• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öldürüldüler?

Gerçekten ben artık bu dünyada yaşamak istemiyorum.:50:

en basiti şu sitede işte. hükümeti o kadar eleştiren kişi var, burada bir sürü ceza aldık.
birgün birimiz bile yav admin sen de tarafını belli ettin bizi o yüzden banlıyorsun demedik.

ama hep kimi hükümet taraftarlarından duyduk bunu. aksini iddia eden varsa gelsin.
ee ben de düşünüyorum akıl neyse zikir odur. acaba onlar admin olsa taraf mı tutacaklardı ki bu düşüncelere girdiler?

ölümün bile tarafı tutuluyor artık ülkede böyle düşüncelere şaşmamak lazım...

Son düzenleme:
KADIKÖY: Onbinler "hepimiz Berkin'iz öldürmekle bitmeyiz"
$BidtP3tCEAA88eN.jpg

en basiti şu sitede işte. hükümeti o kadar eleştiren kişi var, burada bir sürü ceza aldık.
birgün birimiz bile yav admin sen de tarafını belli ettin bizi o yüzden banlıyorsun demedik.

ama hep kimi hükümet taraftarlarından duyduk bunu. aksini iddia eden varsa gelsin.
ee ben de düşünüyorum akıl neyse zikir odur. acaba onlar admin olsa taraf mı tutacaklardı ki bu düşüncelere girdiler?

ölümün bile tarafı tutuluyor artık ülkede böyle düşüncelere şaşmamak lazım...

Ya ölen bir çocuk.Lazmış,Kürtmüş,Türkmüş,Aleviymiş,Sünniymiş....O bir çocuk.Günahsız....Melek....:50:

Paralı maşa yazmışlar çocuğa ya.:14::14:

Hala anlayamadılar.Onlar hükümeti savundukları için değil,üslupları yüzünden ban yiyor.

‪#‎BerkinElvanÖlümsüzdür‬ Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım, Berkin Elvan ve polis memuru Mustafa Sarı... Bunca insanın hakkını nasıl ödeyecekler öbür taraf da dinden imandan bu kadar bahsederken bide ? Hala kör gibi onları savunabiliyorlar ya bende onları anlıyamıyorum..

Izmir Belediye Başkanı Kocaoğlu Ege Tv'de "Tomalara su vermeyeceğiz, vali nereden bulursa bulsun" dedi.

14 yasinda komaya girdi,15 yasinda topraga biz agaclarimizi koruduk onlar fidanlarimizi soktu 8.ci fidanda ayrildi aramizdan icim aciyor katiller aramizda ama adalet islemiyor affet bizi berkin senide koruyamadik

Sabahtan beri içim acıyor boğazım düğüm düğüm gözlerim dolu dolu burada yazılanlardan kendim utandım kendi vatandaşımıza layık görülenler ilk defa bu ülkede yaşamktan utandım.. çocuk bu çocuk hangi yanlışın içinde olursa olsun onu vuranlar koruması gerekenlerdi can güvenliğimiz onlara emanet değil mi. Ne desek boş gitti berkin arkada gözü yaşlı bir aile bıraktı vay gidene. Tek temennim vicdanların sesine kulak verilmesii.

biz lafa değil icraata bakarız!
14 yaşında vuruldu, 15 yaşına komada girdi, 16 kg minik bedeni bugün dünyaya gözlerini yumdu!
yazıklar olsun!
bunlar vicdanlarını da ayakkabı kutusuna saklamışlar

$1959507_829984543694795_938580758_n.jpg

ya ufacık çocukların üzerinden siyaset yapmaya başladı bu muhalefet. berkin için üzüldüm Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. ama kendisi dhkp c gençlik kolları üyesiymiş . sizin neyin derdinsesiniz . bide ölenlerin hepsi neden alevi? hiç düşündünüz mü? o kadar kalablıkta hep alevilere mi denk geldi

Merhaba, diyebilmek bile ne kadar zor geliyor insana, böyle boğazı düğüm düğümken...

Onlar, Şunlar, Bunlar ...

Ben hangisiyim???

Ya da onlar, şunlar, bunlardan biri olmak zorunda mıyım???

Ya da herkes, onlar, bunlar, şunlardan biri olmak zorunda mı???

İnsan olabilirsem, herkes insan olabilirse zaten her şey çok daha güzel olmaz mı?

Neden ? Bir bütünüz naraları atılırken bile beraberinde şusuyla, busuyla, osuyla diye kategorize ediliyoruz ki?

Çok uzun zamandır, belki aylardır, belki yıllardır önemsediğim, çok ama çok tehlikeli bulduğum bir şey ve sürekli sorduğum en önemli sorulardan biri bu...

