Nasıl Mutlu Olumur Bilen Varsa Beri Gelsin

Öncelikle kendi kendinizi motive etmelisiniz. Ben sürekli mutsuz hayat enerjisi düşük insanlardan uzak duruyorum çünkü benim enerjimi de sömürüyorlar. Kimsenin de böyle insanları çevresinde tutacağını sanmıyorum. Eğer motivasyon amacınızı doğru belirlerseniz ona göre bir araç çizebilirsiniz. Derli toplu olmak durmak iyidir çok süslü olun demiyorum ama derli toplu olun en azından.

Çalışanmısınız ?

Yazdıklarınız oldukça güzel ilgimi çekti. Özellikle küçükken bize söylenen sözlerin büyüdüğümüzde kendi iç sesimiz olduğu kısmı. Ben küçükken pek bana ne dediklerini hatırlamıyorum ama genelde hatalarımda şiddetli dayak yediğimi biliyorum. Bu bilinçaltımda ne gibi bir şey oluşturmuş olabilir ? Yani iç sesimi nasıl etkiler ?

Inanin yazdiginizdan bende benden ve kardesinden söz ediyorsunuz sandim ayni sekilde bizim icin sadece yemek ve uyumak var gibi birsey
Bizde calismaya basladik babamin sorumluluklarini ihmali hala devam ediyor o yuzden elimizdekinin buyuk bir kismi oraya gidiyir yemek ve uyku hali derken ben haddinden fazla kilo aldim giyinmeyi bilmemek bir yana hep bu sekilde oldugum icin en ufak bir degisiklikte insanlar iyi yada kotu espiri yapacaklar ne bileyim elestirecekler falan dirf bunlarin yuzunden bile kendimi en ufak bir degisiklik yapmaya hazir hissetmiyorum

Psikolojik destekte kac defa aldiysam sartlar dolayisiyla hic devam ettiremedim

Maddi durumunuz nasıl ?
Evli misiniz bekar mı ?
Ve hayatta en çok olmasını istediğiniz şey ne ?
Bunlara bağlı olarak size önerilerim olacak
Bekarım
Çalisanim
Asgarinin bir tık üstunde gelirim var
Ailemle yasiyorum ve bir kismi oraya gidiyor
Hayatta en çok istedigim sey ayri eve cikmak kendi duzenim hayatim olmasiydi

Onceden babamin ayni sehirde buna jzin vermeyecegini bilirdim tek manim buydu simdi bu enflasyonla beraber ikinci buyuk durum oldu yapabilecegimi sanmiyorum artik

Canim tedavisi sende bu anlattiklarinin. Sen kendini artik ben boyleyim diyerek bu ruh haline sokmuşsun. Çaba sarfetmiyorsun ve artik sanki işin danişmanliğa kalmiş gibi çok umutsuz davraniyorsun. Kimse olduğu gibi kalmaz, kimse ideal değil, kimse hep takdir gormez, kimse sadece istedigini yapmaz.
Sen bu durumundan rahatsizsan bu durumu değişmeye başlayarak ilk adimi at. Istemesen de zorla da olsa. Yeter ki adim at gerisi hep gelir. Benim teyzemin kizi senelerdir bir akrabaya selam vermedi. Ne çalişiyor, ne biriyle gorusuyor hep geçmişine takili kaldi artik psikolojik ağir sorunlari var. Evine misafir gitse akşama kadar dişarida oyalanir, biri seni begenmiş deseler bir daha o lafi duymak istemiyorum der. Duğunlere gitmez. Yani bu duruma tam olarak gelmek istemiyorsan kendini topla
Mesela giyim konusunda yenilik yap. Inan kimsenin umru ya da derdi değil senin giyimin. Sana oyle geliyor ama en fazla değişik giymişsin derler e sonra? Eve gidip aile meclisi kurup seni eleşdirecek değiller ya. Senin gibi herkesin hayat mucadelesi var ve kimse bunlarla uğraşacak kadar boş değil. Etrafi onemsemeyi birak.
Ilk işin kendine hiç giymediyin, cesaret etmedigin bir şeyi alip giymek olsun. Mesela hep pantalondaysan bu kez etek giy
Ikinci olarak düğün dernek varsa istemesen de guzelce hazirlan ve git. Zorla da olsa
Üçüncü olarak biri seni eleşdirdiginde hem eleşdiriye açik ol hem de kendi sozunu soylemeyi oğren. Mesela hep ayni şey giyorsan bir tanidigin sana farkli bir şey de giy derse buna darilma. Eleşdiriyi haddi aşmadikca kabul et. Cevabin evet farkindayim, değişmeye çalişicam olsun. Ama haddi olmayan biri soyluyorsa o zaman da benim tercihim bu diyecek kadar da ağzin laf yapsin.
Yani kendi olumsuzluklarinin farkindaysan adim adim değişmeye çaliş. Ben bir kagida yazarim ve yanina işaret koyarim. Deneye bilirsin

