Ben kendimi bildim bileli neşe dolu, mutlu bir insanım. Çocukken de çok mutlu bir cocuktum. Hatta bazen pazar kahvaltılarına uyandigim halde geç kalkardim (bakkala ablamı gondersinler diye) , ben gidesiye sessiz sessiz oturan ailem ben geldikten sonra gülmeye baslarlardi - çünkü komik bir çocuktum. İçimden 'iyi ki de beni dogurmuslar, eve neşe veriyorum' diye düşünürdüm. Bunu düşünürken de yaşım 7 falandi...
Aslinda her şey toz pembe olduğu için mutlu değilim. Tam tersine hayat sağdan da soldan da vurdu, bir sürü insanın başına gelenden daha çok şey başıma geldi (tehdit, özel hayatımın iğrenç şekilde aileme aksettirilmesi, ev arkadaslarimla mahkemelik olma, Türkiye'nin en ücra köşesinde onu ziyarete gitmisken çok güvendiğin sevgilinin büyük yalanını yakalama, nice nice dost kazığı, işsizlik,okuduğun alanda kariyer yapamama...) Bunlar daha şimdi aklıma gelenler,biraz daha düşünsem daha neler bulurum:)
Ama yine de bir şekilde 'amaaaan' demeyi başardım. Hatta bazı kötü anılar üstünden zaman geçince komik bile olabiliyor...
Genelde şunu diyorum;
Ne yapayım yani,benden kıymetli mi? Misal , kurumsal görünen ama aşiret gibi yönetilen iş yerimden kovuldum bu hafta. Kaç yıllık haklarımı vermeyecekleri gibi bir de istifa diye çıkış vermişler, işsizlik ödeneği alamayacağım. Şikayet etsem o kadar eli ayağı geniş insanlar ve o kadar çirkefler ki, beni pişman ederler. O yüzden;
"ne b.k olduklarını bildiğim halde bunca sene çalıştım, neyse , haram zıkkım olsun bir gram hakkım kaldıysa. Zararın neresinden dönsen kar.
Amaaaaaan benden kıymetli mi? hazır işsiz kaldım ne zamandır vakitsizlikten yapamadığım şeylerin bir listesini çıkartayim. Ayşe'ye İzmir'e giderim,oradan Fatma'ya Manisa'ya geçerim, Asli'ya İzmir'e uğrarım. Hatta tiflise mi gitsem??? Evet evet tiflise gideyim" dedim
Şu an mutlu mutlu evimde oturuyorum :)
Sevgilim mi hiyanet etti?
Amaaaaan benden kıymetli mi? Dünyada erkek mi bitti?
Dost kazığı mi yedim?
Amaaaaan benden kıymetli mi? Gerçek yüzünü gördüm işte
İş yerindeki insanlar gerçekten çok mu iğrenç?
Amaaaaan bu manyaklar yakin akrabam da olabilirdi, ayrıldıktan sonra hiç birini görmeyeceğim nasılsa. Allah onlarla yaşayana sabır versin
Büyük bir hata mı yaptim
Amaaaaan,canımı mi vereyim. Keşke olmasaydi ama oldu işte naapiim?
Bunun gibi cumleler.
İnan insanı çok rahatlatıyor...
Ama aslında her şey çocukluktan kaynaklı ya. İnsan zor durumdayken bence içses olarak çocukken duyduğu şeyleri kendisine söylüyor. Mesela çocukken en ufak olumsuzlukta 'bir işi de becer, sen böyle beceriksizsin' diye azarlanan çocuk büyüyünce kendine sık sık böyle çirkin ithamlarda bulunuyor. Ben de hatırlıyorum,küçükken neyse çok uzulsem annem babam 'saglik olsun,senden kıymetli değil ya' derdi. Bu cümle öyle yapışmış ki beynime şimdi kendim kendime diyorum...
Neyse,soruya gelirsek , nasıl mutlu olunur?
Öncelikle ne seni çok mutlu ediyor?
Bunu bulmak lazım. Beni mutlu eden,moralimi duzelten şeyler belli. Hayvan sevmek, seyehat etmek, arkadaş sohbeti, aşna fişne...ne zaman mutsuz olsam ya bir seyehat planlarım (çalışırken her ay kenara az da olsa dolar atarım,seyehat param olsun diye) , ya kedili parkıma - Yedikule hayvan barinagina giderim, yüzümü güldüren arkadaşıma ugrarim ya da o sırada hayatımda kim varsa kapısını çalarim...
Böylece modum düzelir...
Sizi ne mutlu ediyor? Elbette vardır bir şey.
Hiç yoksa yeni yeni şeyleri deneyin.
Kendinize bir şans verin. Saçma sapan da olsa deneyin yani, belki mutlu olursunuz. Mesela ben yıldız Tilbe gibi oynuyorum, vücudumda ritim duygum yok. Düğünlerde hep elalemi güldürürüm oynayisimla. Yine de kendime bir şans vermek için bu sene dans dersi aldım. Oysa yani dans etmekten hiç hoslanmam. Yine de bir denemek istedim. Çünkü ya seversem? Denemeden bilemezsin ki.
Siz de kendinize endorfin,seratonin salgilayacak hobiler bulun.
Mesela bisiklete binmeye başladıktan on dakika sonra mutluluk hormonu salgilamaya başlıyorsun. Bunu deneyebilirsin.
Kosabilirsin, düzenli yürüyüş yapabilirsin,köpek sevebilirsin (her şehirde barınak var. Barınaklara gidip 'gonullu köpek gezdirmek istiyorum' diyorsun seve seve sana bir tasma veriyorlar. Kendi köpeğin gibi alanda gezidirip minciriyorsun) , bir STK ile gönüllü şeyler yapabilirsin,dans edebilirsin... Böyle böyle şeyler.
Madem bilmiyorsun nelerin seni mutlu ettiğini 2022 senin kendini keşfetme senen olsun. Hatta teması bu olan bi blog aç, yaptıklarını yaz.
Benim psikoloğum bana blog açmam konusunda ısrar etmişti.
Ben yazdım diye demiyorum ama iyi fikir bence:) ilgi çekici bir blog konusu. Bakarsın bol bol takipçin de olur.