Kategorize eden, bölüp parçalayan her şey -sevgisizlik, acımasızlık, kin, nefret, öfke, kışkırtma- içeren her şeyin, bazen birilerinin çok işine yarasa da esasen her keresinde onarılması güç büyük tahribatlar yarattığını göremeyecek kadar hepimizin arasında aşılması zor koca koca uçurumlar yarattığını, her tarafımızı ayrık otu gibi otlar sarmasına sebep olduğunu görüp anlayabilmek neden bu kadar zor???

Dünyanın neresinde olursa olsun eğer masum bir çocuk masum olmayanların (yani biz büyüklerin) ihmali, hesaplaşması menfaatleri veya hak arayışlarımız, adı ve sebebi her ne olursa olsun fark etmiyor, işte bunlar uğruna tek bir masum çocuk bile zulüm görüp mutsuz oluyorsa eğer; bu bütün insanlığın üzüntüsü, bütün insanlığın ayıbı, bütün insanlığın utancıdır ve öyle olabilmelidir...

Değil ki; coğrafi olarak hepimizin evi, yurdu, vatanı olan bir yerde, kendi memleketimizde bir çocuk ...

Ve her gün kim bilir mutsuz olan, mutsuz edilen, şiddete uğrayan, tacize uğrayan, fiziksel şiddet olmasa da psikolojik şiddete maruz kalan, yoksulluktan ötürü ısınamayan, barınağı sokaklar olan vs. vs. bir dolu çocuk ...

Öyle veya böyle, üç mevsimdir -koşup oynaması veya halay çekmesi için değil sadece kirpiklerini aralayıp güçsüz de olsa bir tebessüm edebilmesi umuduyla- beklediğimiz o kara kaşlı güleç çocuktan artık hiç umut yok ...

Hepimiz günlerce gecelerce sokaklarda olsak da yok işte, yok ...

Onu bunu bilmem ama bildiğim bir şey var ki;

Bu gün birileri veya hepimiz, yani biz büyükler şu klavyelerden şakır şakır yazabilme hakkına sahipken, kimileri bir şeyleri savunmak adına neredeyse hakketti diye yazabilecek kadar kendinden geçebilirken, bu hakkı kendinde görürken, o çocuğun yaşam hakkı, nefes alabilme hakkı bile yok şu an... Yok işte, ötesi mi var???

Bir çocuğun ölüm acısını dahi müşterek yaşayamıyor isek eğer, hangi olumlu müşterekte buluşabiliriz ki?!

Bu ne korkunç bir durum.

Yüreklerimizin önüne nasıl bu denli setler çekilmiş, nasıl bu denli setler çekmişiz ???

Buna nasıl müsaade ediyoruz???

Umuyorum ki ve diliyorum ki - bu geceden itibaren bu ülkede yaşayan herkes, politikacısı, polisi, esnafı, kadını erkeği kısaca hepimiz toptan, başımızı iki elimizin arasına alıp -Neden ?- sorusunu kendimize sorabilelim.

Bir şeylerde çok büyük bir yanlış var diyebilelim.

Hoş, bunun bile O'na faydası olmayacak. Geri gelmeyecek.

Ve çocukların cenazeleri öylesine ağırdır ki hissedebilen için, ne yürek dayanır bu acıya ne de omuz dayanır ağırlığına ...

Ezer insanı, küçültür...

Allah rahmet eylesin, insanın içi çok acıyor, canı çok yanıyor, Allah anneciğine ve ailesine sabırlar versin...

Ve lütfen artık başka canlar yanmasın...

İnsanların ne istediklerini anlamak bu kadar karışık ve tehlikeli hale getirilmesin...

Gencecik çocuklar tepkilerini ortaya koyduklarında, insanlar bir şeylere tepki verdiğinde bunun sebepleri olmadık senaryolarla izah edilmesin, eğer tepki sokaklara taşmışsa- bunu görüp duyabilmek için - olayı veya olayları muhatap almak için -günlerce aralarına şer güçlerin çöreklenmesi beklenip seyredilip, ardından onlarla aynı kefeye konulup, aslında hiç olmadıkları şeylerle sıfatlandırılmasınlar...

onun çocuğu yok bunun çocuğu yok anlamaz, çocuğu olmayan anlamazdı ya hani, anlasınlar bakalım şimdi anlayabilecekler mi çocuk sahibi olanlar

Merhaba, diyebilmek bile ne kadar zor geliyor insana, böyle boğazı düğüm düğümken...

Onlar, Şunlar, Bunlar ...

Ben hangisiyim???

Ya da onlar, şunlar, bunlardan biri olmak zorunda mıyım???

Ya da herkes, onlar, bunlar, şunlardan biri olmak zorunda mı???

