Nasıl Mutlu Olumur Bilen Varsa Beri Gelsin

psikoloğa gidip dediklerinin hiçbirini uygulamazsanız ya da eğer ödev veriyorsa bunları yapmazsanız tabi ki sonuç alamazsınız. kişi psikolog, inception değil ki beyninizin içine girsin de mutlu olacaksın fikrini soksun. Eminim buradaki tavsiye edilen kitaplardan birini bile okumayacaksınız. Ama umarım yanılıyorumdur.
hiç hayatımda kronik mutsuzluk yaşamadığım için tam bilemiyorum ama beni bu üstte yazılan kitaplar tarzındakiler, dinlediğim güzel müzik, harry potter izlemek bunların hepsi mutluluk/ motive kaynağıdır benim için.

Aynen terapi süreklilik istiyor ama o süreklilik ciddi bir maddiyat gerektiriyor. Ben kilo da alınca iyice bunalıma girdim. Beden bulamamaya başladım, artık avm ye gitmiyorum nasılsa olmayacak hiç bir beden diye. İş yerinde montla geziyorum. Keşke en azından kilo verecek hevesimiz gelse bakışlara ve çirkin esprilere maruz kalmasak bari. İnsanın iç savaşı yetiyor zaten.

Biz de cok hos bir cocukluk gecirmedik. Bu tabi ki bir etken ama insanin icinde ne oldugu da önemli. Kardeslerimde ögrenilmis caresizlik var. "Biz zaten böyleyiz" kafasi var ve mutsuzlar genel olarak.

Ben kucuklugumden beri bunu kirdigim, kiracagim noktaya odakliydim. Ve gercekten kirdigima inaniyorum. Aralarinda en dusuk egitim benim. (Ablam kardesim doktor, abim veteriner, benim okudugum bölüm böyle baya bos beles bisey)
Aralarinda en zor seyleri ben atlattim, esim 29 yasinda vefat etti mesela, sadece bu örnek yeterli saniyorum. Ama yine de ben mutluyum, onlar genelde dipte.

Mutlu olmak icin hayatimizda her seyin mukemmel olmasi gerektigi dusuncesi cok yaniltici. Nelerin sizi mutlu ettigini cozup onlara odaklanin. Mesela evliligimde de cok cok mutluyum. Bu asla esim mukemmel bir insan demek degil. Bi kac kere burda bana sey dediler "neden kocani övüyorsun", halbuki alakasi yok. Hatta anlatsam bir cogunuz cekilmez dert bile diyebilirsiniz ama benim beklentilerimle yüzde yüz, hatta daha yüksek oranda uyuşuyor.

Dogru secimler yapip size iyi gelen yerlerde, iyi gelen seylerle vakit gecirin.

Çok haklısınız yazinizda,39 yaşındayım nerdeyse son 5 ay önceye kadar bende anlattiginiz gibiydim
Hep güler yuzlü enerjik
5 ay öncesi çok mu iyiydim ? Hersey yolunda miydi ? Hayır.

Ama yıllardır yaşadigim üzerini örttüğum gòrmezden gelip mutlu olmak için çabaladigim hayat enerjimi düşürmeyen ben,5 ay önce artık tolere edemez oldum ufacık bişeye bile

Psikiyatrım her seferinde ilaçlarimin dozunu arttiriyor
Çünkü bir süre sonra yine fayda etmiyor ilaç
Şuan 5 antidepresan kullaniyorum bunlarin ikisi yeşil reçeteli
Intihar eyilimim var ( ki ben intihar edenleri duyunca bu bi kurtuluş degil diye yorum yapan,hayatı çok seven ben )

Ah canım ya, yaşadıklarını takmamis gibi,pozitifmis gibi gülüp geçmek de patlak veriyor bir zaman sonra , yeşil reçete ve 5 antidepresan,çok üzüldüm şimdi . Biliyorum bu haldeyken iyi dilekleri bile dikkate alacak durumda olamayabiliyor insan, Allah sana, bana ve tüm zorda olanlara acil şifalar versin

Amin çok tşk ediyorum ♡

Ayrı eve çıkamasanız bile ayrı odanız vardır odanızda kendinize ait bir alan kurabilirsiniz

Çalışan ve maaş kısmı Türkiye’deki pek çok kişi gibisiniz ne yazık ki ülkemizde şartlar belli

İdealleriniz neyse onlara yönelebilirsiniz hobileriniz vardır illa ki kendinize ve sevdiğiniz şeylere daha çok zaman ayırın.

Akrep Burcu musunuz?

Sen istemediğin sürece kimse sana yardımcı olamaz ki. Yaşını merak ettim?

