Nasil yapsam?

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
41
Selam arkadaslar eski adresimi unuttugumdan yeni uyelik aldim. 37 yasindayim 4sene once tup bebekle hamile kaldim. Iyi bir isim vardi 8 9 haftalik hamileyken bir anda isten cikartildim. Yeni tup bebek surecinden cikmis bir de ustune surekli kanama gecirince cok uzulmedim acikcasi;allah cocuguma saglik versin is nasilsa bulunur dedim. Tazminatlari da alinca bi muddet idare etti bizi. Annem vefat etmisti kayinvalide de diger toruna bakiyordu oyle boyle cocugumu kres yasina getirdim. 27 aylik falanken is aramaya basladim ama cocugum bezliydi ve konusamiyordu kis ayiydi hadi biraz daha bekliyim buyusun dedim. Neyse 3 yasina geldi krese veririm diye dusunuyordum is gorusmelerine basladim o kadar iyi yerler cagiriyordu ki;ustelik kariyer sitelerinden basvuruyorum falan(torpilsiz)ama olmuyor. Cok canim sikildi basta,ama neyse dedim. Oyle boyle mart ayina geldik koronaya denk geldik esim evden calisti o korkuyla zaten is aramadim. En son yazin basinda bir gorusmem oldu cok istedim ama erkek aday almislar. Daha once calistigim yerde personel ozluk islerini yurutuyordum. Simdi kendi eksik yonlerimi tahmin edebiliyorum 4 senedir calismiyorum bilgi acigim var falan ama ben ne yapacagimi sasirdim. En son kv cocuga ben bakarim dedi ama ise girsem bile artik benim cocgum 4 yasina yaklasiyo tam kres cagi ben biseyler yapmaya calisiyorum onla ama babannesi etkinlik falan bilmez cocuk aksama kadar tv basinda olur. Bir de kis ankarada zor geciyo bir de hastalik bulasmasi tehlikesi var tabi. Neyse bu yazdiklarim evde otur demenin emaresi gibi gorunse de ben psikolojik olarak bitik durumdayim. Cocugumla etkinlik falan diyorum ama zar zor keyif almadan yapiyorum. Maddi olarak asiri zor durumdayiz onumuz kis. Is gorusmelerim iyi geciyor saniyorum ama basarisiz oluyorum. Yasim da ilerliyor geriliyorum yataktan kalkmak zor geliyor keske cocuksuz olsam daha rahat olurdum diyorum kendimi ittire kaktira hareket ediyorum anneyim ya guclu olmaya calisiyorum her gun disari cikiyoruz ki d vitamini alalim ama bi yerden sonra kimseyle de gorusmedigimizden kisir bi yapiya donuyoruz. Biliyorum herkes sikintili hastalik kapmadigimiza sukretmek laxim ama ic sesim susmuyo basarisizlik bitirdi beni bir daha hic calisamayacakmisim gibi .geliyo. kocam olacak herif de kavga esnasinda sen ne ise yararsin kandirilmis hissediyorum kendimi falan dedi. Artik cikamiyorum isin icinden. Isine gucune kariyerine ara verip tekrar donebilen var mi?bana basari ornekleri lazim arkadaslar kendimi toparlamam lazim. Is gorusmesine gitsem nolacak basaramiyorum zaten diyorum ozguvenimi yitirdim. Lutfen yardimci olun

Şimdi ben tam olarak anlayamadım, sorun iş görüşmelerinizi olumsuz olması mı? Çocuğunuz olmasından sebep rahat hareket edemeyişiniz mi? İş sorunları hemen herkesin yaşayabileceği bir durumdur, özel de olsa kamu da olsa sıkıntılar olması çok normaldir. Çocuk olunca da bakıcı yoksa tabii ki annenin çocuğuna ilgi alaka göstermesi olağan bir durumdur, sonuçta annelik fedakarlık gerektirir. Bence maddi problemler ile eşiniz ilgilenmeli, bi bu kalmıştı kadın olarak üzerimize alınmadığımız, e bunu da biz düşüneceksek erkeğe ne kaldı ki başka?

