır.

Genelde nazar boncukları göz şeklinde olur. Göze aynı zamanda boncuk da denmektedir. Bu bağlamda bakıldığında kişinin dünyaya açılan penceresi gözdür ve göz her türlü, iyi ve kötü, düşüncelerin ilk çıkış noktası olarak kabul edilir. Bu yüzden bakışlardan, kötü gözlerden korunmak amacıyla emici özelliği olduğuna inanılan mavi renkli taşlar eskiden beri kullanıla gelmiştir. Ve son halni günümüzdeki çeşit çeşit nazar boncukları olarak almıştır. Şu an, gerek inanç gerek gelenek, gerekse de süs eşyası olarak pek çok kişi nazar boncuğunu günlük yaşantısında çok sık kullandığı yerlerde bulundurmaktadır.


adlı siteden alıntıdır:

MURAT KAYAN / Nazar Boncuğu Tüccarı

" Bir insana baktığınızda eğer boynunda nazar boncuğu bir kolye varsa kolyedeki boncuğa ilk bakışınız yoğunlaşıyor ki, o bakıştaki enerji direkt olarak boncuğa yöneliyor. Halk arasında renkli gözlerin daha çok, renkli gözlere sahip olan kişilerin nazara karşı etkili olduğu biliniyor. Hatta bir keresinde mavi gözleri olan bir bayan müşteri gelmişti, bir boncuk istedi ve ben daha boncuğa yönelmeden boncuk orada kırıldı, hatta elimi kesti hiç unutmuyorum. Daha sonra müşterim espri yaptı. "isterseniz ben buradan ayrılayım, size ve boncuklara daha fazla zarar vermeden diyerek "



Prof.Dr. NUSRET KAYA / Psikiyatrist

" Gözü biz eskiye doğru araştırdığımızda, bundan beş bin yıl önceki Mısır inançlarına gidiyoruz Osiris'in simgesi,GÖZ !..Alt beyin sistemi gözlerle iletişim kurar.. Yani alt beyinden gelen bir nevrotik enerjinin, güçlü bir nevrotik enerjinin karşı tarafın alt beynini etkilemesidir. ..Ve aşırı nevrotik enerji sirayet edici bir enerji olduğu için, irite edici - rahatsızlık verici bir enerji olduğu için hastalık yapabilir. Nazar Boncuklarında da örneğin mavi renk kullanmışlar. Gözden yayılan nazara,mavi renkli gözü simgeleyen nazar boncuğu kullanarak karşı durma..İkisinde de göz var ! "

 
bende inanirim gercektende NAZAR diye birsey vardir bosunami nazar duasi var ? once tabiki duada okumak gerek nazara karsi bide takmakta asmakta lazim cunku insan ilk baktiginda dikkati o nazarlik ceker ve nazar o nazarliga vurur,bende bebegime hep takarim.. nazar etme nolur cigne seninde olur :nazar:yerimseniben
 
vallah arkadaşlar bana göre bir batıl inanç :1no2:
çünkü doğru olsaydı
kitaplarda extra nazar duaları/sureleri olmazdı
sizcede öyle değil mi?
bence bir çocuğa bebeğe hemen nazar değebilir ama
onu bir küçük mavi boncuk tanesi mi koruyacak yyooooo bence değil
o yüzden okumak en iyi çözüm yerimseniben
 
nazar diye birşey yoktur... kuranda adı bile geçmiyor... korunmak için en güzel yol allah a sığınmaktır...
 
bence nazar şu günümüzde yaygınlaşan negetif elektrık pozıtıf elektrık olayı var işte budur.zaten nazarın anlamı da bakış deılmı.işte karsımızdekının bize bakışı.ondakı negetıf enerjının bize yansıması.boyle dusunce bana daha mantıklı gelmeye basladı bu olay
 
arkadaslar herhalde bizi bir tas parcasi korumicak fakat o tasi taktigimiz zaman karsidaki sahis onu görüp nazar aklina gelecek ve masallah diyecek o yüzeden takilmasinda mahzur yoktur.
 
nazar diye birşey yoktur... kuranda adı bile geçmiyor... korunmak için en güzel yol allah a sığınmaktır...


Nazardan korunmak için

Sual: Nazar değer mi, nazardan nasıl korunulur?

CEVAP

İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder. Peygamber efendimizin zamanında Esed oğullarından nazarı değen bir kimse var idi. Üç gün bir şey yemez, sonra çadırın bir tarafını kaldırıp oradan geçen bir deveye bakıp, (Bunun gibi bir deve hiç görmedim) der demez, deve yere düşer hastalanırdı. Müşrikler, bu adamı bulup Peygamber efendimizi nazarla öldürmesini istediler. Cenab-i Hak da Resulullahı bunun nazarından korumuştur. Bu hususta Kalem suresinin (Nerede ise, kâfirler seni gözleri ile yıkacaklardı.) mealindeki 51. ayet inmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar.) [İ. Adiy]

(İnsanların yarısı nazardan ölür.) [Taberânî]

(Nazar haktır.) [Müslim]

Kendisine nazar değmiş veya nazar değme ihtimali olan kimse, aşağıda bildirilen duaların birini veya tamamını okumalıdır.

