• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl söylenir bilmiyorum

simmer down

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
105
25
28
32
Herkese merhaba arkadaşlar konumu kısaca özetlersem tayinım mardin kiziltepeye cikti. Tabi tercih aşamasında anne ve babama bişey söylemedim açıkçası çok çıkma ihtimalinide düşünmedim şimdi ise bişey diyemedim açıkçası birazda pişman oldum gibi. Hem aileme nasıl söyleyeceğim hemde nasıl bir yer olduğu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler simdiden

Mardinli arkadaşlarım var şimdi nasıl bilmem de Kızıltepe nin memur çoğunluğu çok olan sosyal dinamiği fazla olan bi yer diye biliyorum. Hem ne olursa olsun atama olsun diye beklenir olunca da korkmamak gerek.

Mardinli arkadaşlarım var şimdi nasıl bilmem de Kızıltepe nin memur çoğunluğu çok olan sosyal dinamiği fazla olan bi yer diye biliyorum. Hem ne olursa olsun atama olsun diye beklenir olunca da korkmamak gerek.
Teşekkür ederim yorumunuz için yani bilmemeninverdiği bir korku açıkçası kararsız kaldim ilçede mi kalsam hergün gidip gelebilirmiyim arabayla vs konularda yeni ve hiç bilmediğim sehir

Herkese merhaba arkadaşlar konumu kısaca özetlersem tayinım mardin kiziltepeye cikti. Tabi tercih aşamasında anne ve babama bişey söylemedim açıkçası çok çıkma ihtimalinide düşünmedim şimdi ise bişey diyemedim açıkçası birazda pişman oldum gibi. Hem aileme nasıl söyleyeceğim hemde nasıl bir yer olduğu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler simdiden

Yemekleri cok guzel insanlari sicak kanlidir. Belki baslarda zorlanirsin ama alisilabilecek bir şehir bence. Yeni hayatinda basarilar arkadasim.

Hiiiç endişe edip başarını kendine zehir etme bence arkdaşım. Baksana başarmışsın Allah'ın izniyle atanmışsın.. Orası hakkında bir bilgim yok ama alışırsın inşaALLAH..Baktın olmuyor 2 yıl sıkarsın dişini tayin istersin. Çok tebrik ederim darısı bizlerin başına.. İnsaAllah endişelerin yersiz çıkar ve mutlu olursun hayırlısıyla...:KK51:

İlk görev yeri Kızıltepe olan bir arkadaşım ordan çok memnun olduğunu anlatır hep. Bende Viranşehirde çalıştım. Kızıltepeyi gidip görmüşlüğüm var ama yaklaşık 8-9 yıl önce. Kimbilir neler değişti.Hayırlı uğurlu olsun göreviniz.

2 yıl önce gitmiştim Kızıltepe de bir gece de kalmıştım.
İstanbul'dan gelen öğretmen arkadaşlarla konuşma fırsatım da olmuştu. O zamanlar çok memnunlardı çok rahat olduklarını söylemişlerdi. Son zamanlar nasıldır bilmem ama ben evinizle işiniz yakın olsun derim.

Bence herşeyden önce tercih yaptıysan kesinlikle gitmelisin çünkü sen tercih yaptın atandın gitmessen orası boş kalacak sen yazmasaydın başkası gidecekti o kişininde orada öğretmensiz kalan çocuklarında hakkına girersin böyle bak bence olaya