Evet sorun is gorusmelerimin yaklasil bir yildir olumsuz gecmesi reddedilmem yani. Yasimin artik ileri olmasi 4 yil ara vermem gibi sebeplerle sanirim kabul edilmiyorum nereden baslayacagimi bilmiyorum. Esim de gecen kendini kandirilmis hissedince cocugum olmasaydi bu adamdan rahatlikla kurtulabilirdim dedim. Ayakbagi oldugundan falan degil ama herseyi ona gore planliyorum dogal olarak. Ornegin cumartesi calismiyim istiyorum kucuk oldugundan maasi corona azalinca gonderecegim krese yetsin istiyorum boyle olunca iyice sansim azaliyor

kocam olacak herif de kavga esnasinda sen ne ise yararsin kandirilmis hissediyorum kendimi falan dedi
Oha insan değil, kandırılmak ne demek? Öyle bir vaadiniz mi oldu ki? Üstelik sürekli iş arıyormuşsunuz. Hani iyi gün dostu gibi çalışıp para getirince mi kıymetliymişsiniz?
Felaket tellalı değilim ama böyle konuşan bir adama güvenmeyin, gerekirse aradığınız işlerden daha alt pozisyonda bir iş bulup çalışın ve birikim yapın.

Valla şöyle diyeyim ben 4 yıllık evliyim, vermeyen Allah vermiyor şu an tüp bebek düşünüyorum, ama çocuğum olunca da geçim derdini eşime paslarım. Böyle herşeyi kendinize dert etmeyin Allah büyüktür o çocuğu verdiyse rızkını da verir.

Ornegin cumartesi calismiyim istiyorum
Hem bir işim olsun istiyorsunuz, hem de Uzun süredir çalışmayıp, yaşınızın ileri olmasına rağmen iş bulamıyorum diyorsunuz ve cumartesi çalışmayayım istiyorsunuz, bahsettiğiniz koşullarda ve ülkedeki genel iş problemi koşullarında istediğiniz biraz lüks değil mi?

Şu süreçte eğer ki olurda ise başlarsanız bir süre en azından Ankara biraz rahatlayana kadar Çocuğunuza babaannesi baksın..

Siz çocuğunuza kendi kendine aktivite yapabileceği malzemeler alarak çocuğunuzu babanneye bırakın.Oyun hamurları, boyama kitapları, puzzle,sulu boya vb..

Eşiniz, belki bu sürecin getirdiği maddi manevi sıkıntılarla öyle cümleler kullanıyor olabilir fakat siz de aynı durumdasınız..Ne demek kendimi kandırılmış hissediyorum aslinda siz kandirilmissiniz..

Hani iyi günde kötü günde destek ? Evliliği böyle mi hayal ediyordu ? Lütfen tepkinizde net olun bir daha size öyle cümleler kullanmayı bırakın aklından geçirmesin.

Esinize sinir oldum ama üzülmeyin benim esimde oyle ben kamudayim bazen diyorum cok yiprandim 1 yil ucretsiz izin alacam hemen sacmala diyor koronadan dolayi kimse önünü göremiyor şirketler yeni eleman aliminda biraz daha temkinli olagan üstü bir dönemden geçiyoruz maddi anlamda zor durumdaysaniz eger gecici olarak baska bir is bakip çocuğu babanneye bırakabilirsiniz sonra istedidiginiz gibi bir is bulumca ona gecèr virus gecince de krese verirsiniz . Siz evde olmaktan da cok bunalmissiniz size de iyi gelir calismak

kocam olacak herif de kavga esnasinda sen ne ise yararsin kandirilmis hissediyorum kendimi falan dedi.
Sorununuzun en kısa özeti bu.

Kendisinin 1 gün bakamayacağı çocuğa bakarken işe yaramaz olmak...

Işe yaramak deyimi eşyalar icin kullanılır hanimefendi. Insanlar için değil.

Size bunu diyememesi icin iş aramayın bence. Is bulsanız da bu adamın nezdinde işe yaeayamazsınız.

Kendini kandirilmis hissediyormus cunku ben calisiyormusum basta,simdi is bulamayinca artik bulamazmisim falan filan. Guvenmiyorum zaten buyuk kavga koptu o gun daha toparlanamadik bilmiyorum toparlanmaya niyetim yok. Aldim cocugu ciktim yoldan dondurdu. Herhangi bir iste baslarim baslamaya da kasiyerlik falan yaparim ama biraz gectikten sonra krese vermeyi dusunuyorum kresler yuksek calisma saatlerini krese gore ayarlamak gerekiyor falan dolayisiyla ilk basta saatleri daha duzgun maas biraz rahatlacak bir is ariyorum

Mesela ben sagligim yerinde olsun birde saglikli bir evladim olsun ismis aşmis eşmis gozume gelmez. Yani tabiki maddi durumda cocugum icin sart iyi sartlarda yasatmak icin ama esiniz calisiyormus acliktan ölecek degilsiniz. Bir cok ev hanimi evde cocuguna etkinlikler yaparak okula hazirliyor. Varsin cocugunuz krese bir sene gec gitsin evde siz hazirlayin. Anliyorhm sikilmissiniz bunalmissiniz ama suan herkes o durumda. Bir filmde izlemistim kadin arkadasina " deoresyondamisn diye soruyor. Oda aynen soyle cevap verdi " benim depresyona girmek gibi bir luksum yok 2 cocugum var "....