İnsan olabilirsem, herkes insan olabilirse zaten her şey çok daha güzel olmaz mı?

Neden ? Bir bütünüz naraları atılırken bile beraberinde şusuyla, busuyla, osuyla diye kategorize ediliyoruz ki?

Çok uzun zamandır, belki aylardır, belki yıllardır önemsediğim, çok ama çok tehlikeli bulduğum bir şey ve sürekli sorduğum en önemli sorulardan biri bu...

Kategorize eden, bölüp parçalayan her şey -sevgisizlik, acımasızlık, kin, nefret, öfke, kışkırtma- içeren her şeyin, bazen birilerinin çok işine yarasa da esasen her keresinde onarılması güç büyük tahribatlar yarattığını göremeyecek kadar hepimizin arasında aşılması zor koca koca uçurumlar yarattığını, her tarafımızı ayrık otu gibi otlar sarmasına sebep olduğunu görüp anlayabilmek neden bu kadar zor???

Dünyanın neresinde olursa olsun eğer masum bir çocuk masum olmayanların (yani biz büyüklerin) ihmali, hesaplaşması menfaatleri veya hak arayışlarımız, adı ve sebebi her ne olursa olsun fark etmiyor, işte bunlar uğruna tek bir masum çocuk bile zulüm görüp mutsuz oluyorsa eğer; bu bütün insanlığın üzüntüsü, bütün insanlığın ayıbı, bütün insanlığın utancıdır ve öyle olabilmelidir...

Değil ki; coğrafi olarak hepimizin evi, yurdu, vatanı olan bir yerde, kendi memleketimizde bir çocuk ...

Ve her gün kim bilir mutsuz olan, mutsuz edilen, şiddete uğrayan, tacize uğrayan, fiziksel şiddet olmasa da psikolojik şiddete maruz kalan, yoksulluktan ötürü ısınamayan, barınağı sokaklar olan vs. vs. bir dolu çocuk ...

Öyle veya böyle, üç mevsimdir -koşup oynaması veya halay çekmesi için değil sadece kirpiklerini aralayıp güçsüz de olsa bir tebessüm edebilmesi umuduyla- beklediğimiz o kara kaşlı güleç çocuktan artık hiç umut yok ...

Hepimiz günlerce gecelerce sokaklarda olsak da yok işte, yok ...

Onu bunu bilmem ama bildiğim bir şey var ki;

Bu gün birileri veya hepimiz, yani biz büyükler şu klavyelerden şakır şakır yazabilme hakkına sahipken, kimileri bir şeyleri savunmak adına neredeyse hakketti diye yazabilecek kadar kendinden geçebilirken, bu hakkı kendinde görürken, o çocuğun yaşam hakkı, nefes alabilme hakkı bile yok şu an... Yok işte, ötesi mi var???

Bir çocuğun ölüm acısını dahi müşterek yaşayamıyor isek eğer, hangi olumlu müşterekte buluşabiliriz ki?!

Bu ne korkunç bir durum.

Yüreklerimizin önüne nasıl bu denli setler çekilmiş, nasıl bu denli setler çekmişiz ???

Buna nasıl müsaade ediyoruz???

Umuyorum ki ve diliyorum ki - bu geceden itibaren bu ülkede yaşayan herkes, politikacısı, polisi, esnafı, kadını erkeği kısaca hepimiz toptan, başımızı iki elimizin arasına alıp -Neden ?- sorusunu kendimize sorabilelim.

Bir şeylerde çok büyük bir yanlış var diyebilelim.

Hoş, bunun bile O'na faydası olmayacak. Geri gelmeyecek.

Ve çocukların cenazeleri öylesine ağırdır ki hissedebilen için, ne yürek dayanır bu acıya ne de omuz dayanır ağırlığına ...

Ezer insanı, küçültür...

Allah rahmet eylesin, insanın içi çok acıyor, canı çok yanıyor, Allah anneciğine ve ailesine sabırlar versin...

Ve lütfen artık başka canlar yanmasın...

İnsanların ne istediklerini anlamak bu kadar karışık ve tehlikeli hale getirilmesin...

Gencecik çocuklar tepkilerini ortaya koyduklarında, insanlar bir şeylere tepki verdiğinde bunun sebepleri olmadık senaryolarla izah edilmesin, eğer tepki sokaklara taşmışsa- bunu görüp duyabilmek için - olayı veya olayları muhatap almak için -günlerce aralarına şer güçlerin çöreklenmesi beklenip seyredilip, ardından onlarla aynı kefeye konulup, aslında hiç olmadıkları şeylerle sıfatlandırılmasınlar...

