nasıl para biriktiriyorsunuz???

ben öğrenci olmama rağmen hani kiram yok bişeyim yok yine de kenara bir miktar ayıramıyorum harçlıklardan. kumbara aldım bozuklukları atarım diye ay sonuna doğru mutlaka onlar geri cüzdana giriyo. babamdan aylık alıyorum harçlığımı ben. 15 inden 15ine. ayın 1 inden sıfırı görüyorum.çalışsam da farklı olacağını sanmıyorum belki evlenip tutumlu bi kocaya düşersem düzelirim.
birazda alışkanlık bence.

bence harcamanı ona göre ayarlarsın mutlaka dene derim
bu ay denemeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı

bencede alışkanlık şiftçim
gelirine göre harcıyor insan
bende bozuklukları topluyorum bakıyorum baya birikmiş
insan onu da harcarmı harcıyorum işte:çok üzgünüm:

geçen hafta babam geldi misafir odasına koymuştum fazla ayakkabılarımı
"valla raf yapsam paris hiltonun odasından farkı kalmaz buranın hali ne böyle dedi"
haklıydı da aynı renk aynı model ne kadar gereksiz harcamalar
ayrıca babam ve kardeşime destek olmak istiyorum onun için artık para biriktirmeliyim
babam ekonomik yönden zor bir döeneme girmişti annemden sonra
hala düzelmedi zaten
mafoldumben

valla benim aldığım hiç bişey de yok giysi olarak hani öyle çılgın bi alışveriş de yapmıyorum. ki nefret ederim alışveriş yapmaktan.
bu paralar nereye gidiyo bilen varsa söylesin lütfen
ben anlamadım malum. mafoldumben

ya bu işi bilen banada anlatsın ya bugün başıma bi iş gelse 5 kuruşum yok kenarda.......

ama güne girdim temmuzda gün parası alacağım ve o paraylada altın alacağım...

eylülcüm ben de çok tutumlu değilimdir harcamayı severim ama senin kadar değil.lmaz:
ay takip ederim bir ay biri öteki ay öteki diye.
mutlaka kenarıma paramı koyarım
hemde iki şekilde.bir eşimin bildiği param vardır bir de bilmediği.:CüvCüv:
çalışıyorken maaşımı ona verir,primleriminde bir kısmını vermezdim.
şimdi çalışmıyorum o biriktiridiğim paraya hala dokunmuyorum bankada.
eşimden aldıklarımı da bildiği paranın üzerine ekliyorum zaten evdeyim pek bir harcamam yok.
kızıma alacaklarımı,mamasını,bezini filanda birlikte alıyoruz zaten.
sende harcamanı kes biraz eylül kafa..al al nereye kadar?:sm_confused::mymeka:

ney para biriktirmek mi,nerde...
Araba kredisi,ev kirası,faturalar,aidat derkene ev için kala kala 300-350 kalıyor...
Aslında araba kredisi bitse ben o parayı direkt bankaya yatırırım...a.s
Evlenmeden evvel biriktiriyordum ama...
Biriktiriyordum derken, aylığımın büyük kısmı beyaz eşya taksitlerine bağlıydı...
Biraz kendime para ayırıp,kalan kısmıda bankaya yatırıyordum....
a.s

kesin ay sonuna sıkışırım bozdururum ben o altınları
üstüne bi de zarar ederim
mafoldumben
valla sıkışmamak için akla karayı seçiom.napım evlencem ilerde lazım para eğer para lazım olursa alıyorum başkalarından maaşı alınca ödemek şartıyla böylece altınlara dokunmuom :)

Canım bizde eşimle birlikte çalışıyoruz vee aldığımız gibi benimki hepsi kumbaraya eşimin ki ev giderlerine gider ama bi yere gidileceği zaman direk çıkartırız yine şükür bi araba alabildik...

eylülüm,

ailenin faturaları, mutfak giderlerini, varsa kiranın bir kısmı vb masrafını üstlenebilirsin cnm. hem onlara yardımcı olmuş olursun hem de paran uçmamıs olur...

kredi kartı kullanıyorsan, acil durumlar için cüzdanında birini bırak, diğerleri evde olsun. nakit kullanmaya alıştır kendini...

özel emeklilik yaptırabilirsin. ama sıkışınca o parayı çekmeyi düşüneceksen asla yaptırma. 5 yıl içinde iptal ettiğinde yüksek oranda kesinti yapıyorlar. getirisi de pek olmuyor. hiç birikteremeyenler için ideal sadece.

bir de, çoook güvendiğin biri varsa, ona azar azar borç verir gibi, para biriktirebilirsin. ben kardeşime azar azar veririm, arada topluca geri ödeme yapar... bu şekilde en iyi para biriktirebiliyorum ben. sorumsuz biri ile, bu yöntemi asla tavsiye etmem :))

bizim evin karşısında oturan bi ablamız var
bekarken acayip tutumluydum diyor kumbara almış ama kumbaraya
bozuk para değil çeyrek altın atarmış
sadece kendime gerekli olanları alırdım diyor 4 kız kardeşlermiş
ee birbirimizin kıyafetleride oldugu için cok kıyafete parada yatırmazdım diyor
3 4 yılda 90 tane çeyrek altın biriktirmiş valla çok şaşırdım ya
ee tabi o zamanlar ceyrekte bu kadar yüksek değildi
bende şimdilik kumbara aldım dün başladım 1 ay sonra acıcam kumbarayı çıkan paralarlada
çeyiz için ufak tefek eşyalar olur ya öyle şeyler alıcam eksiklerim bitmeden biriktireme çünkü

valla bn paralarımı biriktiom ama harcamayıda çok sevdigim için hiç birikmiş param kalmadı desem.neseki birazcik var birikmişim 500 tl kadar allahdan bnde deil onuda harcardım kesinn.o yüzden elimde para tutamıom napimm yaa .kusra bakmayın belki alakaız ama herkes kendince biriktirsin yani bana bakmayınn.hoca vaazı verir ama kendi yutar salkımı misali bnm kide

hiç biriktirmiyorum oldumu harcıyorum
bu kısacık hayatta hiç uğraşamam para biriktirmekle
:umursamaz:
al benden bi tane daha :lepi:

aynen ablacım aynen...
annem diyo ki yeter artık cula caputa yatırma paranı hastalık olur paran dursun köşede
ben de diyorum ki "ben onları almadıgım zaman hastalanırım asıl zemuszemus" :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…