Nikah nasıl söyleyebilirim?

ucvaktekadar

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2013
4
0
6
34
Kahramanmaraş
yaşadığımız yer küçük bir yer laf söz potansiyeli çok ayrıca dışarıda görüşebileceğimiz çok bir yerde yok sürekli evde görüşüyoruz böyle olunca hem ev arkadaşı durumlarını da sıkıntıya sokmayalım nişandan sonra direk nikahı kıyıp düğüne kadar ki süreçte birlikte yaşayalım istiyoruz. ama böyle bir şeyi aileme nasıl açıklamalıyım? aceleniz ne diyecekler? ama ne yaşanacaksa zaten yaşıyoruz biz beklemenin ikimiz açısından da bir mantığı yok. :44:

Nişanlınızla gezmenize laf etme potansiyeli olan insanlar hemen nişandan sonra nikah kıydırmanıza laf söz etmeyecek yani

Senin ailen ben olsaydım direk hayır derdim.
Yangından malmı kaçırıyosunuz bu aceleniz ney.

rahat,rahat gezip tozmak için nikah kıymak isteyenide yeni duymuş oldum.

:) gezme tozmadan ziyade birbirimize sık sık gidip gelme daha farklı izlenim bırakıyor. nikahımız kıyılınca karım/kocam olacak ne düşündüklerinin ya da söylediklerinin o kadar önemi olmayacak. benim sormak istediğim şey sebepten ziyade aileme birlikte yaşamak istediğimizi nasıl söyleyebilirim?

Nasıl söylemeyi düşünüyosun,aile meclisi kurup anlatacaksın durumu.
Zaten herşeyi yaşıyoruz demişsin,milletten neden çekiniyosun
Senin ekmeğini milletmi veriyor.milletten koorktuğumuz kadar ailemizdende korksak keşke

milletin ne düşündüğü de çok önemli değil. yıllardır ailemden uzakta yaşıyorum ve doğru insanı bulduğuma inanıyorum sürekli birlikteyiz zaten aynı evde yaşamasak da birlikte bir hayatımız var. birlikte yaşamak istemem normal geliyor bana. hani birlikte yaşıyorken de nikahımızı da kıymak hoş olmaz mı? sebepten ziyade aileme nasıl söylemem uygun olur? bu konuda yardım istiyorum.

Hayirli isleri cok geciktirmemek lagzim.En iyisi sizinde hemfikir oldugunuz gibi nikah yapmaktir. Herseyi yasiyorsaniz birbirinizide seviyorsaniz nikahinizi kiyin.Helal dairede olunca kimseden laf soz cikmaz, hem bakarsin bebek filan olur, nasip meselesi.Ihtimalleride dusunmek lagzim.
Gazeteleri ve haberleri takip ederim hergun bu tur iliskilerin dogurdugu sonuclar haber oluyor, sizinde bilginiz vardir gundemden.
Haberlerde nikahsiz birlikteliklerden dogan, aileden cekinipde evlatlarina kiyan genclerin hikayeleri hergun cikiyor, sizde denk gelmissinizdir.Bu genclerde birsekilde bocaladiklari icin bu caniligi islemislerdir.Allah korusun evlada kiymak cok buyuk gunah.Ha kurtajla kiymissin, ha dogduktan sonra oldurerek sonuc ayni.Batililara ozenip birlikte yasamalar tesvik ediliyor gibi bunun faturasi nice masum yavruya kesiliyor.

Sizin dediginiz gibi nikah kiyin mutlaka.Dugunu sonrada yaparsiniz.En uygunu nisanlinizin ailesini bu ise ikna edip, sizinkilere gelip nikah konusunda israr etmeleri.Hazirlik donemi icinde annenizi bu ise ikna etmelisiniz, o ikna olmussa devami gelir, dolayisiyla oda babanizi ikna edecektir.Babaniza acamiyorsaniz konuyu annenize acin, o anlayis gosterecektir.O uygun dille babaniza anlatir.Annenizede acilmaya cekinirseniz, ailenizin kiramadigi aile dostlarindan birine duruma acabilirsiniz, o ikna edebilir.Buda baska bir sik olarak aklinizda olsun.ALLAH yardimciniz olsun.sevgiyle kalin...

Son düzenleme:
anladığın için ve cevabın için teşekkür ederim henah. onun ailesi daha kolay ikna olacak gibi onların dile getirmesi ve annemi ikna ederek işe başlamak mantıklı gerçekten.

Nişan falan yapmayın bence direk evlenin gidin evinize canım çok saçma çünkü öyle nikah kıyıp oturmak zaten evli oluyosunuz resmi olarak bari nişan yapmayın

Düğün yapma hevesin yoksa nişanla vakit harcayacağına. Yakınlarının olduğu nikah yap giy beyaz ggelinlik elbise tarzı bişi bitir. Hem aileni de üzmezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…