- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Aynen terapi süreklilik istiyor ama o süreklilik ciddi bir maddiyat gerektiriyor. Ben kilo da alınca iyice bunalıma girdim. Beden bulamamaya başladım, artık avm ye gitmiyorum nasılsa olmayacak hiç bir beden diye. İş yerinde montla geziyorum. Keşke en azından kilo verecek hevesimiz gelseInanin yazdiginizdan bende benden ve kardesinden söz ediyorsunuz sandim ayni sekilde bizim icin sadece yemek ve uyumak var gibi birsey
Bizde calismaya basladik babamin sorumluluklarini ihmali hala devam ediyor o yuzden elimizdekinin buyuk bir kismi oraya gidiyir yemek ve uyku hali derken ben haddinden fazla kilo aldim giyinmeyi bilmemek bir yana hep bu sekilde oldugum icin en ufak bir degisiklikte insanlar iyi yada kotu espiri yapacaklar ne bileyim elestirecekler falan dirf bunlarin yuzunden bile kendimi en ufak bir degisiklik yapmaya hazir hissetmiyorum
Psikolojik destekte kac defa aldiysam sartlar dolayisiyla hic devam ettiremedim
Çok haklısınız yazinizda,39 yaşındayım nerdeyse son 5 ay önceye kadar bende anlattiginiz gibiydimSokakta yürürken bile gülüyorum.Biraz zıpır denilebilecek bir kadınımdır hep aklıma birşey gelir.Bu üniversite hayatımda da sonraki yıllarda da böyle olmuştur.Bence gülümsediğinde beynin; herşey yolunda ,güvendesin,keyfin yerinde ..mutlu olmaman için bir neden yok düğmesine basıyor.Biliyor musun insanlar da gülen insanı seviyor...bir odaya girdiğimde " sen gelince ortamın enerjisi değişiyor" denilir genelde. "Sen de gelsene" denilen bir kişi oldum hep ama tüm bunlar çocukluğumda bal börek içinde yaşadığım..maddi manevi ihtiyaçlarım zamanında karşılandığı için değil (ailem okulda para isterlerse mahçup oluruz diyerek veli toplantılarıma gelemezlerdi.İlk ve ortaokulda toplam 5 okul değiştirdim. ) karakterim mutlu olmak için birşey bulmaya bir şeylere tutunmaya çok müsait olduğu için mutlu bir insanım. Sen perdelerin açık oturursan emin ol evine güneş girer ..yüzüne güneş birşekilde vurur..ama perdelerin kapalıysa dışarıda puslu ,kasvet bir hava var sanırsın.
Ah canım ya, yaşadıklarını takmamis gibi,pozitifmis gibi gülüp geçmek de patlak veriyor bir zaman sonra , yeşil reçete ve 5 antidepresan,çok üzüldüm şimdi . Biliyorum bu haldeyken iyi dilekleri bile dikkate alacak durumda olamayabiliyor insan, Allah sana, bana ve tüm zorda olanlara acil şifalar versinÇok haklısınız yazinizda,39 yaşındayım nerdeyse son 5 ay önceye kadar bende anlattiginiz gibiydim
Hep güler yuzlü enerjik
5 ay öncesi çok mu iyiydim ? Hersey yolunda miydi ? Hayır.
Ama yıllardır yaşadigim üzerini örttüğum gòrmezden gelip mutlu olmak için çabaladigim hayat enerjimi düşürmeyen ben,5 ay önce artık tolere edemez oldum ufacık bişeye bile
Psikiyatrım her seferinde ilaçlarimin dozunu arttiriyor
Çünkü bir süre sonra yine fayda etmiyor ilaç
Şuan 5 antidepresan kullaniyorum bunlarin ikisi yeşil reçeteli
Intihar eyilimim var ( ki ben intihar edenleri duyunca bu bi kurtuluş degil diye yorum yapan,hayatı çok seven ben )
Amin çok tşk ediyorum ♡Ah canım ya, yaşadıklarını takmamis gibi,pozitifmis gibi gülüp geçmek de patlak veriyor bir zaman sonra , yeşil reçete ve 5 antidepresan,çok üzüldüm şimdi . Biliyorum bu haldeyken iyi dilekleri bile dikkate alacak durumda olamayabiliyor insan, Allah sana, bana ve tüm zorda olanlara acil şifalar versin
Ayrı eve çıkamasanız bile ayrı odanız vardır odanızda kendinize ait bir alan kurabilirsinizBekarım
Çalisanim
Asgarinin bir tık üstunde gelirim var
Ailemle yasiyorum ve bir kismi oraya gidiyor
Hayatta en çok istedigim sey ayri eve cikmak kendi duzenim hayatim olmasiydi
Onceden babamin ayni sehirde buna jzin vermeyecegini bilirdim tek manim buydu simdi bu enflasyonla beraber ikinci buyuk durum oldu yapabilecegimi sanmiyorum artik
Akrep Burcu musunuz?Sokakta yürürken bile gülüyorum.Biraz zıpır denilebilecek bir kadınımdır hep aklıma birşey gelir.Bu üniversite hayatımda da sonraki yıllarda da böyle olmuştur.Bence gülümsediğinde beynin; herşey yolunda ,güvendesin,keyfin yerinde ..mutlu olmaman için bir neden yok düğmesine basıyor.Biliyor musun insanlar da gülen insanı seviyor...bir odaya girdiğimde " sen gelince ortamın enerjisi değişiyor" denilir genelde. "Sen de gelsene" denilen bir kişi oldum hep ama tüm bunlar çocukluğumda bal börek içinde yaşadığım..maddi manevi ihtiyaçlarım zamanında karşılandığı için değil (ailem okulda para isterlerse mahçup oluruz diyerek veli toplantılarıma gelemezlerdi.İlk ve ortaokulda toplam 5 okul değiştirdim. ) karakterim mutlu olmak için birşey bulmaya bir şeylere tutunmaya çok müsait olduğu için mutlu bir insanım. Sen perdelerin açık oturursan emin ol evine güneş girer ..yüzüne güneş birşekilde vurur..ama perdelerin kapalıysa dışarıda puslu ,kasvet bir hava var sanırsın.
