Nazal valv yetmezliği - Alar kollaps

Mirzoey

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2012
527
411
303
Denizli
Merhaba arkadaşlar. Rinoplasti sonrası burun kanatlarında ya da yan kıkırdaklarda çökme yaşayıp nazal valv yetmezliği oluşan arkadaşlar bunu ilk ne zaman fark etti? Nefes alışınızda en başından beri sorun var mıydı? Yoksa zamanla kötüleşti mi? Acil yardımınıza ihtiyacım var.

Basligi ac herkes bilmez google arastirtmakla ugrastirma kuzum ..Ben bilirim sen bildin herkes bilmez baslik hatta ürkünçlü
Var benzer başlıklar, nesi ürkünç ayol? Zaten teşhis konulanlar bilir nazal valv yetmezliğini, onlar yazsa yeter. Başlık düzenlenmiyor maalesef.

Başta şişliklerden dolayı nefes az oalıyordum, sonra nefes alışım düzelir gibi oldu, yanlar çökünce şimdi alıyorum ama pek iyi değil

Konuyla ilgili olur da ileride ben gibi panikleyen biri buralardan araştırma yaparsa diye güncelleme yapayım:

Hem kendi doktorum, hem başka bir doktordan ayrıca yabancı forumlardaki 5 ayrı doktordan (çünkü pimpirikli bir manyak olmak bunu gerektirir ) konuyla ilgili bilgi aldım.

Ben burnumu sertçe çekince oluşan yapışıklığı burun tıkanıklığım ile birleştirince ciddi ciddi nazal valv yetmezliği başladı zannettim. Ancak çoğu estetikli ya da estetiksiz kişide çok sert bir şekilde burun çekilince bu tarz çökmeler olabiliyormuş. Nazal valv yetmezliği olması için günlük hayatta, normal nefes esnasında da kanatlarda çökme ve nefes alma güçlüğü olmalıymış. Ayrıca gece horlaması vs oluyormuş.

Kendi kendime teşhis koymaktan vazgeçsem iyi olacak sanırım.

Bende de var nazal valv yetmezliği, normalde yanlar çökük görünüyor, burnumu biraz sert çekince de yapışıyor. Doktor nazal valv yetmezliği teşhisi koydu bana, ameliyat olacağım maalesef önümüzdeki günlerde

Hayırlısı olsun, tarih kesinleşti mi? Dua edeceğim sizin için.

merhaba :/ konuyla alakalı konuşmak isterim

Kızlar bende de var tıkanmalar 2 ay 1 hafta oldu nezle oldum bu arada 2 kbb doktoruna gittim ikisi de burnumu çok beğendi iç dış mauyane de sadece birisi içerde darlık var gibi ama ödemde olabilir nefeste problemYaşarsan operasyon ihtimali. Diğeri darlık yok dedi ayy ne karınağrılı süreç miş.. nefes konusunda bazen çok iyi bazen tıkalı.. Lady bug
Mirzoey Lady bug A Aylin3333

Canimcim 6 ayda anca acildim ben korkma !

Benim de tek sol delik diğerine göre ara ara tıkanıp ara ara açılıyor. Oradan çok korkuyorum mesela. Ama farklı doktora da gittim iki kez. Nazal valvde sıkıntı yok dedi kesin olarak. Çok hafif konka şişmiş. Alerjiğim ondandır belki. Ara ara açılıyorsa korkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…