Öncelikle beklentiye girmiyoruz.Hic kimseden hiçbir konuda.Beklentiye girerseniz karşılık bulamaz ve üzülürsünüz. Bu çekirdek ailenizde olsa iş arkadaşlarınızda olsa böyle. Ikinci olarak fiziki olarak saglikliysak mutluluğun en önemli sebebi.Kalktiniz bir yeriniz ağrımıyor çok şükür deyim güne başlarsanız mutluluk depolamaya başlıyor.Sonra bugün kendim için ne yapabilirim?Bu soruya cevap verip harekete geçerseniz mutluluk dolmaya devam.Bir de küçük şeylerden mutlu olmayı bilmek lazım.Mutlukluk için maddi nesneler bekliyorsa bir insan mutlu olması oldukça zordur.Bu arada iyilik yapmak mutluluk deposunu doldurur.Bu iyiliğin cinsi önemli değil yoldan insanların çarpacağı bir tasi almak kuşlara bayat ekmek vermek, bir çocuğun başını okşamak.Lutfen şunu da unutmayın.Hic bir dert sizinle kalıcı degil

Hayatın iniş ve cikislarla var olduğunu, bazı dertlerin de son durağı olduğunu bilirsek ve hayatımızın olumsuz noktalarına değil de olumlu taraflarını daha çok gorebilirsek biz de olmayanı değil de olanı görüp sukredebilirsek
Mutlu oluruz.

Ben mesela genel hayatıma baktigimda mutsuz olmak istersem de cok neden bulurum.
Mutlu olmak istersem de çok neden bulurum.
Mutsuzluğu sevmediğim için beni mutsuz eden düşüncelerden, insanlardan, davranışlardan uzak duruyorum.

Uzak durulamayak şeyler varsa hayatımda bu sefer de vardır bir hayır deyip susuyorum.

Ömür o kadar kısa ki .
Kıymetini bilelim ya başka da bir şey demiyorum

Geçicek geçicek,ben son 15 yıldır mücadele ediyorum,bu sefer öyle bı başaricam ki, hayatımı sağlıklı ,rahat yaşayacağım
Gerçekten kimse arkadaş olmak istemez,bunu ben de tespit ettim
Benim de enerjimi sömürüyorlar, bu aralar enerjiye çok taktım,zaten psikologa başladım, negatifsen yazma kardeşim bu kadar net. 2022 ye de taktım,çok enerjik baslicam, inşaallah bu sefer başaricam, ajanda alıcam,kupa, yeni kıyafet , halledicem inanıyorum çok

15 yıl çok uzun bi süre 5 ayda tükendim

Ne kadae psikoloğa, danışmana veya psikiyatriste de gitseniz mutluluk konusunda sizin üzerinize düşen şeyler var.
Öncelikle mutluluk sizin için neyi ifade ediyor? Yani ortamlarda eğlenemeyen, farklı tarzda giyinmeyen insanlar da mutlu olabilir. Başkalarına göre kendimizi kıyaslamak ancak bizi üzer. Siz sade tarzınızla, içe dönük dingin yapınızla sizsiniz. Siz başkasınız, diğerleri başka. Önce kendinizle barışın, bana haksız eleştiri yapıyorsunuz gibi geldi. Başkalarının sizi yargılamasına da izin vermeyin.
Bir yerde okumuştum insanların kendilerini mutlu oldukları zaman bile 3 ay sürüyormuş. Yani zaten sonsuz mutluluk diye bir şey yok.
Ben nasıl bir sorunun içindeyim, mutlu olamayacağım, gülmeyi unuttum gibi karamsar düşünceler işleri daha da karmaşıklaştırır.
Sevdiğiniz bir yiyeceği alsanız veya yapsanız, keyifle bir roman okusanız, Bir kedi yanınıza sokulsa, yolda yürürken bir çocuk size el sallasa, birisine yardım etseniz yüzlerindeki gülümsemeyi görseniz siz de gülmez misiniz?
Ben annemi kanserden kaybettim. Çok acılar çekti. Ama o halde bile mutlu olacak bir şey bulurdu. Kendisiyle ve hayatla o kadar barışıktı ki. Hastanede benimle beraber doktorumuz ve hemşireler de ağladı. İçindeki sevgiyi, huzuru herkese bulaştıran bir insandı annem..
İçiniz sıkıldıkça göğe bakın, şöyle bir nefes alın, sağlığınız yerindeyse, nefes alabiliyorsanız gerçekten her zaman umut var demektir.
İnşallah her şey gönlünüzce olur.

