- 24 Kasım 2021
- 96
- 59
- 3
- 28
- Konu Sahibi sadyahayal
-
Ustune düşmemeye çalışıyorum. Çünkü zaten herkes evlen baskısı yaparken bende o baskının arasına girmek istemiyorum. İlişkimi yıpratmak istemiyorum. Ben her şeyimi halledip onun kendini hazır hissetmesi için ayarlamak istiyorumSıkıntı sizden kaynaklı değil sanki, herkes size tavsiye vermiş şunu yapın bundan kısın diye ama, sevgiliniz "hadi" dese iş bitecek, ama yok araba borcu bitsin yok şu bitsin yok bu bitsin derken adam tek başına karar veriyor gibi. Ben olsam üzerine asla düşmem, konuyu da bir daha hiç açmam.
Ne güzel rabbim mutlu huzurlu eylesin. Kaç yıllık evlisiniz acabaAileleriniz “gençler evlenmeye karar vermişler. Onlar nasıl uygun görürse evlilik süreçleri öyle olsun. Biz de her türlü maddi manevi desteği verelim.” desinler.
Biz evleneceğimiz zaman babamın kurduğu cümle buydu. Çok rahat evlendik. Her şey çok stressiz ve çok güzeldi. Toplamda 20 bin lira gibi bir paramız gitmişti. Evimizi de yavaş yavaş dayayıp döşedik.
Çok teşekkür ederimNe güzel rabbim mutlu huzurlu eylesin. Kaç yıllık evlisiniz acaba
Ustune düşmemeye çalışıyorum. Çünkü zaten herkes evlen baskısı yaparken bende o baskının arasına girmek istemiyorum. İlişkimi yıpratmak istemiyorum. Ben her şeyimi halledip onun kendini hazır hissetmesi için ayarlamak istiyorum
MaşallahÇok teşekkür ederim
2 yıllık evliyiz. Öncesinde de 6 sene sevgiliydik.
Ben bu zamana kadar gezdim zaten gezmeye de devam ediyorum. Avrupa'nın çoğunu turlarla gezdim ettim. Bu yaz dubaiye gittim en büyük hayalimdi çok şükür icimde kalmadı. Ben evlilik için asla hayallerimi ertelemiyorum çünkü biliyorum ki evlilik evet güzel bir şey ama bazı şeyleri tek başına başarmak yapmak çok ayrı bunu yaptiginizdaki o mutluluk o haz. Bu sene otelin odasından dubaiye baktığımda o ben başardım hissi paha biçilmez gerçekten.Vallahi hayat insanların keyfini beklemeye değmeyecek kadar kısa..
Yeni atanmışsınız, kendinize yatırım yapın, gezin tozun (3 kuruş öğretmen maaşıyla ne kadar olursa artık)
Dert etmeyin yani, su akar yolunu bulur. Tabi ki sevgilinizle olan ilişkinizin de tadını çıkarın ama odağınız evlenmek olmasın.
Kendinizi düşünün valla milleti eğlemek için o kadar masrafa girmeyin.Ben Trabzonluyum erkek arkadaşım Manisa'nın bir köyünden. Ben zaten nikah istiyorum düğün istemiyorum Trabzon'da bir nikah olur yüksek ihtimalle Manisa'da köy de ise mahallede yapıyorlar ya öyle bir şey olur yüksek ihtimalle.
Bende anlamıyorum hatta ben her şeyin en makbul miktarı olması kararindayim örneğin neden misafire ayrı kendim kullanmak için ayrı yemek takımı almalıyım ama bu kabul görmüyor illaki olmalı diyorlar
Kendimi buldum :) TV yok dediğimde insanların ağzı açık kalır. Veya gelip baktıklarında baya şaşırırlar.desinler ? bana da çok dendi, evlendikten sonra evime gelip aa tv yok mu, aa misafir odanız böyle mi dendi. çünkü evim sade ve eşyalarım saray eşyası gibi değil klasik, şık, sade eşyalar :)
Illaki olmalı diyen hediye etsin madem.Bende anlamıyorum hatta ben her şeyin en makbul miktarı olması kararindayim örneğin neden misafire ayrı kendim kullanmak için ayrı yemek takımı almalıyım ama bu kabul görmüyor illaki olmalı diyorlar
Bende aynısını düşünüyorumKendinizi düşünün valla milleti eğlemek için o kadar masrafa girmeyin.
Milletin lafına bakmak değil aslında ailelere kadar geliyor ve aileler biraz huzursuz oluyor ya galiba biz gençler bunu istemiyoruzIllaki olmalı diyen hediye etsin madem.
Iki eğitimli yetişkin insanın bu tarz şeyleri dert etmeleri milletin lafina bakmalari bana hep garip gelmiştir.
Iki seven insan için gelinlik nikah küçük bir kutlama yetmiyor mu...
Ağzınızdan bal damlıyor vallahi içimden geçenleri yazmışsinizKendimi buldum :) TV yok dediğimde insanların ağzı açık kalır. Veya gelip baktıklarında baya şaşırırlar.
Sade yaşamak kadar güzel bir şey düşünemiyorum, mutluluk, huzur, aşk çok eşyada değil birbirini seven iki çiftin huzurla bir araya gelmesinde bence.
Düğün olmasa kabahat gibi bakarlar, ne var yani? Düğün olunca noluyor sanki. Veya lüks ev dizince ne değişiyor, daha mı mutlu olunuyor.
Yeni eşya almak, gelinlik diktirmekr, davetiye vs hep masraf ki daha bir sürü masraf var. 1 ayda halledenlerin parası vardır. Ya da kredi çekmiştir 3 sene borç ödeyecektir.parasi olan 20 günde de halleder.Bende anlamıyorum hatta ben her şeyin en makbul miktarı olması kararindayim örneğin neden misafire ayrı kendim kullanmak için ayrı yemek takımı almalıyım ama bu kabul görmüyor illaki olmalı diyorlar
Ailelerimiz bizden bir şey istemiyor sadece benim ailem ne kadar yapabilirse damattan altın istiyor bu kadar.
İkimizinde ailesi en iyi şekilde evimizi yapmamızı istiyor. Aileler işin içine girince biz gençler biraz zorlanıyoruz haliyle. Kalp kırmak asla isyemiyoruz. Zaten düğün değil nikah istiyorum öyle olacak ama ev eşyaları bizi biraz zorlayacak.
Sade bir nikah töreni ile evlenebilirsiniz. Bilmiyorum yöre adetleriniz nasıldır. Ama şu aralar şatafatlı düğünlere harcanan paralara acıyorum. Tabiki herkesin bir hayali var ona bir şey diyemem ama ülke olarak başkalarını mutlu etmek için para harcadığımız düğünler yapıyoruz malesef.Merhabalar kadınlar kulübünüm güzel üyeleri.
Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
Ailelerin desteği olmayacak mı? Aileler destek olmayacaksa nasıl herşeyin en iyi şekilde olmasını istiyorlar? Sizin bütçenize ne uygunsa, içinize de siniyorsa öyle yaparsınız.İkimizinde ailesi en iyi şekilde evimizi yapmamızı istiyor. Aileler işin içine girince biz gençler biraz zorlanıyoruz haliyle. Kalp kırmak asla isyemiyoruz. Zaten düğün değil nikah istiyorum öyle olacak ama ev eşyaları bizi biraz zorlayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?