Zaten kriterlerim dusuyo giderek ondan da vazgececek hale gelecegim.

Cok haklisiniz ben de boyle dusunuyordum demek ki herkes boyle dusunmuyo ev kira kredi var birkac aya bitecek. Idareli bir insanim masraftan kaciniyorum sigarayi bile biraktim kendime hicbir masrafim yok anliyorum onu da ama kavga esnasinda hersey soylenir diye birsey yok degil mi

Zaten kriterlerim dusuyo giderek ondan da vazgececek hale gelecegim.
Vazgeçseniz iyi olur gibi, tamam yıpratıcı ama en azından bir işiniz olacak ama böyle devam ederse psikolojik olarak yine yıpranacaksınız. Maaşı iyi ama cumartesi çalışacabileceğiniz işleri gözden geçirin ki artık özel sektörde cumartesi çalışılmayan iş yok gibi. Çocuğu hafta içi kreşe hafta sonu babaanneye bırakırsınız.

Bizdede benim agzimin hic ayari yoktur. Agzima geleni soylerim. Tabiki aklimdan gecenleri soylerim yani. O densizlik etmis bosverin. Ben herzman kadinin calismasindan yanayim. Ama eger cani isterse calismali. Ben mesela bir fondotene 200 lira veririm. Yoklukta cekmedimmi cok cektim. Yeri geldi tum altinlarimi tum paralarimi esime destek ciktim tabi buyul gerizekalilik asla geri gelmedi dahada vermedim
Hani durumuda iyi yani bos seylere harcar. Bende derim mesela iser calisirim ister calismam. Ama calismadigim zaman bana essek gibi bakacaksin madem aldin beni. Bakmakla yukumlusun. Bende mesela ev isi beceremez yapmasini istemem. O gelene kadar evim cicek gibi. Yemek her daim hazir. Bakimliyimdir temizimdir. Daha ne istyor. O yuzden kendinizi ezdirmeyin cevval olun.

Yok ezdirmem kendimi aldim cocugu ciktim zaten o gun. babam baska sehirde yoldan dondurdu ders vermek gibi bir amacimyok ama ders alsin istiyorum

Eşiniz 'kendimi kandırılmış hissediyorum' derken ne demek istedi anlayamadim. Sizinle çalışıyorsunuz diye evlenmedi heralde dimi?
Kan değerlerinize baktırın bu kadar halsizlik normal değil. Muhtemelen vitaminler düşüktür, takviyeyle hallolur.

Son düzenleme:
Eşiniz olacak hödük ne işe yarıyormuş evde daha çocuğunu, eşini geçindiremiyor? Çalışan kadın hayaliyle evlendiyse bebeği kendi emzirseymiş, kendi taşısaymış, kendi doğursaymış.. 2 saat bakabiliyor mu bırakınca acaba çok merak ettim. Hayret bir şey. Şu lafa üzülmeyin. Neyse iş için de şu 1 yıldır filan kimse bulamıyor zaten. Herkes işten çıkartılıyor kriz var. Mesleğiniz neydi bilmiyorum ama düşük tutun beklentiyi. Nişanlı, evli, çocuklu, işe ara vermiş, uzun zamandır çalışmamış olmak hep eksi. Bunlar bizim suçumuz değil iş verenler böyle düşünüyor maalesef. Sözleşme yapıyorlar olmadı çocuk doğurmayacağım diye. Düzen böyle.

Valla calisiyodum iyi bir isim vardi diye evlendi herhalde ben bunu anladim. Kan degerlerime baktirmaliyim evet. En son gecen hafta red maili gelince benim yasama hevesim kendime guvenim gitti toparlanmam lazim. Spor yapiyorum saglikli besleniyorum ama kafam bir yere yonelince siyrilamiyorum ruh halimden

Çok üzgünüm ama bu cümleden o cikiyor. Tek maas evet hakli zor ama söylemeyi geçtim, bunu düşünmesi bile cok çirkin.
Çok kişi issız kaldi pandemi herkesi mahvetti, iş meselesini cok düşünmeyin bence
Siz evdesiniz diye heralde hic çocuğada bakmadi haliyle cok yorulup yiprandiniz hakli olarak. Sizin yerinizde olsam gonderirim cocugu krese iş bulsamda bulmasamda. Hem kendinize zaman ayirirsiniz hemde cocuk icin cok daha iyi olur etkinlik vs konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…