ötesi yok evet.. şu cümlen ayrı bir dokundu yüreğime gerçekten.
inşallah vicdanlara seslenebilmişsindir bu yazınla ablacım :31:

Bügün facebookta bir akpli Berkini konusurken, bende yorum yaptim. Sinirime ragmen hiç küfür kullanmadan, mantiktan
yolla çiktim. Cevap? Canim senin bu felsefelerini duymak istemiyor, ben bir müslümanim. Sonradan beni facebooktan engelledi.

Bu mu yani? Yemin ediyorum artik baze insanlar Erdogani peygamber kilmislar. Hiç herhangi bir kötü sey duymak istemiyorlar.
Sanki 3 yasindaki çoçuk gibi "kullaklarimi tikarsam duymam hiçbirseyi ve hersey geçer" gibi bir tavirlari var.

Gerçekten yaziklar olsun! Ve bu insanlar avrupada egtim almis insanlar. Artik gerçekten aklim almiyor. Niye bu insanlar bu kadar baglilar
Erdogana? Bunun üzerine gerçekten birisi tez yapsin cünkü gerçekten artik cevapi merak ediyorum.

Rabia için parmakları havada gezen, avatarlarını değiştirip duran kesimin Berkin'e ait olduğu söylenen bir fotoya" oh olsun sapanla gezmeseydi" yorumlarını gördüm. İnsanlığımdan utandım...
Gerçekten aylardır siyaset başlıklarına girmeyeyim diyorum çünkü kafam almıyor yazılan çoğu şeyi. Ya da almak istemiyor... Nasıl ya diyorum, nasıl insanlar 15 yaşındaki bir çocuğa "üzülmedim" diyebilirler? Nasıl Kuran'da bile "bir masumun ölümü insanlığın ölümüdür" yazarken o taraftı bu taraftı tartışması yapabilecek kadar vicdan kaybı yaşayabilirler?

Çok değerli laflar beyan eden M. Gökçek'in dediği gibi "suç işleyecek kadar büyümüşlerse, ceza çekecek kadar büyümüşlerdir" halbuki değil mi? Yaratılmaya çalışılan bir korku imparatorluğu var. Güçsüzleri tomayla, suyla, facebook kapatmayla sindirmeye çalışırken güçlüleri ise içeri tıkarak, yargıyı ellerinde oynatarak değiştirmeye çalışıyorlar. Hukuki terör işleniyor bu ülkede artık!
İnsana sorarlar dün el etek öptüğünüz adamları neden şimdi kötülüyorsunuz?
Dün Başbuğ hükümeti devirmekten müebbete çarptırılırken bugün tahliyesine neden seviniyorsunuz? Ne yapıyorsunuz ya siz?

Bu ülkede çocuk tecavüzcüleri aklanıp tabutlar küçülmeye başladıysa hiç bana yapılan o büyük icraatlardan bahsetmeyin. Kimsenin kilometrelerce yolu da, köprüsü de bir çocuğun masumiyetinden ve canından değerli olamaz.

Bügün facebookta bir akpli Berkini konusurken, bende yorum yaptim. Sinirime ragmen hiç küfür kullanmadan, mantiktan
yolla çiktim. Cevap? Canim senin bu felsefelerini duymak istemiyor, ben bir müslümanim. Sonradan beni facebooktan engelledi.

Bu mu yani? Yemin ediyorum artik baze insanlar Erdogani peygamber kilmislar. Hiç herhangi bir kötü sey duymak istemiyorlar.
Sanki 3 yasindaki çoçuk gibi "kullaklarimi tikarsam duymam hiçbirseyi ve hersey geçer" gibi bir tavirlari var.

Gerçekten yaziklar olsun! Ve bu insanlar avrupada egtim almis insanlar. Artik gerçekten aklim almiyor. Niye bu insanlar bu kadar baglilar
Erdogana? Bunun üzerine gerçekten birisi tez yapsin cünkü gerçekten artik cevapi merak ediyorum.

bende akpliyim evet kensiini çok seviyorum size anlatmak isterdi uzun uzun ama inanın yoruldum artık ben anlatmaktan yoruldum sizler anlayamamaktan. berkinin hayatını kaybetmesini başbakana neden bağlıyosunuz? onun orda ne işi vardı ? ne yapıyordu ? dhkp c üyesiymiş ekmek almya diye nden insanlrın vicdanlarıyla oynanıyor? polis göz göre göre vurdum öl demedi elbette öyle değil mi o polislerde halkın çocuğu değil mi? sen git olyların içine düş polis elbet müdahale edecek o müdahalede kafana isabet eden fişek hayatına maal olsun . DEĞERMİYDİİ BUGÜN 4 ŞEHİDİMİZ VAR KİMİN UMRUNDA ..

Back