Ben dış görünüşün iyi hissetmede çok önemli rol oynadığına inanırım. Mesela gün içinde programım varsa, önce güzel bi kahvaltı yaparım. Sonra kremlerimi sürüp makyajımı yaparım. Güzel kıyafetlerimi seçip giyinirim. En son ise takılarını takıp ( saat olur, yüzük olur, küpe veya bileklik olur) parfümümü sıkıp aynada son halime bakarım. Bakımlı olmak bile insana okadar özgüven veriyor ki, iyi ruh hali geliyor...

Açıksan saçlarını boyat, düzleştir, hafif de olsa makyajını yap, mavi bir kot giyinmişsen üzerine uyumlu bir bluz giy. Birine gülümseyerek günaydın de... Yani önce ufak değişimlerle başla, eminim çevrendeki insanlarda bu değişimi görüp vayy bugün çok iyisin diyerek seni motive edeceklerdir. Bir müzik dinle, bir kitapçıya gir kitap karıştırx yada bir AVM ye gidip kendine bir çay kahve ısmarla, story paylaş
İnan kardeşin bile olsa sürekli mutsuz bezgin biriyle vakit geçirmek istemez.

Sanıyorum ki, biri sana bakınca hem yüz ifadelerinden hem de giyimindeki özensizlikten çok mutsuz ve bezgin olduğunu anlıyor. Sen kendi kıymetini bilmezsen kimse bilmez.

Dolar bilmem kaç olmuş.. Ülkede pahalilik var, su kıtlığı görünüyor, kadın cinayetleri almış başını giderken bu ülkede mutlu olmak mümkün görünmüyor. Allah'a sığınıp bekliyorum.

Oğlak burcunda bu neşe fazla yükseleniniz yay falan mı acaba ?
Geçen hafta eğitim ortamında o gün tanıştığım bir kişi bunu kelime kelimesine aynı şekilde söyledi Vallaha bilmiyorum yükselenimden mi küçükken kafa üstü çok düştüğümden mi böyleyim

Boyle mutsuz oldugum zamanlarda ne yapıyorum. Gecicek bu günler ,neler neler gecmediki diye düşüyorum. Bu günleri yok sayiyorum .
Basliyorum ,komik diziler , komik yazilar okumaya. Kitap okumak ve egzersiz yapmak mutluluk veriyor bana .
Kisa bir animasyon izlemistim , yardim etmek mutluluk veriyor insana. Ben genelde insanlara yardimci olmaya calisirim.
Mesela bir amac mutluluk verir yeni bir şey öğrenmek
Bunlari ornek olarak yazdim fikir olsun diye .
En cok yaptigim sey de elimde olanlara şükretmek.

Konu başlığına istinaden cevabım; Şükretmeyi bilerek.
Sağlığınız yerinde mi ?
Eliniz ayağınız tutuyomu ?
İşiniz var mı ? Cevaplar evet ise önce şükredelim. Hayatta bı amaciniz olsun hayaliniz olsun . Küçükte olsa biseyler üretin DIY videolarındaki gibi mesela kendiniz biseyler başardıkca ozguveniniz yerine gelir belki.
Güzel giyinin neden giyinmiyorsunuz ki şimdi sosyal medyada her yerde örnekler var her tarzdan kendinize en yakın hissettiğiniz şekilde giyinin. Cidden siz kendinize saygı duymadikca kimse size saygı duymaz, hayatınız hakkında yorum yaparlar tabiki çünkü karşısında ters tepki vercek biri olmadığını bildikleri için. İnsanlar hep eleştirir özellikle sessiz gördüklerini 2 kat daha fazla eleştirir oyuzden lütfen giyimimi, davranışlarımi değiştirrsem benimle dalga geçerler diye düşünmeyin gerekirse ortamınızı değiştirin veya hiç takmayın. Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değil maalesef geçmişte kötü şeyler yaşamissiniz ama artık geçmişte kaldı bı kenara atın kendi içinizde böyle devam ederse kendi mutsuzlugunuza mutsuzluk katacaksınız yoksa. Daha çok gencsiniz toparlanın lütfen kendinizi sevin

Ben artık mutsuzluğumun tek sebebinin bu ülkede doğup büyümek ve yaşamak zorunda kalmak olduğunu düşünüyorum.

Bakın bir adım atarak mutlu olmak istediginizi belirtmissiniz oncelikle herkesin mutlu olduğu şeyler farklidir ben resim cizmekten mutlu olurum siz yemek yapmaktan.Öncelikle bunları belirleyin öyle çok büyük beklentilere girmeden kendinize hopiler belirleyin.Yeni uğraslar bulun çıkın gezin bazen yalnız olmakta huzur verir insana.Kendinizi ancak kendiniz kurtarabilirsiniz bir başkası değil.

5 ay önce ne yaşadınız da yıllardır iyi/kötü kurduğunuz bu sistemi bozdu? Belki yaşadığınız şey buradaki pek çok kadın için kabul edilesi ve ya dayanılabilecek bir durum değildi...belki de yaşadığınız şeyi algılama yorumlama şekliniz şu anki depresyonunuza yol açan şey..bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…