1- Fatiha, Ayet-el kürsi ve dört kul [Kâfirun, İhlas, Felak, Nas sureleri] 7şer defa okunup hastaya üflenirse, sihir, nazar ve her dert için iyi gelir. Tuza okunup, suda eritilerek içmek de olur. (Fevâid-i Osmaniyye)

2- Sadece Fatiha ile ayet-el kürsiyi okumak da nazarı önler. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki: (Fatiha ile Ayet-el kürsiyi okuyana, o gün nazar değmez.) [Deylemî]

3- Hz. Enes’in duası olarak bilinen duayı besmele ile okumalıdır. Bu dua hakkında hadis-i şerifte buyuruluyor ki: (Sabah akşam, 3 defa “Bismillâhillezî lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil Erdi ve lâ fissemâ' ve hüvessemî'ul alîm.” okuyan, büyü ve nazardan korunur.) [İbni Mace]

4- Nazar değen kimseye şifa için Ayet-el-kürsi, Fatiha, Muavvizeteyni [iki kul euzüyü] ve Kalem suresinin sonunu okumak çok iyi gelmektedir. (Medaric)

5- Hava kararıp şiddetli rüzgar esince Peygamber efendimiz, Kul euzüleri okuyup buyurdu ki: (Bu iki sure ile [belâlardan, nazardan] korunun! Hiçbir kimse, bu iki sure ile korunduğu gibi, başka şeyle korunamaz.) [Ebu Dâvud]

6- Göz değene, Peygamber efendimizin bildirdiği (Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanin ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin.) tavizini okumalıdır. Bu taviz her sabah ve aksam üç defa okunup kendi üzerine veya hastanın üzerine üflenirse, göz değmesinden, cin, şeytan ve hayvanların zararından korur. (Mevahib)

7- Peygamber efendimiz, bir şeye nazar değmesinden korktuğunda, Allahümme barik fihi ve la tedarruhu diye duâ ederlerdi. (İbni Sünni)

8- Nazarı değen kimse veya herkes, beğendiği bir şeyi görünce (Mâşâallah) demeli, ondan sonra o şeyi söylemelidir. Önce Mâşâallah deyince, nazar değmez. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki: (Hoşa giden bir şeyi görünce, "Maşaallah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez.) [Beyhekî]

Nazar değen veya korkan çocuk için, çöp yakıp etrâfında döndürerek tütsülemenin yahut erimiş mumu veya kurşunu başı üzerinde suya dökmenin câiz olduğu, (Fetâvâ-yı Hindiyye)de yazılıdır

9- İbni Abidin hazretleri buyuruyor ki: (Nazar değmemek için tarlaya kemik, korkuluk, hayvan kafası koymalı. Bir kadın tarlasındaki ürüne nazar değmemesi için ne yapacağını sorunca, Resulullah (Tarlaya hayvan kafası as) buyurur. Bakan kimse, önce bunu görüp tarladaki mahsulü sonra görür.) [R. Muhtar]

10- Nazardan korunmak için ayat-i hırzı okumak ve üzerinde taşımak da çok faydalıdır. Ayat-i hırzı yanında taşıyan kimse, nazar değmesinden korunduğu gibi, sihirden, büyüden, cin ile ilgili hastalıklardan da korunur. Her ne muradı varsa hasıl olur.

11- Tivele, temime ve efsun caiz değildir. Manasız veya küfre sebep olan rukyeyi okumaya Efsun denir. Nazarı bizzat önlediğine inanılan nazarlıklara Temime denir. Şirinlik muskası denilen rukyelere Tivele denir. Rukye, okuyup üflemek veya üzerinde taşımak demektir. Rukye, âyet ve hadis ile bildirilen duâlarla yapılırsa taviz denir. Taviz ise caizdir. Hadis-i şerifte, (İlaçların en iyisi Kur'an-ı kerimdir) buyuruldu (İ. Mace)
 
Nazara inanirim korunmak içinde belli kurandan dualari okurum...Ama nazar boncuguna inanmam da takmamda...
 
nazar diye birşey yoktur... kuranda adı bile geçmiyor... korunmak için en güzel yol allah a sığınmaktır...

nazar vardır ama ben bir taş parçasına sığınacak kadar aciz bir insan değilim o taş parçası beni koruyamaz beni koruyan RABBİM dir ondan başka kimseye sığınamam
 
Nazara inanirim ve Nazardanda korunmak icin evden Dua ile cikarim. Bir tas parcasinin beni Nazardan koruyacagina hic inanmam, sadece ALLAH´a siginirim.
 
Nazara inanırım. Bu yüzden evde giriş kapısının üzerinde kocaman bir nazar boncuğum var.
 
X