Sen istemediğin sürece kimse sana yardımcı olamaz ki. Yaşını merak ettim?Hepinize keyif dolu bir aksam dilerim
Konuya hemen bir psikologun ilk sorusunun cevabı ile giris yapayim
Cidden çok ama çok mutsuz bir ailede büyüdüm (Belkide topyekün ülke olarak mutsuz bir ailede dünyaya gelip mutsuz bir yaşamda büyüdük)
Aslinda cokta detaya gerek yok Şeker portakalini okumuş olanıniz varsa tamda ordaki gibi mutsuz birbirine mutsuzluktan sarmış bir aile ornegi
babamin isinden dolayı dışardan başımizdan aşagıya para yagiyormus gibi gorunsede cidden icerdwn babanın sorumsuzlugundan dolayi varlik icinde yoklukla geciren bir aileydik.
Okul egitim durumlari baya bi sıkintili sureclerden gecti o sureckerde arkadasim fakan olmadi hayata karisma olayim 19-20 yaslarinda oldu desem yalan soylemis olmam
O yuzden asosyallikten cekiniklikten elimi kolumu nereye koyacagini bilemeyen bir tiptim cok uzunca sure
Zatwn giyim kusam konularindada vasatın altindayim giyinmeyi bile ne olduysa oldugu kadariyla giyim tarzim oldukca duzdur ve en ufak bi degisiklige acik degilim sanki herkes bana bakacakta beni elestirecekmis gibi
Ortamlarda eglenebilen bir yapim yok
Dugun dernek gibi eglenilen ortamlarda bulanamam
Aslinda cok ama cok anlatacagim sey varda zamaninizdan cok almayayim.
Neyse toparlayayim konuyu herkes zatwn ne kadar durgun oldugundan eglenemedugimden dem vurur falan
Yakinim oldun olmasin herkesin benim hayatim uzerinde yorum yapma hakki vardir giyimimi degistirmeliymusim cok kendimden vazgecmis biriyim şöyle olmaliymisim böyle olmaliymisjm falan filan hepsine biraz biraz alistim neyse...
Gecenlerde yillardir gormedigim qma telefonla yada internetle baglantimin kopmadigi 15 yillik bir arkadasimin yanina gitmistim bana dedi ki cok mutsuz gorunuyorsun mutsuzlugun bildigin yuzune yansimis dedi
Sonra bi baktim cidden ben neredeyse gulmeyi unutmus gibiyim karamsarligjm yuz metre oteden belli olur fotograf cektirmek benim icin ölüm gibi birsey o cektigim fotograflardada yüzumde egreti bir gülumseme kizlar ben sahiden mutlu olmak istiyorum bu dunyada sayili nefesimiz varken ben kalan ömrümü boyle mutsuz gecirmek istemiyorum
Not:Bir cok kisi psikolojik danismanlik onerecek daha once bir kac kez farkli konularda denedim ama devamli surette istikrarli olamiyorum bu konuda cunku maddi olarak beni gercekten sarsiyor
Yok canım Oğlak burcuyum ama yükselenim ne bilmiyorumAkrep Burcu musunuz?
Oğlak burcunda bu neşe fazlaYok canım Oğlak burcuyum ama yükselenim ne bilmiyorum
Geçen hafta eğitim ortamında o gün tanıştığım bir kişi bunu kelime kelimesine aynı şekilde söylediOğlak burcunda bu neşe fazlayükseleniniz yay falan mı acaba ?
Çünkü bende bizzat oğlak burcundan bildiriyorumGeçen hafta eğitim ortamında o gün tanıştığım bir kişi bunu kelime kelimesine aynı şekilde söylediVallaha bilmiyorum yükselenimden mi küçükken kafa üstü çok düştüğümden mi böyleyim
Akrepler girdiği ortamın havasını değiştirir diye okumuştum ondan sordumYok canım Oğlak burcuyum ama yükselenim ne bilmiyorum
Çok haklısınız yazinizda,39 yaşındayım nerdeyse son 5 ay önceye kadar bende anlattiginiz gibiydim
Hep güler yuzlü enerjik
Ama yıllardır yaşadigim üzerini örttüğum gòrmezden gelip mutlu olmak için çabaladigim hayat enerjimi düşürmeyen ben,5 ay önce artık tolere edemez oldum ufacık bişeye bile
Intihar eyilimim var ( ki ben intihar edenleri duyunca bu bi kurtuluş degil diye yorum yapan,hayatı çok seven ben )
5 ay önce ne yaşadınız da yıllardır iyi/kötü kurduğunuz bu sistemi bozdu? Belki yaşadığınız şey buradaki pek çok kadın için kabul edilesi ve ya dayanılabilecek bir durum değildi...belki de yaşadığınız şeyi algılama yorumlama şekliniz şu anki depresyonunuza yol açan şey..bilemiyorum.Çok haklısınız yazinizda,39 yaşındayım nerdeyse son 5 ay önceye kadar bende anlattiginiz gibiydim
Hep güler yuzlü enerjik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?