Çalıştığınız yere en yakın evde oturmanızda fayda var. Mardinde bu aralar karışık açıkcası arkadaşlarımdan biliyorum. Bu yüzden mardinde yol gidip gelmekte pek akıllıca değil özellikle bu dönemlerde. İşiniz ve eviniz çok yakın olursa bu anlamda bi sorun yaşamazsınız. Arabayla gidip gelinicek mesafeleri düşünmemenizi öneririm. Eskiden sakinken güzeldi mardin kızıltepe nusaybin merkez filan. Ama artık ne yazıkki :(

ataman hayırlı olsun arkadaşım. 3 yıl önce şırnak cizrede 2 yıl yaşadım. şimdiki haliyle konuşmuyorum tabi ama 3 yıl önce çok güzeldi. güvenlik açısındanda kaygısızdık.bayan bayana otobüse binip 2 saatlik mesafeye mardine midyata batmana hasankeyfe geziye bile gitmiştik. kızıltepede mardinin küçük ilçelerinden ve mardine 10-15 dk. mesafede bir yer. ne yazıkki kızıltepe terör eylemlerinin olduğu bir yerdi. bu sebeplede mardin merkezde oturup taksiyle görev yerlerine giderlerdi. taksiler genelde şahsa ait arabalar servis gibi düşünün aylık ücretle taşıma yapıyordu. ve nardin çok çok güzel bir il eski mardin gezilip görülmesi bir yer. midyat telkari gümüş markazit cenneti. :) yeniden oralarada görev yapmak isterdim. bir dahaki doğu hizmetimizde inşallah mardin olur duasındayız tabi herşeyin hayırlsı. birde doğuda dostluklar daha sağlam ve güçlü :) ayrıca nacizane bir önerim bölgeye gitmeden "iki dil bir bavul" belgeselini izlemenizi tavsiye ederim. aynı belgeseli birde dönüş zamanınızda izleyin duygularınızın nasıl değiştiğini görececeksiniz. ben yaşadım giderken korktum dönerken ağladım. Allah iyilerle karşılaştırsın :)

Çalıştığınız yere en yakın evde oturmanızda fayda var. Mardinde bu aralar karışık açıkcası arkadaşlarımdan biliyorum. Bu yüzden mardinde yol gidip gelmekte pek akıllıca değil özellikle bu dönemlerde. İşiniz ve eviniz çok yakın olursa bu anlamda bi sorun yaşamazsınız. Arabayla gidip gelinicek mesafeleri düşünmemenizi öneririm. Eskiden sakinken güzeldi mardin kızıltepe nusaybin merkez filan. Ama artık ne yazıkki :KK43:
evet nusaybin en karşık ilçelerinden sınıra yakın olduğundan 3 yıl öncede karışıktı şimdide.

Mesajlarınızı için teşekkür ederim arabam var açıkçası yol nasil bilmiyorum hergün gidip gelebilirmiyim onuda bilmiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşım mardin kızıltepe de Hilton bile yapilma asamasinda. Öteki doğu şehirleri arasında en güvenli şehirlerden biri bence, evet arada her yer teror olayları ile gündeme geliyor, fakat bu yerlere Ankara İst. Ve izmir' de dahil. Ben istanbul da yasiyorum ama benim ablam 30 yılı aşkın suredir Mardin de yegenlerim teyzelerim dayilarim hepsi orda ve asil onlar bize ısrarla İstanbul da dikkatli olun diyorlar :) insan bilmeyince tedirgin oluyor tabi. Ama korkma Mardin çok güzel bir şehir.

Teşekkürler yorumunuz için mardin de mi yaşıyorsunuz acaba eğer öyle ise birkaç soru sormak isterim size uygunsa tabi

Hayır ama çok sevdiğim bir arkadaşım mardinli. yakın zamanda da gittim gördüm oraları çok beğendim. Arkadaşımın ailesi yenişehirde yaşıyor. Eski mardin e inmiştik o cadde harikaydı evler öyle güzelki. Düşünün cemil ipekçinin bile orda evi var.
Kasımıye medresesi vardı orda dış mekan çekimi yapıyordu gelin ve damat. Mezopotamya ayakların altında çok güzel.
Ben çok beğendim bilmiyorum belkide değişik mimari yapıları sevdiğimden dolayı zaten her yer restore edilmiş otellerle dolu. Sorularınızi elimden geldiği kadariyla cevaplarım sevgiler..:KK24:

Back