15 yıl çok uzun bi süre 5 ayda tükendim
Ağır değildi şükür ama süreç uzun oluyor, son aylarda kötü oldum valla , psikologa ilk gidiyorum, piskyatriye 2_3 gitmisligim vardı , piskolog ilaca gerek yok dedi, hani piskyatriye yönlendirebilirdi ama bence bana gerek var valla, çok sinirliyim ama asicaz inşaallah arkadaşım, içinden gelmese de keyifli şeyler yap,inan ki duzeleceksin,yoksa bak Allah korusun daha kötü olursan telkinler de fayda etmez. Şükürle başla sağlığına en başta ben akıl veriyorum ama ben de öyleyim de bir haftadır neredeyse enerji geldi bak , hadi pes etme sakın

Sokakta yürürken bile gülüyorum.Biraz zıpır denilebilecek bir kadınımdır hep aklıma birşey gelir.Bu üniversite hayatımda da sonraki yıllarda da böyle olmuştur.Bence gülümsediğinde beynin; herşey yolunda ,güvendesin,keyfin yerinde ..mutlu olmaman için bir neden yok düğmesine basıyor.Biliyor musun insanlar da gülen insanı seviyor...bir odaya girdiğimde " sen gelince ortamın enerjisi değişiyor" denilir genelde. "Sen de gelsene" denilen bir kişi oldum hep ama tüm bunlar çocukluğumda bal börek içinde yaşadığım..maddi manevi ihtiyaçlarım zamanında karşılandığı için değil (ailem okulda para isterlerse mahçup oluruz diyerek veli toplantılarıma gelemezlerdi.İlk ve ortaokulda toplam 5 okul değiştirdim. ) karakterim mutlu olmak için birşey bulmaya bir şeylere tutunmaya çok müsait olduğu için mutlu bir insanım. Sen perdelerin açık oturursan emin ol evine güneş girer ..yüzüne güneş birşekilde vurur..ama perdelerin kapalıysa dışarıda puslu ,kasvet bir hava var sanırsın.

Ay maşallah Allah nazarlardan saklasın sizi

Geçmişe bakmayacaksın
İnsanların ne düşündüğünü takmayacaksın
Kendine bir rutin oluştur, sabah kalktığında saçını tara, hafif bir makyaj yap, giyimde değişikliğe başla. Yürüyüşe çık, hareket etmek insanı mutlu ediyor, hayvanlarla iletişim kur ruhun en iyi ilacı hayvanlar. Kitap okumayı dene bende hep işe yaramıştır kafası dağılıyor insanın. Yaşadığımız ülke şartları zaten çok zor, sürekli eskiye takılarak kendini bataklığa itersin. Madem içinde mutlu olma isteği var o zaman umutta var demektir. Psikolojik yardım standart önerisi herkesin ama kendi çaban olmazsa o da işe yaramaz. Hayatın detaylarına bak, bir çiçek büyüt mesela, açtığında nasıl gülümsetiyor insanı. Yağmuru izle, sabah güneşin doğuşunu izle, çalış, üret birilerine elin dokunsun, göreceksin toparlanacaksın

Mutluluk tuzağı diye bir kitap var. Okuduğum dönem çok iyi gelmişti bana. Sadece mutluluğun değil tüm duyguların geçici olduğu ile ilgili bir kitap. Tavsiye ederim. Hatta bu aralar ben de tekrar okuyayım zira ben de diplerdeyim

Türkiye koşullarında iyi çocukluk geçirmiş insanı az bulursunuz , bazen burda ya da forumlarda okuyorum böyle insanların çocukluklarını özeniyorum gerçekten.
43 yaşındayım , yaşadığım tüm zorluklara, imkansızlıklara rağmen mutlu bir insanım , kendime değer veriyorum , biliyorum ki hayat böyle bir şey , kimsenin yaşamı kolay değil , güzel çocukluk geçirmiş olan da büyüdüğünde sorun yaşıyor , sorun yaşamayan insan yok , bunun bilincindeyim bu yüzden yaşadığım , bana gelen tüm zorluklara bu da geçecek elbet diye bakıyorum ve en önemlisi az önce yazdığım gibi kendimi seviyorum, ben çok değerliyim , herkes çok değerli , neden mutlu olmuyum ki ? Sahip olamadiklarima değil sahip olduklarına odaklaniyorum , hayata pozitif pencereden bakmayı tercih ediyorum. Neyim yok diye değil nelerim var diye düşünüyorum, en berbat zamanlarımda çok şükür bunlara sahibim diyorum .

Mutlu olmak ya da olmamak tamamen insanın kendi tercihidir , siz mutsuzluğu tercih etmişsiniz , ben tüm yaşadıklarıma rağmen mutluluğu tercih ettim , dünyanın en kolay şeyi insanın kendini mutlu edebilmesi , sadece tercihinizi ve bakış açınızi değiştirmeniz yeterli , başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…