• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl Tasarruf Edebiliriz?

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Selamlar hanımlar,
Biz annem abim ben istanbulda kirada oturuyoruz ve yalnıca annem çalışıyor şu an ben işsizim abim de işsiz bizler de bulabildiğimiz geçici işlerde çalışıyoruz..
Evimizin giderleri çok fazlalaştığını konuştuk dün akşam

Sizlere asıl sormak istediğim, evinizde tasarruf etmek için dikkat ettiğiniz önemli noktalar neler?
Yani mesela elektrik belirli saatler arası ucuzmuş sanırım hani bu ve bunun gibi önerebileceğiniz şeyler varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum

aksam 7 den sonra tel bedava bım a101 bu marketler dıgerlerıne gore daha ucuz.elektrık gece daha ucuz baskada bısey bılmıyorum.dogalgazı tasarruf yapıyım kapatıyım dersen ev ısınsın dıye bu seferde daha cok enerjı sarfedıyor hem dogalgaz hem elektrık faturanı etkılıyor.

ekmegı halk ekmekten alabılırsınız
hem ucuz hem saglıklı
gecen tvde de uzmanlar soyledı.

Bım hakmar gıbı marketlerden alabılırsınız gıda ve ev ıhtıyaclarını daha ucuz.

Bayat ekmeklerı atmak yerıne ufalayıp fırına atarsanız az kızarınca corbalara katabılırsınız.

Su cok gıtmesın ıstıyosanız bulasık durulama suyuyla balkon vb,yıkayabılırsınız.
Elektrıkten tasarruf elektrıklı soba ve utu cokk fazla asırı kullanmayın bu şekılde...
Guneslı havalarda perdelerı acın eve gunes gırsın...

Yemeklerı kendınıze kadar yapın yanı 3 4 kısılık kı atılıp ısraf olmasın.

Sımdılık bunlar geldı aklıma.

Elektiriğin gece daha ucuz olabilmesi için akıllı sayaç takılı olması gerekiyor; saat ondan sonra daha ucuz.

Ani su ısıtıcılar mutfakta çok sık kullanılmaya başlandı..Bunun kullanımını kesmek elektrik fatursında ciddi tasarruf sağlıyor.

Dış kapı altlarına, pencere izolasyonu iyi değilse pencere altlarından hava gelmesini önlemek için bir bez ya da benzeriyle kapatmak soğuk havayı kesmek için.

Buzdolabı, eğer sıcak bir cisimin yanındaysa yer değiştirmelisiniz, devamlı soğutmayacağından yüzde 10-15 tasarruf sağlanıyor yine elektrikten.

Saç kurutma makinasını mümkün olduğunda az kullanın, havluyla iyice kuruttuktan sonra belki kullanılabilir.. 10 dk.lık kullanım üç saatlik bir lamba yakma gibiymiş.

Birde bunu hiç denemedim ama genelde dolaba buz tutmuş su, dondurucudan gece çıkarılan yiyeceklerin dolapta çözülmesini beklemek v.s gibi soğuk yiyecekler buzdolabının enerji tüketimini çok azaltıyormuş..

Birde banyo yapınca suyun ısınmasını bekleyince akan suyu gidere akıtmayın..
Bir kovanız ya da benzer bir kaba doldurun ısınana kadar su..

Bunun gibi birçok şey sayılabilir.

Son düzenleme:
Back