Nasil ikna edebilirim

nurella3449

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
197
181
103
36
Kizlar merhaba. 4 aylik hamileyim. Istanbulda yaşıyoruz. Esimin memlketine 2 saat benim memlketime 9 saat uzaktayiz. Su an evimize 4500 civarı maas giriyo ve bunun 1000 lirasini kredi ödüyoruz. Kredimiz 5 aya bitecek. Ben devlet memuruyum esim ozel sektorde. Asil sorunumuz su, Istanbulda hayat zor pahali. Ayda 1000 lirada kira veriyoruz. Esimle bu seneyide bitirip haziranda daha küçük bi sehre yerlesmeyi dusunuyoduk. Bu sirada ben tüp bebekle hamile kaldim ve isler degisti. Esim kendi memleketine gitmek istiyo ama kayinvalidem ben bebege bakamam dedi. Benim annem buraya gelirseniz ben bakarim zaten sabahtan oglene kadar bakiciy vermeyin kucucuk bebegi dedi. Bu arada ben sabah 8 den oglen 1 e kadar calisiyorum. Istanbulda kalirsak ya da baska bi sehre gidersek ben calismayi dusunmuyorum 2 sene ucretsiz izne ayrilcam. Benim memlketime gelirsek annem bakack ben calismaya devam edecegim. Bu arada benim memlketimde sadece annem ve iki kardesim var. Esimin memleketinde 6 kardesi evliler. Kayinvalidem ve kyinpederim var. Ama bebege bakacak kimse yok. Esimi kendi memleketime gelmeye nasil ikna edebilirim? Inanin sadece bebgim icin istiyorum. Bakiciyq vermek istemiyorum. 4 aylik olacak bebegim. Calismasamda 1000 lira kirayla istanbulda gecinemeyiz. Kocamin maasi 1700 lira. Esime ne soylesem nasil davransam ikna edebilirim? Sadece bebegim icin istiyorum yoksa ne ailme ne esimin ailesine yakın olmak istemem aslinda.

Aile yardim etmeyecek bu kesin. Arti bebegk dogunca calismayacaksin. 1700 lira nin 1000 tlsi kiraya gidecek. Dee bu adam size ne yedirip ne icirecek, en basiti bez parasini yetistiremez ki kontrolleri sizin almaniz gereken besinler falan bahsetmiyorum bile. Madem ek is yapabiliyor simdiden baslasin da gercekten ek is yapabiliyor mu baksin. Ek is o kadar kolay mi millet tek isi bile zor buluyor

Aile yardim etmeyecek bu kesin. Arti bebegk dogunca calismayacaksin. 1700 lira nin 1000 tlsi kiraya gidecek. Dee bu adam size ne yedirip ne icirecek, en basiti bez parasini yetistiremez ki kontrolleri sizin almaniz gereken besinler falan bahsetmiyorum bile. Madem ek is yapabiliyor simdiden baslasin da gercekten ek is yapabiliyor mu baksin. Ek is o kadar kolay mi millet tek isi bile zor buluyor
Calismam derken ciddi olmadigimi dusunuyor. Bebegimin rahat etmesi icin calisirim saniyor ya da anneme guveniyor nasil olsa dayanamaz gelir diye. Ama annemi getirmem evde iki kardesim var

eşiniz çok mantıksız davranıyor.
sakın geri çekilmeyin.
kv yanına da gitmeyin. perişan olursunuz.
gerekirse kavga dövüş rest mantıklı olana yönlendirin.

eşin neden senin memleketine taşınmak istemiyor ki, çok mantıksız[/QUO
Benim memlketimde kimsesi yok. Kendini yalniz hissedermis. Baska bi bahaneside deniz olmayan kurak bi sehirde yasayamazmis.insan evladi icin bunlari göze alamaz mi? Üstelik evlat sahibi olmamiz mucize gibi bi durumken.

eşiniz çok mantıksız davranıyor.
sakın geri çekilmeyin.
kv yanına da gitmeyin. perişan olursunuz.
gerekirse kavga dövüş rest mantıklı olana yönlendirin.
Kayinvalidem köyde zaten. Ben köyde yasamayi kabul etmem. Esimde bunu istemez zaten. Ilcede yasask ilce koye 40 dakika. Zqten kayinvalidem ben coxuga bakamam bana guvenip buraya gelmeyin dedi.

Kayinvalidem köyde zaten. Ben köyde yasamayi kabul etmem. Esimde bunu istemez zaten. Ilcede yasask ilce koye 40 dakika. Zqten kayinvalidem ben coxuga bakamam bana guvenip buraya gelmeyin dedi.

dediğim gibi kesinlikle geri adım atmayın.
eşiniz belli ki köyü ortamı falan özlemiş gidip orda eski günleri yaşamak istiyor.
yoksa aklı başında kimse ilçede 2. iş hayalleri kurup da bakıcı sorunu olan yere koşarak gitmez.
planları var eşinizin.
sakın geri adım atmayın perişan olursunuz.

