canım maaşı al hemn bir kısmını ya bankaya at ya altın vs al ve unut onu.ama her ay yap bu şekilde gidersen biriktirebilirsin..birde kumbara yapanlar bir adet cam kavanoz yada kumbara al içine bozuklukları at arada 20 50 100 ben öyle de yapıyorum büyük parada at her ay gerçekten iyi bir para birikiyor...
Gelirimin yarısını yok sayıyorum ben Eyylülcüm..:1closedeyes:
Sanki o para hiç gelmiyormuş gibi yaşıyorum.
Evliyken de şimdi de aynı.kaydirigubbakcemile5
Gerçi ömrümde hiç kira derdim hiç olmadı, ailemden Allahım razı olsun inşallah..
Diğer faturalarımı,vergilerimi,masraflarımı,kurbanımı,zekatımı zaten kendim ödüyorum.
Giyim,ayakkabı,çanta,kozmetik gibi alışverişlerim için de çok fazla açılmam.
Birini bir ay alırsam diğerini öbür ay alırım.opuyorumnanaktanÇok mecbur kalmadığım sürece o yarı paraya dokunmam..
lalişim işte ben bunu yapamıyorum ya tebrik ederim seni:asigim:Şeniz
biraz tutumlu olmam lazım çok özeniyorum para biriktirenlerebenneyaptımki
para biriktirebilengillerden değilim Eyylülüm aslında...
günlerim var...işe yarıyorlar...birikmiş geliyor...
çok harcıyorum ben de senin gibi...şimdi bir de hamileyim param elbiselere gidiyor aman seyhan rahat olsun diye...kıyafete iyi para gidiyor hamileyken...
eşimin ek işleri var bilirkişilik felan...onlardan geleni hiç ellemiyoruz...birikiyor...
bu ara para biriktirmenin kıymetini anladım ama...az bir miktar eksiğimiz kaldı yalnızlığımızı anladık ütülüyle...en yakın görünenin bile sadece artistlik yaptığını...
hakikaten önemli bişey içindi...lüks gibi görünse de önemliydi...şimdi daha sıkıyız...
kimseye muhtaç olmamak için biriktirmek şart...
maaşımı alınca hemen o gün bir kısmıyla altın alıyorum hemen harcamıyım diye zemuszemus genelde 2 yada 3 çeyrek altın alıyorum. bir kenara koyuorum. onları hiç görmüyorum. geriye kalan parayı idare ediyorum.
para olarak da denedim biriktirmeyi ama olmuyor para kolay harcanıyor. altın olunca bozdurmaya kıyamıosun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?