Nasıl normal dogurdum?

kiraz_mevsimi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2007
279
46
643
Bebe pıspıslarken normal doğum hikayemden bahsetmek istedim ki normal düşünenlere moral olsun.
Zorlu gecen 38 hafta ama oyle boyle degil beni canimdan bezdirmisti hamilelik erkek bebek bekliyordum.Hamilelik zordu ama ben sürekli yürüyüş yapıyordum,hep hareketliydim.zaten kiloluydun 106 kilo ile hamile kaldim ama dikkat edip aynı kilo ile doguma kadar geldim.medine hurmasi yedim bolca su içtim ve cokca dua...
Artik 38. Haftadayken o kadar daralmıştım ki gebe olmaktan hep normal dusunmeme ragmen esime yaa gidelim artik aldıralım şunu sezeryanla taşıyamıyorum diyordum bide yazı geçirmiştim öyle sıcak da karnı burnunda Derken sabah kontrole gittik gayet rahat ordan kumpir yemeye gidecektik kontrolden sonra ben biraz tedirginim çünkü çatı muayenesinden tırsıyorum.Esimi odada biraktim doktorum bi bakalim diye beni yatirdi çatal a. O esnada " ooo dogum basliyor 8 cm açik" dedi tabi ben şok yaa hazır degilim diyorum doktor diyor ki bebek hazir ama apar topar onluk giydirdiler cataldan kaldirmadan diyorum esime soyliyeyim kalkma dogum basladi diyorlar eşim beni muayene diye bekliyor. Cantam hazir degil hiç bişey yok hic kimse yok yanimda.birden ıkın demeye başladılar 20 dklık zorlu ıkınmalar sonucu oglumu kucagima aldim.Ne suni sanci,ne yırtık, ne dikiş hic bisey yok.aradim dogurdum diyorum hic kimse inanmiyor.kendi kendime toplandim giyindim bebegimi biseye sardılar verdiler elime odama gectim esimde kiyafet almaya gitmis bebeye ve bana Oyle rahat super bir dogumdu o kiloma rağmen hemen normale döndüm kimse inanmıyor yeni dogum yaptıgıma sanki sen dogurmamissında alıp bebek vermişler eline diyorlardı.
Ben bunu yürüyüşe, hurmaya, ara vermedigimiz ilişkiye bagliyorum ve ikinci dogum rahatligi da olabilir oda normaldi.
Yani normal dogum oyle cok da korkunc birşey değil Hatta olagan ustu birsey cikarttigini hissediyorsun ve onu goruyorsun cikarken.Normal düsünenlere biraz daha moral olsun.

Son düzenleme:
Tebrik ederim. Sağlıkla huzurla büyüt.
Kilonu nasıl korudun peki? Biraz daha detaylı anlatır mısın bu meseleyi?

Tebrik ederim. Sağlıkla huzurla büyüt.
Kilonu nasıl korudun peki? Biraz daha detaylı anlatır mısın bu meseleyi?

Tesekkur ederimm
Aslinda kilomu korumak için ekstra bir çaba sarfetmedim cunku midem bisey almiyordu son aylarda da un tuz seker kullanmadim cunku biliyordum ki biraz daha kilo alırsam bu iş sarpa sarar.

Tesekkur ederimm
Aslinda kilomu korumak için ekstra bir çaba sarfetmedim cunku midem bisey almiyordu son aylarda da un tuz seker kullanmadim cunku biliyordum ki biraz daha kilo alırsam bu iş sarpa sarar.
Gerçekten tebrik ederim seni
Benim de amcamın kızı var, pko'lu, bebek sahibi olmak istiyor ama biraz fazla kilosu var. Bir kaç doktorda çok moralini bozmuş. Yok senin çocuğun olmaz, olsa da doğuramazsın bu kilo ile vs gibi.
Ama ekmeği, şekeri ve tuzu bırakırsa gerçekten faydası olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim yanıtladığın için.

Merhaba. Tebrik ederim. İlk doğumunuzda dikişiniz var mıydı acaba? Benim kızım dört aylık, şimdiden ikinci doğumun korkusu sardı. Epizyotomiden çok korkuyorum, çok travmatikti benimki. İkinci doğumda dikiş olmama ihtimali varsa çok rahatlayacağım.

Evet ilk dogumum da dikisim vardi .Bende bildigim icin cok korkuyordum ama doktorum bana dedi ki bu cok kolay bir dogum olacak inan bana ilkinin çeyreği kadar hatta ve diğer cocugunla mesafe 3 yil bu guzel etkileyecek demisti.Cok sukur de oyle oldu.Hic stres yapma

Masallah rabbim herkeze oyle normal dogum nasip etsin ya. Ben benimkini anlatmiyim hala travma yasiyorum, simdiden tirsiyorum dogumdan elimden gelse kendi dogumuma girmicem o kadar yani.

Yurtdışında mı yaptınız doğumu? Oda doğumu olmuş sizinki. Birde doğumdan sonra kaç kilo gitti?

Masallah allah herkese böyle kolay dogum nasip etsin
Hicmi anlamadiniz hicmi sanci olmadi
Ve dogumdan sonra kac kilo oldunuz
Bendede 4 cm olmus hic sanci cekmedim 6-7cm de basladi sanci oda suniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…