Hamileligin iki ayini cok zor gecirdim. Surekli dusuk tansiyon bas donmesi bulanti ve kusmalarim vardi. Annem geldi yine. Esim anneni cagiralim dedi. Birazda ben anneme geldim. Esim anneme guveniyo sanirim. Dayanamaz yine gelir diye. Cocuklugumda kanser hastaligi gecirdigim icin annem babam ve krdeslerim bana asiri duskunler.

dediğim gibi kesinlikle geri adım atmayın.
eşiniz belli ki köyü ortamı falan özlemiş gidip orda eski günleri yaşamak istiyor.
yoksa aklı başında kimse ilçede 2. iş hayalleri kurup da bakıcı sorunu olan yere koşarak gitmez.
planları var eşinizin.
sakın geri adım atmayın perişan olursunuz.
Geri adim atmam zaten. Bebgim icin. Tartisarak olmuyo. Tatli dille ikna edeyim diyorum belki o ise yarar. Ve biz benim memleketime gelirsek muhtemelen hemen bi evde alabiliriz çünkü biraz birikimimiz var ve burda ev fiyatlari cok iyi su an. Esimi ailesi etkiliyo sanirim. Eltimden duydugum kadaryla kayinvalidem karinin memleketine gidersenn hakkimi helal etmem demis. Abiside karinin memlketine mi gidilir kilibik misin demis

Geri adim atmam zaten. Bebgim icin. Tartisarak olmuyo. Tatli dille ikna edeyim diyorum belki o ise yarar. Ve biz benim memleketime gelirsek muhtemelen hemen bi evde alabiliriz çünkü biraz birikimimiz var ve burda ev fiyatlari cok iyi su an. Esimi ailesi etkiliyo sanirim. Eltimden duydugum kadaryla kayinvalidem karinin memleketine gidersenn hakkimi helal etmem demis. Abiside karinin memlketine mi gidilir kilibik misin demis

anladığım kadarıyla aile cahil.
böyle insanlarla ne görüşülür ne çocuk emanet edilir.
cahilin aklına uymamanız dileğiyle.

Calismam derken ciddi olmadigimi dusunuyor. Bebegimin rahat etmesi icin calisirim saniyor ya da anneme guveniyor nasil olsa dayanamaz gelir diye. Ama annemi getirmem evde iki kardesim var
Normal sartlarda sizden calismanizi beklemek vicdansizlik. El kadar minicik bebegi anne kendi annesine birakirken bile ici gidiyor. Ki bunun emzirmesi var bebegin anneye baglanmasi var. Annenin teni kokusu sesi sutu bebek icin ne kadar gerekli halbu ki. Ha bakici bakacaksa da yine 4 ay erken 6 aya kadar izin var diye biliyorum devlette

Kayinvalide ve kardesi de baska alemmis. Ne etliye karis ne sutluye sonrada hakkimi helal etmem.

anladığım kadarıyla aile cahil.
böyle insanlarla ne görüşülür ne çocuk emanet edilir.
cahilin aklına uymamanız dileğiyle.
Yaklasik 3 haftadir annemdeyim. Kayinvalidemin doldurusuna gelip benimle tartisan esimi birakip geldim. Bu küsüp gelme degildi ama kirgin geldim. 3 haftadir durumu bilmesine ragmen kayinvalidem bi kez arayip sormadi nasilsiniz aranizi duzeltebildiniz mi diye. Hadi onu gectim hamileyim ona ragmen aramadi. Kayinpederimden Allah razi olsun hep o arayip sordu. Bi seye ihtiyacin var mi diye vs.

Normal sartlarda sizden calismanizi beklemek vicdansizlik. El kadar minicik bebegi anne kendi annesine birakirken bile ici gidiyor. Ki bunun emzirmesi var bebegin anneye baglanmasi var. Annenin teni kokusu sesi sutu bebek icin ne kadar gerekli halbu ki. Ha bakici bakacaksa da yine 4 ay erken 6 aya kadar izin var diye biliyorum devlette

Kayinvalide ve kardesi de baska alemmis. Ne etliye karis ne sutluye sonrada hakkimi helal etmem.
6 ay degil maalesef 4 ay ve 3 haftasini dogumdan once kullanmak zorundasin

İkinizin ailesinin yanına da tasinmayin,adam şimdiden sinyalleri vermiş,aranız bozulacak,bakıcı daha mantıklı.

Back
X